Alchymistické Předměty

Průrazná hvězdice Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Skupina: Zbraně

Magenergie: 10

Suroviny: 20

Základ: hvězdice a roztavená ocel (10mn)

Trvání: 1 rok

Výroba: 8 směn

Popis:

Postup výroby:
Alchymista si připraví kotlík. Do něj nalije roztavenou ocel, přidá 5 magů a suroviny za 20 zl. Po 3 směnách do tohoto roztoku namočí hvězdici. Na hvězdici namaluje runy a přidá zbývajících 5 magů. Poté nechá hvězdici 5 směn na pokoji a poté se muže hvězdice používat v boji. Z 1 kotlíku můžeme udělat 10 hvězdic.

Popis:
Průrazná hvězdice vypadá jako obyčejná hvězdice, ale je o trosku vetší a také teší (5mn). Je to lehká vrhací zbraň, její parametry jsou: Oč: 3/+2(ocelový povlak), dostřel: 4/12/16

Zvláštní schopnost:
Průrazná hvězdice dokáže zaútočit na 2 postavy, ale ti musí stát za sebou (plus minus 1 sáh) a být vzdálení od sebe 4 sáhy. Na 1. postavu se útočí normálně (podle PPZ). Když se útok podaří tak si postava hází proti pasti. Past je na odolnost + kvalita zbroje -10- neprošpikování/prošpikování . Pokud je postava prošpikovaná, hvězdice letí dál a postava je zraněna za 1k10. Nyní hvězdice letí na 2. postavu která si hází proti pasti : obratnost -6- nezasáhla/zasáhla. Pokud hvězdice zasáhla 2.postavu je postava zraněna podle PPZ,ale parametry hvězdice jsou : 3/0.

A to je snad všechno. A mám jednu prozbu a ta zní :BUĎTE NA MĚ TVRDÍ !!

Historie:
Jednou jeden zloděj jméno si nedokážu vybavit, ale to není důležité. To jednou tento zloděj se mnou seděl v Lakrinském vězení. Já jsem se ho zeptal: "Za co tady sedíš?" A on mi odpověděl toto:
"Tak sem se jednou brouzdal ulicí a hledal něco k snědku a vtom se na mě vrhli 2 lupiči, utíkali ke mě. Já jsem si ale dobře všimnul jejich mečů u pasu a proto jsem vytáhnul svou hvězdici, kterou mi dal můj kamarád Alvir. Hodil jsem a moje zbraň prolítla jednomu z nich žaludkem. Hvězdice však letěla dál a druhého lupiče zasáhla do krku. Ale jako na draka to byli zloději ze zdejšího cechu a to si piš, že jsem nemohl vyváznout jen tak, protože cech ovládá půlku úředníků. Tak tady sedím."
Po té co mne můj bratr Muradin dostal z basy, vyhledal jsem Alchymistu Alvira a ten mi prozradil recept na průraznou hvězdici.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 20

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 3

Zdravím autora
Celkově bych ti za to moc hvězdiček nedal. Opravdu ne
Celá výroby není dobře zpracovaná. Opakuješ tam moc slovíčko "poté". A jak už řekl Zombie - Moc bych nedoporučoval do obyčejného kotlíku nalévat roztavenou ocel. Nezdá se mi to, jako dybrý nápad. Ani potom hvězdici do této roztavené oceli.
Zkus tam vypsat, jaké konkrétně suroviny se tam přidávají, bylo by to zajímavější.

Pokud je hvězdice těžší, měla by mít kratší dostřel.

Zvláštní schopnost se mi nezdá jako dobrý nápad. Jak už někdo říkal. Prostě se mi to nelíbí

historie je snad ze všeho nejhorší.
Je blbě napsaná. Blbě vymyšlená,. Také to vůbec není historie tvorby, ale spíše příběh s využitím této hvězdice. A pokud jednomu z lupičů prolétla hvězdice žaludkem, jak se mohla tomu druhému dostat do krku?


 Uživatel úrovně 0

Alchymista má podle mě něco z ocele, co může roztavit vždycky u sebe.Jinak příběh se mi docela líbí, ale zase souhlasím s Desaanem, o tom, že by hvězdice měla při "prošpikování" zabít.Myšlenka příběhu se mi líbí.Sice to není logické, ale je vidět, že ses aspoň o něco snažil, dal bych ti tak 2* až 3*.Tak 3* za tu snahu, protože je to sice skoro jako by ji udělal kovář větší, tys to věděl ale právě proto ses snažil udělat nový nápad.Takže za to 3*.


