Alchymistické Předměty

Rozháněcí mast Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Skupina: Lektvary

Magenergie: 30

Suroviny: 120

Základ: kost nemrtvého, olej

Trvání: 2 - 4 hodiny

Výroba: cca 2 hodiny

Barva/chuť/zápach: 40/120/85

Popis:

POPIS:

Tato mast patří mezi ty, jež se dají využít v boji proti nemrtvým. Vynalezl je kdysi dávno jeden moudrý alchymista vlastně omylem a jeho magické schopnosti byly dlouho neznámé - až jednomu z jeho žáků se podařilo identifikovat je. Mast má světle hnědou barvu a voní jako olej. Jeho hustota by se dala přirovnat k medu (také jej s ním neznalci často zaměňují - dokud neochutnají či si k němu nepřičichnou.

POSTUP VÝROBY:
Postup výroby je vcelku jednoduchý - alchymista smíchá potřebné substance, přičemž kosti, jež jsou k tomu potřeba musí pocházet z těla nemrtvého (jedno jakého a je jedno, jestli existuje, ale musel to být nemrtvý!). Tento substrát se vaří asi jednu směnu. Poté se mast musí nechat odstát tak na dvě hodiny.

UŽÍVÁNÍ:
Mast se nanáší na holé tělo - na oblast hrudníku, čela, stehen, genitálu a paží. Suroviny uvedené výše stačí na jednu dávku. Mast se po natření okamžitě vstřebává do kůže a uživatel bude po dobu trvání v místech nanesení masti cítit příjemné hřejivé svědění. To začne asi dvě směny před vypršením doby trvání slábnout, až se ztratí úplně.

CO TO UMÍ:
Jak jsem již řekl, mast je vítaným pomocníkem v boji s nemrtvými. Po dobu jejího trvání se boji s postavou budou nejen vyhýbat (bude - li to jen trochu možné) příslušníci řádů nižších nemrtvých (ś ghúly včetně), ale také boj s příslušníky vyšších řádů bude mnohem vyrovnanější. Lektvar totiž působí proti jejich speciálnímu útoku upíjení úrovní.
Ano, je to tak. Pokud máte "na sobě" tento lektvar, nemusíte se bát, že by se vám v tomto ohledu něco stalo, leda by rozdíl v hodech na útok a obranu činil 10 a více (počítáno bez útočnosti!). Pak se ztráty projeví jen v polovině (min. však alespoň 1 úroveň). Další plus masti je v neschopnosti nemrtvého vést s postavou jí potřenou mentální souboj, leč mág pomazaný touto substancí taktéž nemůže mentální souboj vyvolat, protože nemrtvého mysl je díky lektvaru neschopna se naň soustředit (je zatemněna).

PROČ JE TO ODHÁNÍ?

Někteří rýpalové tohoto serveru si zřejmě kladou otázku co že to na té masti ty nemrtvé tolik znepokojuje. Inu, je to právě ta ingredience, která vzešla z nich samých - jejich ostatek (kost). Ta smíchána s jinými magickými přísadami (a tady mi docela dochází fantazie - viz. alchymistická truhla) způsobuje velmi mírné vibrace, které narušují jejich psychiku a proto, ti méně dokonalí se osobě potřené mastí vyhýbají. Těm o trochu dokonalejším vibrace způsobují roztržitost a jakousi "nesoustředěnost", takže nejsou schopni plně využívat svůj zvláštní útok - upíjení úrovní. Také ony vibrace způsobují neschopnosti mentálních útoků.

POZNÁMKA: Při čatém užívání lektvaru hrozí postavám sloupávání a hnisání kůže, beďary a jiné "zlomyslnosti".
Obrovskou nevýhodou masti je to, že postava jí potřená nesnese přítomnost svěcené vody - pálí ji a je jí vůbec nepříjemná - pobryndá - li se ji, ztrácí popálením 1k3 životy. (Způsobuje to právě ona kost nemrtvého, jež způsobí i to, že postavu trochu s nemrtvým (alespoň co se týče této slabiny) ztotožní (ale jen na dobu trvání). Pokud se PJ zdá lektvar příliž silný, může jej omezit i jinými podobnými opatřeními - nesnášenlivost česneku, stříbra aj.).

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 20

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

1. Kdyz je to mast, jak se to muze varit a cim se to zahusti?!

2. 120zl surovin...no jako zajimalo by mne co to tam vse je?!

3. výroba cca znamená kolik?!

4. Když to objevil jeho žák, tak to asi nebyl moc dobrý učitel! nebo spíše až moc dobrý,k dyž učil něco co neuměl a přitom se to ti žáci naučili!:-)>

5. "...- alchymista smíchá potřebné substance..." Jaké???

6. "...jedno jakého a je jedno, jestli existuje, ale musel to být nemrtvý!..." Tak já tam narvu přízrak, jo? :-)>

7. genitálu? Proč? Co to tam má za účinek, aby to tomu potřenmu dělalo dobře?!:-)> A když mus byt nahatej..no nevim...!:-)>

8. Ososbne nevim zda by se mi to chtelo pred vlezenim do jeskyne delat jako postave...podle mne je to nepouzitelny, ale rekneme!

