Alchymistické Předměty

Lektvar sněžného leoparda Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 30

Skupina: Lektvary

Magenergie: 4

Suroviny: 10

Základ: voda

Trvání: 2 směny

Výroba: 1 směnu

Barva/chuť/zápach: 25/25/-25

Popis:

Úvodní příběh

Tento lektvar poprvé namíchal neznámý začínající alchymista Nik. Žil v Dračích horách, kde bývaly velmi kruté zimy, kdy kraj pokryl na dlouhé měsíce sníh. Nik byl chudý a proto si nemohl dovolit koupit sněžnice. Jeho touha toulat se zasněženou krajinou a alchymistické nadání jej nakonec po dvou letech pokusů dovedlo až k tomuto receptu.

Postup výroby

Lektvar se vyrábí následujícím způsobem. Alchymista nabere do flakónku trochu sněhu a přelije 2 magy, které sníh rozpustí. Poté vhodí 7 surovin a vzniklou směs mírnými krouživými pohyby míchá zhruba půl směny. Poté dodává po velmi malých troškách sníh, který se zvolna rozpouští, až je flakónek plný. Nakonec přidá zbylé 2 magy a 3 suroviny, zavře a silně protřepe. Vzniklý lektvar má světle modrou barvu, má slabou kovovou chuť a žádný zápach.

Účinky lektvaru

Tento poněkud zvláštně nazvaný lektvar umožní postavě volně kráčet po souvislé vrstvě sněhu nebo ledu, čímž supluje sněžnice (nebo také prsten černé vodoměrky, jak zajisté zkušenější studenti alchymie již vědí). Postava může kráčet či běžet, jako by se pohybovala po dobré cestě (náročnost terénu 10), lektvar ovšem nedokáže „odstínit“ povětrnostní podmínky (tedy například vítr, padající sníh – je to zvláštní, ale padající sníh postavě nijak neublíží ani jí nepomůže).

Postava nesmí dohromady se svým nákladem vážit více než 3000 mincí, pokud se během trvání účinku lektvaru dostane přes tuto hranici, lektvar přestane fungovat, pokud odloží nějaký náklad, již se účinky zpět nevrátí.

Lektvar má ještě jednu pozoruhodnou vlastnost. Téměř vždy po sobě postava během trvání účinků lektvaru nezanechává stopu (hod 1-4 na 1k6).

Poznámky

Jako motiv pro menší zápletku se nabízí nalezení svitku s modifikací tohoto lektvaru, kterou Nik také objevil, ale nezveřejnil. Přidá-li alchymista navíc 1 mag a 5 surovin (před závěrečným protřepáním) a na začátku výroby do rozpuštěného sněhu vhodí chomáček srsti nějaké kočkovité šelmy, získá lektvar následující vlastnosti.

Doba, po kterou působí se prodlouží na 6 směn, postava nezanechává stopy, počínaje třetí směnou si na začátku každé směny hodí proti pasti. Odo – 5 – 1k3 (únava)/1k6(únava). Alchymista zde může použít svou zvláštní schopnost. Nik ovšem používal tuto modifikaci velmi nerad, neboť si uvědomoval, jakým nepřítelem je v horách únava.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 30

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Super...dávám 5(ašpoň takhle)...zasloužilo by OHZD


 Uživatel úrovně 0

:) libi se mi to je to takove obycejne a ne nake extra dobre, ale pouzitelne jedine tak ze postava v horach vyrostla


 Uživatel úrovně 0

Je to fakt dobré!!! Ale neviem kedy to bude dobré!!! Myslým že pj by dal sneh iba v tedy keby chcel aby tento lektvar použili!!! Ale myslým že se to dobrý lektvar preto lebo to nemá žiadne zázračne dobré účinky iba to nehradzuje snežnice!!! Je to fakt dobré dielo od dobrého chlapa!!!


 Uživatel úrovně 0

Úplná krása! Tvorcovy tohoto príspevku treba uznať jeho dobrú znalosť alchymistickej teórie!


 Uživatel úrovně 0

deshi: no jak si řek...přeci jen je to použitelné a je pravda ze asi nik opravdu nebyl doknaly jako nikdo...!:-) Preci jen te zase chvalim je to povedene a pouztele, ale neivm jestli to rozsirim do sveho sveta jelikoz by to asi ted pstyva potrebovali, kdyz se brodi neprostupnou krajinou oplnou snehu....!:-)

Tex.


 Uživatel úrovně 0

Findred:

Zmínka o Dračích horách byla v Úvodním příběhu, který je u příspěvku pro zpestření ne jako pravidlová část :o)) Klidně si ty hory u sebe pojmenuj jinak, šlo jen o to ukázat, proč někdo vymýšlel lektvar chodzení po sněhu, že to nebyl alchymista z pouště :o)

Textoris:

1. no to jo, ale suroviny měl nasbírané z léta - to je zadarmo a dva flakonky na pokusy měl taky :o) zato zlatáky na sněžnice neměl ...
2. suroviny se myslí ty alchymistické, čili to co se v pravidlech neřeší, jak vypadá, bylo by to moc složité a můžeme na toto téma zavést diskusi u stolu pro alchymisty
3. ne to není náklad, nicméně na vozíček již lektvar nepůsobí, takže se asi do sněhu bude bořit
4. to je zajímavý dotaz, lektvar postavu neodlehčuje, způsobuje, že se povrch pod ní chová jako cesta, tedy po dobu působení lektvaru se jí nic nestane (na vodě samozřejmě ano), čili může kráčet i po velmi tenké souvislé vrstvě ledu
5. prostě nezanecháváš stopy, to je jednoduché, bud ano nebo ne
6. hodně tady záleží na hodu kostkou a na odolnosti postavy, zda je pak vyčerpaná nebo ne, pokud si ale představíš, že na 1 hodinu můžeš po sněhu běžet jako po cestě a honí tě třeba 20 skřetů se sněžnicemi a navíc nebudeš zanechávat stopy, tak máš velmi reálnou šanci, že se z toho dostaneš živý - i když vyčerpaný ...

Uznávám, že tato modifikace je dosti nevýhodná, ale Nik byl začínající alchymista a nemám moc rád dokonalé věci.

S úctou deshi
5.


 Uživatel úrovně 0

Vynikajúce......5....


 Uživatel úrovně 0

1. nevím jestli by pro toho Nika nebylo lehčí si koupit nakonec ty sněžnice!:-)>
2. Výroba...zajímavé, ale když se bavíme o surovinach tak pro zajímavost jaké?
3. Počítáš za náklad i vozíček tažený za sebou?
4. Jak je to na ledu? Je postava nějak odlehčena? Nebo pod ní ten led nepraskne, když se tam bude promenádovat.
5. To s tím zanechávání stop jsem nějak nepochopil, ale budiž...
6. Nevím jestli je ta příměs k něčemu...s takovou by před koncem účinku byl vyčerpán.

Celkem propracované a co se mi líbilo, že je to na kvalitu stručné a krátké...

Tex.


 Uživatel úrovně 0

Víte...je smůla, že se nedá měřit, kolik osob si přispěvky stáhne na disk, protože já osobně před vytisknutím ještě upravuji každou věcičku tak, aby odpovídala reáliím mého světa a bohužel tam žádné Dračí hory nemám (jinak by tu bylo tisknuto ještě plus 1). Výborný příspěvek, dávám 4*. Kláním se...


 Uživatel úrovně 0

Velmy pekne a ako alchymista nieco take viem odcenit. 5*