Alchymistické Předměty

Genitální dryák Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Skupina: Lektvary

Magenergie: 28

Suroviny: 8

Základ: 2 mn savčích genitálií

Trvání: (12 - Odl) hodin

Výroba: 8 směn

Barva/chuť/zápach: 70/80/90

Popis:

Základní popis

Genitální dryák je co do účinků prostý lektvar. Důsledkem jeho vypití je pro požívajícího rychlá přeměna pohlaví. Muž se tak stává ženou a žena mužem. Tato přeměna je poměrně bolestivá (a požívající tak ztrácí 1K6 stínových životů) a trvá 3 kola. (Proměna zpět probíhá stejným způsobem a rovněž působí zranění 1K6 stínových životů.)

Jde o nahnědlou kapalinu nevábné chuti a hnilobného zápachu. Vaří při 130, zamrzá při - 8 stupních Celsia. Konzistencí připomíná hustší hrachovou polévku. Nemá žádné zvláštní chemické vlastnosti, je nehořlavá a nemá jiné podstatnější využití, než k jakému byla zamýšlena. Na lektvaru si není možné vytvořit závislost.


Účinky lektvaru podrobněji

Lektvar dopraví do těla posílené a magicky modifikované hormony opačného pohlaví. Ty během tří kol proměny přetvoří anatomii těla, přičemž pracuje hlavně magie a hormony jsou spíše pomocníkem a nositelem informace. Jakmile je proměna dokonána, nedá se ani libovolně důkladným zkoumáním zjistit, že daná osoba byla původně příslušníkem opačného pohlaví. Mentalitu (a herní atributy) lektvar neovlivňuje.

Vzájemná podobnost mezi mužem před proměnou a ženou po proměně (a naopak) je malá. Zůstávají jen zvláštní znaky (poranění, znaménka, barva očí či tetování), ale např. podle obličeje málokdo pozná, o koho ve skutečnosti jde, pokud ho dobře nezná. (Na místě je past na postřeh, která ale závisí na mnoha okolnostech. Doporučuji tedy odehrát slovně na základě úvahy PJ-e. - pozn. autora.)

Při proměně zpět přestávají modifikované hormony působit a jak se stahují, přeměňuje se tělo zpátky do původní podoby. Hormony pak tělo opouští vylučovací soustavou, skrze moč.

K přeměně je třeba vypít celý lektvar. Pokud se tak nestane, přeměna proběhne jen částečně. Pak požívající sice ztratí životy, ale ihned zvrátí zbytek lektvaru a jeho tělo se zase vrací do původního stavu. Při ještě menším množství lektvaru (méně než 1/4 flakónku) se neděje nic.

Lektvar působí jen na humanoidy. Požije-li lektvar jiný tvor, vyzvrací jej bez ztráty životů.

Pozor:Vypije-li lektvar těhotná žena, účinky se projeví na plodu. Někdy může být i žádoucí, aby se pohlaví plodu změnilo trvale (za využití rozšiřujícího pravidla popsaného níže), např. když královský pár potřebuje mužského dědice trůnu, takže existuje-li ve vašem světě způsob, jakým zjistit pohlaví nenarozeného dítěte, lektvar najde využití i zde.

Něco o výrobě

Pro přípravu lektvaru je třeba krom základu, který by měl sestávat z čerstvých genitálií obou (!) pohlaví, ještě čehokoliv s dostatkem bílkovin, jako jsou vejce (v množství asi 1 mn). To vše se pomocí tloučku rozdrtí v kaši a slije s půlkou flakónku mléka. Směs se dá vařit. Po čtyřech směnách na ohni se směs přelije do flakónku. Pokud postupoval alchymista správně, bude ještě něco kapaliny chybět, aby byl flakónek plný. Tuto chybějící kapalinu doplní vlastní močí a několika kapkami savčí krve. Aplikace magenergie je poslední část výroby.

Rozšiřující pravidla

Během působení lektvaru lze jeho účinky snadno neutralizovat opakovaným vypitím téhož lektvaru (se stejnými účinky). Pokud lektvar mění požívajícího zpět k původnímu pohlaví, je jeho působení trvalé.

