Alchymistické Předměty

Adalbertov magický nočník Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 13

Skupina: Ostatní

Magenergie: 9

Suroviny: 7

Základ: nočník, kosti

Trvání: 3 mesiace

Výroba: 1 deň doma

Popis:

Tento predmet je zamýšľaný zčasti ako zábavné oživenie a zčasti ako pokus o predmet použiteľný širšími vrstvami, bez nejakých vlastností výrazne posilujúcich dobrodruhov. Alchymista nemusí nájsť dostatok odoberateľov pre „hrdinské“ výrobky, takže myslím, že ako zdroj obživy mimo dobrodruhovania môžu slúžiť práve takéto výrobky.

Popis

Adalbertov magický nočník môže mať rôznu podobu, od obyčajného hlineného hrnca až po zlatý nočník rozmaznaného kráľovského synáčika. Podmienkou ale je, že nádoba musí byť z z anorganického materiálu, akým je už zmieňovaná hlina, rôzne kovy, sklo, prípadne kameň. Na spodku nádoby je nevábne vyzerajúca želatínová hmota jedovato zelenej farby. Množstvo nehrá veľkú rolu, vo všeobecnosti sa ale pohybuje okolo štvrť až pol litra.

Použitie

Z názvu je jasné základné použitie tohto predmetu, myslím, že netreba nič vysvetľovať. Po vykonaní potreby ona zelená hmota začne obsah nočníku postupne rozkladať. Tento proces trvá od niekoľkých smien po niekoľko hodín, v závislosti na množstve a „odolnosti“ obsahu. Želé rozloží len organickú hmotu, veci ako kovy a kamene sú nad jeho možnosti. Ako živý organizmus sa rozkladanými látkami zároveň živí, prebytočnú vodu odparuje. Pri dotyku želé leptá živé tkanivo rýchlejšie než neživé, takže "obeť" stráca 1-6 životov každé kolo. Prikladám orientačnú tabuľku rýchlosti rozkladania:

MateriálDoba rozloženia v hodinách
"Bežný obsah nočníku"~1
Kuchynský odpad~2
Kosti3-4
Drevo6-8

Uvedené údaje platia pre množstvo zodpovedajúce kapacite nočníku

Ďalšie možné, hoci pôvodne nezamýšľané využitie je samorecyklačný odpadový kôš, opäť samozrejme len na organický odpad. S rastúcou veľkosťou nádoby nie je potrebné pridávanie magov či surovín, len je treba mierne upraviť základ (vhodná nádoba, viac kostí).

Ak sa do nočníku dostanú anorganické zložky, želé ich vylúči na svoj povrch, odkiaľ sa dajú odstrániť prostým vypláchnutím vodou. Pre želé je voda neškodná a z nádoby sa nevyleje (to želé).

Výroba

Vyrobiť magický nočník nie je nič zložité, preto to dokáže alchymista od 1. úrovne a všetky jeho obory. S výrobou je najlepšie začať ráno, kvôli špecifickosti výrobných procesov. So samotnou nádobou netreba robiť nič, výroba sa týka hmoty vnútri. Najprv sa z kostí a surovín vyvarí špeciálne želé, ktoré sa potom nechá stáť v žiadanej nádobe na teplom, vzdušnom a vlhkom mieste. Po nejakom čase, asi tak navečer (ak sme začali ráno), by želé malo byť obohatené o nejakú tú kultúru (aj keby sa kultúry ukázali skôr, odporúča sa počkať nejaký ten čas). Pridané suroviny podporujú množenie týchto malých potvoriek. Do takto obohateného želé alchymista primieša potrebné množstvo magenergie. Táto magenergia slúži na previazanie želé s živými kultúrami a nasledovnú premenu z relatívne neškodnej huspeniny na nemysliacu leptavú bytosť, podobnú slizovcovi či zelenému hlienu. Výsledný organizmus je pomerne viskózny, preto nehrozí nejaké vyliatie pri prevrhnutí apod. Premena trvá niekoľko hodín, takže ak alchymista začal s výrobou ráno, na druhý deň ráno má hotový predmet. Po pár mesiacoch vložená magenergia vyprchá, želé vybledne a stráca svoje vlastnosti. Pretože výroba tohto predmetu je nenáročná a fázy, kedy alchymista niečo aktívne robí, sa počítajú na minúty, je možné vyrábať viac nočníkov naraz len s minimálnym navýšením času. Tiež je možné vo fázach čakania vyrábať úplne iné výrobky, keďže vtedy alchymista nič nerobí.

História

Magický nočník je pomerne nová hračka, vynájdená alchymistom Adalbertom, ktorého nebavilo neustále vynášanie nočníkov. Po zistení, že vynález funguje, začal s výrobou na objednávku, čo mu vynieslo nejaké to zlato. Dlho si ho ale neužíval, pretože sa stal nevinnou obeťou vojny dvoch mestských sietí, útočníci si jednoducho pomýlili alchymistu. Návod a poznámky k výrobe sú skryté v bedničke plnej jabĺk v pivnici jeho domu.

