Alchymistické Předměty

Skřetí boty Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 13

Skupina: Ostatní

Magenergie: 20

Suroviny: 80

Základ: Boty od mrtvého skřeta

Trvání: 2 roky

Výroba: 3 dny, doma

Popis:

„Dneska jsem si koupil pravé Skřetí boty. No a hádej co? Zase mi ti šmejdi dali jednu levou!“

Výroba:

K výrobě tohoto předmětu musí alchymista získat boty nošené skřetem (či podobnou havětí). Specifický zápach nemytých, plesnivějících skřetích nohou je nezbytnou esencí tohoto předmětu. Boty musí být získány od několik dní mrtvého skřeta, aby jimi byl vstřebán typický mrtvolný pach.

Alchymista je schopen opakovanou extrakcí zápachu za pomoci několika přísad, jako jsou hobití sirečky nebo trpasličí exkrementy, vdechnout Skřetím botám následující vlastnosti.

Uvolni zápach

„Táto, ty jsi se zul!“

Kdykoliv si nositel sundá alespoň jednu ze Skřetích bot, uvolní se zápach vyvolávající prudkou nevolnost, slzení očí a postavy, které jsou blíže jak 1,5 sáhu a neuspějí v hodu proti pasti na odolnost (nebezpečnost 5) upadají do mdlob na 1-3 směny.

Zmatení pachové stopy

„Čmuchejte čmuchalové!“

Pomocí Skřetích bot lze změnit pachovou stopu nositele. K tomu, aby byla pachová stopa změněna, stačí povolit šněrování bot nebo uvolnit přezky apod.Což může být užitečné například ke zmatení psů, jdoucích po stopách postavy.

Vedlejší účinky

Každé použití Skřetích bot má rovněž za následek snížení charismy nositele o 2 stupně po dobu 3 směn (což ocení např.válečníci při zastrašování) a naopak stoupá šance na odhalení skrývající se postavy, která boty použila.


Hobit Šlapka ležel na zemi přemožen lapky, kteří si brousili zuby na jeho poctivě vydělané zlato. Zrovna si připadal jako v pohádce oslíčku otřes se, když se z něj jeden z těch hromotluků pokoušel vytřást blýskavé zlaťáky.

„Tak, kde to schováváš? Mluv, nebo tě zaříznu jak podsvinče!“ Hulákal na něj hrubián.

„V p-pravé b-bo-tě!“ vykoktal ze sebe Šlapka.

Jeden z lapků se iniciativně jal zouvat boty hobitovi, který se začal potutelně usmívat. Šlapka totiž věděl, co bude následovat a proto taky zadržel dech. Ze zuté boty se vyvalil neskutečný puch, který praštil všechny přítomné do nosu, až jim začaly slzet oči. Šlapka pobaveně sledoval zvracejícího velitele té zpropadené bandy, jak cedí skrz zuby mezi zvratky sprosté nadávky. Další lapkové mezitím buďto omdleli nebo se dali na útěk.

„Hm, kdybych si dneska vzal ty sedmimílové, kdo ví, jak bych dopadl?“ Řekl si v duchu hobit a s úsměvem na rtech se vydal tam, kam měl namířeno.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 13

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Takže vedlejší účinky mají vlastně pozitivní účinek.


 Uživatel úrovně 0

Folcwine :)


 Uživatel úrovně 5

Spíše než že postava si vybere boty, tak zastávám názor, že podobné boty si vyberou postavu :)

Aneb vím o případu, kdy se do ponožek trpasličího válečníka nastěhovala "inteligentní entita" (démon astrálních sfér) s podobnými vlastnostmi.


 Uživatel úrovně 8

Hamster: V pohodě, mohl jsem taky použít měkčí tón, uznávám. Popravdě já to pochopil hned a ani mě nenapadlo uvažovat, že by se to dalo pochopit i jinak :D


 Uživatel úrovně 0

:-) Jo tak tohle přesně jsou moje skryté vtípky, které často u příspěvků používám...


 Uživatel úrovně 8

anarion:
„Dneska jsem si koupil pravé Skřetí boty. No a hádej co? Zase mi ti šmejdi dali jednu levou!“
„V p-pravé b-bo-tě!“ vykoktal ze sebe Šlapka.

Je ale pravda, že poznámku "Kdykoliv si nositel sundá alespoň jednu ze Skřetích bot" jsem v té rychlosti nezaznamenal. Pardón . )


 Uživatel úrovně 8

anarion: On ten úvodní "citát" k podobné úvaze svádí, taky jsem přemýšlel co je špatného na tom dostat jednu botu levou :-).


 Uživatel úrovně 0

Výborný nápad, ale po přečtení zpracování se cítím nějak ochuzen. Podle mě je to rychlopráce a je to škoda, dílko nabízí krásný potenciál. Některá omezení mi přijdou ke škodě. Předmětu bych ubral na síle a přidal na příběhu. Určitě bych základ pro výrobu dovolil použít jakékoli skřetí boty, které skřet nosil dostatečně dlouho, tedy ne jen z mrtvého skřeta, jelikož tu mrtvolný puch nehraje žádnou roli, důležitý je extrémní zápach a ten tu může být v pohodě i bez toho. I extrakce smradlavých ingrediencí pro samotné boty mi přijde mimo, vždyť ty boty už sami o sobě a se skřetími potními žlázami jako bonusem dle mé zkušenosti z vandrů musí bohatě stačit :-)

Určitě bych botám nedával schopnost uvést postavu do mdlob, to je dle mého přesílené, ale zvracení a snaha dostat se pryč je ideální alternativa.

Zmatení pachové stopy je pěkný nápad.


 Uživatel úrovně 8

Hamster: Opět otázka které nerozumím. Proč by měla fungovat jenom pravá bota? Základ jsou boty mrtvého skřeta, v díle se píše o botách... a nikde ani není naznačeno že by se měl účinek sčítat.

Stejně jako kdyby jsme se u nějakého lektvaru ptal, jestli funguje když použiji pouze půlku. apod.

Tohle není výtka ani popichování, jenom mě občas udivuje, jak jsou v kritice kladeny otázky.


 Uživatel úrovně 8

3,5*, originální, vtipné, ale pár nedostatků má.

Nečetl jsem diskusi - funguje jenom pravá bota nebo obě dvě? sčítá se účinek?