Alchymistické Předměty

Ketarův set pro správného Trpa Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 16

Skupina: Ostatní

Základ: viz. níže

Trvání: viz. níže

Výroba: viz. níže

Popis:

Ketarův set pro správného Trpa

Ketarova úderná sekera

  • magenergie: 140 magů
  • suroviny: 110 zl.
  • základ: válečná sekera
  • výroba: 10 dní; doma
  • sféra: 2

Ketarova sekera byla zhotovena pro přední linii hlavních trpasličích ozbrojených sil. Je poměrně lehká (váží 55 mn.) a mezi trpaslíky a celkově válečníky je využívána hlavně díky svému zvláštnímu útoku, který ji vyčleňuje z řady obyčejných zbraní a hlavně dovoluje útočníkům rychle potlačit nápor nepřátel.

Popis:

Ostří této sekery si i bez údržby zachovává stříbrolesklou kovovou barvu, přičemž ve tmě září matnou modří (nechová se jako louč, pouze slouží k lepší orientaci a manipulaci se sekerou ve tmě). Uprostřed, kde je ostří nasazeno na toporo, je vyražená runa, která při úspěšném zásahu zvl. útokem sekery jasně zazáří. Sekera jako taková má parametry: 5 / +3 / 0.

Zvláštní útok:

Pokaždé, když tato sekera zasáhne nepřítele (tzn., ubere alespoň jeden život), probouzí se v ní démon, který po jisté době umožní svému nositeli udělit kritický zásah. Kritický zásah nastane, když zbraň dohromady ubere více jak 20 životů a trvá přesně jeden úder, kdy se zdvojnásobuje útok a následně i útočnost. Navíc, pokud bude tento zásah úspěšný, hází si napadená postava proti pasti: síl + obr~9~nic/bude odmrštěna.

Odmrštěný terč může v letu srazit své společníky a dodatečně mu mohou být ubrány životy. Do jaké vzdálenosti bude terč odmrštěn, závisí na tom, o kolik bude daná past podhozena. Dané číslo je uvedeno v sázích.

Příklad: Skřet je zasažen kritickým úderem, hodí si proti pasti síl + obr~9~nic/bude odmrštěn. Hodí např.: 4 - bude tedy odhozen o 5 sáhů.

*Na velikost D a větší se odmrštění nevztahuje. Nabitý kritický zásah v sekeře vyprchá po 1 směně.

Adamantiová hůlka do štol

  • magenergie: 160 magů
  • suroviny: 170 zl
  • základ: adamantium (2 mn)
  • výroba: týden; doma
  • sféra: 3

Adamantiová hůlka do štol byla vytvořena speciálně pro horníky, tunelmistry a hledače pokladů, kteří v temných dolech otevírali nové lokace a potřebovali jistou prevenci proti nástrahám, které by tam na ně mohly číhat. Cena adamantia se může různě lišit, proto berte počet zl. za suroviny pouze jako vzorové číslo.

Popis:

Tento čarovný prut perleťové barvy je na dotek studený jako ocel. Jeho rukojeť, délka i zdobení je pouze záležitostí maker-ova kreativního ducha.

*Adamantium: (Lze nahradit jakýmkoliv jiným vzácným materiálem z vašeho světa) … je stříbrobílý extrémně pevný kov, jehož žíly se vyskytují (jak už to tak u podobných vzácností bývá) velice hluboko pod horami.

Použití:

S pomocí magů v hůlce (16 na den – dobíjí se o klasicky o půlnoci) lze vyvolat kouzla Oheň, *Ochrana před nemrtvými a *Ochrana před neviděnými.

*Ochrana před…

... po vyslovení zaklínadla se kolem jejího sesilatele utvoří neviditelná bariéra ve tvaru povrchu koule s poloměrem 3 sáhy. Jelikož se předpokládá, že bude sesilatel stát na zemi, má bariéra spíš tvar polokoule. Bariéra se formuje podle pevných překážek, na které narazí. Jsou-li malé, prostě je „obteče“ a na druhé straně se zase spojí.

*Ochrana před nemrtvými

  • magenergie: 6 magů
  • dosah: 0
  • rozsah: viz, výše
  • vyvolání: 1 kolo
  • trvání: 4 směny

Nemrtvý si při pokusu projít bariérou hodí proti pasti: Roz~10~projde/neprojde.

*Ochrana před neviděnými

  • magenergie: 8 magů
  • dosah: 0
  • rozsah: viz. výše
  • vyvolání: 1 kolo
  • trvání: 3 směny

Neviděný si při pokusu projít bariérou hodí proti pasti: Roz~8~projde/neprojde.

Více o fungování zaklínadel se dozvíte na str. 49 PPZ, odkud je ve velkém použit i tento text.

