Alchymistické Předměty

Krvavý prsten Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 14

Skupina: Prsteny

Magenergie: 500

Suroviny: 50

Základ: Olovo, popel, krev ,Onyg

Nalezení: neznámé

Trvání: 1 rok a víc

Výroba: 2 měsíce doma

Nebezpečnost: viz. níže

Síla: 0

Barva/chuť/zápach: viz. níže

Popis:

Krvavý prsten aneb prsten, za který se platí krví

Cena ( ??? )

Váha : 1,5 mince

Historie

Tento prokletý předmět vlastně není ani tak starý. Vyrobila ho elfí Theurgyně jménem Lessi, za účelem pomsty. Už dlouhou dobu se snažila zabít svou jedinou konkurenci ve městě. Arminius byl chytrý člověk a v mnohém i nadanější theurg jí neustále bral zákazníky. A bodejť by ne, Lessi byla náladová a kolikrát zakázky ani nebrala, protože jak sama říkala, byli pod její úroveň. Za to Arminius byl pohledný, hodný a vstřícný. U něj bylo stále plno a měl velmi přátel, není divu že se tudíž stal i miláčkem mágů a sloužil jim i jako posel. ( Nutno dodat, že Mágové měli ve městě nejvyšší společenské postavení ). No, holt Lessi si svou pomstu připravovala dlouho. Hlavně nenápadně a tak, aby se nikdo nedověděl, že za tím stojí právě ona. Protože tím by si nepoškodila jméno, a po Arminově smrti by byla jediná Theurgyně ve městě a ona by neměla nouzi, protože by zákazníci neměli na výběr. Tedy, dlouho připravovala pomstu, až nakonec šla na to přes kouzelný prsten, který vlastně vykoná práci za ní. Pomsta mohla tudíž začít

Vzhled

Prsten na první pohled vypadá obyčejně a ošuntěle( to dělá ten popel ). Je těžký ( to dělá to olovo ) a někdy proti slunci jako by jste viděli červené žilky ( to dělá ta krev ). Vlastně na první pohled vypadá jako starý, ošuntělý, olověný prsten. Ovšem jeho pravá síla se projeví až po nasazení. Prsten je masivní a docela i těžký (1,5 mince). Na prst si ho dá většina lidí ( poloměr tak 73 milimetrů ). Tedy průměr kružnice uvnitř prstenu je tak centimetr a půl. Já vím v dnešní době by se to dalo přirovnat k většímu prstenu, ale v této době to byla univerzální velikost. Laickým okem by ho prodavač neznající jeho účinky mohl prodat tak za 3 stříbrné. Tedy na první pohled ne moc atraktivní prsten, ale jeho pravá moc tkví v něčem úplně jiném.

Výroba

Někdo by řekl, že toto je kapitola sama pro sebe, ale není to tak složité. Pokud si seženete ony suroviny ( P.S.: a s Onygem vám to opravdu nezávidím ) ,máte napůl vyhráno. Víte náhodou, proč dostal jméno Krvavý prsten? Hned ze dvou důvodů. Ten první se spojuje s kapitolou Vlastnost Prstenu. No a ten druhý důvod ,je, že tvůrce tohoto prstenu prolil vlastní krev při styku s Astrálem. Do tohoto artefaktu potom dočasný démon vstoupil a s krví a to dělá prsten prstenem. Je to vlastně krvavý prsten. No samotná hlavní složka Olovo ,je proto, že si to samotná sféra vyžaduje. ( sféru záměrně neuvádím, kvůli představivosti ) a tak tato složka bude povinnou součásti. Teda vlastně jak teď nad tím přemýšlím ,všechny suroviny jsou povinnou součástí. Popel propůjčující prstenu ono prokletí. Popel tady ztělesňuje ono prahnutí a vytrvalost, s kterou si postava nese svoje prokletí. Popel tedy vyjadřuje onu vytrvalost. No a Onyg je to lidmi málo známá látka, s velice všestranným využitím, ovšem je tak nedostupná, že málokdo se s ní vůbec setkal. Jak vypadá, v jakém skupenství se vykytuje, barva, chuť, zápach, struktura atd., to je vše veliká neznámá. No a Onyg je i nepostradatelnou součástí prstenu. To přes Onyg jde prokletí do člověka, je to jako dotyk onoho prokletí, přes Onyg vstoupí démon do těla oběti ( P.S.: Normálním vymýtáním démona lze ono prokletí z oběti smýt, ale pozor - svitek Ochrana před Démony nemá na tento kouzelný předmět žádný efekt ). No, Onyg je taková spojka mezi obětí a démonem. Je to jako přestupná stanice.
A jak se prsten vyrábí? Theurg poprosí sféru a prolije krev, probudí se o hodinu později strašně unavený a den je jako mátoha. Velmi zesláblý. Nutno podotknout že slabost se projevuje po každém styku s onou sférou, ale to je holt daň. No a až se proberete ,máte prsten v ruce. Pozor. V ruce, ne nasazený v prstu, ale v ruce. Protože moc prstenu se projeví až po jeho nasazení.

