Alchymistické Předměty

Nestvůra - zábavná slavnostní Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 11

Skupina: Výbušniny

Magenergie: 15

Suroviny: 10

Základ: dubové dřívko

Trvání: 1 směna

Výroba: Alchymista vloží za pomoci spe

Nebezpečnost: 0

Síla: 0

Popis:

Pravděpodobnost úspěchu: 1k%=<(obr.+odl.)*2 - úspěch, 1k%=>obr.+odl.*2 - neúspěch, 1k%=100 - totální neúspěch

úspěch = předmět bude fungovat jak má neúspěch = předmět nebude vůbec fungovat, ale alchymista to zjistí až když se předmět pokusí použít, pravděpodobně se alch. stane terčem posměchu (závisí na PJ)

Popis: Nestvůra - zábavná pyrotechnika se nedá použít v boji. Používá se pro oslavy a podobné příležitosti. Před tím, než alchymista předmět použije, musí z bezpečnostních důvodů požádat přihlížející aby se rozestoupily a utvořily kruh o poloměru alespoň 20 sáhů. Alchymista zapálí provázek a poté předmět pošle po zemi do prostoru v kruhu. Jakmile se oheň na provázku dostane do jádra dřívka, dřívko udělá malou zelenožlutou explozi s následným kouřovým efektem modré barvy. Exploze a kouřový efekt trvají jen jedno kolo. Z ustávajícího kouře se vyklube malý dráček velikosti A. Dráček udělá pět kruhů ve výšce čtyř sáhů během kterých neustále a pravidelně roste až dosáhne velikosti E. Jeden kruh mu trvá 2 kola, a po pěti kruzích vzlétne rychle do výše 50 sáhů a tam vybuchne jako rachejtle a od místa výbuchu se rozletí všemi směry drobné kamínky které za sebou zanechají různobarevné pruhy a v publiku se ozvou různé obdivující hlasy.

Pozor: Při této akci se může stát, že někteří přihlížející omdlí, ale nedělejte si starosti - po pár hodinách spánku to bude zase v pořádku (o tom jestli někdo omdlí rozhodne PJ)

Příjemnou zábavu na slavnostech vám přeji já - Axel

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 11

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Tuax: Asi ano... Je to přehnaný, možná jsem měl ztížit a prodloužit výrobu, přidat materiály a asi by nebylo od věci trochu snížit účinky... Taky jsem to mohl víc propracovat... Stalo se... Možná jsem to mohl první dát do Dílny v MS, ale stejně se mi na žádný dílo v MS nedostaly moudré a užitečné rady...

Kamahl: Ano, inspiroval jsem se v Pánu Prstenů... To přiznávám, ale to samo není důvod strhnout hvězdičku. Samozřejmě pokud ti to přijde nepodařené (a nejsi sám) tak to už ano... Technické chyby jsme už probrali, účinek taky... Jinak děkuju i za trochu chvály:-D


 Uživatel úrovně 5

Připadá mi to hodně neuvěřitelné, že by to vůbec takto mohlo fungovat. V popisu výsledného děje je tolik mechanismů a efektů, které by asi těžko byly výsledkem pouhých 15 magů do dřívka vložených...

Výroba mi připadá velmi krátká, neřekl bych že něco takového s takovým, silným výsledným efektem lze vyrobit kdekoliv na koleně, spíše by se to dalo yvrobit doma během týdne, či několika dní. Je v tom dost prapodivných a nejasných mechanismů...

Navíc spíše, bych do dřívka přidal nějakou omamnou látku, která by přihlížejicí uvedla do stavu, kdy si v kouři představí cokoliv...

Je to moc silné, moc snadno vyrobitelné a celkově nedomyšlené...je mi líto.

Tuax


 Uživatel úrovně 0

-Řekl bych že jde o nepříliš povedené předělání rachejtle z pána prstenů a už za to strhávám jednu hvězdu
-Dále musíme odečíst něco za níže uvedené technické chyby takže jsme u 2 hvězdičk
-Za velmi pěkné podání efektu kouzla si zasloužíš hvězdu
-A na konec -1hvězda za přehnaný účinek v poměru k ceně

Takže jsme u 2hvězd a u těch taky zůstanu co se týče hodnocení kouzla.


 Uživatel úrovně 0

Moc se vám všem omlouvám za tu výrobu, při psaní jsem si to nějak pomíchal.


 Uživatel úrovně 0

Proč se na úspěšnost vztahuje odolnost??
Náš tam =< a současně >= , takže co se stane pokud platí oboje? (tj. =)
Proč musí požádat? snad měl by, ne?
A co se stane, když to neudělá?
Za nápad, jinak je to na nic...


 Uživatel úrovně 0

Přidám ještě svou kritiku:
1) ...se nedá použít v boji... a ...musí z bezpečnostních důvodů požádat..
=> Dá se nepřímo v boji využít (protiklad tvého rčení)
2) Jak dlouho mě tento předmět vydrží? Vyrobím si ho (ať už úspěšně nebo ne, to je koneckonců jedno) - Bude ještě za rok, pět, 10 let po vyrobě fungovat tak jak má?
3) Popsal si úspěch, i neúspěch. Při neúspěchu alchymista nepozná, že to vyrobil špatně. Ale nějak si zapomněl na totální neúspěch, který zmiňuješ již při výrob předmětu.
4) cituji: "rozletí všemi směry drobné kamínky" : Co se stane když mě ten kamínek trefí? Může mě vůbec trefit, nebo je to celé jenom nějaký iluzionistický trik?
5) lze používat v jakémkoliv počasí? (rozemějte, když už se podaří zapálit provázek, a ten spustí ten "mechanismus?")
6) Co se stane, když bude tento drak vypuštěn v místnosti? (deformace draka - nepujde, vídět chvílemi...apod.)
7) Osobně bych to doporučoval více rozvést. Třeba jestli při tom tento drak-předmět vydává i nějaký zvuk? Nebo je to celé potichu (jak z textu vyplývá)?
8) Líbí se mi, že popisuješ, jak po výbuchu vzniká modrý kouř, ale už se mi nelíbí, že barvu dráčka nenapíšeš. (což mě připadá jako důležitější...
9) Ad mdloby: Může to na někoho zapůsobit ikdyž tento předmět-drak-či jak to mám pojmenovat =) už vidí podruhé, potažmo po víceré?

