Alchymistické Předměty

Lektvar splynutí Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 23

Skupina: Lektvary

Magenergie: 7

Suroviny: 14

Základ: tvrdý alkohol (minimálně 40%), např. skřetí pálenka

Trvání: 3 směny

Výroba: 1 směna

Barva/chuť/zápach: 30/30/40

Popis:

POSTUP VÝROBY

Jedná se o nepovinné pravidlo, komu překáží, ať přeskočí. Lektvar se vyrábí následovně. Do flakónku nalijeme alkohol. Přidáme 4 magy a 7 zl surovin a necháme působit zhruba půl směny. Tekutina ve flakónku získá tmavě modrou neprůhlednou barvu. Pokud by někdo vypil lektvar nyní, nic se nestane. Začneme lektvar míchat tak, že uchopíme flakónek za hrdlo a pravidelně kroužíme zápěstím. Mícháním se ztrácí barva, až se zcela vytratí. Přidáme zbylé 3 magy a 7 zl surovin, vyvalí se mírný obláček světle modrého dýmu a lektvar získá lehce namodralou barvu. Uzavřeme flakónek a protřepeme. Tím je lektvar hotov, neboť získá konečnou chuť a vůni. Pokud by někdo vypil lektvar před protřepáním, nefungoval by.

VZHLED LEKTVARU

Lektvar je lehce namodralá průzračná kapalina o stejné konzistenci jako voda. Je cítit po alkoholu, vůně není nijak intenzivní, ale pokud člověk nemá zrovna rýmu, ucítí ji. Chutná jako slabší kořalka.

EFEKT LEKTVARU

Postavu, která lektvar vypije, nebude možné po dobu trvání detekovat infraviděním.

Magenergie obsažená v lektvaru způsobí, že se kolem postavy vytvoří jakýsi obal, který mění pro pozorovatele svou teplotu, aby byla stejná, jako je teplota okolí. Lektvar tak způsobí, že postava má po dobu jeho účinnosti tepelné mimikry.

I pokud by se postava pohybovala sprintem (nebo jiným podobně rychlým způsobem), lektvar dokáže stále teplotu vyrovnávat. To, že se obal přizpůsobuje teplotě okolí nemá žádný vliv na postavu. Ta si zachovává svou teplotu, která reaguje na okolí, obal pouze působí jako maskování pro případného pozorovatele. Postavu lze samozřejmě detekovat jakýmkoliv jiným způsobem, tedy např. obyčejným zrakem, sluchem, podle stop atp.

Lektvar působí pouze na humanoidy velikosti A0 až C. Lektvar efektivně funguje pouze v rozmezí mínus 100 až plus 100 stupňů Celsia (myšleno okolí). Tepelné maskování působí pouze z vnější strany, tedy pokud postava sama ovládá infravidění, není toto nijak ovlivněno.

Lektvar vytváří obal těsně kolem postavy (podobně jako by to bylo přiléhavé oblečení), nepůsobí tedy na předměty s výrazně rozdílnou teplotou, které postava drží, nese, táhne (pochodeň, kus ledu, lucerna atd.).

POZNÁMKY

Následuje několik poznámek, abych se vyhnul některým otázkám:
* Lektvar může vyrábět alchymista od první úrovně.
* Lektvar je možné efektivně používat v kombinaci s jakýmkoliv kouzlem nebo jiným lektvarem.
* Vzhledem k tomu, že lektvar byl vymýšlen primárně pro můj svět, je základem alkohol. Základ lze změnit na olej a účinek lektvaru tak nastane po potření nechráněných částí těla (ruce, tváře).
* Lektvar někdy bývá nazýván Lektvar chladné vodky nebo Trpasličí zhouba.

MODIFIKACE LEKTVARU

Jedná se o nepovinné pravidlo. Přidá-li se na začátku do lektvaru chomáček srsti nějakého teplokrevného zvířete (např. psa, kterého si chce hraničář vzít sebou na průzkum skřetího tábora), bude takovýto lektvar fungovat i na zvířata daného druhu. Požije-li takto upravený lektvar humanoid, projeví se na něm vedlejší účinky v podobě 1k6+1 bodů únavy, která začne působit po vypití lektvaru.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 23

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

1) je to dobry ale mam jedinou vitku a to proc to nepusobi i na jiny humanoidy treba velikost D(Obr) podle me to muze pusobyt na jakyhokoliv tvora ktery tedy i zvire ktery ma organyzmus podobny cloveku mam na mysli treba pes kun a podobne, Samozrejme je otazka ze standartni davka treba pro velikos D by nestacila stit by kryl ale ne zcela traba by bylo v infra vydet nohu a podobne.
Mas 5


 Uživatel úrovně 0

Deeph
Není třeba psát do pošty, týká se to díla. Se smutkem musím konstatovat, že se nejspíše našel další ze skupiny, která zastává názor, že věci zde musí být se sáhodlouhou povídkou, mnoha příklady, vtipy a co já vím čím ještě, ale určitě musí být originální.

Ovšem ocenit praktickou, pokud možno jednoduchou věc, to pro ně je problém. Nemá cenu tě přesvědčovat, že tvé hodnocení je špatná, máš názor a myslím, že z něj neslevíš. Zkus si ale odpovědět na otázku.

"Co ve hře použiješ lépe/efektivněji/spíše/častěji - prostou věc nebo originální pojednání o materii světa na X stránek? A nesjou snad stránky o tom, aby zde člověk našel něco, co rozšíří a obohatí jeho hru?