Vlastnosti Prstenu

,,V krvi se zrodil a v krvi také povstane“

To je právě ono. Vlastnost tohoto prstenu z něj dělá neblahý předmět a ti, kteří se ním setkali a přežili, mohou vyprávět. Co dělá prsten prstenem? Právě jeho prokletí a neutuchající touha po krvi. Jak jsem řekl, Lessi vytvořila prsten, který provede vraždu za ní. Vymyslela ho tak chytře, že vlastně i z nevinného člověka udělá vraždící oběť ( pokud ho tedy bude nosit dostatečně dlouho, ale to níže ). Právě v prstenu se skrývá síla, která se chce dostat k moci a najít si co nejvíce obětí. Tedy přihlédneme li na věc, že prsten má trvání pouze jeden rok, ale i za rok se může stát spousta věcí.
No, a teď již k samotným vlastnostem. Pozorně čtěte protože pouze následující řádky, shrnují to nejdůležitější. Ten, kdo si tento prsten nasadí, propadne prokletí ( Výjimka je Paladin, pokud tedy na něj hrajete a pokud je na větším jak 6 levelu, ostatní povolání mají smůlu ). Tedy cudným a pobožným myšlenkám Paladinů prsten nepronikne a to hned ze dvou důvodů. Ten první je, že již samotný kontakt s myslí vyzrálého Paladina ( 6 level a výše ) démona prstenu bolí a doslova mu působí muka. Je to jako by jste upíra vystavily stříbru. Ano, náš démon může zemřít, ale v tom případě, pokud by se s myslí Paladina spojoval nějak moc dlouho, což je méně jak pravděpodobné , protože náš milý démon má pud sebezáchovy a vyspělou inteligenci natolik, že by hned pochopil ,že je to marné a že mu jde o samotný život. Tedy, jak jsem říkal - Paladinové na vyšším jak 6 levelu se tohoto Prstenu nemusí bát, zatímco ostatní povolání ano. No, ,ještě jak je to s přesvědčením?
Pokud se démon setká s myslí zákoně dobrého tvora , démon se cítí jako v nebi. Démon je zlý ,a neposkvrněná mysl je pro něj jako ráj. Ovšem postava se cítí po nasazení prstenu nesvá, v každé nebezpečné situaci se jí najednou rozbolí hlava, zatmí před očima atd. Kolikrát se projeví i horečka, ale ne delší jak jeden den. Po jednom dnu všechny příznaky odezní, a postava se cítí úplně normálně ,jako před nasazením prstenu.
Pokud se démon setká s myslí zmateně dobrého tvora, ,jsou vedlejší účinky shodné jako u zákoně dobré postavy, akorát postihy jsou menší, celý den je pobolívá hlava, cítí se unavený... Horečka se objevuje zřídka. Po jednom dni stejně jako výše vedlejší účinky vyprší.
Pokud se démon setká s myslí neutrálního tvora, postava nezaznamená žádnou změnu a cítí se úplně normálně. Žádné vedlejší účinky nejsou.
Pokud se démon setká s myslí zmateně zlého tvora, vedlejší účinky jsou spíše příznivé. Postava se cítí lépe, a s jasnou myslí a hlavou, cítí štěstí. Tady účinky trvají dva dny, potom se pozvolna ztrácí.
No, a pokud se démon setká s myslí zákonně zlým tvorem, postava cítí euforii, štěstí a nadšení a za žádnou cenu nechce prsten sundat ( nutno podotknout, že postava si zřídka kdy povšimne faktu, že tyto věci způsobuje prsten samotný, každá z těchto věcí se totiž děje pozvolna ).

No, a teď bych rád řekl, co vlastně démon našeptává vaší mysli. Ještě bych dodal, že postavy s vyšší inteligencí jsou proti démonovi odolnější. Tedy postavy s inteligencí 5 démonu propadnou automaticky, každý další bod inteligence nahoru si postava protahuje propadnutí démonovy o jednu hodinu a to za předpokladu že uspěje proti pasti ( hází se 1k.10 plus bonus za inteligenci ). Základní past je 6 a po každé hodině se zvyšuje o 1. Pokud se úspěšně ubráníte, ubráníte se démonovi o dobrou hodinu. Po hodině musíte automaticky znovu a to s pastí vyšší o jedna. Tady vidíte, že ubránit se prstenu je takřka nemožné a jediným řešením je poznat, že samotné prokletí tkví v prstenu. Ano, v tom nevinném, malém prstenu co nosíte na ruce a ne vždy je to na první pohled zřejmé.
Tedy pro pořádek past: int-6-propadl/nepropadl.
No a pokud se neubráníte? Zde vám napíšu, co s vámi démon provede, co se dostane do vaší mysli.

