Alchymistické Předměty

Prsten žebráka Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 11

Skupina: Prsteny

Magenergie: 300

Suroviny: 150

Základ: železný prsten

Trvání: 2 roky

Výroba: 3 dny, doma

Popis:

Je zdobený železný kroužek s masivnější "hlavičkou". Chce-li alchymista, aby fungoval správně, musí si opatřit navíc i trochu "městské špíny" (lze použít i vesnickou špínu) - nejlépe prachu z hnusné ulice či náměstí, popřípadě trochu vlasů, chlupů či nehtů nějakého žebráka. Chomáček tohoto cenného materiálu je třeba zatavit do hlavičky prstenu.

Nošení Prstenu žebráka má tyto důsledky:

Zluznění

Postava ve své podobě a současném oděvu značně zluzní. Vytvoří se ji díry na oblečení (měla-li jaké), odřeniny na těle, fleky na pokožce, zaroste nepravidelným vousem, vytvoří se jí vhodně umístěné bradavice, začne zapáchat apod... Fakticky jde o snížení charismatu na stupeň 2 (upozornění pro některé natěšené barbary a krolly - toto není způsob, jak si zvýšit charisma!). Postava si zachovává své základní tělesné proporce a jakýsi vzhled obličeje - je možné ji poznat nějakým jejím známým. Namaskuje-li se před nasazením prstenu, její vzhled poté vychází z tohoto namaskování (Významná součást jsou šaty - např. král, který si bude chtít hrát na žebráka bez sebemenší přípravy, bude vypadat asi jako král, který se týden zdržoval v temném hustém lese bez služebnictva, stále ve stejných šatech. Bude-li chtít nenápaně v žebrácké podobě sledovat své poddané, nezbude mu, než na sebe hodit nějaké ošumtělé oblečení a nechat si trochu nalíčit obličej.)

Po sejmutí prstenu všechny jeho účinky na postavu mizí; ta vypadá "nepoškozeně" jako před jeho nasazením.

Mrzák

Ruka, na jejíž prst je prsten nasazen, pro okolní svět zmizí. To má několik výhod. Předně se tím ještě o něco vylepšuje žebrákova autenticita jako zmrzačeného člověka a nemalým positivem je i fakt, že nikdo z kolemjdoucích si nevšimne prstenu (kterými zpravila žebráci neoplývají). Jedná se o iluzi (narozdíl od Zluznění, které je po dobu nošení prstenu skutečné a hmatatelné), kolemjdoucí si háží proti pasti INT ~ 13 ~ povšimnutí si / nic.

Konkrétní praktické uplatnění lze najít zejména u zloděje, jemuž, při použití své neviditelné ruky, se zvyšuje schopnost vybírání kapes o 15 procent. Oběť si normálně hází na povšimnutí si ruky, zdaří-li se jí hod, je vybírání kapes automaticky neúspěšné. Stejně tak nepovede-li se zloději vybírání kapes, pozná oběť automaticky, že má "žebrák" dvě ruce.

Všechny účinky prstenu začínají jeho nasazením a končí sundáním. Je možné ho nosit a využívat neomezeně dlouho.

Vybrané "třecí plochy"

Snížení charismatu při zluznění nepomáhá bojovníkovu zastrašení ani neoslabuje mágův mentální útok či podrobování. Ovlivňuje však zlodějovy zvláštní schopnosti a samozřejmě vyjednávací schopnosti všech postav.

Jak už napsáno, tvorům s charismatem nižším, než dva, se jeho stupeň nezvýší.

S postavou zluzní její nemagické oblečení a věci, co má u sebe. Magické věci jsou nedotčeny.

Boj nebo gestikulace při kouzlení s neviditelnou rukou vede k automatickému úspěchu všech přihlížejících v hodu proti pasti.

Napadne-li kohokoli další rozumný bonus či postih v závislosti na schopnostech či dovednostech postavy a vlivu neviditelné ruky na ně, ať je prosím zohledňuje.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 11

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

4*


 Uživatel úrovně 5

Ivrin: +rep za neagresivní dlouhodobé pečování o diskuzi u vlastního díla.


 Uživatel úrovně 3

Děkuju všem hodnotícím.

Množství magenergie jsem vypočítal na základě schopnosti seslat jedno materiální kouzlo a jedno iluzivní kouzlo. Vzhledem k postupu, který jsem přejal od jednoho PJe i do svých doupat, kladu na hráče (ale i démony) určité nároky na ovládání škol magie na určitých stupních - vyšla mi sféra, kterou jsem vyjádřil počtem magů.
Cena surovin je myslím podobná jako u jiných prstenů, navíc základní kroužek v podstatě nic nestojí.