Ketarova LED-ová přilba

  • „Každý rubač zaraz potřebuje, aby mu vychladla hlova!“
  • magenergie: 110 magů
  • suroviny: 60 zl
  • základ: Kbelcová přilbice
  • výroba: 1 týden; doma
  • sféra: 2

Tato kbelcová přilbice byla vytvořena pro boj v šeru. Nejen, že svému nositeli propůjčuje možnost dohlédnout o 6 sáhů dál (jak s loučí, tak i bez ní), ale také zvyšuje oč o +1.

Popis:

Ketarova LED-ová přilba je matně stříbrolesklá a nemá odklopné hledí. Na dotek je nepříjemně studená a tak se více než doporučuje nosit pod ní batvat. Charakteristická je tím, že jakmile se dostane do šera, její úzké hledí začne modře světélkovat.

Speciální dodatek:

Tyto dodatky nejsou povinné, protože hraničí s přesílením postavy…

Postavě, která dosáhne plného Ketarova setu (bude bojovat s údernou sekerou, mít na hlavě přilbici a třeba v kapse hůlku) se zvýší oč i úč o +1, díky synchronizaci a prazvláštního propojení všech tří démonů.

Pokud vznikne lajna (min. 3 postavy) bojovníků s Ketarovým setem (zde i bez hůlky), je zde jistá procentuální možnost, že se dá nepřátelská jednotka na útěk. Jelikož tato pravděpodobnost nelze určit vzhledem ke spoustě faktorů, které jí ovlivňují, ponechává se možnost určit % hranici na PJs.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 16

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Paráda. Ale opět bych zadal nějaké příklady.


 Uživatel úrovně 8

přepis:

1) U předmětu je výroba i cena, ale kde je trvání? Jinak magenergie mi přijde málo - podle sféry (nevim, proč není sféra rovnou vypsaná), popřípadě použiji vyšší sféru co získám (?). Tohle by chtělo dořešit. POKUD JE TO PODLE ZAČÁTEČNÍKŮ TAK SCHÁZÍ DOBA TRVÁNÍ.

2) K sekeře: válečná sekera 4/+3, obrana -1. Dejme tomu, že démon dává ochranu proti vlivu prostředí (rez...), dá +1 do síly zbraně, ale jak ZLEPŠÍ OBRANU zbraně to je podle mě nesmysl, všemi zbraněmi 1 typu se brání stejně.

3) sekera a kritický zásah:
a) podle mě čím víc dmg udělí (nabije se), tím by měla jasněji svítit a tím dotyčný pozná, že je připravena dít kritický zásah. Kolik přesně jí schází do toho kritickýho útoku ví jen PJ, hráč neví, kolik ubral, tak potřebuje něco na detekci. U toho může být past pozná / nepozná, že je nabitá.
b) ci se stane, když se sekera nabije na kritický útok a ono nic? tak jak to popisuješ tak zasaženej kritickým útokem dostane něco jako ránu elektřinou, pak bych udělal i něco, že pokud nevyčerpáš kritický úder do určitý doby, tak můžeš dostat ránu ty (něco jako šok), past odl - udrží / pustí sekeru; a při fatal neúspěchu i zranění za 1-3 životy.
c) podle mě je nesmysl, aby byla odmrštěna. Nepíšeš, jak se to stane - jestli vlivem šoku ze zásahu od sekery tak bych dal past na odl a určitě bych dotyčnýho neodhazoval. Podle mě je realističtější, když dostane třeba další kolo -1 až -2 do obrany, popř. -1 k iniciativě.

4) Hůlka - na 16 magů denně je malá cena. Sluneční prsten má 10 magů/den a stojí 225 magů. Schází trvání předmětu!
Horník nebo mistr tunelář podle mě nemůže tahat hůlku jak bylo řečeno jako přívěsek nebo něco jinýho, asi by byl lepší třebas hornickej znak nebo amulet patrona na krku.

5) Ketarova LED-ová přilba - zvýšení dohledu je ok, ale nevim, jestli o 6 sáhů není moc, osobně bych dal zvýšení o 1/3. Zkus mít rozsvíceno a koukat v noci ven z okna a naopak v rozsvícený místnosti když budeš koukat ze tmy tak uvidíš hodně dobře z dálky a naopak. Nevim, proč by měla zvyšovat obranu, to by měla být o dost dražší magově. Schází trvání předmětu!

6) Speciální dodatek bych úplně zrušil, podle mě je to nesmysl.

Podle mě nápad zajímavej, ale dost nedořešenej. 2*


 Uživatel úrovně 5

Priznavam cestinana je problem a taky sem to nepsal v uplne OK stavu xD


 Uživatel úrovně 5

setsane, jsem dysgrafik i dysortografik, ale tolik hrubek v textu nenadělám ani já. To tvou kritiku dost shazuje a po chvíli jsem přestal vnímat co píšeš, ale kde je co za chybu a to se mi nestává, což o něčem vypovídá.