Po 6 hodinách : Postava se cítí nesvá a stále na něco myslí, něco nutně potřebuje. Je to jako chuť na tabák, ale nemůže se toho zbavit. Neví co to je, ale pořád na to musí myslet.
Po 12 hodinách : Postava bezmyšlenkovitě zabije jakéhokoli nepřítele. I přes výslovný příkaz „Nech ho žít“, nebo „Vyslechneme ho“. Ona prostě automaticky zabije. Je to jako reflex, prostě bum a hotovo. Abstinence zmizí, ale postava si ještě neuvědomuje, že je to právě tím zabitím.( ustupuje totiž pozvolna )
Po 18 hodinách : Postava automaticky zabijí i za menší prohřešky, zloděje za krádež, barmana za to že, nalívá pod míru atd. Ještě mu mysl nedovolí zabít někoho bezdůvodně, ale postavě se po zabití uleví a nastupuje blahodárná euforie. Nutno ještě dodat, že postava v této rozvinuté fázi prokletí vnímá okolí pouze povrchově.
Po 24 hodinách : Postava útočí i na nevinné lidi ( kromě přátel, ale i k těm se chová nevraživě ). Už mu nestačí záminky a musí prostě zabít. Touha po tom, kolik jich postava musí zabít je u každého jedince jiná kouzelníkovy stačí třeba jedna vražda za 6 hodin a je spokojený, válečníkovi třeba už tři.
Po 32 hodinách: „ Postava bezmyšlenkovitě útočí na vše živé kolem sebe, abstinence neustupuje ,je pouze silnější a mysli nestačí zabíjet pouze v intervalech. Musí zabíjet nepřetržitě. Je to jako droga. Musí, ona musí, nebo se jí prostě rozskočí hlava. Postava nevnímá únavu ani bolest a okolí už vůbec ne. Tady můžeme říci, že postava už plně propadla moci prstenu.

No, pokud by byl prsten násilně postavě odebrán, ona se osvobodí z moci prstenu a vše bude jako dříve, ale pokud postava o svůj prsten přijde po více než 24 hodinách, postava omdlí a probere se až za 1k6 dní a plně se na ní projevy známky únavy atd. Nutno říci že po odejmutí prstenu z oběti postava zapomněla všechny věci co dělala po dobu co měla prsten na sobě...
Jo, a málem bych zapomněl . Kdokoliv si nasadí prsten, který už někdo používal, propadne takovému prokletí, ,jako poslední stupeň bývalého majitele. Příklad: Pokud by náš milý Donar přišel o prsten v poslední fázi vývoji a potom by si ho nasadil třeba obyčejný farmář, propadl by po neúspěšném hození na past takovému prokletí, jako po 32 hodinách nošení. IHNED. Poslední část vývoje je to samé jako po 32 hodinách. P.S.: Co kdyby u něj třeba stál jeho syn?


Sféry a démon

Ano, v tomto předmětu sídlí démon ( viz. výše), ale není obyčejný. Jak je to vlastně s tou krví? Tady vám trošku poodhalím tu pověstnou roušku tajemství.
Démon pochází ze sféry Aladiah a výše ( v pořadí 10 ). K navázání kontaktu s touto sférou ,je v tabulkách napsáno, že je potřeba 500 magů. Proto jsem je uvedl na začátku v tabulce. Je to sféra dostupná v pravidlech už v pokročilých. V této sféře se mimo jiné nachází i démon požírač duší ,který nás bude zajímat. No, a pokud se Theurg pokusí vyvolat démon z vyšší sféry, ,jeho účinky zůstanou nezměněné, pouze za každou sféru ,která je dále od Aladiah, se k celkovému trvání předmětu přičte jeden měsíc.
Příklad. Normální prsten ze sféry Aladiah ( 10 ) trvá jeden rok, ale pokud by byl démon vyvolán ze sféry Akcamiah ( 16 ), trval by jeden a půl roku.
Démon požírač duší je sám o sobě už nepříjemný ( pro oběť ), ale velice užitečný pro majitele ( viz pravidla pro pokročilé verze 1.5 strana 27 ). To bylo pouze pro informaci... Pokud se theurg se pokusí vyvolat tohoto démona a přitom obětovat určité množství krve, stvoří démona s účinky ,které jsem popisoval výše. Ještě k té krvi. Theurg musí svůj astron vložit do jakékoli nádoby ( miska, hrnec ) a vlít do té nádoby tolik krve, aby samotný astron ležel ponořený v krvi alespoň 2 cm. Postavě samé může tento zákrok ubrat 1 – 3 životy (nechám na PJ ). S astronem ponořeným v krvi to už může všechno probíhat normálně, jak píší v pravidlech. Pozor - Démona lze zaklít do jakéhokoli předmětu, ,jenž postava nosí déle na sobě ( talisman, přívěšek, náhrdelník ), nikoli do meče, nebo dýky. Můžete sice říci, že meče a dýky se běžně nosí u sebe delší dobu, ale nám jde hlavně o déle trvající kontakt zakletého předmětu s kůží oběti. Což rozhodně o dýce nebo meči říci nemůžete.
No, to je asi vše, co by jsem k této kapitole chtěl říci. Jenom mě napadá, že informace, které jsem možná jenom nastínil, nebo ani nenapsal, jsem záměrně nechal na Pánovy jeskyně.


