Alchymistické Předměty

Mediták Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 28

Skupina: Lektvary

Magenergie: 200

Suroviny: 150

Základ: Povzbuzující a stimulující přírodní extrakty (dle uvážení PJ, může to být vyjádřeno v surovinách)

Nalezení: ?

Trvání: 4 hodiny

Výroba: 4 hodiny, doma

Nebezpečnost: mírná

Síla: mocná

Popis:

Účinek:
Mediták je lektvar zlatavé barvy, sladké chuti, slabé ovocné vůně, po jehož vypití se postava může uvést do meditačního stavu, nebo zaostřit vůli, navíc dočasně odstraní všechny body únavy. Na postavu únava nepůsobí ještě 4 hodiny po vypití. Nameditovat či zaostřit jde pouze jednou, hned po vypití lektvaru.
Působení:
Účinek lektvaru se začne projevat asi do 1 směny po vypití, nejdříve část uklidnění mysli (je dobré tedy vyhledat místo k meditaci), po 2 směnách dojde k uklidnění těla, po 6 směnách se člověk začne cítit svěže a pln energie, Tento stav trvá asi 18 směn, pak začne opadat. Po skončení působení lektvaru postavě přibyde únava z doby působení lektvaru, únava, kterou měla postava před vypitím a dostaví se mírná otupělost (-1 oč/úč, -10% k vyvolání, výrobě, postřehu, zlodějovým schopnostem...PJ)
Výroba:
Potřeby:Pro výrobu meditáku potřebuje alchymista tři celé kořeny mandragory, hrst Ginjo Baoba, špetku červeného draka, med, hrst hub psylobamba kru, javorový, či jiný sirup. Mátu. Rulík, mochomůrky, svěcenou vodu.
Postup:
Za zpěvu písně: Ó živote krásný, osude můj, jenž nejsi mi jasný, strouhám tu teď kořen, který magický je. Nechť vítr a země, oheň a voda spojí se v jedno a vznikne co? Ó běda, věda, děda, hnědá. ......je potřeba nastrouhat kořen mandragory a ten začít vařit ve svěcené vodě. V hmoždíři za zpěvu: Houbičky, houbičky, muchomůrky, jedničky ... je potřeba rozdrtit na prášek usušené houby druhu muchomůrka červená a psylobamba kru, tento prášek se poté smíchá s medem a přidá se do něj trošička červeného dráčka. Zahřeje na polovinu mezi varem a ledem, přidá rozdrcený rulík. Poté je potřeba odstavit vývar z mandragory a přidat do něj Ginjo Baoba a mátu, pohledět na nebe a pronést, jak krásný to dneska den. Počkat asi 30 kol a přecedit vývar do jiné nádoby. Do této nádoby je pak potřeba přelít medovou směs, nápoj poté rychle spění. Pak je ještě dle chuti potřeba přidat sirup a citrónovou šťávu. A je hotovo.
Návykovost:
Při častém užívání dochází k snižování účinku, jeho zkrácení nebo jeho úplnému vymizení. Po skončení doby působení by se postava, až se náležitě unaví, měla dospat. Body únavy získané v době trvání lektvaru se obnovují dvakrát pomaleji. Dokud je člověk NEDOSPÍ, trvají výše zmíněné postihy. Při vypití dalšího meditáku tyto postihy zmizí, ale nedojde k první fázi (tedy zklidnění těla a mysli, meditaci), pouze k nabuzení těla, které ovšem bude trvat zhruba dvě hodiny (v rukou PJ). Třetí mediták ve 24 hodinách už bude skoro bez účinku (nebo s naprosto jiným účinkem, ...euforie, -3oč/úč, -30% na mozkové činnosti....). Při vypití jednoho lektvaru týdně postavě nevzniká žádná fyzická závislost. Psychická ovšem ano. Ta se projevuje chutí na tento nápoj a jeho účinky. Ovšem chuť si mohou postavy nechat zajít, neboť nápoj je to velice drahý.
Historie:
Lektvar vymyslel elfí alchymista Édol Bukvička, který část svého života zpracovával studii o paleospolečenstvech v hvozdech Lamienu, jejich zvycích, obřadech, lečitelství a šamanismu. A je otázka, zdali ho vymyslel, nebo obšlehnul od kolegů šamanů. Nicméně od té doby je postup výroby zdokumentován speciálním alchymistickým jazykem (musí vypadat chytře a složitě), jehož přepisy lze nalézt v některých vzácných o alchymii pojednávajících knihách. Édol Bukvička je již dlouho po smrti a jeho studie leží v knihovně patřící jistému tajnému kruhu, jež je tak tajný, že o něm neví snad ani Pán Jesviňa. A jestli ten neví, tak kdo?

