Alchymistické Předměty

Perlový náhrdelník Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 28

Skupina: Ostatní

Suroviny: 100

Základ: stříbrný řetízek (30 zl) a perly podle uvážení

Trvání: 1 rok

Výroba: viz. níže

Popis:

Výroba:

Alchymista si musí připravit stříbrný řetízek, perly které bude chtít použít, suroviny a magický podklad (např. zlaté kapradí) na kterém bude pracovat. Nejprve se musí dát do přípravy stříbrného řetízku, který bude perly držet po hromadě. Na to je zapotřebí dvakrát tolik magů, kolik bude chtít dát na náhrdelník perel. Tato příprava trvá 1 směnu za každých 10 magů které jsou do řetízku vloženy. Každý alchymista si musí rozmyslet kolik magenergie do řetízku vloží a potom ji začne přelévat. Jakmile jednou ukončí práci s řetízkem už do něho nebude moci později žádné magy přidat, např. alchymista se rozhodne, že si vyrobí náhrdelník na dvacet perel na výrobu řetízku tedy spotřebuje 40 magů, 100 zlatých a bude ho doma vyrábět 4 směny (takovýto náhrdelník bude z 1. sféry). Takto připravený řetízek dá alchymista zatím stranou a pustí se do přípravy perel, které chce použít.

To vypadá tak, že perly začne vždy po jedné drtit v hmoždíři na prášek a poté do prášku vkládat magy podle toho zda se jedná o bílou perlu (2 magy), růžovou perlu (3 magy) nebo černou perlu (4 magy). Po vložení magů se prášek během jednoho kola opět zformuje do perly s dírkou na řetízek která zůstane vcelku na podkladě se kterým alchymista pracuje. Takto vyrobenou perlu je nutno ihned (během následujícího kola) navléci na řetízek, jehož magická síla ji udrží v celku, aby nezačala ihned účinkovat (účinky jednotlivých perel popíši za chvilku). Tímto způsobem je možné na řetízek navléci postupně tolik perel, kolik se jich na stříbrnou šňůrku vejde a kolik jich je řetízek schopen svou magickou silou udržet. Pokud řetízek není schopen svou magickou silou udržet perly, které na něj byly navléknuty nebo uplyne doba jeho trvání, tak se z náhrdelníku i z perel naráz uvolní všechna magenergie a předmět tím ztratí svoji magickou moc (perly se rozdrolí), uvolnění takového počtu magenergie bude mít samozřejmě za následek i dost drtivý, ohnivý výbuch. Ten má sílu 2/1/1 za každý mag který se uvolnil (do útoku se počítají magy jak z řetízku, tak z perel).

Používání perel:

Je velice jednoduché, řetízek se rozepne a sundá se z něho požadovaná perla, ta se během dalšího kola začne drolit zpět na prášek z kterého byla vyrobena a právě při tom se začnou projevovat (nebo neprojevovat) účinky perly.
Perly se dají libovolně převlékat z náhrdelníku na náhrdelník a tak je možno si vyrábět postupně po spotřebování perel perly nové bez obav, že řetízek ztratí svou moc a majiteli zůstanou jen perly bez řetízku, které explodují.
a teď již k účinkům jednotlivých perel…

Bílá perla (2 magy)

Tato perla pomáhá alchymistům při hledání magenergie. Perly drží totiž po hromadě přítomnost magů v řetízku, ale ve skutečnosti stačí bílé perle jakákoliv větší přítomnost magů, aby se nerozpadla ihned, tzn. jestliže položíme bílou perlu přímo na jakýkoliv předmět v kterém je obsaženo alespoň 10 magů perla takřka nepatrnou chvilku přežije z magenergie v předmětu - to má za následek vysátí 1 magu z dané věci. (ať už je magenergie surová - v dračím vejci, nebo zpracovaná - v meči). U předmětů s denní magenergií se onen mag o půlnoci vrátí, u předmětů ve kterých je zakletý démon, ale nemají denní magenergii se ztráta magu (resp. oslabení démona) projevý zkrácením trvání předmětu o jeden den a u surovin z kterých se dá mana vydestilovat zmizí jeden mag na dobro. Podle toho jestli alchymista zachytí v oku tu danou chvilku, kdy se perla měla rozpadnout a nerozpadla, se z části přesvědčí nebo nepřesvědčí o přítomnosti magenergie. Jako herní mechanismus se to projeví tak, že po použití perly si může alchymista připočíst 12% ke své schopnosti vidění magenergie.

