Alchymistické Předměty

Lucerna slunečního svitu Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 26

Skupina: Ostatní

Základ: Viz níže

Trvání: Dokud neodejde démon

Výroba: Viz níže

Popis:

Lucerna slunečního svitu

Kdysi dávno žil jeden mocný kudůcký theurg: Hnoja Udatný. Pro jeho jméno si ho dobíralo spousta inteligentních tvorů, kteří vymýšlely různé pověsti o tom proč dostal toto podivné jméno. Sice není jisté, jestli je tento příběh pravdivý, ale je to nejrozšířenější verze o tom jak dostal své jméno: Když ho jeho matka porodila povzdechla si: „do hnoja zase kluk já chtěla dcerku“, byl to totiž už její sedmý syn a ona vždycky chtěla dceru. Když to uslyšel její muž zeptal se: „cos to říkala“ a ona: „Tož Hnoja to je kluk ten bude udatný“ on na to „Kdo je Hnoja“ ona „přece tvůj nejmladší syn“ sice se mu to moc nezdálo, ale co mohl dělat tak alespoň řekl: „Tož Hnoja to je podivné jméno, ale jak chceš když bude jak říkáš udatný budeme mu říkat Hnoja Udatný.“ Hnojova matka to musela překousnout, protože by se nikdy nepřiznala k tomu, že už dávno chce dceru. A tak mu toto podivné jméno zůstalo. Jak Hnoja rostl tak se místo jeho udatnosti projevoval spíše jeho obrovský strach ze smrti, tak místo bojovníkem vyučil alchymistou. Později se z něho stal uznávaný theurg, který si díky svému povolání žil celkem slušně. S jeho věkem však neustále narůstal jeho strach ze smrti a tak jednoho dne od astrálních sfér vyzvěděl jak zemře. Jistě zjistil jen to, že poslední co v životě uvidí bude naprostá tma. Hnoja po tomto zjištění začal pracovat na tom jak zajistit, aby se neustále pohyboval v dostatečném světle. Prvním z jeho svítících vynálezů byla Lucerna slunečního svitu. Protože se mu zdálo, že svit vydávaný ohněm loučí, svíček a ostatních osvětlovacích zařízení není dostatečný, chtěl stvořit něco co dokáže svítit jako Slunce. Protože nejvýkonnějším zařízením vydávajícím světlo se mu zdála lucerna stvořil Lucernu slunečního svitu. Protože si byl vědom toho, že nemagické světlo nikdy nebude jako sluneční rozhodl se, že do lucerny bude vkládat magické světelné zásobníky, na kterých bude záležet jak bude lucerna svítit.
Hnoja udatný nakonec zemřel, když moc zintensivnil světlo lucerny a díky tomu oslepl. Když se tak stalo zjistil že vidí naprosto černou tmu, z toho se tak lekl až chytnul infarkt, na který prakticky okamžitě zemřel. Tak ho zabila věc, která ho měla před smrtí zachránit prostě ironii osudu:-).



Popis


Lucerna slunečního svitu je celá ze zlata, s křišťálovými okénky s velkým diamantem uvnitř. Vypadá jako kvádr s podstavou o rozměrech 15 krát 15 coulů vysoký 25 coulů, vrchní podstava je tvořena zlatou deskou, ke které je připevněno oko za které se drží.
V bocích tohoto kvádru jsou umístěna okénka o rozměrech 11 krát 26 coulů z křišťálového skla. Celý tento kvádr stojí na zlaté podstavě o rozměrech 17 krát 17 coulů vysoké 7 coulů. Zprostředka této podstavy vybíhá zlatý sloupek válcového tvaru 2 couly v průměru vysoký 11 coulů. Na jeho vrcholu je umístěn velký diamant vážící asi 0,2mn, který pokud je v lucerně vydává magenergii do okolního zlata, které pak září. Celý podstavec je dutý, uprostřed je zlatá krabička měřící 5 krát 5 coulů vysoká 2 couly do které se ukládají světelné zásobníky, k této krabičce je přístup přes jednu stranu podstavy, která je otevírací.


Výroba lucerny

Lucernu obvykle vyrobí nějaký zručný klenotník, na její výrobu není potřeba žádná magenergie ani žádné suroviny. Je to velice nákladná a zdlouhavá záležitost. Za příplatek (asi 25zl) ji klenotník ozdobí rytinami.

Rozpis ceny :
Asi 40mn zlata400zl
Okenice z křišťálového skla120zl
Diamant(0,2mn)300zl
celkem1120zl.



