Alchymistické Předměty

Alchymie pro pohodlí Hodnocení: Vítěz soutěže Vítěz ZD

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 13

Skupina: Ostatní

Základ: viz níže

Trvání: viz níže

Výroba: viz níže

Popis:

Alchymie pro pohodlí

Obsah:

Na úvod

Skupina předmětů, jejichž cílem je usnadnit život svého majitele, dopřát mu komfortu při cestování i běžném životě. U většiny z nich spíše než o efekty tabulkové jde o dobrý pocit nositele, tedy jsou zhusta využitelné spíše v RP skupinách.

Cílovou skupinou odběratelů těchto předmětů jsou movití dobrodruzi ve světech, kde dobrodruh je uznávaným lidským povoláním/sociální skupinou. Dále bohatí členové/vůdci výzkumných/obchodních/vojenských expedic (např. financovaných panovníkem, významnou gildou), kterým záleží na jednak pohodlí, jednat i reprezentaci (můžeme si to dovolit). Některé jsou nezbytností pro diplomaty, siccy, kupce přecházející rychle mezi špínou měst/pustiny a vybranou společností. Užije je každý poutník, nicméně pro běžného poutníka je alchymie věru nákladnou záležitostí.

Předměty dokáže vyrobit běžný alchymista mající recepturu a potřebné základy, pokud je to nezbytné. Většinou se však jejich výrobou zabývají specializované dílny, alchymisté-předmětoví specialisté.

U samotných předmětů je vždy nejprve uvedeno několik obecného použití, někdy následuje několik spjatých s konkrétním prostředím/částí světa/skupinou-alchymie na míru. Na tomto základě může PJ stvořit libovolné množství předmětů vycházejících z jeho světa.

Předměty neobsahují démona, jsou očarované pomocí správného množství magenergie, surovin, zpracované osvědčenými alchymistickými postupy, pomocí receptur moderní alchymie. Zde však záleží na úvaze PJ, pokud považuje přítomnost démonů jako nezbytnou, nechť si k jednotlivým předmětům doplní sféru 1 až 4. v případě použití démonů není nutno používat magické základy.

Důležitá poznámka k následnému očarování „nadstandardních předmětů“ pomocí démonů: záleží na úvaze PJ, zda-li tyto předměty obsahují vlastního démona již od výroby, či jde o recepturu. Pokud druhá možnost, pak do předmětu zaklít démona lze, nicméně magenergie nutná pro jeho přivolání se zvýší o dvojnásobek magenergie použité na výrobu předmětu.

Inspirací jsou Elfí boty a Pytel beztíže z PPZ. Zařazení je Trvalé-ostatní.

Základy

Trvání základů je stanoveno samo o sobě, pokud zůstanou nepoužité někde v truhle. Při výrobě samotného předmětu se počítá jeho vlastní doba trvání.

Základy neobsahují démona. Jde „pouze“ o magenergií sycené materiály, upravované dle recepisů, vhodné k další práci předmětového alchymisty. Jsou poddajné, nemačkavé, přizpůsobivé, lehoučké, voděodolné, cokoli si alchymista zamane. Jsou použitelné (a vyhledávané) i pro běžnou krejčovskou/brašnářskou výrobu, vítané jsou jejich nadstandardní vlastnosti.

Pokud je uvedena magenergie/suroviny za měrnou jednotku, neznamená to, že pro tuto jednotku platí výroba. Výrobu je možno provádět pro takové množství materiálu, jaké umožňuje alchymistova dílna. Disponuje-li koželužnickou kádí, může alchymista najednou zpracovat i celý její objem.

Nasycená tkanina
Magenergie2 magy/sáh čtvereční
Suroviny 10 zl/sáh čtvereční
Základ kvalitní tkanina
Trvání50 let
Výroba2 dny doma

Používá se na pláště, šaty, vnitřní části toren a batohů. Doba trvání je velká, ale odpovídá na otázku proč je ten ornát i po desítkách let tak krásný…Alchymistické materiály jsou trvanlivé, věkuvzdorné, pokud je s nimi úměrně nakládáno, ale nikoli nezničitelné (jen odolnější než běžné…). Pochopitelně je nutno přizpůsobit druh tkaniny budoucímu výrobku – plesové šaty nebude běžné vyrábět z kvalitní pytloviny, stejně jako pytel ze sametu…

Nasycená useň
Magenergie5 magů/sáh čtvereční
Suroviny 15 zl/sáh čtvereční
Základ kvalitně zpracovaná useň
Trvání50 let
Výroba5 dní doma

Používá se na obuv, brašny, sedla, opasky, rukavice, jílce mečů, kožené zbroje… Práce s kůží je náročnější než s plátnem. Obdobně platí nutnost mít vhodnou kůži pro požadovaný výroběk.