Růžová perla (3 magy)

Je vlastně léčivý prášek - po sundání perly je nutno ji okamžitě vhodit do flakónku s vodou (ale pouze s vodou, jinak perla vyšumí bez účinku), kde při rozkladu z nedostatku magenergie zareaguje jako šumák. To vytvoří léčivý lektvar, který okamžitě po vypití léčí 1-6 životů zranění způsobené ohněm, kyselinou, bleskem nebo chladem. 1 perla vyléčí vždy maximálně 6 životů a je možné aby vyléčila např. 2 životy ubrané ohněm a 1 život ubraný kyselinou. Perlu je možné užít pouze 1 za 6 hodin. Pokud někdo vypije více lektvarů z perly během daných 6 hodin nebo vhodí do flakónku dvě perly bude pouze 1. perla léčit - ostatní zůstanou bez účinku. Tento lektvar má lehce růžovou barvu a chuť i vůni po lesních jahodách.
BARVA/CHUŤ/ZÁPACH lektvaru z růžové perly je: 80/60/20

Černá perla (4 magy)

Tato perla se po sundání z řetízku za jedno kolo rozdrolí v prášek, který při kontaktu se vzduchem reaguje velice bouřlivě, což se projeví dýmem, který tato reakce způsobí a bude mít rozsah 3x3x3 sáhů. Tento dým je sám o sobě takřka neškodný i po vdechnutí (past na odolnost 1 - nic/1 kolo mžitky před očima), ale není v něm vůbec nic vidět a živočichové s nižší inteligencí (tj. 3 a méně) se budou bát do něho vkročit - takže může posloužit jako dobrá clona pro útěk a nebo zmatení nepřítele. Hod této perly počítej jako nepřímou střelbu kde má perla rozptyl 3/1 - Obr a dostřel: krátký 0 - 3, střední 4 - 6, dlouhý 7 - 8.

Poznámka: Ceny perel jsou stejné jako v tabulce pokladů v příručce pro PJ.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 28

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Suk - Len tak dalej.


 Uživatel úrovně 5

Alcator: tal to si nemyslim :) k dokonalýmu příspěvku to má ještě kus, ale jsem rád za uznání ...

Lucas the great: alchymisti sou machři... voni to zvládnou...

Saragon: ale jo, můžou, je to magie a ta může vše!!!


 Uživatel úrovně 0

Je to celkom pekne, ale je tam napisane, ze perly sa daju prekladat z nahrdelniku na nahrdelnik a zaroven, ze cierna perla za kolo zreaguje. Tak aby to ten alchymista aj stihol...


 Uživatel úrovně 3

Takto by měl vypadat kvalitní příspěvek. Není co dodat.


 Uživatel úrovně 0

Nějaké perly se mi nezdají. Třeba t růžová: Jak ti nápoj může vyléčit popáleninu (Blesk)?
Ale jinak je to doceladobré 3*


 Uživatel úrovně 5

Freed:

O sféře už sme diskutovali.

12 % mi nepřijde nijak zvlášť silné - čím si pomůžeš - na nižších úrovních stejně neumíš ani destilovat a na vyšších už se to dá.

1 - 6 životů za 3 magy mi taky přijde adekvátní - vzhledem k tomu, že nejčastější pöranění (normálně mečem) tou perlou nevyléčíš.

Tohle mi vše připadá dost jako otázky názoru - a já ti ten tvůj rozhodně neberu!!!! Jen sem zareagoval!

Díky za kritiku, s úctou Suk.


 Uživatel úrovně 0

Zajímavé, ale těch 12% se mi zdá moc. Také ona sféra, jak řekl Cefeus, není v pořádku. A příde mi silné za 3 magy vyléčit 1-6 životů, když na rudý kříž potřebuješ 5 magů a 10surovin.


 Uživatel úrovně 0

Je to zajímavý


 Uživatel úrovně 5

Cefeus: Jo, já to beru - příště si na to dám určitě pozor. Díky za připomínku.


 Uživatel úrovně 0

Suk: sféra ti možno chýbať mohla, ale mal si si rozmyslieť na koho sa vzťahuje..