Onyg

Onyg je velice vzácná látka. Ve volné přírodě se nalézá velmi zřídka a uměle vyrobit je ho nemožné. Nálezci této suroviny buď vůbec neví o jakou látku se vlastně jedná, nebo když už to ví a znají její pravou hodnotu, tak si to nechávají pro sebe jako nejtajnější tajemství.
Látka Onyg vzniká z přeměněné krve okřídleného koně Pegase. Pokud na Pegasovu krev ulpí měsíční svit za úplňku a svítí na ni celou noc ( nepřetržitě )tak ,je malá šance, že se krev přetransformuje na Onyg. Pozor - Podoba jmen Onyg se jménem Onyx ,je čistě náhodná.
Onyg ,je kapalná, průzračná látka, která má pevnější konzistenci. Je taková spíše gelovitá. Samotná je průzračná a na dotek studená. Nezapáchá, nemá žádnou vůni. Jediné, co na ní můžete pozorovat je, že ve dne se v ní odráží střípky slunečního světla ( jako slída v písku ) a v noci fosforeskuje jasnou sluneční barvou. Tato látka vydrží na vzduchu po dobu jednoho týdne, potom se pomalu stává nekvalitní, tmavne a černí. Zajímavé na ní je ,že nikdy ztvrdne, nebo se nepromění v páru. Vždy si zachová svojí konzistenci. Ať jí zahříváte nad ohněm, nebo jí necháváte v mrazivé náruči zimy, vždy zůstane gelovitá.
K čemu vlastně tato látka slouží? Dalo by se říci, že její využití je nesporně mnohostranné. Pokud si odečteme široké využití v lučbě, tato látka poskytuje velice užitečné účinky v různých oborech. Jenom by jsem rád uvedl, že pro náš předmět stačí této látky minimálně. Pouze co by se vešlo na nehet palce. Bohužel menší množství této látky do našeho předmětu dát nemůžeme. Uvedu zde pár příkladů.

Pokud tuto látku rozetřeme do její rány, postavě se vyléčí 1k6 životů a zbaví jí to otravy i popálenin. Navíc postava se cítí po rozetření této látky do rány zcela odpočatá a její body únavy se vynulují.
Tato látka rozpouští jedy a lze ji používat jako protijed, na většinu jedů -,jak přírodních, tak uměle vyrobených.
Čepel pomazaná touto látkou po dobu jednoho týdne nepodléhá korozi a velice efektivně odráží sluneční paprsky. S kombinací chodcova kouzla prasátko lze postavě zasažené tímto kouzlem zvýšit postih ( dle PJ ). Pozor - Po dobu tohoto týdne nesmí být čepel otírána, ani čištěna. Zasouvání do pochvy látce neublíží, ovšem čištění čepele hadrem, nebo broušení meče smývá tuto látku a ta potom vydrží na čepeli méně déle. Pozn. malé nečistoty díky této látce na čepeli meče neulpívají.

Tato látka má ještě mnohé další využití, ovšem jedná se už jen o takové poměrně nedůležité věci. Pravdou pořád zůstává, že tato látka neřekla své poslední ale. Zatím jsou známi pouze kladné účinky této látky, ale zatím pořád není ani zpolovic prozkoumaná než by měla být a stále se šeptá o nevysvětlitelných vedlejších účincích. Ovšem tyto informace nejsou podpořeny věcnými fakty.

Chtěl by jsem poděkovat lidem, kteří mi pomohli můj článek dovést alespoň do takových kvalit, ,jako ho nyní čtete. Bez nich by tento příspěvek nikdy nedosáhl takových kvalit. Proto by jsem chtěl poděkovat Zejména Darianovy ,za jeho přátelská a optimistická slova a že právě on mi dal naději do budoucna. Nesmím též opomenout Sonivituse ,který mi velmi pomohl s pravopisem a čárkami, a ani Gurnimu, který mi poskytl svou štědrou nabídku. Ano, ,ještě jsem nejmenoval oči plíživé, kaskiho, Broma a Lady Jay – Drtičku lebek. Díky.

No to je asi vše. Určitě to není bez chyby ,je to taky můj první příspěvek, ale doufám, že mi alespoň svítí na lepší zítřky. Se všemi se loučí Anarion.......( potulný chodec).