Oděvy a obuv

Plášť splynutí
Magenergie35 magů
Suroviny 100 zl
Základplášť z nasycené tkaniny
Trvání10 let
Výroba3 dny doma

Velmi pohodlný plášť s kápí, který se přizpůsobí postavě svého nositele (je schopen změnit se pro postavu o třídu velikosti jinou, než na jakou byl šit, ale nikdy A0 nebo D). Zahalí postavu až ke kotníkům. Přizpůsobuje se barevně prostředí, ve kterém se nachází. Plná barevná změna trvá směnu, známky proměny však je možno sledovat už během několika kol. Zloději zvyšuje šanci schování se ve stínu o 10% (či jakoby byl o dvě úrovně výše), nezloději dá šanci na schování se jako zloděj na 1. úrovni, při plné barevném splynutí jako na 3.

Poutníkův šat
Magenergie 20 magů
Suroviny 90 zl
Základ běžné šaty z nasycené tkaniny
Trvání10 let
Výroba3 dny doma

Pohodlný a podnebívzdorný šat. Vždy je v něm akorát teplo (pokud nenastanou extrémní podmínky, tehdy je v něm pouze lépe než v nemagickém- tj. v teplotě okolo bodu mrazu je i v lehkých šatech pokrývajících celé tělo příjemně, v sibiřském mrazu již nikoli…).V létě je naopak vzdušný a prodyšný, ale studený vítr jej neprofoukne. Přeprška jej zanechá suchý (ale monzunový liják promočí jako kterékoli jiné oblečení). Vypadá dobře, nezašpiní se- respektive zašpiní, ale sám se vyčistí. Uvedení do původního stavu při plném zašpinění trvá 1 den (průchod kanalizací, boj v blátě, prolézání bahnitou jeskyní…), drobné zašpinění se odstraňuje 6 směn.

Šat mluvčího
Magenergie30 magů
Suroviny190 zl
Základslušné šaty z nasycené tkaniny
Trvání10 let
Výroba5 dní doma

Šat padne přesně na míru, přizpůsobí se postavě, lehoučký, příjemný k nošení. Splývá s prostředím – mění se podle místa, kde se nositel pohybuje: při audienci u vládce jde o luxusní oděv, na ulici mezi žebráky se změní v hadry, mezi kupci jde o odění vyšší střední třídy, mezi beduíny je to modrý háv s turbanem. Plná změna trvá směnu. Pokud předmět obsahuje démona, je změnu možno kdykoli zastavit/dát příkaz k udržení konkrétní formy. V původním stavu jde o šaty zakázkové výroby přímo pro nositele, pokud jsou však kupovány naslepo (chci šat mluvčího a hned, máte nějaký?) jde o hezké šaty vhodné pro vyšší vrstvu.

Pouštní šat
Magenergie10 magů
Suroviny60 zl
Základbeduínský šat z nasycené tkaniny
Trvání10 let
Výroba3 dny doma

šat vhodný do pouště zahaluje postavu docela, je volný, vzdušný, při silném větru metajícím písek izoluje (chrání nositele před statickou elektřinou, Eliášovými světly), chrání před horkem, zabraňuje neúměrnému odpařování tekutin, zabraňuje silnému pocení a takto chrání před dehydratací. Naopak v noci příjemně hřeje (při snížení teploty alespoň o dvacet stupňů C). Z hlediska mechanismů dává nositeli bonusy k pastem spojeným s výdrží v poušti, snižuje únavnost při pohybu v ní.