Záver

Chcel by som poďakovať Legarovi za správne pripomienky v Dielni a UnknowNovi za prečítanie a podporu. Ďakujem Vám.
Dúfam, že môj vyššieuvedený zámer aspoň z časti vyšiel a že tým, čo sa rozhodnú moje dielo použiť, bude užitočné.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 13

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Mno ono to není zase tak nevyužitelné i k ničení - ta želatina se může nacpat do katapultu a rozprskávat mezi nepřátelskou armádu - narážím na to 1k6 za kolo. Rozežere to kožené řemeny, popálí vojáky, všude nad bitevním polem se bude vznášet osvěžující vůně...


 Uživatel úrovně 0

pěkné, možná to zkusím prodiskutovat se svým PJ, protože by se s tím dalo vydělat dost peněz:-) hlasovat se už nemůže, ale ode mně bys měl 5*


 Uživatel úrovně 0

Mě osobně by v mém světě vyšla cena předmětu asi na 100zl + cena nádoby, což je na 3 měsíce poměrně pálka. Takto by nočník zdobil jen ložnice šlechticů a nejzámožnějších měšťanů. Což je příjemné.
Ve větším množství by se to dalo využít jako součást brutální pasti alá rozpuštěný a vypuštěný.
Má to všech pět P a prostě krása a jednoduchost. A to je síla.


 Uživatel úrovně 0

Ďakujem za ďalšie hodnotenia aj posudky :)


 Uživatel úrovně 0

Je to velice zajímavé a konečně to je něco jiného. Žádný hrdinský předmět, zbraň ani zvláštní udělátko. Je to užitečný předmět, určený pro běžné použití :-)
Hlavně je dobře a přehledně zpracovaný. Pochvala, jak jinak :D

Mj. napadlo vás, že většina postav v DrD ani nevykonává potřebu? Možná zapojím do svého dobrodružství i nějaký takový prvky :-)


 Uživatel úrovně 0

Tak když jsem tohle uviděl v Novinkách, tak jsem prostě musel kliknout :-).

Tohle dílo se mi velmi líbilo a při čtení jsem se místy bavil, neboť jsem si dílo pokoušel vybavit v mnoha tvarech a velikostech.
No posuďte sami, jestli by se dal vyrobit Magický nočník třeba pro draka... ;-)
Ale to je jedno. rozhodně jsem podobné dílo ještě neviděl a zřejmě ani neuvidím.

Nevím, co bych měl říci víc, snad jen to, že až autora napadne nějaká další perlička, rozhodně se na ni budu těšit.

Pajda


 Uživatel úrovně 1

Poetický název pro hrnec s***k. Nenechte se mýlit, nemyslím si totéž o dílu, to je naopak dílo plné inspirace a ukojující mé představy o praktickém a dobrém dílu. Ještě ke všemu otagované :-)

Folcwine: Nikdo neříká, že to musí využívat dobrodruhové a tahat to s sebou. Naopak, prostě na to sem tam narazí a tahle věcička se stane součástí světa.

Sám si ji ve svém světě udělám o něco dražší, aby nebyla na každém rohu. Jinak je to naprosto v pořádku. Jen tak dále.


 Uživatel úrovně 0

Fíha, tak dobré hodnotenie som nečakal. Som rád, že sa moje dielo zatiaľ prevažne páči. Ďakujem všetkým za hodnotenie.

Folcwine: Máš pravdu, čakal som, že mi to niekto vytkne, aj som bol pripravený na prípadné nižšie hodnotenie za použiteľnosť, ale povedal som si, že to za to stojí. Cenu som nechcel dávať vysokú, pretože potom by si to nikto nemohol dovoliť, takto si magický nočník môže dovoliť aspoň tá vyššia stredná vrstva. Každopádne ďakujem za hodnotenie aj zhodnotenie.


 Uživatel úrovně 8

Zdá se, že použití magie k ničení, pálení a trhání se konečně vyčerpalo a na řadu začínají přicházet věci běžné potřeby. Ačkoliv je zřejmé, že ve světech obsahujících magiii se tato takřka jistě musí stát součástí běžného života, většina RPG světů to vesele ignoruje a veškerou magii vyčleňuje mimo běh světa. Podobná dílka jsou tak velmi příjemnou změnou, ukazující jak může vypadat vliv magie na záležitosti normálních lidí a ne jen vykradačů hrobů. Nevidím nic, co bych dílu mohl vytknout, takže jen doufám, že se objeví víc podobných.


 Uživatel úrovně 5

Zajímaváý nápad určený spíše pro dokreslení a zpestření světa. Praktické použití pro dobrodruhy je takřka mizivé (i když takový přenosný záchod v místech kde se nedá tentovat může být vhodný). "Cena" s ohledem na to, že se jedná o trvalý předmět je velmi nízká.