Alchymistické Předměty

Dračí vášeň Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 29

Skupina: Jedy

Suroviny: 10

Základ: viz. níže

Trvání: viz. níže

Výroba: viz. níže

Nebezpečnost: viz. níže

Síla: viz. níže

Barva/chuť/zápach: viz. níže

Popis:

Výroba:

Potřeby:
Dragónie – je to malá rostlinka kvetoucí pouze na jaře při roztaní sněhu v okolí vyhaslých sopek. Většinou na úpatí vypálené země a přírodou, spíše na okrajích lesů. Asi na začátku května (pokud máte jiný kalendář tak si to budete umístit podle svých potřeb, ale mělo by to být na přelomu jara a léta) začíná vadnout. Roste pouze v mírném pásu, také na hranici se subtropickým, ale ne na hranici s polárním pásem. Roste do výšky asi max. 15 cm. Její lístky a vzhled je podobný borůvkám. Každá taková rostlinka má pouze jeden kvítek, kterému se lidově mezi alchymisty říká „Dračí oko“, na kterém jsou pouze čtyři rudé okvětní lístky a tři malé zlatavé pestíky. Kvítky rozkvétají pouze za měsíčné noci, jinač jsou zavřené. Musí se také proto sbírat jen v noci, jinač se při dotyku kvítek rozpadne. Po utržení ze země se již za dne nezavře, jelikož ztratí správný přísun živin. Po utržení do tří dnů uvadne a zbledne. Používá se také v lékařství jako anestetikum. Pověsti o ní moc nejsou. Pokud bys něco potřeboval, tak např. něco o nějaké čarodějnici co jí třeba drak zaklel do malé kytky. Pamatuj, že Dragónie jen tak někdo nenajde a je třeba ji hledat několik týdnů, ale vyskytuje se ve velkých množstvích. Malá políčka asi po velikosti 2x3 metry.

Kostival lékařský – klasická květina, kterou jistě většina zná. Potřebovat budete jen květy.

Borůvky – budete potřebovat pouze lístky

Med – přímo včelí med

Pecky z jablek – pouze rozdrcené pecky

Krev užovky obojkové – prostě krev

Krev skokana hnědého – pouze krev

Příprava:

Řekněme, že alchymista chce připravit asi 10 flakónků.

1. Vezme si větší hrnec a do něj odměří 6 flakónků čisté vody z nějakého horského potoku.

2. Potom přivede vodu do varu. Při začínajícím varu (malé bublinky na okraji hrnce) do ní vlije 3 flakónky krve z užovky obojkové a zamíchá lžící.

3. Když se voda uvede v hlavní var, tak vlije do hrnce další 3 flakónky krve ze skokana hnědého a zase zamíchá.

4. Nechá pak se všechno vařit po dobu 12 minut (čas musí být přesný!)

5. Po 12 minutách vlije do hrnce asi 2 flakónky včelího medu a pořádně promíchá a nechá opět 3 minuty povařit.

6. Pak vhodí do hrnce rozdrcené jablečné pecky a lístky z borůvek a nechá opět 5 minut vařit.

7. Po 5 minutách do hrnce vhodí kvítky kostivalu lékařského a nechá vařit asi půl hodiny

8. Po půl hodině varu do hrnce vhodí svazek (asi 12 kusů) Dragónie a nechá opět půl hodiny vařit.

9. Po skončení varu obsah hrnce přelije přes síto do jiného. Tam nechá všechno schladit asi na pokojovou teplotu (20°C).

10. Pak může rozlít do flakónků. Výsledkem je matná tekutina s borůvkovou vůní. Je však s medovou chutí, ale přitom trochu s kyselým nádechem.

Použití, účinky:

Dračí vášeň je jed, který je počátkem moru. Dá se přidat do pití, nebo jako samostatný nápoj. Po požití ucítí poživatel zvláštní chuť v hrdle. Jakoby jste snědli trochu moc medu a hltan se vám medem obalil. Potom si uživatel hodí proti pasti Odl ~ 11~ ne/ano. Při úspěchu se nic nestane a postava žije svůj život spokojeně dál. Při neúspěchu, který většinou padne, se postavě zprvu také nic nestane, ale její stav nabere po delší době obrátky. Postava se nakazí zvláštním morem, který se šíří slinami, krví, spermatem, …(slinami bereme v úvahu pouze vpravení do těla, jinač se proti pasti nehází, max. při zanesení). Postava, která se s infikovaným subjektem způsobem výše uvedeným dostane do styku, tak si hází proti pasti o jedna nižší(=> Odl ~ 10 ~ ne/ano).

