Alchymistické Předměty

Muší prsten Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 5

Skupina: Prsteny

Magenergie: 83

Suroviny: 313

Základ: Jantarová hmyzí fosílie (2 zl)

Nalezení: -

Trvání: 2 roky

Výroba: 4 dny; doma

Nebezpečnost: -

Síla: -

Barva/chuť/zápach: -

Sféra: 2

Popis:

Muší prsten

  • Magenergie: 83 magů
  • Suroviny: 313 zlatých
  • Základ: Jantarová hmyzí fosílie (2 zl)
  • Trvání: 2 roky
  • Výroba: 4 dny; doma
  • Sféra: 2

Muší prsten má následující schopnosti: Za prvé umožňuje postavám s "žádným" naložením, holými dlaněmi a holými chodidly lézt po stěnách a stropech rychlostí pomalé procházky. Za druhé, tuto postavu nebude obtěžovat nemagický létající hmyz s životaschopností menší, než 1 (mouchy jí nebudou sedat na jídlo, komáři, včely, vosy a další podobní hmyzáci jí nepobodají...). A za třetí, postava, která má nasazený tento prsten, se může těšit velkému respektu ze strany "Much zlodějek" - tyto mouchy nejen že postavu nebudou okrádat (nebudou-li donuceny nějakou silnější mocností), ale dokonce tuto postavu "vycítí" bude-li k nim blíže než jednu míli, a pokusí se jí zhruba jednou do týdne uctít nějakou tou maličkostí - každá moucha bude považovat za slušnost přinést dárek zhruba v hodnotě 1-10 zlatých, nebo prostě cokoliv, na co v okolí na razí a co se alespoň leskne a třpytí natolik, aby to v očích mouchy vypadalo, jako předmět o přijatelné hodnotě. Je třeba zmínit, že mouchy nerady dávají "ze svého", a kdykoliv mohou, tak postavě nosí to, co se jim při nejbližší příležitosti podaří ukrást (není vyloučeno ani to, že se jim náhodou podaří ukradnout něco opravdu cenného a tím dostat majitele prstenu do řádných potíží).

Magie muších prstenů je údajně odvozována od prastarého magického kontraktu, který s muším společenstvím uzavřel alchymista - dobrodruh, potom, co zachránil poslední muší kolonii před vyhubením od jistého obzvlášť invazivního druhu obřích pavouků, a sice tím, že se mu podařilo odhalit klíčovou surovinu pro obzvláště silný selektivní arachnicid. Pavouci, celí otrávení z toho, že se jim takto někdo plete do cesty, se ztáhli zpět odkud přišli a již nikdy nedosáhli takového počtu, aby mohli zabránit mouchám v opětovném rozšíření. Podmínky kontraktu znamenají pro mouchy zlodějky (a pár dalších druhů létavého hmyzu) zhruba tolik, že každý, kdo ví, jak tento prsten vyrobit (a přeneseně i každý, kdo prsten nosí), je držitelem titulu "dědic velkého zachránce" a jako takovému je mu třeba prokazovat příslušnou úctu.

Státní autority mívají tyto prsteny na černé listině zakázaného zboží, a sice z toho důvodu, že v jejich blízkosti se povětšinou začínají až příliš často objevovat krádeže drobných předmětů a případy rušení nočního klidu hlasitým bzučením.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 5

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Fafrin: Dobrý nápad, to s těmi pavouky :-)


 Uživatel úrovně 0

Přijatelné zpracování, dobrý nápad, nejsem si jist vyvážeností vzhledem k "přísunu" dárků.
Jako nevyužité vydím nerozvinutí nepřátelství od velkých pavouků. (Např. že primárně útočí na postavu, nebo že na ni mají bonus k bojovnost/útoku.)


 Uživatel úrovně 8

Tak tento předmět vznikl hlavně v návaznosti na dojmy z hledání nominací pro Ostravský turnaj v DrD, kdy byl celkem problém najít něco, co by bylo přijatelné nejen kvalitativně, ale i po stránce rozsahu a snadné začlenitelnosti do světa - ambice zde nejsou zaměřené na ohromení, ale spíš na tu okamžitou použitelnost a možná i odlehčující vtipnou historku ;-)


 Uživatel úrovně 4

Pěkný nápad, ale asi nic světoborného dalo by se vymýšlet i další prsteny všeho možného. nicméně co se mi hodně líbí je reakce mouchy zlodějky a ani se nedivím že pavouci z toho byli celí otrávení, já bych byl taky jen nevím jestli jedem a nebo bez jedu.

Plž


 Uživatel úrovně 8

Tady je další moje samoschvalka pro Vaší potěchu - takový kříženec prstenu černé vodoměrky a prstenu knížete D'raguly, který se vylíhnul z vajíčka vysezeným mouchou zlodějkou.

Enjoy ;-)