Alchymistické Předměty

Ľadový klobúk Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 15

Skupina: Ostatní

Magenergie: 8

Suroviny: 40

Základ: Snehová guľa

Trvání: Do roztopenia

Výroba: 1 deň

Popis:

Postup výroby

Ľadový klobúk je alchymistický predmet. K jeho výrobe je potrebná veľká snehová guľa, krv kentaura a pár magov. Do snehovej gule je potrebné vytvoriť dieru na hlavu, tak veľkú, aby pekne držal na hlave a nepadal z nej. Po vytvorení otvoru na hlavu, je možné klobúk ešte nejako esteticky doupraviť do ľubovoľného tvaru. Keď už má klobúk požadovaný tvar a pekne drží na hlave, je potrebné poliať asi dvomi štvrtkami ho krvi kentaura, vložiť do neho osem magov a nechať ho niekde v chlade najmenej jeden deň. Počas tohto jedného dňa bude klobúk pomaly získavať svoje magické vlastnosti.

Magické vlastnosti

Hlavnou nezvyčajnou vlastnosťou tohto klobúku je ochrana proti zime. Postava, ktorá má klobúk na hlave, nemôže nikdy zamrznúť, ani keby sa ocitla v snehovej víchrici na severnom póle. No takáto ochrana platí len na zimu spôsobenú prírodou, takzvanú nemagickú zimu, takže napríklad proti ľadovým kúzlam, alebo dychu ľadového draka, klobúk nechráni. Postave chránenej klobúkom je v akejkoľvek studenom počasí príjemne teplo. Nevýhodou tohto nezvyčajného klobúku, je to že ihneď ako sa ocitne v prostredí teplejšom než 0°C, začne sa topiť. Topenie prebieha desaťkrát rýchlejšie než topenie obyčajného kusu snehu. Tento proces je už nevratný. Keď sa začne klobúk topiť, tak sa roztopí aj keby sa klobúk opäť ocitol v chladnom prostredí. Pri priamom kontakte s ohnivým kúzlom sa klobúk topí rýchlosťou topenia obyčajného snehu a pri skončení pôsobenia kúzla sa klobúk topiť prestane, pričom ak stále drží na hlave a nie je z neho zničená viacej než jedna polovica, má stále svoje vlastnosti.

Použitie v hre

Klobúk má veľké množstvo využití a je len na družine ako a či vôbec tento klobúk využije. Preto tu uvediem len jeden príklad. Aby družina niekoľkých alchymistov a jedného mága splnila svoje vznešené poslanie musí sa dostať cez obrovskú snehovú pustinu, kde teploty často dosahujú pre človeka neprežitelné hodnoty. Preto si družina vyrobila niekoľko ľadových klobúkov, vďaka ktorým bez akejkoľvek nepríjemnosti prešla cez pustinu až do teplejších roklín, kde sa im klobúky roztopili a oni mohli ďalej pokračovať v ceste.

Chcel by som poďakovať mojim novým kamarátom, ktorých napadol nápad s ľadovým klobúkom: Wolfovi, Joshuovi a dvom mocným čarodejniciam, ktorých mená som si nanešťastie nezapamätal- dúfam že ma kvôli tomu nezačarujú.

Jan Ukrutný

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 15

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Zdravím

Zombie: Levné mi to připadá. Představ si, že jsi v nesnesitelně malé teplotě. Tak malé, že i elementární částice mají problémy s pohybem. Nasadíš si klobouk a najednou je ti teplo. Z toho důvodu si myslím, že je to velmi levné, až moc.

Athos


 Uživatel úrovně 5

Athos: použil jsem část věty s příspěvku a google našel jediný zdroj - zdejší server.

Nedbeled: při schvalování jsem nenarazil na žádné velké zádrhele, proto jsem jen uvedl několik příkladů pro dokreslení nakousnutých myšlenek (například rychlost tání, ochrana před ohněm).

Cena ani účinky se mi nezdají nijak vysoké, neboť výroba předmětu trvá celý den.


 Uživatel úrovně 0

Dobrý podvečer autorovi i diskutujícím.

První věc je, že jsem mluvil s Janem Ukrutným jak na chatu, tak přes poštu. Mluvil česky a nepoužil jediný slovenský výraz, a proto nechápu, proč najednou píše slovensky. Člověk by si mohl celkem poprávu myslet, že to někde zkopíroval. Ale nikoho nechci podezírat.

1) Sněhová koule... Jak velká? Kroll alchymista by třeba vzal malou a rval by do ní hlavu, vztekal by se, že mu to nejde, protože v návodě není napsáno, jak velkou kouli musí udělat. Ale to je detail.
2) Proč zrovna kentauří krev? Nenapsal jsi, proč zrovna krev kentaura. Každý neví, jaké má ona krev magické vlastnosti...
3) Když klobouk dokáže tak perfektně hřát, připadá mi velmi levný.
Jak na magy, tak na suroviny.
4) Před jak velkou minusovou teplotou dokáže ochránit?
5) Předpokládám, že zahřívá tělo na obvyklou teplotu těla... nebo ne?

Je to výborný nápad, dá se to použít. Další příklad, že alchymista není nicotný člen družiny a že se hodí.
Dávám 4 hvězdičky, hlavně kvůli tomu, že je to moc levné. Uvažuji i o 3 hvězdičkách, ale teď dávám 4. Pokud bych ale svoje hodnocení změnil, je to konečné.