Světelný zásobník



Největším tajemstvím je ale Světelný zásobník. Je to asi 5X5X2 couly velký kvádr s lesklou černou barvou,vážící asi 3mn. Je v něm vložena všechna magie potřebná pro svícení v Lucerně slunečního svitu. Podle toho jak je vyroben se mění jeho kapacita. V tomto zásobníku také sídlí démon světla, který se stará o přeměnu magenergie na světlo, další různé vlastnosti vydávaného světla(jako barva, intenzita světla atd.) Protože se démon udrží jen v místě kde je nějaká magenergie musí se do zásobníku přidat i nějaká magenergie, ve které žije a tudíž nejde spotřebovat(více v popisu démona).

Výroba:

Vezmeme asi 1mn uhlíku smícháme ji s 1/10 čtvrtky oleje z velryby, zahřejeme na bod varu a pomalu přisypáváme jemný černý písek z pouště smrti, dokud směs nezhoustne, pak přidáme magenergii, ve které bude démon sídlit(viz démon světla). Po vložení magenergie se vzniklá hmota odlije do formy a nechá se ztuhnout, potom je připravena k použití.

Pokud není zásobník vložen v lucerně neubývá mu magenergie a nijak se nesnižuje doba po kterou je ho možno používat (pokud démon neodejde). Po ztuhnutí se do zásobníku přivolá démon a přidá magenergie, která ubývá při svícení, této magenergie je démon u sebe schopen udržet jen určité množství, tuto magenergii může jakýkoli alchymista do zásobníku přidávat,ale ne odebírat. Démon nikomu neřekne kolik použitelné magenergie ještě v zásobníku zbývá, pokud někdo magenergii doplňuje dozví se, kdy je zásobník plný(nelze přeplnit).
Zásobníku se v okamžiku vložení do lucerny začne snižovat magenergie, pokud ho z lucerny vyjmete odečte se celý započatý den(démon zkonzumuje magenergii a pokud ji nepoužije vaše chyba)(u skutečného slunečního je výjimka a to, že démon zkonzumuje magenergii jen za jednu hodinu). Základní dosah světla lucerny je 32 sáhů, změna dosahu je možná a magie se při ní nijak neztrácí to znamená, že se řídíme geometrickým pravidlem a to: kolikrát chceme zvětšit/zmenšit dosah tolikrát na druhou(druhá mocnina) zvětšíme/zmenšíme dosah.
(pokud například chceme dosah zdvojnásobit vynásobíme potřebnou magenergii dvěma na druhou(2*2=4) to znamená, že to bude stát čtyřikrát více magenergie.)

Cena zásobníku:
1mn laboratorního uhlíku1st
1/10čtvrtky velrybího oleje10zl
pouštní písek1mn 10zl
celkem21zl



Démon světla.



Tento démon se vyskytuje ve všech sférách, nejraději žije v magenergii, pokud ji ucítí velké množství stane se, že sám přijde a v magenergii se zabydlí, démoni co přijdou sami s nikým nemluví a nedá se jim poroučet. Jejich přítomnost se dá zjistit podle slabého světélkovaní magenergie.(proto velké množství magenergie světélkuje). Když se nějaký démon světla zabydlí zrovna ve vaší magenergii není to žádná tragédie, protože ji samovolně nespotřebovává. Pokud je démon přivolán do našeho světa poslouchá rozkazy toho kdo má předmět ve kterém žije u sebe. Nikdo ještě nezjistil proč a jak to dělá, ale je jisté, že démon světla může na rozkaz svého majitele přeměňovat magenergii na světlo, při této činnosti nejdříve magenergii zkonzumuje a pak ji v okamžiku vydá ze svého těla v podobě záblesku zvláštního namodralého a skoro neviditelného záření, toto démonovo záření je ke svícení nepoužitelné protože rychle zmizí a je moc náročné na magenergii, ale má tu zajímavou vlastnost, že ho přitahují diamanty, ve kterých se krátkodobě ukládá(v diamantu vydrží jeden den pak zmizí), z těchto diamantů ho může uvolnit zase jen démon světla a to v podobě energie, která rozzáří všechno zlato v okolí 15 coulů. Démon je schopen reagovat na telepatické rozkazy svého majitele.

S pořadovým číslem sféry ze které démon pochází se velice rychle zvyšuje jeho schopnost udržet u sebe magenergii, a také to kolik magenergie je schopen za den pozřít a vyzářit.

Podle pořadového čísla sféry u sebe udrží magenergie: 200 krát druhá mocnina pořadového čísla sféry (1 sféra 200*1*1=200….13 sféra 200*13*13=33800magů atd.)

Podle pořadového čísla sféry za den vyzáří magů: z první sféry 1 mag za den, z druhé až páté sféry trojnásobek pořadového čísla sféry, z šesté až 11 sféry třetí mocninu pořadového čísla sféry, a nad jedenáctou sférou neomezeně

Aby se démon mohl zabydlet v předmětu musí obsahovat padesátkrát více základní magenergie než je pořadové číslo sféry ze které pochází.(Tato magenergie je neodčerpatelná, pokud by ubyla třeba jen o jeden mag, tak se démon okamžitě vrátí do své sféry).


