Alchymistické Předměty

Atacketom Didonis Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 14

Skupina: Ostatní

Magenergie: 550

Suroviny: 50

Základ: malá jehlička (kovová)

Trvání: 4 roky

Výroba: 3 dny

Magy/den: 18

Popis:

Atacketom Didonis

Popis (samozřejmě stručný)

Po bližším prozkoumání každého napadne, že jde pouze o obyčejnou jehlu o délce asi 2 palce. Tato na pohled obyčejná jehlička je většinou uschována ve vlasech majitele pokud nějaké má. Nenápadně tam leží, ale po napadení majitele začne zuřivý boj jehličky proti nepříteli a věřte, že Atacketom dokáže být brutální 8-o.

Historie

Mnozí z vás už vědí, že tento předmět stvořil Dido, a pár z vás ví, že ho stvořil, protože mu jeho milované Defendentum ukradl záludný skřet. Tak to ve skutečnosti doopravdy bylo. Dido byl tenkrát velmi naštvaný, vracel se domů bouchl se do rámu od dveří zaskučel a šlápl rovnou do hrnce s omáčkou co měl minulého dne k snídani, obědu i večeři. Instinktivně vykopl a rázem ležel na zemi a v hlavě mu najednou vyrůstala jehla. Pěkná byla, ale kde se vzala? Dido si matně vzpomínal na co takový nástroj slouží. Ale představa skřeta a jehly spojenými určitým způsobem k sobě byla více než uspokojivá. Vytrhl si jehličku z hlavy a hlavou mu projel skoro stejný nápad na předmět jako bylo Defendentum. Jehlička bude lítat…

… položil jehličku na podlahu kde měl předem křivě načmáraný pentagram a ve prostřed se nacházel astron, který již pamatoval stovky výbuchů a přece ho Dido vždy složil nějakým neuvěřitelným způsobem lepidlem dohromady (jedno z jeho tajemství a nadání co skoro každý nešikovný theurg závidí). Zatáhl okna a začal odříkávat staré fráze ke sférám. Ovšem zapomněl tak jako vždy na magenergii…

…položil slepený astron do středu pentagramu a již po desáté zkontroloval jestli má připravenou truhličku s magenergii. Tentokrát se mu obřad podařil a on spatřil démona jak levituje nad astronem. Pověděl mu o jehličce a didoznalý démon zakroutil hlavou (ach ten Dido) vlétl do jehličky. Ta vystartovala rovnou do Didovy hlavy, do připravené dírky od minulého zabodnutí. Dido zvedl jehličku zašilhal na ní svým jedním okem a pustil jí ve vzduchu. Spadla, takže nebude létat, Dido posmutněl, zvedl jí a začal si s ní česat vlasy (tak asi těch 7 co měl). Jehlička se mu však položila na hlavu, ležela a nešla sundat…

…Tak se s Atecketomem vydal za zlým a krutým skřetem. S jehličkou na hlavě a nožíkem v ruce pro jistotu. Vstoupil do jeskyně a zahleděl se do rudých očí co se dívali celou dobu na něj. Dido pravil:“ Thauk ty svinauku teud budeuš pikaut, Didua nikdou okraudat nebudeu, grrr, prssk…chcípní!“ a ukázal na skřeta prstem. Jehlička rázem vystartovala vlítla skřetovi do pupku a tam začala dělat paseku. Skřet začal šíleně prchat pod návalem akutních střevních problémů. Dido se ho snažil dohonit, ale nepodařilo se mu to. Vrátil se do jeskyně kde našel své Defendentum- něco za něco. Své tajemství uložil do stejné skrýše jako tajemství Defendenta. Plány Atacketoma jsou tedy na půdě pod uvolněným prknem…

Výroba
Výroba není moc složitá, vezmeme jehličku a 1 den jí necháme v 50 mazích a 1dcl žluči psa. Druhého dne požádáme sféru Hasiel o okouzlení tohoto předmětu. Hned po obřadu jí dáme znovu do magické tekutiny(nově umíchané), co byla potřeba z počátku a necháme vyležet. Když je jehlička úspěšně zhotovena tak vlétne mejbližšímu člověku mezi oči – 1 život (zásah 99%). Ptáte se proč se to Didovi povedlo poprvé? Je to jednoduché, bylo to způsobeno velkým uvolněním energie při vybuchnutí astronu. Je to druhý a dražší způsob postavte astron a naštvete sféru, astron vybouchne. Pořidte si nový a zkuste to znovu, když to výjde tak máte vyhráno :o).

Schopnosti, možná i nějaké neschopnosti
Jehlička je založením věc útočná a tak její schopnost spočívá v tom, že se odrazí od určitého místa a letí vstříc svému osudu v těle cíle. Jehlička je titěrná, proto se jí špatně brání, spíše nebrání. Její útočné číslo je 8, ale při úspěšném zásahu na který si hází majitel si obránce ubere 1 život za to, že se jehlička zapíchla. Toto nestojí jehličku nic. Je zde ale ještě několik možností…

Střevoven
Tato schopnost stojí jehličku 9 magů. Je nějaká pravděpodobnost, že jehlička vlétne dokonce až do těla. Objekt si hází na past odl-7-vletí dovnitř (1k6ž)/ pouze zapíchne za 1ž. Tato past platí při tom, když cíl nemá zbroj, pokud má tak si OZ může odečíst od pasti (Př.: majitel má koženou zbroj nebezpečnost je tedy jenom 4, apod.). Podaří-li se jehličce vlétnout do těla, začne pro napadeného krutá zkouška o život. Jehlička se odráží uvnitř celého těla a dělá paseku. Každé kolo si majitel hází na pravděpodobnost jestli jehlička zůstane v těle nebo znovu vylétne, 1. kolo je to 75%, 2. 70%, 3. 65% a tak dále. Pokud zůstane ubere si napadený 2k6 životů. Takhle to funguje dokavad jehlička nevylétne a jestli vylétne tak si ubere postava dodatečných 1k6 životů za vylétnutí, jako při vlétnutí.