I. stav
Inkubační doba jsou dva dny.Po dvou dnech se mohou ostatní od subjektu nakazit, ale postava nic nepociťuje, jen po dvou dnech dostane mírou rýmu.

II. stav
Po dalších třech dnech se postava cítí zesláblá a začíná občas silněji kašlat a rýma přechází pozvolna v ucpání dutin.

III. stav
Postava není schopna občas vnímat. Je velice unavená po celých dnech a často ji bere spaní. Na některých částech těla se objevují pupínky (podobné neštovicím).

IV. stav
Po týdnu se začne postava cítit lépe a čím dál tím silnějším. Celé dny začne cítit jakési chvění v oblastech genitálií. Začne mít neovladatelnou chuť na sex, který ji bude připadat velice neobyčejně a příjemný, ale po celou dobu je infikovaná a ostatní jsou stále vystaveni riziku nakažení. Chuť na sex je neukojitelná a měla by za den vystřídat i více partnerů, aby upokojila své touhy, které nabírají čím dál tím větších obrátek. Postavám se začnou po nocích zdát zvláštní sny s lechtivým nádechem a ve všech se objeví vždy nějaká věc spojená s drakem(např. soška na stole u postele, obrázek, …). Tento stav trvá asi týden -+ bonus za Odl dnů.

V. stav
Postava celé dny prospí a zdají se jí sny o milování (souloži) s drakem, nebo s postavou s dračími rysy. Nikdy se však ve snu nedostane ke svému uspokojení („snovému orgasmu“). Při těchto snech se postava dostává do jakýsich stavů extáze či dokonce orgasmu (u mužů je nevyhnutelná i ejakulace). Když se postava vzbudí, tak není schopna komunikovat, jen nehybně leží a chce usnout. Je vyčerpaná, ale její tělo je v neustálém napětí. Ke konci V. stavu postava jen pořád spí. Většinou postava spí s otevřenýma očima. Tento stav trvá zase asi týden.

VI. stav
Postava po dlouhém spánku ucítí bolest a s křikem se probudí. Bude se asi hodinu svíjet v křečích. Potom křeče ustanou a postava zavře oči a usne. Po celou dobu křečí se jí bude odehrávat zase sen soulože, který bude pomalu vrcholit. Po upadnutí do spánku se postava ve snu dočká sladkého vyvrcholením, které bude uspokojivé a ulevující a sen skončí a postava usne navěky…

Postavu není možno v průběhu infikace vyléčit. Jediná šance je vypít čaj uvařen ze svazku Dragónie v inkubační době, ale to většinou není nemoc možné poznat.
(Možnost použít nápad pro zápletku, že se postava nakazí a alchymista jim nějak třeba řekne, že má družina jen dva dny na to, aby našli v nějakém starém chrámu svazek Dragónie, jinač prý zemře.)

Postavy by se neměli s Dračí vášní setkávat často, ani by neměl být tento jed znám. Jen vyvoleným…

Pokud byste chtěli, tak zde navíc uvedu historii, kterou lze použít např. při hledání, nebo pro dobrodružství:

Před několika set lety alchymista Regitez Ortugios nalezl pomocí jedné družinu staré zápisky jednoho alchymisty, který byl považován za mýtus. Prý léčil draky, kteří ho potom za zradu jejich rodu poobědvali. V něm byl uveden květ Dragónie, který se jmenoval „Loszpiuhchtzus ktorziusooh“ a alchymista ho šel hledat. Po roku ho našel a pojmenoval ho po své ženě, kterou potkal na svých cestách v jednom kmenu domorodců. Ve své rodné vesnici jeho ženu po návratu upálili (rasismus) a nechali vyvěsit na hradbách a ho vyvlekli z města. On se usadil u nedalekého lesa a snažil se vymyslet jed, který by mohl zamořit bolestivě celou vesnici. Tak si najal potulnou bandu barbarů, kteří patřili k loupežníkům a těm dal jed a zbraně a hodně peněz, aby pomstili jeho ženu. Dal jim jed ve flakóncích s dračím deasingem. Barbaři zaútočili na vesnici a většina raněných se setkala s Dračí vášní a ti nakazili další a další a další…a celá vesnice zemřela, ale jelikož se nakazili i barbaři, tak se jejich kmen alchymistovi pomstil a tak slavný alchymista skončil a umřel i se svým tajemstvím, které ale stihl sepsat, ale spis se kdesi ztratil, ale prý ho někdo našel a udělal několik kopií pro hlavní gildy alchymistů.