Pršiplášť
Magenergie15 magů
Suroviny60 zl
Základkožený plášť z nasycené usně
Trvání10 let
Výroba5 dní doma

“Impregnovaný“ plášť. Zaručeně voděodolný, ochrání i před nejsilnějším lijákem. Zároveň však prodyšný – nositel se v něm nezapaří. Na rozdíl od nemagických pršiplášťů je lehký (60mn).

Boty dobrodruha
Magenergie30 magů
Suroviny180 zl
Základ obuv z nasycené usně
Trvání10 let
Výroba5 dní doma

Boty přizpůsobivší se jednak noze nositele (schopny se proměnit na velikost dobrou pro A až C), jednak terénu, jímž procházejí. Na poušti lehké sandále, v horách bytelné pohorky, na koni vysoké boty jezdce, na ledu se podrážce vytvoří mačky, v blátivém terénu jsou to holinky. Neuvěřitelně pohodlné, nikdy nehrozí nebezpečí puchýřů, nikdy nezasmrádnou (movité družiny je často pořizují svým trollům povinně). Dále tlumí krok – z hlediska mechanismů přidávají zloději 5% k Tichému pohybu, nezloději dávají šance jako zloději na 3. úrovni.

Sandále pouštního chodce
Magenergie35 magů
Suroviny100 zl
Základsandále z nasycené usně
Trvání10 let
Výroba2 dny doma

Po dunách se v nich chodí samo…Ulehčují strázně spojené s pohybem v poušti. Z hlediska mechanismů se pro nositele obuvi počítá povrch sypkého písku jako náročnost 12-17, pevného písku 10 – 12, kamenné pouště 15-25. Mimo to odpuzují jedovatou havěť, která se možná schovává pod kameny, v písku…hady, štíry a jiné drobné potvorstvo.

Holiny z krokodýlí kůže
Magenergie30 magů
Suroviny110 zl
Základholínky z nasycené krokodýlí kůže
Trvání10 let
Výroba5 dní doma

Mimo to, že skvěle vypadají a skvěle se v nich chodí opět padnou každému, posilují výdrž poutníka, zajistí, že bahno nositele nestáhne (ani sebehlubší bažina není pro poutníka problémem k nepřekonání), naopak při pohybu ve vodě/bahně/rašelině nadnášejí a umožňují se pohybovat víceméně po povrchu. I pokud se to nepodaří, nenateče do nich, neprovlhnou, nezasmrádnou. Náročnost povrchu bažiny je pro nositele 20 – 60 (ani alchymistické holiny nejsou všemocné…). Výdrž posilují z hlediska vytrvalosti – k bonusu za ODL si nositel připočítá +1.

Varkoč gardy z Ledotrnu
Magenergie5 magů
Suroviny50 zl
Základvarkoč z nasycené tkaniny
Trvání10 let
Výroba1 den, doma
Ledotrnský vládce je jednak bohatý, druhak jeho sídlo stráží průsmyk mezi ledovci a není to zrovna příjemné místo k životu, chce svým jednotkám zajistit co největší pohodlí. Varkoč jeho gardisty chrání před mrazem, zajistí, že zbroj pod ním nenamrzne, nezamrzne, není o život se jí dotýkat.

Kutna bratrstva mučedníků
Magenergie15 magů
Suroviny45 zl
Základmnišská kutna z nasycené tkaniny
Trvání10 let
Výroba2 dny doma

Přesný protiklad k alchymii pohodlí: kutna má zajistit neustálé útrapy svým nositelům. Všechno dře, tlačí, svrbí, je úzké a když se povolí, je plandavé k zamotání, sjíždí, otravuje…všechny strázně spojené s oblékáním, jaké si dovedete představit. I alchymii pohodlí lze obrátit, zajistit opačný efekt. Nicméně bratrstvo má o náboženské zásluhy postaráno…

Plesové šaty komtesy z Kolozdí
Magenergie80 magů
Suroviny250 zl
Základskvostné šaty z nasycené tkaniny
Trvání10 let
Výroba1 týden doma