Ali: „Proč jsi ho zabil?“
Doni: „Cože?“
Ali: „No ptám se tě, proč jsi ho zabil? Říkal jsem přece, že ho spoutáš a že ho jenom vyslechneme, následně předáme strážím, ale rozhodně nezabijeme, ty idiote... PROČ JSI HO ZABIL?“
Doni: „Ale vytahoval na mě dýku Alkane! Byl jsem rychlejší.“
Ali: „Nepovídej, vždyť byl spoutanej. Tak už mi sakra řekni, proč jsi ho zabil?!“
Doni: „Ale vždyť se známe od dětství, víš že by jsem nikdy nikoho nikdy bezdůvodně nezabil. No tak Ali... vytahoval na mě dýku, měl ji schovanou za zády.“
Ali: „Cože?“
Doni: „No ...opravdu.“
Ali: „Ale vždyť jí ještě nemá vytaženou!“
Doni: „No lekl se a zastrčil ji, když viděl, že jsem vytahoval meč...říkám ti, rozřezával pouta a chtěl na mě zaútočit.“
Doni: „Tak pojď Donare, zapomeneme na to a už o tom nebudeme mluvit, jo? Ale říkám ti, tohle bylo naposled.
Ali: Ano Ali...jasně, jasně.“

Lessi: „Tak jsem ho konečně vyrobila, Thungile... Už se stalo to, na co jsem čekala už hodně dlouho. Né každý zná sféry tak, jako já. Víš, ten hlupák Arminius, přítel těch krys, co si říkají mágové Světla sloužící té bohyni Estel nikdy nedosáhne takových výsledků, jako já. Ta krysa totiž ještě pořád používá zastaralým způsobem Astrál a magii. Jenomže já ne. Vymyslela jsem nový způsob, u mě si sféry vyžádaly krev a tu jim s bolestí dávám. Řeknu ti, sféry nikdy nebyli tak vstřícné jako u mě. Sic chtějí pořád víc krve, mé krve. Proto Thungile ten hlupák Arminius nikdy nedosáhne takových výsledků jako já. A brzy už Arminius nebude, to jsem odpřísáhla samotným sférám a pokud se má pomsta podaří, dostanu dar o jakém se ti nikdy nesnilo.“
Thungil: „Ty jsi prostě úžasná, Lessi...“

Ali: „Konečně stavení, Donare. Představ si, že právě včas. Poslední zásoby jsme dojedli včera a mě došli všechny šípy. Vidíš, tady nám jídlo určitě dají, pokud si ho odpracujeme, že?“
Doni: „Jasně Ali...konečně lidi.“
Farmář: „Samozřejmě pánové, práce je tu dost a dost, víte ženu zrovna sklátila horečka a já tady se synem na všechno nestačím. Víte, pořádné hospodářství potřebuje řádnou a pevnou ruku. Jistě, za práci můžete u nás přespat a dáme vám i najíst. Jak dlouho se zdržíte?“
Ali: „ Asi tak dva dny. Děkuji. Říkal sem ti to Doni... jsou to vstřícní lidé.“ (pánové ,ozval se zvučný hlas farmáře). „Práce tu je dost a dost. Krávu podojit, naštípat dříví, zamést dvůr, sklidit jablka a zatopit, jo a spát můžete ve slamníku.“
Ali: „Děkuji mockrát pane. Vidíš Doni...máme střechu nad hlavou a jídlo.“ (pozdě večer šťastný a unavený ulehl do sena ).
...Alkan uslyšel křik, hrozný křik, křik mladé ženy. Ihned vstal a ještě rozespalý a utíkal na místo, odkud se ozval.
Ali: „ Co se to tu sakra děje?“ (zaklel si Alkan).
Selka: „Můj muž, můj muž....je. On je.....to ON.“
Ali: „Donare! Cos to provedl!“
Doni: „Mlč, Alkane! Ničemu nerozumíš... ,je to silnější než já. Od té doby co jsme..... prosím pomoz mi....
Ali: Co to kecáš, Donare? Vždyť ty jsi teď zabil úplně nevinného člověka! Co to s tebou sakra je? Nikdy si se takhle nechoval!“
Doni: „Alkane prosím. Zastav mě než bude pozdě...“
Ali: „Donare. Kurva Donare! Co to děláš!“
Bylo už pozdě ,Donar svižným sekem švihl mečem a ten projel krkem nebohé ženy jako máslo. Hlava prolétla vzduchem v závoji krvavé spršky a bezhlavé tělo dívky se pomaličku sklátilo dolů. Z utržené rány ještě pomalu dostříkávala krev a hlavu o pět metrů dál spojovala s tělem pouze krvavá čára na podlaze, nemluvně o celé místnosti, která byla doslova poseta kapičkami krve z přeseknuté tepny.
Ali: „Donare! Cos to provedl!“

Tungil: „Jak dlouho ti to trvalo, Lessi?“
Lessi: „No to víš: zeptat se sfér, najít správné suroviny... zvláště ten Onyg bylo těžké sehnat. Ten parchant sicco za to chtěl trojnásobek běžné ceny, ale řeknu ti, stálo to za to. No Thungile šest měsíců, víš. Můj výrobek má ještě jednu přednost.“
Tungil: „Jakou drahá?“
Lessi: „Přemýšlela jsem, jestli z toho udělat artefakt, mnohý Theurg by neváhal, ale já ano. Mám plán. Jakmile si ho ta krysa nasadí, plně propadne jeho účinku. No a potom počkáme... Řeknu ti ,druhý den bude rád, když přežije ráno a potom, až se budeš sklánět nad jeho mrtvolou mu ten prsten sebereš. Já ho posléze prodám, aspoň bud mít konečně na nové boty. Tyto už jsou celé ušmajdané. A mám svojí pomstu i peníze. Dvě mouchy jednou ranou.“
Tungil: „Já to věděl, Lessi... tvoje hlavička zase jednou vymyslela geniální plán.“