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 28

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Vzhledem k tomu, že píšeš, že to je na nulu, nevím proč si mi dal 1*. Z milosti jsi nemusel, nebudu plakat nad tvým hodnocením, stejně jako jsem to neudělal v případě uživatele Jabčáka.

1-3.) Suroviny, dle mě stačí napsat u předmětu suroviny v hodnotě 150 zL. Podle bývalého redaktora této rubriky to nestačí a chce je vypsat i s jejich názvy, tak jsem to udělal, ikdyž jsem si byl vědom, že další rejpalové budou chtít podrobný popis těchto surovin, pokud bych udělal i toto, našli by se další, kteří by chtěli popis světa, kde se suroviny nacházejí a pokud bych snad byl úplnej magor a napsal i toto, tak by nějací další chtěli, abych popsal příběhem, kdo je zbíral první a co zažil po cestě na sběr. No a tak to jde dál a dál.............

4.) Past na návyk není, další požití ve stejný den je nepříjemné, tudíš návyk nemá jak vzniknout. (I kdyby se měl Altar a jeho agenti posrat)

5.) Paleolit, doba kamená. Tedy nějaké prapůvodní primitivní kmeny.

6.) Barva / chuť / zápach: medová/bylinná, medová/medový bylinný
Dle mě se jedná o další nepochopení pravidel. barva/chuť/zápach lze použít pokud se snažím podstrčit něco za něco. Jedná se tedy o podobnost s čímsi. Až mi někdo napíše třeba popiš barvu/chuť/zápach, pokud bych někomu tvrdil, že se jedná o vodu, tak mi je jasné o co jde. Vzhledem k tomu, že nevím, za co by se měl tento nápoj vydávat, nevím, k čemu ho barvou/chutí/zápachem přirovnávat. (Další Altařími agenty nepochopené a násilně vyžadované pravidlo)

7.) Nemůžu některé věci nechat na PJ, to je pravda, ale vzhledem k rozdílnému přístupu a chápání pravidel není možné vyhovět všem PJ naráz. Dle mě by u tak závažně hrunarušujícího lektvaru mělo být mnohem více věcí v rukou PJ. (magy, suroviny, předávkování.....) Problém je, že předmět kritizují i hráči, kteří nemají o práci PJ ani páru. Někdy ani neví, kdo je to ten alchymista.

8.) Nenutím tě chápat, nemusíš, nechceš-li. Já si myslím, že jsem se snažil a že dílo je napsáno čitelně jasně a bez možnosti překrucování a o to jde PJ především.


 Uživatel úrovně 0

Ctěný Jehuwo...

Je třeba popsat občas jak příspěvek myslíš, což může velmi ovlivnit hodnocení... Někteří nemusí chápat tvůj humor... já mám myslím si velký smysl pro humor, ale tady jsem si myslel, že to bereš vážně, ale zpět k chybám...