Při opakovaném používání může dojít k tomu, že proměna v opačné pohlaví bude trvalá. Požil-li někdo genitální dryák pětkrát během třiceti dnů, pak onen pátý už bude mít trvalý účinek a modifikované hormony se v těle uchytí. (Stejnou cestou se lze trvale změnit zase zpět a také se to doporučuje. Trvalá přeměna v opačné pohlaví je totiž považovaná za nevítanou, jelikož fyzická podoba "nového" jedince nekoresponduje s jeho mentalitou, což může už po několika dnech ústit v psychické potíže až vážnější poruchy.)

Genitální dryák může vyléčit "potíže" s přirozením. Přemění-li se kastrát pomocí tohoto lektvaru v ženu trvale, načež se stejným způsobem trvale přemění zpět v muže, získá nové přirození (jako ostatně při každé proměně, kde je to ovšem dočasné). (Podmínkou je aplikace předchozího pravidla.)

Použije-li alchymista při výrobě pouze samčí genitálie, bude lektvar působit pouze na ženy, a naopak. Tím může ušetřit až 4 magy potřebné pro výrobu, pokud předem ví, pro koho a za jakým účelem lektvar vyrábí.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 20

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Vtipné a opravdu užitelné. Nathaka je zkušený a jeho díla jsou většinou 5*. Musím však dodat že kolikrát je text zbytečně strukturovaný.


 Uživatel úrovně 0

K té pohlavnosti dítěte...jak správně řekl Corwin, tak pohlaví si člověk vybírá už při početí...tedy tento lektvar by z něj udělal transsexuála...sice to k dílu nepatří, ale podle všech původních lidských "transcendentálních" nauk tomu tak je(v naší realitě) a tím spíše tomu tak je ve světě fantasy, kde jsou takovéto "duchovní/magické/sférické/astrální,..." skutečnosti pilířem samotné fantasy.
Předně by záleželo, zda v konkrétním hracím světě máte reinkarnaci(ať už jde o podprahovou skutečnost, která se neřeší a ví o ní jen Pj, nebo to je všeobecně známý fakt)...pokud reinkarnace není, tak to transsexualitu dítěte neznamená.


 Uživatel úrovně 5

Tak mě napadá nová definice pro skvělé a převratné dílo:
Je to takové dílo, kterému jsou vytýkány takové věci ma které se u jiných děl nehledí a v diskuzi se tvoří diskuze, které se zabývají čímkoli, jen ne dílem.

To co tu řešíte, tak nad tím mi nezbývá než jen nechápavě kroutit hlavou.

Autor se snažil trochu povysvětlit fungování lektvaru do hloubky a najednou kritikům dílo není dobré. Ktežto kdyby dílo vypadalo jak můj podčárák, tak by všichni byli spokojení (ano napsal jsem svůj první podčárák, který není určen k tomu, aby pomohl autorovi, ale hlavně ostatním kritikům).

Noeh má u mě -rep, za celý set svých argumentů. Ktitizovat lektvar za to, že je určen výhradně pro RP, je stejná zaslepenost, jako kritizovat kouzlo modrý blesk za to, že není určen pro RP.
Taktéž chtít popis přeměny je tak nějak absurdní, ale kdo jsem já, abych posuzovat Noehovy sexuální choutky.
Vyžadovat příběh považuji také za zpátečnické myšlení.
Celkově mi to přijde tak, že Noeh si po přečtení vytvořil na dílo negativní citovou vazbu a teď se nám ji snaží vnutit stejně nenásilně jako pan Paroubek ty své "pravdy".



Po vypití lektvaru je humanoid během 3 kol přeměněn v opačné pohlaví. Základní rysy (výška, délka a barva vlasů, barva očí, typické rysy jako napřílad dlouhý nos apod.) zůstanou zachovány, nové tělo tedy vypadá asi jako sourozenec opačného pohlaví. Přeměna se týká pouze těla, podobně jako u kouzla metamorfóza.

Pokud jsou během týdne vypity 3 a více těchto lektvarů, s 25% šancí může dojít k trvalé změně pohlaví (toto může natat opakovaně).


