Alchymistické Předměty

Lektvar nesmrtelnosti Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 41

Skupina: Lektvary

Magenergie: 200

Suroviny: 5

Základ: roh z jednorožce

Trvání: 2 směny

Výroba: 2 týdny doma

Síla: 1 oživení postavy

Barva/chuť/zápach: 50/30/0

Popis:

Výroba

Tento lektvar je schopen vyrobit pyrofor na vysoké úrovni (jsem zastánce 20 a výše, ale nechám na PJ).

Vzhled

Tento lektvar má nápadně žlutou až nazelenalou barvu a je nasládlejší chuti baz zápachu. Roh z jednorožce nesmí být získán násilím, jinak budou účinky lektvaru přesně opačné.

Účinky

Vypitím tohoto lektvaru je postava schopna se do 1 směny po smrti opět vrátit mezi živé, ale má to jeden háček a to že postava, která chce být oživena pomocí tohoto lektvaru musí mít po smrti funkční a hmotné tělo, jinak lektvar nebude účinkovat a postava zůstane mrtvá.

Požadavky na tělo

Funkčním a celým tělem myslím to že postavě nebude chybět žádný z orgánů nezbytných pro život (játra, ledviny, srdce, plíce,...)pokud se jedná o párový orgán je možné aby postava žila dále, ale pouze pod podmínkou, bude-li ji chybět pouze např. 1 plíce či 1 ledvina, jiné možnosti jsou vzhledem k životním funkcím nemožné.

To jsme probrali funkčnost těla, nyní se zaměřím na celistvost těla. Celistvostí těla se myslí to, že postavě nesmí chybět např. kus hrudníku nebo jiné části těla. Dále nechávám na každém PJ jestli povolí, aby byla oživena postava bez 1 či 2 končetin, ale myslím si že je zbytečné se tu o tom rozepisovat.

Poznámka na závěr

To že roh z jednorožce nesmí být získán násilím jsem uvedl proto, že znám lidi kteří jsou schopni vyvraždit i vlastní rodinu jen kvůli tomu aby získali to co chtějí, vím že všichni nejsou tohoto typu, ale berte v potaz jednorožcovo přesvědčení a inteligenci.

Díky za pochopení tohoto nápadu a doufám že se bude všem líbit.

P.S. k promyšlení příspěvku jsem se nechal inspirovat stejnojmennýžm lektvarem z HEROES OF MIGHT AND MAGIC IV.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 41

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Nu což poučil jsem se a při psaní dalších děl se pokusím vystihnout vše, děkuji vám všem za objektivní připomínky.


 Uživatel úrovně 0

sir Vehehu:
požadavek na chuť mi nepřijde důležitý, lektvar se musí vypít PŘED SMRTÍ to bylo v textu řečeno.
Ty orgány beru jako dotaz k věci ano tělo musí být funkční, např. s těmi játry, pokud by měl jen polovinu může žít, ale s polovinou mozku ne mozek je řídící centrum těla


 Uživatel úrovně 0

To je tak když člověk něco odflákne a pak to vypadá jak to vypadá (děs běs)


 Uživatel úrovně 0

Tento příspěvek se mi moc líbí ,protože v naší družně jsou lidé co nechtějí umřít a tento lektvar se nám bude určitě hodit.


 Uživatel úrovně 0

Dobrý příspěvek... Akorát nevim proč se to jmenuje lektvar nesmrtelnosti...


 Uživatel úrovně 0

Já bít jednorožcem tak se toho rohu dobrovolně nevzdám. Leda až při konci světa:-)


 Uživatel úrovně 5

Folcwine: ohodnotil jsi za 5
Diskuze mimo téma byla odmazána, děkuji Alcatorovi za připomínku pravidel

Cena: uvědomte si, že magenergie se získává velmi obžížně a pro přibližné vyjádření ceny se její hodnota násobí osmi (ve standartním světě, konkrétní hodnota záleží na výskytu magia a zdrojů magenergie vašem světě). Proto cena vyjádžená zlaťáky: 200*8 + 5 = 1605 zlatých.

Kokršpaněl: vzhled, chuť a vůni si autor určil, ber to tak, že přišly s použitými surovinami.


 Uživatel úrovně 5

Tedy jestli jsem ten lektvar správně pochopil, měl by se spíš jmenovat Lektvar pojištění před smrtí. Vzhledem k tomu, že chrání jen asi 2 směny dopředu, tak se mě zdá být příliš drahý, i kdyby nebylo potřeba rohu jednorožce, stejně nevím, zda bych jako Pyrofor chtěl dělat. Hodil by se leda v případech před těžkými souboji, kdy by se podal hraničářovi, který by v případě smrti se hned oživil a ostatní padlé by dooživoval vlastními kouzly.
Lektvar by se docela dobře hodil jako zápletky nějakého dobrodružství ( třeba by měl vedlejší účinky ). Je to ode mne asi zaujaté, že dávám 4hv, ale nápad stačilo jen trochu rozvinout a mám z něj myslím hezkou zápletku dobrodružství ( nebudu jej rozepisovat, protože by to vydalo na víc než je celý popis lektvaru :-) )


 Uživatel úrovně 0

Lektvar nesmrtelnosti? Každý si pod ním většinou představí možnost prodloužit si věk o několik století a ne obživit tělo... lektvar by se měl jmenovat např. lektvar obživení.
K provedení: Ke komplexnosti a dokonalosti využití chybí mnoho...


 Uživatel úrovně 0

illian:
omyl, cena za suroviny nemela byt 5 zl. ale 500zl. a magu 2000, ale nevim jestli jsem se nepreklepl pri psani prispevku