Ali: „Donare! Slyšíš mě? Sakra! Donare! Já jsem tvůj přítel. Hej, kámo! Co na mě míříš mečem...sakra. Můj meč... zůstal nahoře. Kurva! Ale Doni... tak dlouho jsme přáteli, co tě to sakra popadlo? Snad by jsi nezabil vlastního přítele... Donare? Dona...“

Lessi: „Já se na to... nic nevyšlo nic. Teda vlastně ano. Arminius je mrtvý, ale já nemám na nové boty.“
Tungil: „Co se stalo Lessi? Já jsem u toho nebyl, vždyť víš, měl jsem prácičku u Robara.“
Lessi: „Je to celý podělaný. Ano, Arminius si ho včera nasadil, nevím jak, udělal to můj člověk, ale vlastně mě to ani nezajímá. Stačilo, že si ten prsten navlékl. To bohatě stačí. Samozřejmě... zítra ráno se připlížil k jednomu mágovy zády a bodl ho tesákem. Ten se samozřejmě skulil k zemi, řval jak tur a teklo to z něj jak z vola, teda spoň podle toho, co říkal. No, jenomže potom se to všechno zvrtlo. Mágové šli najednou po něm... kdyby ty debilové nepoužily tlakovou vlnu, čekala by ho smrt, jenomže nějakej blb ji seslal a celé se to posr... Vylétl z kláštera jako pták, a skončil tři metry před shody. Zrovna před kolemjdoucímy barbary. Sakra... Co ty tam chtěli. Čert aby je spral. No, náš milí Arminius měl nový cíl. Vrhl se na ty dva barbary jako lev, ale oni měli lehkou práci. To víš, dva barbaři ,plně ozbrojení, proti slabému Theurgovi, co ani nedokáže svou změkčilostí naštípat dříví a nemá po ruce svou hůl... Byla to rychlá smrt. Řeknu ti, ten větší má ale švih, rychle mu usekl hlavu. Jenomže ten debil si vzal prsten. Je to celé v pr... Ale řeknu ti, jeho přítele čekají těžké časy.“
Tungil: „Lessi?“
Lessi: „Ano, zlatíčko?“
Tungil: „Víš, co jsem dělal u Robara?“
Lessi: „No přece splácel dluhy, ne?“
Tungil: „Ale nejenom to.“
Lessi: „Tak co zlato, mluv.“
Tungil: „Zařídil jsem ti dárek.“
Lessi: „A jaký?“
Tungil: „Už jim je v patách městská stráž?“
Lessi: „Ale za co miláčku, vždyť vlastně nic špatného nespáchali, jenom se bránili.“
Tungil: „Víš, ale mám slušné vlivy, a kdo to vlastně viděl? Mágové byli údajně ještě v klášteře, když ho zabili a na náměstí jenom pár starých bab.“
Lessi: „Ty jsi přímo skvělý, Thungile. Za to ti dneska večer taky ukážu dáreček...“
Tungil: „Už se nemůžu dočkat Lessi.“

Damodar“ „Hele tati, prstýnek.
Otec: Ukaž, Damodare. Hmm, takovej obyčejnej, ale zkusím si ho, možná mi padne.
Damodar: Tati? Co to k čertu děláš? TATI?!!!!

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 14

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

důkaz že dlouhé dílo není vždy kvalitní. Naopak zbytečná zdlouhavost dílu akorát tak uškodí a zbbaví jej zajímavosti. Ne třeba působit chytře :-)
Kdyby si chtěl počíst zajdu do článků a esejí. Od díla očekávám jasnost.
Hlasování jsem prošvihl ale dal bych 1


 Uživatel úrovně 5

Zdravím autora...

Dílo vskutku zajímavé. Mě by to ale více sedělo na prokletý artefakt. Je přecejen nezvyklé umět vyrobyt takovou prokletou věc jako obyčejný alchymistický předmět... to je věc názoru.

Píšeš, že výroba jsou 2 měsíce doma. V popisu výroby ale mluvíš cosi o jednom styku se sférou a hotovo. Mám to chápat tak, že normální alchymista ( nebo pyrofor) to vyrábí ony 2 měsíce, kdežto theurg si může zvolit vyrobit to přes sféry a má to za jeden den? Kdyby to tak bylo, z jaké sféry to lze? A pokud to tak není, nechápu to potom vůbec. Leda, že bych se musel spojit se sférou každý den po dobu 2 měsíců, což je ale úplná kravina, neboť cena by byla nesmírná a mohl by tento prsten pouze theurg...konec úvah! Pověz mi, jak to je...

U působení a účinků jsi mohl napsat jaké postihy má které přesvědčení...takto si to můžem pouze domýšlet.