Pár rad:
1) Zpestření není k zahození, pokud text obhotaíš kraťoučkými povídáními (4-5 řádků), tak to tvůj příspěvek oživí
2) Popis: jak si napsal psát nemusíš, stačí když to vložíš do textového pole Popis, my už to pochopíme, neboj =D
3) Nejlepší je dát předmět nejdříve do Moudré sovy, pokud ho tam nechceš dávat (ať už z jakýchkoliv důvodů - máš na to právo), tak doporučuji si nechat předmět uležet v hlavě - 1 den až třeba i týden, čas není důležitý (řečeno obrazně, ne doslovně!!!)

To by snad bylo to hlavní....;)

Master_of_Drakes: K Axelově obraně:
1) Cituji:" Věc velikosti E leticí ve výšce 4 sáhů neletí, ale ryje v zemi. : Bohužel je to diskutabilní, protože za se může počítat že 4 sáhy nad zemí, je nejnižší bod toho předmětu draka. Vím, obvykle se považuje střed, ale z textu to přímo nevyplývá, ale ani nepotvrzuje - můj názor

ad 3) Nemusí to být rozvedené, délka textu není to hlavní - hlavní jsou informace obsažené v příspěvku...

ad prokletý Dilvish and Zombie (bod 2):
Mdloby: ano souhlasím, past a to všechno okolo by bylo lepší, ale pokud je postav míň, autor příspěvku počítá s tím, že se to bude předvádět veřejnosti (dle mého více jak 20 lidí) - a už vidím jak to nějaký poctivý PJ počítá =) : Takže můj názor: Past ano, pokud je menší skupinka "pozorovatelů"

a to už by snad bylo opravdu všechno....

nápad: *
zpracování: *
Propracovanost:*
Celkově: *

s úctou Ghokai


 Uživatel úrovně 0

Aaa. Pán viděl LotR.

1. Věc velikosti E leticí ve výšce 4 sáhů neletí, ale ryje v zemi.
2. Výroba slouží pro udání času výroby.
3. Je to nerozvedené...


 Uživatel úrovně 0

O úspěchu a výrobě už bylo řečeno dost...
Já se ptám proč se s tím nedá bojovat?! Jistě bylo by to zbytečný ohnivá hlína je rychlejší a beztak účinější. Ale mělo by tam být aspoň uvedeno co se stane když mě to trefí? Píšeš o bezpečnosti, ale nepíšeš co je na tom nebezpečný a hlavně jak moc.
Suroviny 10zl na takovou obludu z rachejtle mě přijdou málo, ale to je jenom můj názor...
Mdloby: Rozhodne PJ-to je to nejednodušší co se dá napsat nějaká past na opdolnost by byla rozhodně lepší.
Má to dost chyb,není to úplně originální, pleteš tam pravděpodobnost která je už v pravidlech a popisuješ účinek jako by to byla dovednost,....asi dnes nebudu moc milosrdný-1*


 Uživatel úrovně 0

vezmu to stručně (vesměs dám za pravdu Zombiemu):

- trochu ti utekla ta výroba...
- ta rovnica na úspěch je fakt důmyslná, ale existuje už jakási podstatně jednoduší tabulka...
- nápad pěkný, ale ne z vlastní hlavy (nehledě na to, že už tu na serveru jsou ohňostoje v sekci alchymista a ty jsou téměř dokonalé... čímž ovšem nechci tento výtvor nijak schazovat)

Erlandil


 Uživatel úrovně 5

1) úspěch či neúspěch při výrobě popisují již pravidla pro začátečníky
2) mdloby: past, použitá vlastnost, doba trvání (cca směny), jsou magicky způsobené, nebo jen z úleku ?
3) předpoklad, že se po celou dobu jedná o předmět, nikoli tvor. I tak by bylo vhodné určit Oč, pravděpodobně 10+- (ekvivalent střelby na pavoučí vlákno), k zničení dojde při jakémkoli zásahu a poškození.
4) vyklizení místa odpalu: pokud k němu nedojde, jaké je poranění ? (popálení ohněm za cca 1+1k3 životů každý v dosahu 1 sáhu od letícího dráčka)
5) Jaký je poloměr / průměr spirály ? Pozor, pokud drak roste, pak se i spirála musí roztahovat, aby se tam vešel, představ si draka velikosti E (cokoli nad cca 5 sáhů), jak se kroutí v malém kruhu ...
6) jak dlouho trvá výroba tohoto předmětu - kola, směny, hodiny, dny ...(položka výroba)
7) jako základ předmětu by byla vhodná například dračí šupina nebo pořádná hrst síry ..
. 8) Tento efekt mi připomíná úvodní scénku z Pána prstenů - oslava Bilbových narozenin.