9. Kolik je jedna dávka?

10. Příjemné hřejivé a k tomu svědění?!:-( nevím nevím, ale chtěl bych to poznat!:-)

11. To k těm vrtalům je špatná poznamky...to nebyvaji vrtalove, ale takovi ti co to potrebujou vedet, ale nedozvi se to z popisu...proste to tam vetsinou chybi a neni to tam!:-(

12. To jak je to rusi je blbost, ne? Jak oni citi to svedeni? Vzdyt si to na sebe natiral ten co proti nim bojuje!? To mi nedochazi, jak to teda vsechno rusi!:-(

13. Prece jen nevim, kde se ta magenergie z te kostlivce vzala!:-( No...

14. Beďáry? A co když si to často maže puberťák, aby pocítil svědění!?:-)

15. to s tou svěcenou vodou je trochu blbost!

16. ...nechápu proč to způsobuje ta kost toho nemrtvého...magie je magie, ale přece jen...

17. někomu se nelíbí formulace, že nevíš jak to říct a že ti dochází napady, la mně to nevadi ja se u toho rad pobavim atd. ...přece jen jsme kazdy clovek a ne pocitac ci psaci stroj!:-)

Hodnotim to jako podprumerny prispevek...je to celkem nepouzitelne...sice jde videt, ze ses nad tim zamyslel, ale je tu toho hodne co chybi a co je nejasne. Nektere veci je treba trochu rozvest!

Tex.


 Uživatel úrovně 0

Hmm ja docela nevim jestli bych stihal namazat se po celem tele nez na me ti nemrtvi naskacou, a jestli by se to vyplatilo na ty 2 smeny ale jinak zaslouzena 3***


 Uživatel úrovně 0

Tahle věc se mi zprvu zdála naprosto nemožná, časem jsem si uvědomil, že je to i celkem nápadité, i když kolem nemrtvých už toho taky bylo hodně.
mě se na tom hlavně nelíbí ten princip, na kterém je zalozena ona "bázeň" nemrtvých. Je to až moc postavené na hlavu.
Myslím že moc silné se to bude zdát více lidem a naprosto mi tam chybí vysvětlení, proč by se měli uživatelé najednou bát česneku.
Chtělo by to ten příspěvek více provázat logickými souvislostmi - mě to připadá jako synteticky vyrobená perla - je hezká ale při bližším pohledu je její lesk jen skomírající.
obsidian


 Uživatel úrovně 5

Píšeš, že nemrtví bude mít zvláštní pocit, že bude znepokojen... ale já to nechápu... nižší nemrtví jsou schopni sebevraždy a nic je na tom znepokojovat nebude, myslím tedy, že tento předmět je zcela neadekvátní... nemrtví bude prostě poslouchat svého pána a nezná něco jako příjemný a nepříjemný... Když postavíš kostru do dveří a řekneš jí: "Sekni do všeho co bude chtít projít." , tak to uďelá a nebude uhýbat někomu kdo je potřen mastí i kdyby to byla sebevražda... takhle jaks to napsal to prostě nejde.

Upíjení úrovní také tato věc nezachrání nebo sem alespoň nenašel důvod, proč by měla - když rána padne, tak padne...

To s tím mentálním soubojem se mi celkem líbí, ale radši bych viděl jen nějaké oslabení pro nemrtvého.

A potom, když jen přítomnost lektvaru nemrtvého tak znepokojuje na několik sáhů, co by ten nemrtví dělal, kdybych si tim potřel sekeru a zarub mu ji do hlavy, chraň Bůh kdybych ho tím potřel a ono se to do něj, jak píšeš, hned vsáklo...


Moron

Já osobně si upíjení úrovní spojuji s dotekem jejich odporných pařátů. Pak by mast dávala i celkem smysl - zkrátka nějak přeruší účinky přímo v kontaktním místě.
Taktéž se domnívám, že lepší by bylo hnát to přes životaschopnost...
A měl by sis ujasnit, jakého rodu je mast ... viz první věty


 Uživatel úrovně 5

Je to podľa mňa dosť zaujímavý lektvar, je tu ale niekoľko nejasností (niektoré už boli spomenuté), ktoré sa mi nepáčia.

Úprava textu... Elvisův_duch --- je v poriadku, že HTML neovládaš, to až tak neprekáža, ale aspoň by si pri písaní príspevkov mohol spod <ENTER>-u vybrať žuvačku, aby ti fungoval. Určite by to vypadalo aspoň trochu krajšie, keby si vynechával riadky...
Zombie --- prikláňam sa k názoru, že by si to mohol upraviť aj ty, keď to už neurobil autor, ak sa ti náhodou nechce, tak ho autorovi vráť, nech sa to pokúsi upraviť graficky...