 Uživatel úrovně 0

Moment...Pokud hvězdice někoho prošpikuje, měla by ho zabít, nebo aspoň více zranit. Asi bych zlepšil historii...
A nejsem si jistý, jestli to je opravdu alchymistycký předmět. Mě to připadá jako obyčejná hvězdice, která je zvětšená nebo naostřená. Alchymista by do toho snad vložil trochu magů...A ještě více magů

Ale je to docela hezký...2*


 Uživatel úrovně 0

Počkej, počkej, no to snad nemyslíš vážně! Těžká hvězdice 'prošpikuje' svůj cíl a letí dál?!! Nevím jak tobě, ale mě přijde taková představa žalostně směšná - vlastně by se to dalo chápat jako takový fyzikální černý humor... I kdyby měla vržená hvězdice dostečnou hybnost na to, aby překonala odpor těla (a to ještě předpokládám, že by na své pouti vnitřnostmi nenarazila na kosti), spíš by postavu odmrštila pár sáhů dozadu, než aby v ní vyvrtala úhledný otvor. Každopádně by takový zásah byl pro postavu značně smrtící, rozhodně mnohem víc než 1k10 (představ si, že tebou proletí hvězdice a zraní tě za 1 život, není to trošku divné?), a to přestože vím, že celá pravidla DrD jsou co do zraňování postav poněkud příliš velkorysá.

No, máš ode mě 1 hvězdu za to, že se to dá přečíst a je tam alespoň pokus o historii, jinak je to dle mého mínění učiněná krávovina.


 Uživatel úrovně 0

No celkom fajn, ale ,,Pokud je postava prošpikovaná, hvězdice letí dál a postava je zraněna za 1k10." je tak trochu hlúposť. Keď telom obete prerazí skrz-naskrz teleso veľkosti hviezdice, tak podľa môjho to spôsobí oveľa väčšie zranenie ako 1k10, ale to je už na Tvojom uvážení!
A tá história, je tiež kravina. ,,Hodil jsem a moje zbraň prolítla jednomu z nich žaludkem. Hvězdice však letěla dál a druhého lupiče zasáhla do krku." - no neviem, moc sa mi to nedá!


 Uživatel úrovně 0

Nevím kde by alchymista vzal roztavenou ocel ? A jinak souhlasím s Aldar kovář by ji udělal větší bez sebemenších problémů


 Uživatel úrovně 0

Možná se pletu, ale není ta hvězdice samotná vyrobna z oceli? Protože jestli jo, tak by stačilo, ab ji kovář udělal trochu větší a bylo by to. A alchymista by už ji jen "očaroval". A cena je opravdu dost nízká.

Používej dílnu. Ručím ti za to, že kdyby jsi dal příspěvek nejdřív do dílny a pak až sem, měl bys minimálně o 1* víc.


 Uživatel úrovně 0

Mohol bz si napísať ako sa s tej hviezdice dá urobiť väčšia hviezdica. je to trochu silnejšia zbraň by som tomu % šancu či by tá hvieydica trafila druhého alebo také niečo! Má to cice nejaké pasce ale stále je to silné!! A ešte by som chcel komentovať že v jednom kotlz ja dajú uvariť 10 hviezdic- dá sa to ale pre zlodeja by to bola jediná zbraň s ktorou by útočil! A keď sa dohodne s alchymistom tak je to v keli!! Zlodej by bol ňou moc mocný!! keby by si dal aspoň viac mágenergie! A podľa mňa by to malo mať výdrž trocha horšiu lebo tam je málo mágenergie! Malo by to podľa mňa vydržať asi 2-3 mesiace!


 Uživatel úrovně 0

je to na moj vkus trochu silne, lebo do toho da ten nejaky alchymista 10 magov a potom je to silne jak .... no proste moc... Bud by to mal dat PJ alchymistovi az trochu neskor /teda na vyssiej urovni/ , alebo by do toho mal ten alchymista vlozit trochu viac magenergie. Ale to je zrejme dle PJ... a ta hviezdica by mala zrejme vydrzat menej s tou magenergiou. nic moc, DLE mne


 Uživatel úrovně 5

A poprosila by som užívateľa "Pichy" o zdôvodnenie hlasovania.