Světlo s intenzitou denního


2magy za den(730mag za 1 rok).

Světlo s intenzitou světla lucerny


3magy za týden(156mag za 1 rok).

Skutečného slunečního svitu

Tento zásobník dodává skutečné sluneční světlo(stejné složení, intenzita teplota) které dokáže poškozovat nemrtvé a ničit zlobry atd. stejně jako skutečný sluneční svit.
75magů za půl hodiny. (3600mag za den)
Pokud chcete světlo ještě více zintensivnit: kolikrát zvýšíte počet magů tolikrát se zvýší svítivost a tím pádem i doba kterou nemrtví mohou strávit v jejím dosahu než se rozpadnou.
Pokud takto zvyšujete svítivost hrozí vám, že oslepnete: past odl-2*světl-nic/oslepnutí.
světlo=násobek zintenzivnění svítivosti.


Černého světlo a jiné barvy světla

Infravidění, nijak neovlivňuje. Pokud postava stojí v barevném světle, zdá se jí jako by stála uprostřed barevné kapaliny (nevidí ani na krok), démon může na rozkaz od pána libovolně měnit intenzitu a barvu (slabé namodralé, vše v něm má lehce namodralí odstín atd.), ale cena se nijak nesnižuje. Působí jen na tvory, kteří k vidění používají „normální zrak“ tj. vidí jen v normálním spektru viditelného světla(třeba kočka, člověk) vnímání jiným způsobem nijak neovlivňuje( žádný vliv na infravidění a podobné schopnosti(třeba u nějaké nové rasy). Všechny tyto vlastnosti světla působí do poloviny dosahu lucerny(standartně poloměr 16 sáhů), pak se rovnoměrně snižují.

Příklad: (pro většinu čtenářů asi neobvyklý, ale černá je taky barva) Černé světlo = jev, který má stejné fyzikální vlastnosti jako „normální“ světlo (stejně se šíří, odráží, prochází materiály), až na „malý“ problém: míchá se s viditelným světlem jako jakékoli jiné barevné světlo, což znamená, že v polovičním poloměru oblasti působení je naprostá tma (velmi malý podíl viditelného světla, nestačí ani pro tvory, kteří žijí v temnu a používají zrak.), kterou nelze proniknout normálním zrakem.
3magy za den.(1095mag za 1 rok).


Infrasvětlo

Lucerna vydává speciální záření, které lehce zahřívá(pokud nemáte infravidění tak je to neznatelné) předměty na které dopadá(díky různému odvodu tepla z předmětů se zahřívají různě, pokud by lucerna někde stála dlouhou dobu více než měsíc změna teploty by se u různých materiálů srovnala, pokud by předměty byly původně různě teplé budou různě teplé nadále!!!) Tato vlastnost tohoto záření způsobuje, že postavy s infraviděním rozeznávají (vidí) předměty lépe.
4magy za den.(1460 za rok).


Poznámky:

1)Zásobník může vytvořit jakýkoli Alchymista, ale pokud není Theurg nemůže do něj zaklít démona a tak mu bude celkem k ničemu.
2)Magenergii do zásobníku může přidávat jakýkoli alchymista, jiné povolání ji tam žádným způsobem nedostane.
3)Lucernu může ovládat jakékoli povolání.
4)Pokud v družině nemáte alchymistu může vám přidat magenergii do zásobníku jakýkoli alchymista, kterého potkáte.(něco vás to bude stát).

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 26

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Co dodat, takovyhle super prispevku moc nejní, jen tak dal. 5*


 Uživatel úrovně 0

Není třeba váhat....5*!


 Uživatel úrovně 0

Jeden z nejlepších předmětů co jsem na těchto stránkách četl...5*.
Ps: Mimochodem skvěle zpracováno....


 Uživatel úrovně 0

Taková věcička se bude hodit! Ale na druhou stranu souhlasím s ttxman. takze 4*


 Uživatel úrovně 0

Super!!!


 Uživatel úrovně 0

Je to fakt pěkný!!!!!!!


 Uživatel úrovně 0

je to super fakt super 5*


 Uživatel úrovně 0

fakt dobrý (-:


 Uživatel úrovně 0

no klidne to jako mikrovlnku muzes pouzit, ale pochybuju, ze by to tvoji postavu nekdy napadlo a ze ti to dovoli PJ :-)


 Uživatel úrovně 0

Mocno wadne :)(

Par takychto lucerien a moja grupa si moze otvorit celkom vynosnu laserovu diskoteku :)(

KOnecny Verdikt - ved divis

btw. da sa to pouzit aj ako mikrovlnka? (otazka Calisa-hraniciar 7 ur)