To natieranie je normálnejšie (z pohľadu použiteľnosti lektvaru) iba na ruky a tvár, prípadne chodidlá. Väčšina lektvarov pôsobí na celé telo aj keď ich natrieš iba na tieto časti (éterický olej...).

Ja osobne si viem celkom dobre vysvetliť to pôsobenie na nemŕtvych... odháňanie tých nižších je v poriadku, myslím, že systémy DrD proti tomuto nijak nestoja, je to povedzme podobné, ako ochrana proti... Len priamo na telo a ide o "rešpekt", nie o odtláčanie... (Tiež by som tam dal tú maximálnu životaschopnosť a nie "nižší nemŕtvy po ghúla").
Čo sa týka paralyzácie upíjania úrovní... Ja si to viem vysvetliť napríklad tak, že sa masť vstrebe do pokožky a vrstva, ktorá takýmto "zmiešaním" vznikne dokáže odolať ich upíjaniu, lebo oni upíjajú život a tá pokožka sa napr. správa, akoby išlo o nemŕtveho (takže nemá ktorý život vysať...). Ale je pravda, že ak chceš urobiť kvalitný príspevok, tak to tam musíš napísať, nie potom dopisovať do diskusie a aj tak to písať len vo forme "NEVIEM PRESNE, AKO TO POVEDAŤ" a podobne...

Tiež sa mi zdá trochu málo slabín, je to síce aj dosť drahé, ale takto by mohol ktokoľvek prísť do jaskyne, kde sýdli nekromancer, natrie sa, príde za šéfom, zabije ho (to sa do 3 hodín dá stihnúť...) a cestu naspäť má po smrti nekromancera voľnú...
Možno ešte to ťažké zháňanie lektvaru alebo surovín...

Normálne by to mohlo byť za3*, ale vadí mi tá úprava bez <ENTER>-u a aspoň niečo menej logické si si mohol vymyslieť k tomu zrušeniu špeciálneho útoku... Takže, dám len 2*...

S úctou Igi.


 Uživatel úrovně 0

Saladin: Hm... alespon jsem se v tom ujistil...


 Uživatel úrovně 0

Mne sa to náhodou celkom páčilo. 3*

Saladin: Plne s tebou súhlasím.


 Uživatel úrovně 0

Takový bago odmítá číst, to je jak pěst na oči. Toto není výtka na autora, alebrž na správce rubriky - on je ten, který za ní zodpovídá. Pokud nemá čas dělat do příspěvku html, ať ho tedy nechvaluje.

minus rep > Zombie

Saladin


 Uživatel úrovně 0

Elvisův_duchu:
S tou kuzi jako katalyzatorem to fungovat samozrejme muze…jenom jsem se chtel ujistit.

Vim, ze tenhle server je o DrD, proto chapu, ze ti moje poznamka o AdaD prisla nepatricna. Ja jsem tim chtel jenom naznacit, ze vyssi nemrtvi se na svůj spec. utok nemusi soustredit, je to jejich prirozenosti. Proto je zvlastni, ze ta mast ovlivnuje jen to vysavani a ne utok vseobecne (tak bych to udelal ja). A pokud se ti nelibi to s tema Rovinama Existence, klidne si to muzes predstavit tak, ze Nemrtvi jsou bytosti Zla, proto proti vysavani urovni bude fungovat předmět, ve kterem je zakleta nejaka esence Dobra.

Jinak je mi celkem jasny, ze jsi tuhle mast delal proto, abys nemrtve oslabil, ale me se to zda hodne silne. Dobře, to se da vyresit nedostupnosti této masti (ingredienci..). Ale me se spise nelibi ta „nespecificnost“ ucinku této masti. To znamena – budto to tema vibracema „rozrusuje“ mysl nemrtvych a pak se nedokazou soustredit na utok, a nebo to pusobi proti jejich zvlastnimu utoku. Obé je tezko skloubitelne.
Taky bych udelal jinak to rozhaneni nizsich nemrtvych, tzn. nezavisle na druhu nemrtvych (mas napsano „odezene vsechny nizsi nemrtve po ghula vcetne“), ale zavisle na zivotaschopnosti (napr. „odezene vsechny nizsi nemrtve s zivotaschop. 3 a nizsi“). Duvodem je fakt, ze u mnoha Pj (me nevyjimaje) jiste existuji specialni nemrtvi (napr. Kostlivec, který je silnejsi a ma vyssi zivotaschopnost).

A nakonec ty slabiny – chapu, zes chtel tu mast oslabit, ale mel bys to udelat vic konkretne, protože každý nemrtvy ma jiné slabiny a pravi nemrtvi (zran: nemrtvy, napr. Fext) tech slabin moc nemaji. Takze tam muzes dat třeba: „Během uzivani masti je dotycny vystaven dvojnasobnemu zraneni stribrnou zbrani a navíc na nej pusobi svecena voda (to uz jsi tam mel). Pokud tam nechas jen tu svecenou vodu, tak to rozhodne není „obrovska nevyhoda“, jak pises.