Alchymisté, kteří znají tajemství Dračí vášně, si ho nechávají pro sebe. Je to taková tajná zbraň pomsty…

Tex.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 29

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

ještě bych rád zeptal autora jestli pro tento jed existuje nějaký protijed..
A jestli náhodou existuje tak mi prosimtě řekni jeho název a kde bych mohl najít jeho popis..

Děkuji za odpověď...


 Uživatel úrovně 0

Fantastické......... ihned ji použiju a bude sranda.........

4* - 5*


 Uživatel úrovně 0

elmar: děkuji

a děkuji všem za vaše hlasování....

tex.


 Uživatel úrovně 0

Vzhledem k tomu,že alchymii dělám už 2 roky:Textoris,tohle se vážně povedlo,propracovanost,vyváženost,detaily....není co dodat !


 Uživatel úrovně 0

Mellon: proč? Sen...

Mortus.: hm....díky....

obsidian: diky za hodnoceni...

Jabcak: kdo jsi a proč si dal 2*!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§

Tex.


 Uživatel úrovně 0

Soulož s drakem? HUMUS!!!!!!!!!!!!!!!!


 Uživatel úrovně 0

Textoris: Neuskodilo by ti trochu vic slusnosti, klidu a mene arogance. Tvoje utocny slova se mi vubec nelibej! Megahu


 Uživatel úrovně 0

jeste se mi nelibi ta sila jedu a taky je podle mne blbost aby tio zpusobovalo mor podle mne je pravdepdobnejsi ze by se to podobalo moru a neznali lide by si myslei ze je to mor


 Uživatel úrovně 0

vetsinu kritiky uz napsali lidi prede mnou takze by bylo zbytecne to tu psat znova akorat nechapu na co se do jedu pridava med a list z boruvky ale jmozna se mylim jinak napad slusny a vidi, ze si na tom dal zalezet 4*


 Uživatel úrovně 0

"Většinou na úpatí vypálené země a přírodou, spíše na okrajích lesů. " A pak ten sníh ... víáš vlastně kde to roste?, já jsem z toho zmatenej.

Formulace jsou otřesné. Je to strašně napsané, jsou tam věcné, stylistické, pravopisné i jiné chyby.

Nápad a originalita, za to máš u mě 3*, je to super.

Hmm, takhle silný jed (nebo spíš choroboplodné zárodky k tomu moru - je to vlastně asi výroba živné půdy pro to, co je původcem toho moru - nevim jestli to jsou bykterie nebo viry). Dále že to není známé ani přístupné, ale zároveň se to používá jako anestetikum ?! Dál tam máš u takovéhle atomovky přípravu rovnou 10 flakónků! Navíc se mi ty množství a ten postup zdá divnej a nerealizovatelnej, kvůli fyzikálním vlastnostem jednotlivejch složek.

Stavy stojí za to. Ono by tohle mohlo být pro nějakého starého mládence možná i vysvobození. Ještě by něco zažil:) Co třeba senilní dědek - to se mu jako zase postaví nebo co? Hmm, k člověku poďobanýmu neštovicema a spícímu s otevřenýma očima holky asi moc nepřilnou...
No spíš bych řek, že si ho bude muset doma honit sám :-) !
Soulož s drakem - náš PJ by to asi popsat dokázal, ale nevim jak ostatní :-)
Napiš jak dlouho to teda trvá než ten člověk chcípne. Takhle se v tom nevyznám.)

Nechápu to snižování pasti - to to jako slábne pořád, nebo je to při nakažení z origoš vyrobeného prostě silnější než z nakaženého jedince?

Nemůže to vyléčitm ani hraničář?

Jinak fakt dobrý a netradiční, když bys to pečlivěji napsal, udělal lepší úpravu a měl tam třeba to co chtěl Megahu, tak bych tomu dal 5*.
Trochu jsem se pobavil...