Alchymistické Předměty

Prsten s lankem Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 19

Skupina: Prsteny

Magenergie: 40

Suroviny: 30

Základ: prsten, tenké lanko dlouhé 20 sáhů, jehla

Trvání: 25 výstřelů

Výroba: 4 směny

Popis:

Prsten s lankem dokáže poté, co jeho majitel natáhne ruku vystřelit v sobě ukryté lanko, díky čemuž se může postava něčeho zachytit, popřípadě na někoho vystřelit.

Výroba:
Nejdříve musí alchymista mít prsten, lanko a jehlu. První fáze výroba spočívá v úpravě jehly. Ta se nejdříve navlékne na lanko a potom se 3 směny musí upravovat magií, to stojí 15 magů. Díky tomu jehla získá schopnost změnit se v jakési ostří. Ostří je široké 3 couly a dlouhé 5 coulů.
Při druhé fázi se pomocí magie vloží lanko s jehlou do prstenu, to stojí 25 magů a trvá 1 směnu.

Prsten tedy dokáže na rozkaz svého majitele vystřelit lanko až do 20 sáhů. Úprava jehly, aby se mohla změnit na ostří má ten prostý důvod, aby se jednak zvýšila útočnost lanka a také aby lépe držela pokud je zabodnutá.

Pokud se prsten použije jako zbraň, má následující vlastnost:
0-5 sáhů SZ 3
6-10 sáhů SZ 2
11-15 sáhů SZ 1
16-20 sáhů SZ 0

Útočnost je stále +3, jehla se v ostří změní přímo v těle. Pokud je použit více než jeden prsten, zvyšuje se SZ takto:
0-5 sáhů +1 k SZ za každý prsten na 1
6-10 sáhů +1 k SZ za každé 2 prsteny nad 1
11-15 sáhů +1 k SZ za každé 3 prsteny nad 1
16-20 sáhů +1 k SZ za každé 4 prsteny nad 1
SZ se zvyšuje za každý dovršený počet prstenů, ne za každý načatý, to znamená, že například do 7 sáhů při počtu 6-ti prstenů, SZ bude 4 ( 2 za 1. prsten a 2 za dvě zakončené skupiny po dvou prstenech, poslední zbývající nebude mít na SZ vliv)
Útočnost se zvyšuje o +1 za každý prsten nad 1, v příkladě výš by to tedy bylo 4/+8.
Pokud se postava snaží zabodnout lanko do nějakého materiálu, platí následující pravděpodobnosti, že se lanko zabodne:
0-5 sáhů 6-10 sáhů 11-15 sáhů 16-20 sáhů
Dřevo 95% 93% 91% 89%
Skála 85% 82% 79% 76%
Kov 75% 71% 67% 63%
Pravděpodobnost se ještě zvyšuje o bonus za obratnost postavy(snižuje za postih). To je kvůli tomu, že záleží i na přesnosti postavy a pod jakým úhlem vystřelí. Tato pravděpodobnost platí, pokud postava může mířit 1 kolo. Pokud může mířit alespoň 3 kola, pravděpodobnost se zvyšuje o bonus za obratnost, pokud má postava postih, snižuje se na nula. Pokud postava nemá tolik času, žádný bonus nemá. Pokud postava nemůže mířit vůbec, například zrovna padá, pravděpodobnost se samozřejmě snižuje. To už nechám na PJ. Tabulka platí pro 1 prsten. Za každý další prsten se pravděpodobnost zvyšuje o 3%. Pravděpodobnost je maximálně 99%.

Musíte si taky uvědomit, že se postava asi ztěží zhoupne jen na jednom prsteny, asi by povolila prst. Pokud se nějak zhoupne, hází si na pat Sil - váha v mincích/1000 - nic/dle PJ Za každý prsten nad 1 má postava bonus +1 k pasti. Pokud postava neuspěje, musí PJ určit postih dle situace. Do váhy se musí započítat i váha postavy.

Lanko se 1 kolo namotává zpět, respektive 2 akce jiná činnost. Po 25 použitích je jehla i lanko tak použité, že je předmět témeř nepoužitelný. Po 25 použitích je šance, že se něco na prstenu zničí- přetrhne se lanko, jehla se přestane přeměňovat...
Žádný z předmětů ze základu se nedá znovu použít.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 19

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

Příspěvek má háčky a Zombie už ti je vypsal/a , zkus se na to ještě podívat, já dávám 3* , ale líbí se mi tvůj přístip k diskusi +1 reputace.


 Uživatel úrovně 0

Přijde mi to jako jeden náramek z jedné nejmenované pohádky........


 Uživatel úrovně 0

Heh, to skor chudakovi zlomi prst ako sa niekam preniesie :D , to lepsie dat do prstena kuzlo levitaciu abo lietanie, ale napad tu bol a ten sa ceni :) 3*



 Uživatel úrovně 0

20 siahov lanka zmestiť do prsteňa, to by bol problém spraviť aj teraz...


 Uživatel úrovně 5

Má to opravdu dost much. Aby se někam vešlo 20 sáhů lanka s vlastnostmi, které uvádíš, muselo by to lanko být buď neuvěřitelně tenké (což při technologiích, na kterých je DrD založeno dost těžko půjde vyrobit) nebo prsten opravdu velmi, velmi masívní (asi jako náramek).
Ta jehla v prstenu by i přes své podivné vlastnosti změnit se na ostří bude asi dost zahnutá, takže pravděpodobnost, že se vůbec někde zabodne je dost malá. (nebo je tak pružná, že se po výstřelu narovná? - také podivné)
O utržených prstech už tu byla řeč, stejně jako o nereálnosti pravděpodobností zabodnutí. Takže nemohu jinak než za 1.


 Uživatel úrovně 8

Souhlasím s názorem Zombie(-ho). Osobně si myslím, že takový předmět spíš postavě utrhne prst, zejm. pokud cíl utíká pryč. Taky si myslím, že víc prstenů nepůjde jen tak zamířit. Pravděpodobnost zabodnutí obyčejné jehly, která se navíc vejde do prstenu, do skály a kovu se mi zdá přehnaně optimistická.
Prsten bude asi trošku větší, takže mít jich na ruce třeba čtyři mi nepřipadá moc reálné...


 Uživatel úrovně 0

5*? To je přece jenom dost, má to svoje dost velký mouchy. No dobrá, mě to neva.



 Uživatel úrovně 0

K šemu je potom jeden prsten?To jich musí být alespoň 20...na každý prst jeden a i to by docela při zhoupnutí bolelo...