 Uživatel úrovně 8

Noeh:
a) Trvá to tři kola a je to bolestivé. Přemění se ti přitom anatomie. Naroste ti nové maso, to bude bolet. A budeš se u toho zmítat. To je všechno logické a nic víc tam potřeba není. Nesouhlasím s tebou a reaguju prudce, protože se mi tvůj požadavek jeví úplně absurdní.

b) To už je otázka toho, jak se to odehraje, nemyslím, že se o tom má diskutovat pod dílem. Klidně poštou, ale je to moc závislé na každé hře.


 Uživatel úrovně 5

a) Nie, srandu si z teba nerobím. Nemusíš reagovať tak prudko. Hneď v prvom prispevku som napisal že mi tam chyba PRIEBEH. Predstavivosť mám a taktiež by som si to vedel sám do diela dopísať - ja iba tvrdím, že mi to chýba v tvojom texte. Je rozdiel či sa bude postava zmietať v bolestiach a po 3 kolách sa magicky v magickom obláčiku zmení na inú ostavu, alebo či ide o plynulý priebeh premeny/mutácie. Neviem ako inak by som to popísal.

b) Nikdy som nenapísal, že lektvar je nepoužiteľný. v tomto bode som reagoval čisto na cenu. Prakticky v prípade nutného použitia je ti jedno či máš tvoj lektvar alebo metamorfózu. Postačia oboje a práve tu sa dostávam k tomu, že v tomto prípade (ktorý mimo RP vidím ako najbežnejšie ak nie jediné použitie) ide o dosť lacný lektvar. To je celá pointa. V situácii keď sa proste potrebuješ zmeniť na "čokoľvek" iné tak bude tvoj lektvar jasnou jedničkou a vôbec nie pre jeho primárnu schopnosť meniť pohlavie, ale pre vlastnosť metamorfózy - zmeniť sa na niečo (čokoľvek) iné.


 Uživatel úrovně 8

Noeh:
a) To si ze mě děláš srandu, ne? Co by v díle do dračího doupěte dělal přesný popis toho, jakou rychlostí a jakým způsobem roste ženě penis, když vypije lektvar?! Musíš být padlý na hlavu, pokud tohle bereš jako "chybějící popis". Anebo nemáš špetku představivosti. Promiň za silná slova, ale tohle fakt ne...

Tetování zůstane, maximálně se deformuje.

b) Pro zloděje na útěku je víc life-saverů. A ano, tenhle lektvar mu v tom může hodně pomoct. Proč ne, i k tomu může posloužit. Ale co přesně mi tím chceš říct? Jednu chvíli jsi tvrdil, že je k ničemu a metamorfóza ho nahradí, pak mě zase přemlouváš, že se využít dá? Nechápu.

c + d) Tvůj názor pochopitelně respektuji.

Že ses pobavil, za to jsem rád. Věřím, že i ve hře může být tenhle lektvar zábavný, proto jsem ho psal.

N.


 Uživatel úrovně 5

Nathaka, tu je moja reakcia:

a) Popis premeny tam nie je :-) Fakt mi tam chýba popis priebehu premeny. Keby bola postava nahá tak za tie 3 kolá uvidím postupnú premenu? Keď mám byť "neslušný" tak sa spýtam .. uvidím ako žene postupne narastie penis?

Taktiež trošku nesúhlasím s tým že ostávajú tetovania. Neviem či máš tetovanie, ale povedzme že by muž mal tetovanie cez prsia. Ako sa to tetovanie prenesie na ženské telo a ten prebytok kože na prsiach?