Píchprdel
Tato schopnost stojí jehličku 3 magy. Jehličce můžete dát příkaz pouze k otravování a štípaní cíle. Nebude se do něj snažit vlétnout, ale pouze ho provokovat. 2 kola se zaměřuje na citlivou oblast a tam zaútočí. Cíl může potom „kvíknout“ a ztratit na chvilku pojem o boji (No jehla v zadku vadí každému, že?!). Znovu se hazí na útok, tentokrát 10 za zaměření. Obět si ubere 2 životy a hází si proti pasti odl-4-auuč (stráta obrany zbraní)/ Něco mě lechtá!!(nic).

Okiller
Tato schopnost stojí jehličku 8 magů. Je také možnost, že chce totálně ochrnout, nebo něco podobného (ustřelit oko, jistou část rozkroku, apod.). To musí jehlička mířit 3 kola a cíl musí být nehnutý. Útok se počítá jako u normální píchprdele, ale past je stejná odl-4- ustřelil/neustřelil. Případné následky si vymyslí případně PJ (poskakování po místnosti, berserk, brečení,…).

Princip
Jehlička musí mít vždy místo k odražení, vypadá to tak, že je svou špičkou zabodnuta dejmetomu ve zdi a od tud se odrazí, přetočí ve vzduchu a vrhne na cíl svým hrotem. Dá se říct, že očkem jehly pozoruje cíl a potom letí. Stejné odražení platí i u těla a podobně. Dále se jehlička může odrazit od země (hlava s vlasy), ale vyletění (odražení) jí trva 1 celé kolo navíc. Jehlička je velmi rychlá, ale uletí pouze 20 sáhů daleko, potom pomalu padá k zemi. Jehlička slouží tomu komu se zabodla do hlavy, postava jí tedy získá na svou stranu tak, že si jí bodne do hlavy za 1 život.

Jméno Atacketom Didonis
Tento název si můžete odvodit úplně stejně jako Defendentum Didonis. Atack- jako že útočí a etom, znamená přesně „malá špičatá hřebík s očkem“- jehlička. A Didonis je podpis samotného genia Dida z Bouhnic.

Puntičkáři a jiní otravní nevychovanci :o)
Ano jehlička se dá potopit, nedá se chytit za letu, jedině nastavit ruku aby se do ní jehlička zabodla, ale ta je moc rychlá a málokdo má takové reflexy. Na hlavě leží proto, že je to její majitel a ona to svým způsobem cítí (spíše démon uvnitř). I tento předmět dokáže stvořit pouze theurg. Jehlička letí přímo a nezatáčí. Může se využít tak, že bude lítat od jednoho k druhému a každému ubírat po 1 životu. Na kostlivce a jiné kostěné tvory zvl. Schopnosti logicky neplatí.

Závěrem
Však to znáte, děkuji za hodnocení, diskusi, přeji mnoho úspěchů s Atacketomem atd…

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 14

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

velmí dobre a dobre zpracované...


 Uživatel úrovně 0

Terátor
Nech už to břicho bejt, ono za to nemůže :o)... a puntičkáři a jiní otravní nevychovanci bude v každém mém dalším příspěvku :o)

Hm, no až si vzpomenu co všechno ten ští dělá tak ti to povim, ale myslim, že asi ano.

S pozdravem SK

Ps- já se nikomu nedám :o)


 Uživatel úrovně 0

Osina - hmm, hlavně že se ptáš na mágy - nebo čaroděje ? Q-)

Schullin Koulle - opravdu dobrý předmět, zase něco co nemá útok 50 / +20 , ale je výjimečný svým nápadem. Vtipně napsáno, u puntičkářů jsem se popadal za břicho - Ty mi to asi nikdy nezapomeneš... Q-)

Jenom malinký vlezlý dotaz - do pasti se počítá i Magický štít ? Tedy přesněji, proti střelám atd ( 7 )

S pozdravem T.

Ps - jen tak dál, zůstaň svůj.


 Uživatel úrovně 0

mesanfaron- V pohodě stane se i nejlepším :o). no hlavně, že si se přišel podívat :o)


 Uživatel úrovně 0

Omlouvam se, to tucne pismo jsem prehledl, resp. chybejici tag </b>... Uz by to melo byt opravene...
Jak na to koukam, tak jsem to ho ten den prehledl nejak vice...


 Uživatel úrovně 0

Freed...Hlavně jestli sis přečetl odpovědi :o)

Lucas...Díkyti :o)


 Uživatel úrovně 0

Ja mam taketo prispevky najradsej, a na ich napisanie je SK majster. (Tie predchadzajuce sice boli lepsie, ale aj tak za 4)
Uz sa tesim na dalsi.

Hell-o, Lucas The Great


 Uživatel úrovně 0

V zásadě souhlasim s Osinou


 Uživatel úrovně 0

Elwin
No zas tak hrozně to nevypadá, ale někde při kopírování se stala chyba a tak tu máme hezky tučný přízpěvek :o). Opravdu!!! Stejně jako se trošičku podělal nadpis puntiřkáři a jiní nevychovanci. Někdy se to stává ....
Koulle


 Uživatel úrovně 0

SUPER 4* všecko PSÁT STRONGEM JE DIVNÝ NEMYSLÍŠ