 Uživatel úrovně 5

1) u predmetu je viroba, cena ale kde je trvanlivost, jinak magenergie mi pride malo - podle sfery (nevim proc neni rovnou vypsana), pripadne pouziji vissi sferu co ziskam tohle by chtelo doresit
POKUD JE TO PODLE ZACATACNIKU SCHAZI DOBA TRVANLIVOSTI
2) u sekery : valecna sekera 4/+3 obrana -1 dejme tomu demon dava ochranu proti vlivu prostredi(rez..) da +1 do sili zbrane ale jak ZLEPSI OBRANU zbrane to podle me je nesmysl vsema zbranema 1 typu se brani stejne.
3) SEKERA A KRYTYCKY ZASACH -
A)podle me cim vic dmg udeli(nabije se) tim by mela jasneji svitit a tim dotycnej pozna ze je pripravena dat krytycky zasach kolik presne ji schazi do toho krytyckeho utoku vi jen PJ hrac nevi kolik ubral tak potrebuje neco na detekci. U toho muze byt past pozna nepozna ze je nabyta.
B) co se stane kdyz se sekara nabije na krytycky utok a ono nic tak jak to popisujes tak zasazenej krytyckym utokem dostane neco jako ranu elektrinou pak bych udelal i neco ze pokud nevycerpas krytycky uder do urcity doby muzes dostat ranu ty(neco jako shok) past ODL udrzi/pusti sekeru a pri total neuspechu za 1-3 zivotu
C) podle me je nesmysl aby byla odmrstena nepises jak se to stane jestli vlivem shoku ze zasahu od sekery tak bych past dal na ODL a urcite bych dotycneho neodhazoval podle me je realictejsi kdyz dostane treba dalsi kolo -1 az -2 do obrany pripadne -1 do iniciatyvi.
4)Hulka - na 16magu dene mala cena, slunecni prsten ma 10 magu/den a cena 225magu, schazi trvani predmetu
-hornik nebo tunel mistr podle me nemuze tahat hulku jak bylo receno privesek nebo neco jinyho asi lepsi co treba hornickej znak nebo na krku znak jejich patrona
5) Ketarova LED-ová přilba - Zvisi dohled je OK ale nevi jestli o 6 sahu neni moc osobne bych dal zviseni o 1/3 zkus mit rozviceno a koukat v noci ven z okna a naopak v rozsiveny mistosti kdyz budes koukat ze tmi uvidis hodne dobre z dalky a naopak, nevim proc by mela zvysovat obranu to by mela byt o dost drazsi magove, schazi trvani predmetu
6) Specialni dodatek bych uplne zrusil podle me je to nesmysl
Podle me napad zajimavej ale dost nedoreseny 2.


 Uživatel úrovně 8

Jde o to, že set není PRAVIDLOVĚ omezen na trpaslíky a nosit ho může každý. Věc určení setu a jeho původu je okrajová, upravitelná dle prostředí.


 Uživatel úrovně 8

Danixxx: "třeba v životě nikdy nepoitkal člověka ani elfa" X "set není jen pro trpaslíky"


 Uživatel úrovně 0

Hamster: Budu papouškovat a opakovat se snad po tisícáté, když řeknu, že tento set není jen pro trpaslíky. Název má působit spíš jako: tohle by si žádný trpaslík neměl nechat ujít. Navíc když onen Ketar stvořitel těchto předmětů byl taky trpaslík, který třeba v životě nikdy nepoitkal člověka ani elfa, těžko si představit, že by se set jmenoval Ketarův set pro správného ehh--ah-ee...

Snad je teď vše jasné :)

Danixxx


 Uživatel úrovně 8

Je škoda, že Lempl zatím nekomentoval, každopádně stejně jako např. Zombie občas hodil nulu, tak je dobré takové blázny mezi sebou mít. Nesouhlasil bych s Ascellou, že takové hodnocení nelze nikdy brát vážně. Hvězdičky vždycky něco vyjadřují, i když to je od lemplovatýho Lempla : )

Danixxx: argument, že ostatní rasy infravizi nemají, mi přijde směšný :D proč je to tedy trpaslíkův set?
Ohledně nemrtvých a neviděných pak máš pravdu, nicméně musím souhlasit s kameraskem - já bych také nedal nemrtvé či neviděnné do trpasličího dolu.
Nedává mi pak smysl text "Každý rubač ..." a "... vytvořena pro boj ..." - nehledě na to, že pokud má být smyslem přilby úspěšnější boj, pak je pro trpaslíka výhodnější zhasnout a nepřítele porubat ve tmě. Aby trpaslík viděl na to, jakou skálu rube jako horník, to by byla věc jiná, přilba ale byla stvořena pro boj : )))
A poslední dodatek - pro boj v šeru - tedy nikoliv v důlních šachtách atd (tma), ale za soumraku nad povrchem?


 Uživatel úrovně 8

Som zvedavý, čo na toto povie Lempl keď si to prečíta. Uvidíme aká bude reakcia.

Každopádne by sme mali teraz s debatou o Lemplovi prestať a nechať užívateľov nech hodnotia Danixxxove dielo, a nie Lempla :).

Your Kamerask