Alchymistické Předměty

Lektvar sejfloudu Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 38

Skupina: Lektvary

Magenergie: 50

Suroviny: 50

Základ: Loňkové víno

Nalezení: pouze koupí

Trvání: do vypití

Výroba: 2 dny

Barva/chuť/zápach: 100/100/100

Popis:

Loňky jsou rostliny ovlivněné magií a v důsledku toho rostou pozpátku v čase. Jsou dost vzácné a proto místo, kde se vyskytují bývá pečlivě střeženo a plody si postavy musejí koupit. Z loněk se vyrábí kvalitní víno které má vlastnost, že ten který se ho napije je opilý předtím, než se napije a potom ne. Dále vidí obrazy budoucnosti, ale nemusí je chápat, proto je loňkové víno vyhledávané věštci. Pyrofor Brago přišel na další využítí tohoto vína. Lektvar sejfloudu má barvu, chuť i zápach po vínu, ze kterého byl vyroben a trochu světélkuje. když ostava, která se lektvaru napila, zemře, tak se čas vrátí do doby kdy mohla smrti zabránit se vzpomínkami na svou smrt a lektvar z ní zmizí. Ostatní postavy mají jen divný pocit, že postava zemřela a ona přitom žije, který do 5 kol zmizí. Postava může vypít lektvar jen třikrát, Po čtvrtém napití zestárne o 50000000 let a rozpadne se v prach. Při tvorbě jsem se inspiroval Terrym Pratchetem.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 38

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

A chce to víve rozepsat k většímu úspěchu.


 Uživatel úrovně 0

Ten název není hodný do hry formátu DrD..

To není žádná počítačová hra..


 Uživatel úrovně 0

Jak může rostlina růst zpátky v čase? Kdy má postava lektvar vypít?


 Uživatel úrovně 5

Hagen: i da. Maloco z toho sveta muzes pouzit 1:1, ale urcite veci prevzit muzes.

Barbarka Conina: uvedom si ze se inspiroval jen u tech lonek. Kdyz nad tim udelal lektvar vraceni do minulosti, zapojil vlastni hlavu. Naopak, rekl bych ze prpojit cestovani v case s lonkami je originalni (jen doufam ze to neni v nekterem z mnoha dilu zemeplochy uvedeno, abych autora neprechvalil :) ).


 Uživatel úrovně 5

Skvely napad, tohle pouziti lonek by me nenapadlo.
Jenze to chce:
+ vic rozepsat co jsou to ty lonky (ne kazdy tento dil zemeplochy cetl)
+ vic popsat jak se to vyrabi, jake to ma vlastnosti, vedlejsi efekty atd.
+ zvazit jak to spolupracuje s casovymi kouzly/sferami
+ zvazit cenu a dobu vyroby. Fakt se to da splichtit za dva dny?
+ zvazit zda to patri do rukou postavam

K tomu poslednimu bodu. Prestoze to do rukou postavam nepatri, neni chyba ze je to tu jako prispevek! Sam davam do dobrodruzstvi radu veci, ke kterym se postavy nikdy nedostanou, nebo jen okrajove (neni to v jejich vlastnictvi). Je fajn kdyz k tomu mas promaklou dokumentaci (kdo, kdy, z ceho, proc to vyrobil, zda to nebyl nahodou jen vedlejsi produkt, nebo je za tim pulstoleti vyzkumu atd.). Na hrace to imho pusobi lepe.
Moje hodnoceni ber to jako povzbuzeni k dukladnejsimu rozpracovani dalsich podobnych napadu.


 Uživatel úrovně 0

Terrym Pratchetem?? Myslím, že příště by jsi měl použít inspiraci " z hlavy" a vymyslet něco vlastního, nezávislého na ničem...dávám ti pro začátek 1*, ale těším se na další příspěvky.


 Uživatel úrovně 0

Terry Pretchet se nedá dost dobře s dračím doupětem spojovat. Je to něco podobného jako s obilím v jeho světě. Lidé zde sklízí úrodu, která vyroste až za 2 roky.


 Uživatel úrovně 0

To s těma kytkama je dobrý, ale ten lektvar je celkem brak.
A dost mě vadí ten název, DrD přece není žádná počítačová hra!!!


 Uživatel úrovně 0

Trochu nezvykle divné.. Nemáš náhodou ríád Počítačové hry?


 Uživatel úrovně 0

Gromm: To si opravdu myslíš, že by se neměl inspirovat? Jestli jo tak jseš na omylu. Pokud jsi někdy něco psal, tak zjištíš, že nenapíšeš nic dokud se jakýmkoliv způsobem od jakékoliv věci neispiruješ, nemusí to být zrovna kniha, i když je nejčastější, ale i třeba tvé vlastní příběhy a věci, které tě obklopují!