Kdo na ni pohlédne, tomu se tají tech. Po tanci s ní zatouží každ z pozvaných. A ona tančí. Překrásně tančí, zlehýnka našlapuje, ani chybička v jejích kreacích…šaty jednak na pohled činí nositele krásným, přidávají bonus +5 k charismě pro účel jen a pouze vzhledu (nikoli jednání natož k mentálnímu souboji)- takže ač se na něm může oči nechat, když promluví, stále každý pozná, že se jedná o venkovského balíka). Druhak šaty vedou pohyby těla, slaďují s tanečními kreacemi okolí. Kterak se neuříznout ostudu ve vybrané společnosti pošlapáním střevíčků…

Brašny, torny, sedla

Lehoučká brašna/torna/batoh
Magenergie10 magů
Suroviny35 zl
Základbrašna z nasycené usně
Trvání10 let
Výroba2 dny doma

Padne jako ulitá, nepřekáží, pohodlně se nosí, nedře, popruhy se samy nastavují dle nositele. A je lehounká, sama o sobě váží jako pírko (1/3 běžné váhy shodného nemagického výrobku). Přesto unese běžnou váhu jako nemagická, naopak, lze ji i o něco přetížit (nikoli však dlouhodobě) a kvalitní práce spojená s alchymií zajistí neprotržení švů.

Batoh na zbroj
Magenergie80 magů
Suroviny250 zl
Základvelký batoh z nasycené usně
Trvání5 let
Výroba4 dny doma
Sféra3

Velký batoh s dvěma oddíly. Větší oddíl má v sobě mimoprostorovou kapsu obdobně jako Pytel beztíže, nicméně jako ústí lze roztáhnout až na průměr kyrysu rytířské zbroje. Tento oddíl pojme jen a pouze jednu libovolnou zbroj (všechny její součásti) nehledě na jejích rozměrech a váze, která umístěna v něm nic neváží. Pro někoho možná poněkud divné nastavení, ale má usnadnit život rytířům putujícím od turnaje k turnaji bez vlastních armigerů(cestovat s rytířskou zbrojí jinak vyžaduje slušné zázemí), druhak má zamezit nenasytným dobrodruhům tahat s sebou x kroužkových zbrojí, které se do váhové a objemové kategorie rytířské zbroje vejdou. Ale vše jest na PJ.

Druhá kapsa je běžná, bez magických vlastností, zajišťuje jen to, aby s sebou dobrodruh nemusel mít mezka a spoustu jiných zavazadel. Batoh prázdný (či s plnou zbrojovou kapsou) váží 20mn.

Poutníkova torna
Magenergie50 magů
Suroviny150 zl
Základ torna z nasycené usně
Trvání10 let
Výroba5 dní doma

Tzv. batoh-stan. Torna má v sobě zamotaný jednoduchou celtu s tyčkami, která vytvoří po rozložení maličké „áčko“ pro jednu osobu. Tornová část, kterou není třeba vybalovat zůstává uvnitř. Uvnitř je i nepřirozené klima – chladivo a příjemně v létě, teplo v zimě. Povrch celty je impregnován a napuštěn látkou zapuzující divou zvěř. Chrání i před zásahem nemagickým bleskem, pokud má v dané oblasti při bouřce uhodit, celta jej odpudí jinam (ale už nezachrání před padajícím stromem v důsledku rozštípnutí bleskem…) Velmi usnadní zhýčkaným průchod divočinou. Váží prázdná 10mn (lehoučké alchymistické materiály).

Násoskova torna
Magenergie30 magů
Suroviny55 zl
Základtorna se zabudovaným měchem z nasycené usně
Trvání10 let
Výroba1 týden doma

Torna má zabudovaný měch, který udrží každou kapalinu příjemně chladivou či teplou dle přání nositele. Sám měch mění teplotu kapaliny, tedy lze v něm třeba ohřát (ale jen ohřát) vodu když nelze rozdělat oheň, či ochladit něco horkého. Tedy teplá medovina stejně jako studené pivo. Měch má objem 3 čtvrtky, změnit teplotu z teploty okolí na chladno/teplo je schopen za hodinu, z jedné škály na druhou za 3 hodiny (tedy nic využitelného v boji). Jako komfort od něj vede hadička, za jejíž pomoci je možno se osvěžovat i během pochodu.