b) Ohladne vyplácania/nevyplácania by sme mohli polemizovať. Máš síce spomenutú pascu na postreh, ale pre takého zlodeja na úteku je to vyslovene "life-saver". Keď stŕaže hľadajú muža tak poschybujem, že postrehnú dáku ženu :-) + by som ti vedel napísať niekoľko prípadov kedy by sa aj permanentná zmena vyplatila. [iba tak mimochodom, skús si prečítať knihu "Prokletí" = Dave Duncan. Tam sa práve vyskytujú postavy, ktorým sa random mení pohlavie a výzor a taktiež je tam rozobraný ich psychický stav, schopnosť nájsť si partnera atď .... mohlo by ťa to zaujímať]

c + d) subjektívne body o ktorých by sa mohli viesť siahle diskusie. Určite má tvoj lektvar oproti metamorfóze výhody aj nevýhody. Mohli by sme popísať niekoľko strán pro i proti. Vôbec nechcem povedať, že tvoj lektvar nemá využitie, no pre mňa osobne je to niečo, čo sa dá pokryť už existujúcimi pravidlami (metamorfóza, prevleky ...). Tvoj lektvar má atribúty dobrého pŕispevku, ale ja osobne by som ho ako nominanta na OHZD nedal a práve preto 4*.

PS: Ohľadne humornosti ... no možno to bola nálada v akej som to čítal alebo moje očakávania. Neber to ako negatívnu kritiku. Ja som si iba vybavoval rôzne situácie, ktoré by mohli nastať ... a hľavne pri odvolávkach na "závyslosť na tomto lektvare", "pôsobnosť iba na humanoidov" ... atď ... som si predstavoval čo ti asi behalo hlavou keď si takéto "nuancy" zaviadol do textu :-) Ja osobne som sa na príspevku dosť pobavil.

Noeh.


 Uživatel úrovně 8

Noeh: Zdravím a děkuji za komentář! :-)

Mně přijde zásadní a relevantní pouze bod c). Totiž takhle:
a) Popis přeměny tam je. Působením (hlavně) magie a hormonů se přemění anatomie těla. Co na tom chceš popsat? Co naroste, jak rychle to roste, kdy se to ochlupí, jak velká budou prsa u žen a podobně? :-)) Já myslím, že popis je naprosto dostačující. Nedovedu si představit, co bys tam chtěl, takže mi to zkus naznačit ve svém popisu... (nemusí být přesný). Říkáš, že popis je příliš stručný a něco tam chybí, mně nepřijde... Totéž se týká toho, jak vypadá žena i muž po přeměně, v díle je přece popsáno, že podoba je malá a zachovají se jen výrazné znaky (ty jsou vypsané) a tak dále. Opět si to projeď a řekni, co tam podle tebe není a má být.
b) Nepřijde mi to nijak silné. Na trvalou přeměnu je lektvarů třeba víc a nijak zvlášť se to nevyplatí. Z přeměny pohlaví přece nevyplývá žádná výrazná výhoda (pravidlově a číselně vůbec žádná), navíc trvalá přeměna je nežádoucí a přináší spíše komplikace, je to jen taková možnost navíc... Navíc v bodě d) sám říkáš, že využití vidíš jen v RP, tak přece bys za něj neplatil ještě víc.
d) Pravidla na pohlaví možná nebazírují, ale příběh už ano a PJ může taktéž. Není to zdaleka jen o RP, můžeš na to založit x questů a možností, jak někdy padlo i v diskuzi. Díky změnému pohlaví se dostaneš na dříve nedosažitelná místa, získáš nové pozice pro jednání s lidmi, spoustu možností (prodat se jako neškodně vyhlížející otrokyně a pak toho využít, např.)... S trochou kreativity je tady využití víc než dost. Možná ne jako u metamorfózy, ale pořád dost. Navíc některé hráče třeba při metamorfóze nenapadne změnit si pohlaví, tenhle lektvar k tomu přímo vybízí a přídavná pravidla mu zase dávají nové možnosti vůči metamorfóze.

Co se týče c), je to asi složitější. Nejspíš by metamorfóza mohla dryák snadno nahradit, ale tam jsou velké rozdíly hlavně v ceně (dryák je o něco levnější, protože není tak všestranný, to dá rozum) a nejspíš i době působení a podobně. Navíc přeměna dryákem je trochu přesvědčivější a když potřebuješ dlouhodobější převlek, zafunguje lépe. Krom toho, dá se to vyřešit i takto: Hráč: "Potřebujeme převlek... Koupíme metamorfózu a nějak se tam už snadno dostaneme." PJ: "Metamorfóza není momentálně na prodej. Ale alchymista by vám mohl nabídnout genitální dryák..." Hráč: "No jéje, asi to budeme muset vymyslet s ním..." Metamorfóza je totiž podle mě všestranná až moc, je to imba lektvar srovnatelný svou univerzálností s hyperprostorem, pokud si jeho fungování vybavuju správně. Vždyť si pamatuju, jakou paseku můj zloděj dokázal nadělat s obyčejným lektvarem mlhoviny.