S úctou deshi


 Uživatel úrovně 0

Hele... ja sem s hvezdickama nejniz. Tak tedy proc:

Lektvar je to pouzitelny, po technicke strance nemam snad co vytknout. Ale co se tyka napaditosti nebo snad dokonce cire originality, lektvar pohorel. Kdyz vidim tak vysoke hodnoceni ostatnich, vetsinou se do prispevku s chuti zactu a cekam neco, co me posle do kolen...
Tento lektvar mi pripada pouze jako obracena variace na totez tema - lektvar Neviditelnosti, Mlhovina...
Zatimco tamty jsou proti obycejnemu zraku a smyslum, tenhle obehrava infravideni...

Takze pouziti 5*, napad 1* (protoze, popravde jsem zde zazil uz horsi veci a tohle je proti nekterym jeste relativne uchazejici) = 3*

Snad jsem vysvetlil dostatecne, pokud ne, napiste do posty.


 Uživatel úrovně 0

Je to prostě paráda. Vše již bylo vytknuto, ale myslím, že tento příspěvěk je opravdu skvělý. Jen pokud je lektvar nedomíchaný...Ale to už řekl Suk(Uživatel) Vidím to na 5*


 Uživatel úrovně 5

Využitelnost tohoto lektvaru je velká. Kombinace zloděje pod kouzlem neviditelnost a s tímto lektvarem se vyhne i jinak "vševidoucím" trpaslíkům.

Infravidění ( aspoň ve světě našeho PJ ) má většina nemrtvých - kostlivci, fexti, lichové a jim podobná havěť; většina konstruktů má Infravidění.

Když působí kolem postavy, tak by oblečení nemělo nijak snižovat maskování před Infraviděním ( resp. teplota oblečení se po chvíli srovná s okolím )

Shrnutí - dobrý nápad, přehledné zpracování, základní informace to obsahuje, absence příběhu není v tomto případě tak na závadu, možná trochu více rozebrat princip
- zasloužené *4


 Uživatel úrovně 0

Link: docela bych to kouzla bral - to nie je kúzlo, ale lektvar!
úroveň: Myslíš úroveň alchymistu? Ak áno, tak je to od prvej (tj. tento lektvar môže vyrobiť alchymista na prvej alebo vyššej úrovni) - pozri prvý bod v Poznámkach...
Ak nie (tj. myslíš úroveň toho, ktorý lektvar požíva), tak je to - ako u všetkých lektvarov - úroveň prvá, teda tento (ale i všetky ostatné) lektvar(y) môže požiť hocikto...

Andros


 Uživatel úrovně 0

Pěkná myšlenka, ovšem nejsem si úplně jist požitelností.
Nožná by to taky bylo lepší kouzlo pro chodce než lektvar.


 Uživatel úrovně 5


Saul: infravidění mají z pravidlových nestvůr například skřeti, půjdeme-li i do scifi, má ho třeba predátor. Nic nebrání PJ si vymyslet desítky nestvůr které jím budou disponovat.
K tvé nesmyslné otázce odpovím protiotázkou: "Víš co je to líh?" Jestli jo tak nechápu co je to za bllbou otázku.

Snorch: Je tam napsáno že infra toho kdo to použije je neovliněno a dokonce i proč. Jak vidno, autor se tím zabýval a nabídl řešení.

Jinak ke studenokrevným, myslím že by fungoval. Vycházíme-li že funguje na lidi i v teplotách do 100 stupňů, je zjevné ře maskuje i člověka který je výrazně chladnější než okolí (cca 37). Analogicky by to mělo fungova i na studenokrevné humanoidy.

deshi: nyní mě napadlo že by bylo zozumnější kdyby to dokázalo maskovat o 100 stupňů teplejší nebo chladnější postavu, tudíž třeba čověka v teplotě 136 až -64 stupňů.

Další problém vidím u principu fungování. Člověk sám sice bude ve velkém mrazu jakože neviditelný, ale oděv který má na sobě, zvlášťě nižší vrstvy budou výrazně teplejší, tudíž oblečený člověk bude vidět stále poměrně dobře... skryje se jen vyslečením donaha, jenže to zas umrzne... byl to úmysl?

Zcela uznávám že jsou to nepodstatné nesmysly, tudíž kvůli nim nebudu měnit hodnocení.


 Uživatel úrovně 0

No tak první co mě napadlo je to, že to má působyt proti trpasličímu infravidění je to tak? Protože žádná jiná rasa co já vím infravidění nemá. Může se mezi ten alkohol počítat líh? No, ale jinak to není špatný nápad. (jen doufám že se někdo neptal na tyto otázky předemnou)


 Uživatel úrovně 0

Hm, hledal jsem možnost, jestli se dá mazat jako olej. Našel jsem ji (I když by si měl vybrat ;-)). Hledal jsem příklad např. na zvířata. Našel jsem ho. Jen taková otázečka. Jak to bude působit na studenokrevné humanoidy? Např. ještěrčí lid. Očekávám, že to bude podobné jako u zvířat.

Pak by možná byl zajímavý prvek, že by tomu, kdo ho do sebe nalil (nebo se potřel) nefungovalo infravidění. To by bylo asi zbytečné oslabení.

Jednoduché, nápadité, použitelné.

Hodně štěstí, Snorč