Alchymistické Předměty

Lektvar žízně Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 15

Skupina: Lektvary

Magenergie: 3

Základ: Dehydrátník zelený

Nalezení: níže

Trvání: níže

Výroba: níže

Popis:

POTŘEBNÉ SUROVINY: voda,dehydrátník zelený,kůra dubu (rozdrcená)

Popis

Tekutina má tmavězelenou až hnědou barvu.Když si přičichnete tekutina nádherně voní.Vůně se slovy nedá popsat.Lektvar je bez chuti (někdy mírně hořký).

Příprava

Do mísy nalijeme 200ml vody a přidáme rozdrcenou kůru DUBU.Všechno nalijeme do kotlíku a přivedeme do bodu varu.Pak přidáme Dehydrátník zelený.Necháme to vyluhovat a počkáme dokud roztok nevychladne.Po vychladnutí roztok nalijeme do lahvičky a zazádkujem - lektvar je hotov.

Účinek

Osoba, která lektvar vypije bude mít nesnesitelný pocit žízně.Tento pocit nelze zahnat ničím.Může vypít sebevětší množství vody, ale pocit žízně jenom víc naroste.Tento pocit trvá 5 minut.Co bude dál si každý může domyslet sám.

Dehydrátník zelený

Tato rostlina roste převážně na louce.Dosahuje délky cca 30cm.Má modré květy a světlezelené listy a stonek.Okraje okvětních lístku jsou červené.Její květ vypadá jako květ fialky.Listy mají klasický tvar.Je to jednoletka

Dávkování

Stačí jedná dávka 3mn.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 15

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Galkor: no a právě ta využitelnost za takovou cenu není moc vlaná...

jediné co je možné, tak ty kanadské žertíčky, a nebo jak psal skewer, tak zesměšnění diplomata, a přinucení vypít jed někoho, kdo si dává moc velký pozor...


 Uživatel úrovně 0

Neřekl bych že si toto dílo zaslouží tak nnízké hodnocení. Přátelé koukejme na užitelnost. Jde o to vaby dílo bylo využito ve hře.


 Uživatel úrovně 0

Hodnotím za 2hvězdy... Vypadá to strašně nedodělané, jako kdyby to byla první verze v MS.... Takto to je spíše inspirační dílo, k vytvoření, a upravení si podle sebe, než něco co bych mohl rovnou použít....


 Uživatel úrovně 0

Hmm
Jedná se o jedno ze slabších děl.. je v tom jistý nápad ale nějak to není dotažené do konce je to tak říkajíc narychlo na koleni nehledě na to že 5timinutová účinnost je trochu málo aby to bylo nějak užitečně takhle jak to je je to použitelné jako kanadský žertík mezi postavami...


 Uživatel úrovně 0

Díky moc :-)


 Uživatel úrovně 0

Teda, na 2.1* jsem čekal něco horšího. Jediné, co bych asi změnil, je doba trvání (tak 20 minut), a pro formu asi doplnil nápadnosti, kdyby na to došlo.

Řekl bych, že by to šlo využít.
- k přimnění obezřetné / paranoidní postavy, aby pozřela jed.
- k opití a znemožnění nějakého dvorního diplomata, nebo soka v lásce, nebo... a tak. Prostě tohle v krvi a kýbly alkoholu kolem by udělali svoje.
- k... no, víc mě nenapadá, ale minimálně ten druhej bod mi přijde jako dobrej důvod pro zařazení do hry.

3* za nápad a stručné zpracování


 Uživatel úrovně 0

Popis je poněkud strohý, skoro bych to pužil jako recept, co naleze družina, do pravidlového
příspěvku to má bohužel daledo, i když tomu nechybí nápad.Zkrátka takový rychlopříspěvek
spíchnutý za pár minut. Jeho hodnota je spíš jen inspirativní, PJ si spoustu věcí musí dodělat.
Co se týče použití ve hře:je to něco jako ve filmu Constantine, kdy se jeden vymítač uchlastá k smrti
(posedne ho jeden velkej zlej démon).Podobný účinek má i například jedno hospodské prokletí
"Alkohol jako voda".
minister


 Uživatel úrovně 0

Děkuji za kritiku. Příště se z chyb poučím :-).


 Uživatel úrovně 0

Žádné suroviny?! Dále chybí nápadnost. Nepopsatelná vůně zní jako kdyby se autor chtěl vyhnout popisu. (vzhledem k tomu, že někteří znalci jsou schopni ve víně rozeznávat vůni banánů, uvěřím už skoro všemu, kromě nepopsatelné vůně.)
Popis přípravy je natolik fádní, že asi neocením jeho existenci. (vše smícháme s vodou a přivedeme k varu, pak necháme vychladnout.)
Chybí spousta údajů, jakož i pravidlová reprezentace účinků. Za tečkou se píše mezera. "Kapitola" dávkování obsahuje jednu ne-úplně českou větu. Myslím, že věci se záTkují.
Použitelnost je pochybná, nápad je zajímavý. Ocením tedy ten.


 Uživatel úrovně 8

Nathaka: Alkohol by byl možná lepší než voda, pokud postava není opravdu otrlý piják, vyhodí ho stejnou cestou ven pěkně rychle. Alespoň podle mé zkušenosti a sledování sázek typu "sám lahev vodky na ex" :-).