P.S.: Kde sis povšiml až tak humorného přístupu? Příspěvek je napsán podle mě dost seriózně. :-)


 Uživatel úrovně 5

Nathaka: pekné dielo a keďže si ma požiadal o komentár (spôsobené tým, že som dal najnižšie hodnotenie) tak tu ho máš.

Musím sa ti ospravedlniť, lebo po dôkladnom prečítaní a hlavne prečítaní niektorých komentárov a tvojich odpovedí musím uznať chybu a mením hodnotenie z 3* na 4* (i keď by som možno mal hodnotiť pôvodné dielo - ale mojou úlohou nie je podrývať autorov že? A každý by mal mať možnosť opraviť/doplniť sa :-)

Na diele mi vadí
a) chýba mi popis premeny - jej priebeh + špecifikovanie výzoru postavy po premene čo zahŕňa aj to či vyzerá stále ako tá istá žena a ten istý muž (+ niečo podrobnejšie o čiastočnej premene)
b) prílišná sila lektvaru - permanentná zmena za tak relatívne malú cenu je trošku nevyvážené
c) nahraditeľnosť metamorfózou (nemám tu pravidlá taže neviem presne do akej miery je tam "prekrývanie" účinku ale pamätám si že som za týmto účelom raz metamorfózu použil
d) využiteľnosť - ano, subjektívne - keďže DrD až tak na pohlaví nebazíruje (rovnosť pohlaví :-) tak tú využiteľnosť mimo RP nevidím, čo uberá u mňa na hodnote.

Páčilo sa mi:
- jednoduchý popis (i keď mi tam dáke veci chýbali)
- alternatívy a doplnkové pravidlá
- humorný prístup


 Uživatel úrovně 5

taky se přidám do diskuze:
pohlaví dítěte je určováno až později, ne hned při početí. Nevím přesně kdy ale až po nějaké době se stane, že do plodu se dostanou nějaké "mužské" hormony, které produkuje i ženské tělo (nejsem si jist jestli je to zrovna testosteron, ale myslím že jo) a pak se začne vyvíjet tělo jako mužské a pak ještě jednou o nějakou dobu asi o měsíc později se těla dítěte většinou dostanou další hormony, které "způsobují" jeho mužské myšlení a pokud se tak nestane vznikají z těchto dětí gayové, transexuálovaé atp... platí to i obráceně, že když nepřijde 1. dávka bude to holka, ale pak dostane druhou a bude mít zase myšlení jako kluk.
dodávám, že nejsem odborník na toto téma, ale čtu různé populárně naučné časáky a tohle v jednom popisovali, tak doufám, že to je pravda.

pohlaví dospělích:
jak jsem někde čet (opět) v nějakém humorném díle, tak kdyby se žena probudila jako muž pravděpodobně první co udělá, tak si stoupne nahá(nahý) před zrcadlo a začne poskakovat a jinak se hýbat, aby se skutečně přesvědčila, že ten pohlavní přívěšek co tam má je tak legrační jak si myslela a pak si s ním zkusí hrát, aby přišla na to co s tím ti muži pořád mají a muž s začne asi ošahávat a hladit, aby si užil ten neomezený pocit osahávání prsou a genitálií a až ho to přestane bavit zajde do hospody balit chlapy, aby mu kupovali pití.
A teď teda něco z mé hlavy - myslím, že při této přeměně by nemělo docházet k výrazným emočním a myšlenkovým změnám. to že průměry v těchto směrech jsou mezi muži a ženami rozdílné, nedají se vždy brát jako berná mince, protože jsme individuální a i normální žena co je na kluky může uvažovat s mužskou logikou a mít ráda mužské věci a naopak...