Síla prokletí je dobrá, líbí se mi. Jen si myslím, že nějak podobně (sic trošinku jinak) reaguje démon touhy po krvi. Opět tvrdím, že se to hodí více pro artefakt.

Až asi v polovině díla jsem se dověděl, jak to je s tím vyvoláním. Přesto však stále nechápu, jak je to s těmi dvěma měsící. Takže tento předmět umí vyrábět jen theurg? To je ale podivnůstka. Většinu (všecky) předměty z pravidel, co umí vyrobit theurg, umí zákonitě i pyrofor. Samozřejmě kromě předmětů s démonem a artefaktů. Ale to už jsme v jiné kapitole, jsme v kapitole a sekci ,,Předměty", ne ,,Alchymistické předměty"...

U kapitoly Onyg bych zrušil léčení únavy a umělých jedů a přihodil bych semtam nějakou tu past. Jinak si myslím, že Onyg je velmi pěkně zpracován. Vida, nepůsobí na něj žádné fyzikální zákony, to asi znamená, že je doslova plný magenergie (tou asi čerpá i pegas při letu - možná, kdo ví...), pokud má Onyg v sobě magy, může je alchymista nelézt?

Celkově vzato jsi nám tu popsal spíše okolnosti a vlastnosti předmětů a surovin spotřebovaných na výroby prstenu. Prsten samotný je takový docela i suchý. Krvavé prokletí je už známé (zkombinoval jsi prsten knížete draguly a démona touhy po krvi). Pokud by jsi to vložil do předmětů, dal bych ti určitě o hvězdu víš.
Takto ti dám ,,pouze" 2* - pro těsně podprůměrné a nepřehledné dílo, které se ztratilo mezi alchymistickými předměty a přitom má patřit jinde.

Povídku jsem nečetl - všiml jsem si ale jména Tungil, přidej ,,d" a ,,h" a je to Thungdil :o) To samé Damodar (z filmu drd). Prostě tím chci říct, nepřebírej jména, snižuje to subjektivní hodnocení...

Na prvotinu to není nejhorší, 2* jsou celkem vystihující

S pozdravem a úctou...zerafel


 Uživatel úrovně 5

Celkem ucházející nápad, který ale potápí prachbídné zpracování - konečně zas jeden prokletý předmět. Už v půlce mě hlava klesala únavou, ne každý má tu sílu dočíst to do konce.

Dílo by mělo být výstižné a krátké, autorovy vstupy, které nic neřeší pouze dílo ničí.

Příště se pokus dílo pokus co nejvíce zkrátit ( ale Ne na úkor úplnosti )


 Uživatel úrovně 0

Krtecek - myslím, že příslovečná určení jsou dost podstatnou částí věty, a většinou nesou podstatnou část její informace, ani ty není radno vynechat.
Firefanatic - 7. toto není artefakt!! (a nekřič) Je to uvedeno kdesi v příběhu, a je to myšleno jako ne-artefakt.
A co se týče neexistence astronu, tak mám přístup ke dokonale tvarovanému krystalu křišťálu který má asi 20cm na dél a tak 8 na šíř. Stál myslím 500,- nebo tak nějak. A vzkledem k tomu, že astron má mýt velikost křetelčího vejce, myslím, že to zas tak vzácná a objemná věc nebude. (s tím křepelčím vejcem se mrknu do pravidel, tak mě zatím nekamenujte, kdybych si to pamatoval blbě). Křepelčí vejce je asi poloviční slepičího, občas je někde prodávaj...


 Uživatel úrovně 0

Zombie: Výroba, 6. řádek: ...Do tohoto artefaktu potom...

Že zde nejsou zmíněny náležitosti je jen a jen další z chyb a nedostatků tohoto díla.


 Uživatel úrovně 5

Firefanatic:
Zařazením se nejedná o artefakt, taktéž v textu nejsou zmíněny záležitosti artefaktu (srdce artefaktu).


 Uživatel úrovně 0

Pleteš pátý přes devátý, nesmyslně se vracíš k něčemu co už si napsal (to že prsten může zabijet a že je opravdu silný se dovídám v každém odstavci možná i dvakrát), něco rozepíšeš a najednou do toho vložíš jinou myšlenku a k té původní už se nevrátíš, vše vysvětluješ jak kdyby všichni čtenáři znali drd tak maximálně týden a bylo jim asi 6 let (myslím si, že většina lidí tady na serveru ví že na past se háže k10 ...) - zpracování je hodně hodně slabé
Chtělo by to rozepsat do poznámek a znova to celé srovnat a utřídit.

Nápad dobrý, využití průměrné. Máš tam spoustu dalších chyb "Na prst si ho dá většina lidí ( poloměr tak 73 milimetrů )" to je sakra velkej prsten spíš tak trochu čelenka nebo kruh okolo krku. S tím proléváním krve - člověk má asi 6 litů krve (nelinčujte mě netuším to přesně) při ztrátě asi půl litru omdlí, chtěl bych vidět alchimistu (theurga), který naplní kastrol a astronem krví a bude mít ještě dost sil na to aby se spojil se sférou. Jaká je například past na to abych poznal, že to co mě oslabuje nebo ničí mysl a tak podobně, je ten prsten. a tak dále a tak dále ...