Výsledek nicméně vypadá opravdu draze, takže je na PJích, aby buď předmět považovali za dostatečně mocný, aby byl takto drahý, nebo si cenu upravili dle svého.


 Uživatel úrovně 0

Líbí se mi to, konečně něco využitelého. Docela originální. Dobře pojato a zparcováno, ale i poměrně stručně zpracované. Prostě dobré. Snad mi to PJ dovolí. I když... kde sakra na to vezmu?! Abych si "vypůčil napořád" nějaké peníze v družince...

pěkné, uvažoval jsem o 5-ti hvězdách, T.


 Uživatel úrovně 0

To Teuricias - bylo by vhodné kdybys uvedl důvod svého hodnocení. Vím, že je jistě máš, ale autor by určitě rád znal tvuj názor. Navíc dát 2* bez vysvětlení zatímco ostatní dávají nejhůře 3* mi nepříjde férové.


 Uživatel úrovně 0

4*
Jako největší klad díla bych vyzdvihl hlavně použitelnost předmětu. Nápad a zpracování je taky dobré.

PinHead


 Uživatel úrovně 3

Ano, kouzelné věci podle mě nejsou ovlivněny ani Zluzněním ani neviditelnou rukou. Kouzelnou věc / zbraň v neviditelné ruce bych možná nechal viditelnou naprosto, ale jestli se ti líbí záblesky, pak...

No já věřím, že jsem cenu vypočítal snad správně, až budu mít trochu čas, zkusím sem napsat postup, který jsem využil (snad mě potom neukamenujete).


 Uživatel úrovně 4

Líbí se mi to, a hned včera si tohle jedna z postav koupila od překupníka (hned použito ve hře, +) v mém dobrodružství. Pravidlově je vše snad v pořádku, akorát bych rád věděl, jak jsi to myslel s viditelností např. zbraní v neviditelné ruce. Já to řeším tak, že běžné věci zmizí spolu s rukou, zatímco předměty s démonem budou lehce viditelné, nap. se zaleskne jakýsi přízračný meč, pak zase se zdá ruka prázdná. Artefakty by byly vidět ještě víc. Magenergii na výrobu jsem si pro sebe snížil, tedy i celkovou cenu, za kterou prsten šlo pořídit.
Při útoku zbraní v neviditelné ruce budu nechávat bránícímu se postih.
To je asi tak vše, co jsem k tomu chtěl íct, jsem rád, že jsem tvůj prsten četl, použil jsem ho, a i proto budu hodnotit dílo jako kvalitní, nejhůře nadprůměrné.

S pozdravem a úctou, Shadowmage


 Uživatel úrovně 0

No jsem asi opravdu trošku puntičkář. Předpoklady... no je pravda, že pokud se postava chce vydávat za žebráka tak se tak asi bude i chovat, ovšem známe své hráče že? Co se toho hodu týče máš asi pravdu, zdravý rozum vítězí.

Zastrašování - tak tady jsem tě prve špatně pochopil. Jasné jak facka.

Trošku jsem se na to podíval, alchymysta by měl vidět magenergii prstenu. Jestli bude prsten magenergii využívat na udržování vzhledu postavy, pak by měl mít alchymysta šanci to poznat. (Vidí magenergii ve věcech obsaženou, tzn. je li v šatech přítomná měl by mít šanci jí vidět)


 Uživatel úrovně 3

Demonic:

Je předpoklad, že postava využívající tento prsten se bude i jinak do role žebráka stylizovat. Pokud se bude chovat jako příslušník jiné třídy, je předpokládatelné, že si toho někdo všimne. Hody na inteligenci dle mě nejsou třeba, resp. byl by to další zbytečný hod navíc... věřil bych zdravému rozumu.

Žebrák může zastrašovat. Akorát jsem mu v dílce nepřisoudil "bonus" vyplývající z eventuelní nižší charismy. Jinak válečníci většinou opravdu řvou a ukazují svaly (alespoň mechanismus čím menší charisma - tím líp mi to napovídá). Jestli hraješ zastrašování nějak jinak, je to tvá věc. Většinou jde stejně o to, co postava nakonec reálně dokáže v boji, a pak se jí okolí podle toho bojí...

Přiznám se, že si nejsem jistý, ale mělo to být ekvivalentní k tomu, zda:
1.) vidí magenergii kouzelných předmětů - potom "uvidí" prsten
2.) vidí magenergii, která působí na očarované jedince - potom "uvidí" i magenergii na žebrákovi.
jak říkám, nejsem si jistý, kdyžtak se podívej do pravidel.