Brašnička na lektvary
Magenergie10 magů
Suroviny50 zl
Základbrašnička k opasku z nasycené usně a tkaniny
Trvání10 let
Výroba5 dní doma

Brašnička na 7 flakónů (uvnitř 7 oddílů ve tvaru hexů-jeden uprostřed, šest okolo). Nerozbijí se, nepotlučou, i když uživatel letí ze skály, kutálí se po štěrku či je s ním jinak ohavně nakládáno (stačí pád na ledě…). Navíc jsou snadno v dosahu – pamatuje-li si nositel, na které pozici má který lektvar, jeho vytažení a trvá 2 akce „jiná činnost“ dle RSS, 1 kolo v ZSS.

Pohodlné sedlo
Magenergie15 magů
Suroviny80 zl
Základsedlo z nasycené usně
Trvání10 let
Výrobatýden doma

Sedlo, které nedře a i po mnohahodinové jízdě se jezdec cítí dobře, po sesednutí nekulhá. Chrání citlivá místa. I pro zvíře je pohodlné.

Zbroje, zbraně

Věčný jílec
Magenergie15 magů
Suroviny30zl
Základpruh nasycené usně
Trvání10 let
Výroba1 den doma

Kůže, kterou se omotává jílec libovolně obarvená. Barva je stálá (mimo použití kouzla Barevná změna), neopotí se, nezašpiní se (a pokud ano, sama se vyčistí obdobně jako Poutníkův šat výše), cákance od krve ji nezhyzdí. Vždy je příjemná na dotek, nevyklouzne z dlaně, nepoškrábe se kovovou rukavicí. Zbraň opatřená takovouto rukojetí je chloubou každého válečníka. Po léta sněhově bílý jílec meče…

Tichá zbroj
Magenergie40 magů
Suroviny150zl
Základzbroj
Trvání10 let
Výrobatýden doma

Chřestění/vrzání plátů a vůbec hluk spojovaný s pohybem ozbrojence se sníží na minimum (úměrně druhu zbroje). Zloděj v kožené zbroji je téměř nehlučný a dostává bonus +3% k tichému pohybu, kovová brnění až takto tichá nejsou, ale pořád šance, že nositel bude slyšet na sto honů jsou malé.

Výstavní zbroj
Magenergie15 magů
Suroviny100 zl
Základzdobená kovová zbroj
Trvání10 let
Výroba1 den doma

Nejčastěji tato receptura bývá uplatňována na turnajová těžká brnění. Zbroj se překrásně leskne, upoutává pozornost, rytiny a lepty na ní jakoby tancovaly, v souboji se neponičí – stále jako nová. Nezarezne, není třeba o ni nijak zvláštně pečovat vyjma standardní údržby.

Odlehčená zbroj
Magenergie50magů
Suroviny150 zl
Základ kovová zbroj
Trvání10 let
Výroba1 týden doma

Zbroj upravená pomocí této receptury pozbude 1/3 své váhy. Magenergie odlehčí kov. Vhodné pro slabší postavy nebo šermíře, kteří potřebují být pohybliví.

Rukavice šermíře
Magenergie20 magů
Suroviny80 zl
Základ kožené rukavice z nasycené usně
Trvání10 let
Výroba2 dny doma

Kvalitní kožené rukavice, které tlumí údery, pomáhají rukám odolat zranění, neprotrhnou se zásahem nepřátelské zbraně, nedovolí ruce upustit zbraň. Nedávají žádné bonusy k obraně číselně, jde pouze o RP efekt.

Zbroj mistra suchého boje
Magenergie75 magů
Suroviny350 zl
Základ nasycená useň
Trvání15 let
Výrobapouze specializované dílny

Zbroj poskládaná z pohyblivých pásků kůže, na míru pouze člověku, na nějž je šit (nebo velmi podobné postavě). Uzpůsobená pro dokonalou ochranu a zároveň pohyblivost při bojových uměních (Boj beze zbraně u lupiče či jakýchkoli jiných vyžadujících značnou obratnost a pohyblivost, a boj nalehko a beze zbraní). Jde o koženou zbroj s KZ 4, která se považuje za nemagickou pro účel dalšího očarování (platí pravidlo uvedené v úvodu). Vyšší kvalita je zajištěna precisní výrobou, magickým zpracováním materiálu – zvýšená pohyblivost, měkkost a zároveň neprostupnost pro nepřátelské zbraně…

Šat bojového čaroděje
Magenergie80 magů
Suroviny380 zl
Základ nasycená tkanina
Trvání15 let
VýrobaPouze specializované dílny

Obdobně jako výše: šat čaroděje, který musí do bitvy. Šit na míru, skládán z pásků alchymistických tkanin, měkkých kůží. Velmi pohodlný a dokonale chránící, přitom neomezuje v kouzlení. Šaty s KZ 2.