Trochu si to vylepšil tím onygem to není tak slabé, možná si měl poslat jen onyg a na prsten zapomenout

Za onyg 1*


 Uživatel úrovně 0

S chutí do toho a půl je hotovo:

1.: Tvůj prsten má tvar závaží na činku, ještě k tomu pořádně těžkého, při průměru 15 coulů. Při tloušťce 1 coul váží 40 mincí. To mi drobet nesedí.
2.: Proč nepoužíváš „dračákovské“ jednotky? Je docela divné, když čtu a najednou tam mám cm. Ale to jen na okraj...
3.: Sféru záměrně neuvádíš, i když všichni ví, že je to sféra Aladiah. A navíc to níž píšeš, vážně nechápu, proč nejdřív děláš tajnosti, abys to mohl za chvíli vyklopit. Text to uměle natahuje a ten se stává méně zajímavým.
4.: Úvahy autora nemají v pravidlovém popisu co dělat.
5.: Prokletí dělá démon.
6.: Velmi zesláblý. Nutno podotknout že slabost se projevuje po každém styku s onou sférou, ale to je holt daň. To ta sféra pociťuje k Theurgovi nějakou zášť, že ho nadmíru oslabuje, nebo to je standardní únava? Co se únavy po výrobě týče, nemáš pravdu, jako mátoha bude poněkud déle, viz PPE - Artefakty.
7.: Artefakt je trvalý !!!
8.: Horečka netrvá déle jak jeden den. Nemyslíš, že to vyplývá z faktu, že po 1 dni příznaky odezní?
9.: Trvání kouzelného předmětu závisí na sféře, ze které je démon vyvolán přesně obráceně, než jsi napsal. Krom toho, prsten je ARTEFAKT.
10.: Myslím, že kdyby theurg obětoval tolik krve, aby se astron celý ponořil, přišel by o víc, než 1-3 životy, podstatně víc. Upřímně, pochybuji, že by po takové oběti byl vůbec schopný kontaktu se sférami. Tedy, pokud není nádoba přesně na míru astronu, ale i pak musí mít nad sebou 2 cm, takže množství krve je i tak poměrně značné.
11.: Theurg na nejméně 16. úrovni, že by neměl na nové boty a potřeboval nutně 3 stříbrné? Když předtím sehnal onyg, podle všeho za pěknou hromadu zlata?

A pak již zmíněné věci.

Chtěl bych se ale zastat autora v otázce vzniku onygu, kupříkladu takový astron by reálně taky prakticky nemohl vzniknout. Přesto je to poměrně běžná věc.

Hodnocení:

Nápad: Udělal jsi prsten, který způsobuje naprosto normální šílenství. Líbí se mi ale postup výroby a onyg, to je nápadité, takže dávám 50%.
Zpracování: Paradoxně jsi zpracoval lépe nový styl výroby a onyg, než vlastní prsten. Prsten je ale to nejdůležitější a chyb je tam jak máků, takže 35%.
Použitelnost: S prstenem je to v tomto bodě slabé, přeci jen, jednou se použije, zemře několik nevinných lidí a pak odejde na dobro všech 500 magů, na to, aby zemřelo pár neurčitých lidí se mi to zdá moc drahé. A tvůj příklad taky není nejlepší, protože ten theurg, který je cílem, by si prsten skoro určitě prověřil. Opět je použitelnější nový styl výroby a onyg, než vlastní prsten, ale to není to hlavní, takže dáme 40%.
Dojem. Z díla mám dojem vskutku rozporuplný, jádro díla se mi nelíbí, ale velmi se mi líbí ten styl výroby a popis onygu. Bohužel, jedná se jen o doplněk, takže 40%

Celkem: Dílo je hodně podprůměrné, nemá ani potenciál, ale ve vyšperkované o věci, které by u dobrého díla příliš nevynikly, ale tady hrají v mých očích hlavní roli, takže 40%. Jsi na hraně, dnes ještě přimhouřím oko a dám lepší hodnocení, jestli ale někdy pošleš podobně nedodělaný příspěvek, tak „oka mhouřit nebudu“.

P.S. To se ti k tomu vyjadřovalo tolik lidí a stejně je to taková mizérie? Buď jsi je vůbec neposlouchal, nebo „v tom neumí běhat“. Až budeš příště něco tvořit, obrať se taky na někoho zkušenějšího. Jsem si skoro jistý, že ti pomůžou. A klidně se můžeš obrátit na mě.


 Uživatel úrovně 5

Uživatel "alfaros" byl poštou požádán o obhajobu svého hodnocení.


 Uživatel úrovně 0

alfaros: Ty jsi opravdu myslíš, že si toto dílo zaslouží 5* ??!!! Rád si přečtu tvoji kritiku