Přeji hodně štěstí do budoucna


Athos


 Uživatel úrovně 5

Potkat to v našom DrD svetě, tak bych řekl, že si z nás PJ zurobil srandu. :-)
Základní myšlenka je celkem dobrá - předmět na odolnost proti chladu ( asi kdyby medvedí kožuch nestačil ).
No s tím tekutým dusíkem to nebylo zrovna šťastné ( to by si neškrt ani černý drak se svým dechem chladu hvězd.
Všichni se hádaj jestli tam má být krva z kentaurů, to je myslím bezpředmětné, neb každý PJ si to přetvoří k obrazu svému ( tak opravdu nevím co způsobuje ten rozruch ). Hlavní problém bych viděl, že věc není zrovna specifikovaná ( vím každý PJ si to může domyslet - ale to bych si mohl vymyslet celý vlastní předmět ), není zmínka o potřebném lvl, nevím zda to má Theurg nebo Pyrofor ( ohňonoš asi ne - ten se s mrazem nekamarádí ).
Mno, možná by šli udělat kule zrovna tři, jedna na hlavu, další na trup a poslední na nohy. Jako pomocné suroviny bych dal kastról, mrkev a cca 20 uhlíků. Dobu výroby max 12 směn. Pak by opravdu sněhůlák bych chráněn před mrazem než by se roztopil.
Zas vážně. Nejsem kdovíjaký fyzik, ale hodilo by se tam fiknout nějaký popis principu fungování toho předmětu. Třeba by to mohlo upravit metabolismus na studenokrevníka ( pak by se z toho mohli vyvodit i nevýhody - např. větší zranitelnost ohněm, dočasný poloviční stupeň obratnosti a síly, regenerace jen 1 životu za spánek, dvojnásobné nabývání bodů únavy atp. )
Nestyď se to trochu dodělat, mohl by to být dobrý přírustek do alchymystické sbírky. Přeju hodně dalších úspěchů...


 Uživatel úrovně 0

no nápad je dobrý, ale ta výroba? není nějak dlouhá??
a jedna věc když klobouk ohřívá hlavu jak je možné že postavě třeba nezmrznou prsty u nohou??
Nevímn jestli budu oblektivní ale přiklonil bych se k hodnocení 3*


 Uživatel úrovně 0

Deeph:
Zdravim, ale když klobou ohřeje jenom hlavu tak jak je možné že postavě třeba neomrznou palce na nohách??? Je to trochu podivní nebo zvláštní njlepší by bylo kdyby se s tomu vyjádřil sám autor... Jak to přesně je jestli jenom hlavu nebo celé tělo... jestli to dělá auru nebo je krev použitá při výrobě nějak spojována s lidskou nebo prostě krví posatvy... nevím jsou to dohady a trochu světla by do toho měl vnést autor... :-)


 Uživatel úrovně 0

Klobouk ohřeje hlavu. Pro zahřátí celé postavy bych spíš volil plášť... Nicméně nápad je to dobrý, ale výroba mi moc nesedí. Na co krev kentaura? Má snad stejné účinky jako nemrznoucí směs? Nebo krev tohoto tvora vře tak často, že jí to zůstalo i po odebrání majiteli? Trochu bys to měl rozvést, protože když neslouží něco pouze jako zdroj magů ale je to přímo ingredience k přípravě, měla by vždycky mít nějaký význam.


 Uživatel úrovně 0

Nápad je to zajímavý, nicméně na tak pozoruhodné vlastnosti mi ten kloubouk přijde trochu levný. Rozhodně bych alespoň zvýšil počet magů na výrobu, popřípadě bych dal klobouku vlastní zásobu magenergie, pomocí které by mohlapostava sesílat např. kouzlo ochrany proti chladu. Také trvání se mi zdá trochu přehnané. Pokud si postavy dají pozor, můžou klobouk využívat celou zimu (přinejmenším).

Dále mě zarazilo, že je postava absolutně chráněná proti mrazu. Že jí nemůže prochladit vichřice nebo sněhová bouře, to bych ještě pochopil, co kdyby ale postava padla únavou a zůstala ležete ve sněhu nebo šla bosa? Působil by klobouk i zde při přímém kontaktu se sněhem? A co kdyby postava s kloboukem někoho nesla? Platila by tato ochrana i na něj?

Měl bys také napsat, na jakém principu funguje ochrana klobouku. Jestli kolem postavy vytvoří nějakou auru tepla nebo podobně.

Příspěvek je to celkem podařený, nicméně by mohl být trochu více rozepsaný. Přeji mnoho úspěchu do budoucna.

S úctou Alexej


 Uživatel úrovně 0

Ja zasa nechápen, prečo to potrebuje dve štvrťky tej krvi (to aby jeden alchymista nosil demižón...)


 Uživatel úrovně 5

No, ale prečo práve krv kentaura, tvora, ktorý sa v ľadových pláňach ani nevyskytuje? prečo nie ľadového medveďa, a ak to má byť obtiažne, tak trebárs i ľadového draka? (a tam by to mohlo byť zaujímavé...)

Zo snehu urobíš ľad, ale ten sa ďalej rozpúšťa ako ľad, nie sneh, takže vydrží i niečo nad nulu... také stvrdlé kopy ľadu, bývalého snehu, uvidíš i pri teplotách dosť nad nulou, zatiaľ čo o meter ďalej kvitnú jarné kvety...

Príliš rýchlo sa to topí, takže si tento cenný predmet nevezmeš ani do iglú...

Nápad je zaujímavý, ale prevedenie má slabiny - pri +1 stupňoch sa topí veľmi rýchlo - ale zásah ohnivým kúzlom - a topí sa 10x pomalšie...

Má to chyby, ale je to dobrý štart.