Oslnivá sekera
Magenergie25 magů
Suroviny60 zl
Základ válečná sekera
Trvání10 let
Výroba3 dny doma

Plocha sekery téměř září, když nic jiného, má silně nepřirozený lesk. Pokud je v okolí zdroj světla velmi snadno hází prasátka na všechny strany. Je 25% šance, že protivník bude oslněn za podmínky silného zdroje světla v okolí (v noci či naprosté tmě stačí lucerna, přes den přímé slunko). Oslněný protivník čelí hodu Obr~6~nic/-1uč a oč po tolik následujících hodů o kolik neupěl proti pasti. Je dezorientovaný, hůře se brání, hůře zasáhne cíl, špatně vidí. Tato receptura lze použít i na jakoukoli jinou zbraň s obdobnou kovovou plochou jako má válečná sekera.

Komfort na cestách

Celta
Magenergie30 magů
Suroviny70 zl
Základ plachta z nasycené tkaniny
Trvání10 let
Výroba2 dny doma

Nepromokavá plachta o základních rozměrech 3*3 sáhy (s modifikovaným počtem surovin lze vytvořit plachtu větší i menší dle přání zákazníka). Má praktické úchyty, lze z ní postavit dobrý přístřešek téměř kdekoli (téměř kýmkoli). Obdobně jako Poutníkova torna je napuštěná látkou odpuzující divou zvěř a upravena pro snížení rizika zásahu přírodním bleskem za bouřky. Narozdíl od ní však neudržuje uvnitř stálou teplotu – málokdy se podaří mít přístřešek uzavřený.

Spacák
Magenergie50 magů
Suroviny100 zl
Základspací pytel z nasycených materiálů
Trvání10 let
Výroba3 dmy doma

Lehký a teploučký spacák, neprofoukne, nepromrzne, nepromokne. Uvnitř zahřívání obdobně jako v Poutníkově torně. Sen každého poutníka po zamrzlých pláních. Sbalený má rozměry 50*30*30 coulů, váží 20mn v základním rozměru pro postavu velikosti B.

Stan
Magenergie50 magů
Suroviny175 zl
Základ stan z nasycených materiálů
Trvání10 let
Výroba5 dní doma

Obdoba Poutníkovy torny pro dvě osoby velikosti B (dle přání i více), na rozdíl od torny je stan samostatným zavazadlem, sbalený o rozměrech 55*25*25 coulů, váží i s tyčkami 90mn.

Hřeben
Magenergie15 magů
Suroviny70 zl
Základ kostěný hřeben
Trvání20 let
Výroba2 dny doma

Hřeben, který rozčesává jakoby sám – zcuckatělé a zachmoustané vlasy/vousy se pod jeho dotykem samy rozplétají. Dodává vlasům krásný lesk a zvlnění. Praktická pomůcka každé krasavice a důstojného trpaslíka.

Poděkování

Ro´tinovi z Vřesoviště za Boty dobrodruha a Poutníkovu tornu.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 13

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Když jsem viděl ptáka u hvězd tak mi bylo z 90% jasné kdo je autorem tohoto díla :-).
Opravdu nemám co dodat.


 Uživatel úrovně 5

Moc pěkný seznam užitečných kouzelných předmětů, které pomohou spíše postavám než hráčům.

Podobně koncipovaných předmětů jde vymyslet další spousta a ozvláštňovat tím hru.

Co by se tak dalo vytknout je absence jakýchkoli pravidlových mechanismů. Vím, že je dílo určeno hlavně pro popis, nikoli pro dobrodružničení, ale občas by se někde nějaké nenápadné pravidlové principy dali hodit, někde dokonce tak nějak úplně chybý.

