Alchymistické Předměty

Dritanova zrada Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 21

Skupina: Jedy

Magenergie: 24

Suroviny: 350

Základ: 10 mincí bobulí tisu červeného

Nalezení: 3*50

Trvání: okamžitě

Výroba: 6 směn

Nebezpečnost: 9

Síla: 7-12/29-34

Barva/chuť/zápach: -26/54/-26

Popis:

Tento jed, pojmenovaný podle zlého mága Dritana se vyrábí z bobulí tisu červeného. Tento nenápadný jehličnan na sobě nosí malé červené bobulky, které jsou však velmi jedovaté. Lépe řečeno ne bobule, ale semena, ale toto je jen nepodstatný detail. Je na čich či zrak téměř nerozpoznatelný(má čiročirou barvu)kdežto na chuť je velmi výrazný (chutí takový rum, či jiná silná lihovina). Byl vynalezen alchymistou Ponděrou Aratem. Cenou za silný účinek je však trvání jeho výroby. Dá se rozpustit do vody či zahustit a natřít na zbraň.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 21

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

NO nevim.. ale řek bych, že kdybych chtěl udělat jed z tisu, tak ty semena už člověk nemusí kromě drcení nijak upravovat. A eště za to dávat takový mrtě magů.
Fafrin Vok atd.: jo, taky sem zkoušel.. akorát sou takový slizký, to mi na nich jediný vadí.


 Uživatel úrovně 0

Súhlasím v podstate so správcom rubriky, + že sa mi zdá trošku prehnaná cena surovin i množstvo magenergie.


 Uživatel úrovně 0

Aj! Mohl jsi to víc rozepsat, uvést postup výroby aj.

Pro hru to stačí - je to jakýsi ,,další jed" do sbírky pravidel. Není moc přesílený, takže se dá hrát (proto ti dávám tu 1*).

Nápad je nulový a zpracování téměř taky.

Příště to vlož do dílny, tam se ti dostane pomoci a aspoň to trošku přizpůsobíš požadavkům serveru.

Zdraví tě John Locke


 Uživatel úrovně 0

No nič moc. Krátke, neoriginálne, žiadna zvláštna schopnosť, chýba história.
Je to len jeden z mnohých jedov, odlišuje sa len názvom.


 Uživatel úrovně 8

Zdenál: Jde o to, že informace, jaké vedlejší účinky po požití jedu, co se s postavou děje, co cítí atd. lánek hrozně oživý....myslím si že by to byl krok k lepšímu, kdyby informaci doplnil....


 Uživatel úrovně 5

Hmm.. ocenil bych kdyby se někdo pustil do dílka, kde by zpracoval jako jedy do DrD nejrůznější rostliny tipické pro naše zeměpisné šířky (případně i exotické), spolu s pastmi, popisem atd.

Vzít jednu rostlinu a očíslovat je ... výstřel do tmy?

A jak psal anarion, případný dopad otravy na psychyku je mnohem zajímavější než smrtelnost jedu. A v DrD si můžeme pomoci i magií, tudíž například že by při těžké otravě docházelo ke kontaktu se sférami a čím blíže by se postava dostala na okraj smrti, tím by mohlo jít o sféru vyšší, či kontakt úspěšnější.

Už to jen zahrát.


 Uživatel úrovně 8

Po přečtení díla a příspěvků musím konstatovat, že tento jed by byl použitelný...Pokud je uznáno že tis je opravdu jedovatý, s přihldem na množstvý z kolika se dělá uznávám příspěvek za použitelný, ale:

Docela mne mrzí že se auor nerozepsal, docela by jsem uvítal i účinky bobulí, co postiženému provedou, jak dlouho jed púsobí...Též okamžité působení jedu se mi příčí...Jen opravdu silné jedy doáží působit okamžitě, ale jedná se o jedy nejprudčí, nejjedovatější, nebo nejtěkavější látky...Tis červený by jsem tam nezařadil, proto by asi bylo vhodnější tam napsat třeba za 2-3 kola....pokud chceš i tak udržet poměrně krátkou inkubační dobu...
Jinak vzato, kyž si odmyslím můj názor že tomu něco chybý, musím shledat že to je alespoň použitelné...dílo samotné mne nenatchlo, ale do dračího doupětě by jsem ho zařadil, takže alespoň to...
S úctou anarion


 Uživatel úrovně 5

Tak znova, potřetí a naposledy: fakt, že tis je jedovatý až na červené části plody, ten snad už pochopili všichni. Autor ale jed vyrábí z celých plodů, tj. z nejedovatých nasládlých červených míšků plus jedovatých pecek. Protože toho použije půl kila (10 mincí), tak i kdyby byl poměr půl na půl, tak je výsledná směs jedovatá, jen o něco méně, něž kdyby použil půl kila pouze jedovatých částí. V každém případě síla jedu odpovídá.

Prosím vás, přečtěte si příspěvek (at se pak nedivíte nad mým protestem, že půl kilogramu plodů červené barvy by mělo mít vliv na barvu produktu) i mé zhodnocení, ať neopakujete stále totéž.

Ano, tento jed by se dal napsat za deset minut. Za 2 hodiny ho lze napsat tak, aby se svými účinky odpovídal skutečnosti. Udělal to někdo z vás ? Neudělal, já jsem autorovi za jeho pokus vděčný.


 Uživatel úrovně 0

Fafrin Vok atd.:Nerad bych se přel,ale,kdyby ses mrknul do učebnice biologie,zřejmě bys tam našel,že semena v bobulích jsou smrtelně jedovatá.
Pravda,dužina kolem ne,ale to je z jednoho prostého důvodu.I tis se musí
rozmnožovat.Aby zajistil semenům aby se dostala dále od stromu a zároveň
dostala hodně živin tis vymyslel tuto strategii.Bobulku napřed musí sežrat pták,
který bobulku nerozmělní,a ta se mu dostane celá do zažívacího traktu.Když se ptákovi už chce,vypustí bobulku s hromádkou(výživného)trusu.A to je celé.Zároveň bych vám jedení bobulí a semínek nedoporučoval,jelikož,jed v semínku ve větším množství může zabít člověka.

Šedý poutník.


 Uživatel úrovně 0

No, je to krátký, to bych viděl jako klad. Ne každý má čas sedět hodinu před počítačem a číst si příspěvek.

A jestliže je základ 10 červených bobulí jed nemusí mít stále červenou barvu. Může mít barvu po těch semínkách. A pokud by se roztloukli na hódně drobounkej prášek...