1. .. hrst Ginjo Baoba....CO-TO-JE?
2. ... špetku červeného draka... hm... tohle bys mohl trochu osvětlit, ne? Trochu mi nedochází co tím myslíš... a jak... pokud je to bráno jako vtip, ta budiž...
3. ... psylobamba kru... zase... je pěkné, že tu nase*eš nějaké věci a dělejte si co chceš.... k vtipům se vyjádřím níže, ale tohle je takové... Co a kde to najdu, kolik toho... to tu chybí...
4. Návykovost... tu by se hodila nějaká ta past... na návyk, atd... to by bylo fajn...
5. ...o paleospolečenstvech... to je co? Tedy možná vím o koho jde, ale jen mě ujisti... !:-)
6. Už to tu bylo, tak jen připomenu, že u všeho je důležitý parametr barva/chuť/zápach, mě za to sice taky osočovali a já se bránil, ale když to je v pravidlech, tak to tu bude... já to nevyžaduji, jelikož to nějak RPnu! :-)
7. Nemůžeš některé věci nechávat na PJ od toho jsi tady ty a PJ si to tady stahuje, aby si to ulehčil... ale t tu už myslím bylo řečeno
8. Je pěkné, že si to myslel jako vtip, což mi vyšlo až z diskuze, ale jestli mám hodnotit, tak bych o viděl asi takhle... je to nepoužitelné... nechápu proč je tam tolik mágů, co jsou suroviny a proč jich je tolik? Dále pak nechápu na co to je... tedy vím na co, ale nevidím důvod, proč bych to někdo dělal... tohle se mi nelíbí. Jako vtip je to dobrý pokus, ale chtělo to zpracovat lépe. A když už něco považuješ, tak nemůžeš čekat moc věcí... já to beru s rezervou, ale musím být spravedlivý... je fakt, že jsem se zasmál u lepších! :-)> Prostě vůbec tu nevidím za co tu dát více jak nula hvězdiček... ale jelikož jsem zde četl i větší blbosti a je to pokus o vtip, tak ti trochu přilepším...

S úctou...
Tex.


 Uživatel úrovně 0

Saragorn: Denně se to může použít až 5x. S tím, že při posledním užití postavě exploduje šiška. chchcaa. Směju se jaksvině vlastnímu vtipu, no to je gól. chachá, buhehehe

Jinak je to tam zmíněno, s tím že je to v rukou PJ. Druhý v ten samý den už nebude mít stejné účinky o tom tam píšu, třetí už dělá vyloženě postihy, 4 halušky, 5 BUM.

Ale tohle jsou pouze spekulace, to bych opravdu nechal na PJ.


 Uživatel úrovně 0

Saragon
No vzhledem k ceně budeš rád že jen jednou:-))))

Jinak je to dobrý a proto dávám za dobře:-)))


 Uživatel úrovně 0

Je to vcelku dobré a pokusím se zo zapojit do dobrodružství. Kolikrát se to může denně použít??


 Uživatel úrovně 0

Je to dobré chcel by som poznať Édola Bukvičku:)))


 Uživatel úrovně 0

Díky všem za kritiku. Melkor Unlimited mě potěšil tím, že mě pochopil. Nechtěl jsem se rozepisovat o ingrediencích a složitých postupech výroby, protože to jsou věci, které se u jednotlivých PJ nemusí moc shodovat, každý nemá stejné suroviny a magy.
barva/chuť/zápach není důležitý, protože se nejedná o jed. Nelze tedy vyjádřit procenty, protože tento lektvar si nehraje na víno ani jiný nápoj, jako je tomu u jedů. Takže barva zelenohnědá/chuť mátovo, sirupovo-medová/vůně taktéž.
Terry říkal že se do příště snad poučím, ale nevím z čeho. Potřeboval bych dovysvětlit.
A ještě pro ty, kdož nerozumí alchymii, červený drak je magický prášek (surové magy), který je potřeba při výrobě mnoha výrobků.


 Uživatel úrovně 0

jabcak: a máš to


 Uživatel úrovně 5

2 jabcak: Kdybys napsal takovouhle diskusi a dal 3* tak si řeknu, že si tady novej a tak ještě nevíš jak by měla vypadat diskuse a přehlédl bych to, ale s tou nulou si to přehnal - jaký příspěvek by měl podle tebe potom cenu alespň 1* ??

Takže je mi líto, ale alespoň jeden bodík repky ti za to strhnu.


 Uživatel úrovně 0

jabcak: A odomňa máš pár bodíkov dole..