Dílko si OHZD zaslouží.


 Uživatel úrovně 0

OHYZDA je jasná řekl bych:-)


 Uživatel úrovně 0

Ascella nezklamala, Dílo je v mým měřítkách velice dobré, respektive prostor dobře využitý, žádná zbytečná "omáčka". No tady není co kritizovat. :)

+Nápad
+Zpracování
+Použitelnost
+Originalita
+Jednoduchost

Prostě super, a určitě to použiji v nejbližší příležitosti. Přeji hodně štěstí do budoucí tvorby. WOW :-)


 Uživatel úrovně 5

minister:
krokodýlí boty - můj ty smutku! Máš pravdu. Koordinovala jsem to s předměty, ze kterých jsem vycházela, na černou vodoměrku jsem dočista zapomněla! Narozdíl od vodoměrky je to slabší v tom, že se utopit klidně můžeš, žádný vodní dech na tebe sesílán nebude, prostě to tvé utopení jen víceméně zpomalí.

Měnění velikosti: jak je řečeno v příspěvku, cítíte-li nutnost přivolat do předmětu démona, učiňtě tak.

Hraju ve světě s jiným magickým nastavením, žádní démoni a několikáletá snaha se snaží skloubit pravidlovost a svět, dle sebe dosáhnout podobných efektů. Démony nahrazuje pokročilá alchymie typu receptury (jak ukazuje tento příspěvek), pokročilejší funkce mají nebeské kameny (náznaky v mých dobrodružstvích zde), očaroání pomocí moci samotné přírody dostupné druidům a chodcům... ale to sem nepatří; prostě toto je výsledek mé a Ro´tinovy snahy RP prvků, využití alchymie. Máte pravdu, nic světoborného jsem tvořit nechtěla, pouze užitečného, co snad některé skupiny ocení a tady jsem to v hlubinách nenašla...

Corwin: tagování je tvoje škola ;-)

Děkuji vám všem za váš čas i názory.


 Uživatel úrovně 0

Pěkné spestření a ulehčení útrapám dobrodruhů.Žádné extra bonusy, přesto
perfektní využitelnost.
Jen pár věcí co se mi moc nelíbí:

Boty z krokodýlí kůže
Když to srovnáš s prstenem černé vodoměrky:
Magenergie 95 vs 30 magů, o surovinách, trvání a absenci démona ani nemluvě.Chybí pravidlové ošetření-vydrží na vodě, potopí se.

Boty dobrodruhovy
To, že se mění na boty pro každé podmínky, už by to chtělo démona, stejně to přizpůsobování velikosti.

Jinak jsem tam našel spoustu praktických věcí na spěstření výbavy.
Jinak to bylo moc pěkné.
S pozdravem,
minister


 Uživatel úrovně 8

Jo, tak tohle je zase jedno parádní dílo :-) Je fajn, že až na některé výjimky jsou to opravdu čistě RP věcičky - žádný munchkinismus na druhou, a když, tak není problém nějaký pidibonus domyslet.

Takže všech pět palců nahoru :-)


 Uživatel úrovně 5

mě vadí hlavně ty oblečky co se přizpůsobují velikostem... vyrobí se šat pro B, vezme si ho hobit a padne mu, pak jej zabije kroll a vezme si ho a přizpůsobí se mu taky? já bych bral, kdyby se přizpůsobili prostě od min po max hranici jedné velikosti pro kterou byli šity.
dál bych řek, že leká brašna a brašna na zbroj jsou jen trošku specializovanější vaky bez tíže a vak na flakonky mi přijde "přesilený" aneb pochopil bych, že se flakonky nerozbijí při běhu, nebo občasným nárazem, třebas o futra dveří, ale ne když někdo padá ze skály, na ledě, nedejbože si na tu brašnu sedne.

Jinak nápad je to pěkný a rozhodně použitelný aneb nebude jen krčmář, alchymista, ale i prodejci lehce magických předmětů :D i když není to nápad ze kterého bych řekl WOW, o což myslím, že stejně autorce nešlo při tvorbě tohoto díla.


 Uživatel úrovně 8

K tomuhle nemám moc co dodat. Skvělá práce. Od nápadu přes zpracování až po vlastní tagy.