Alchymistické Předměty

Kouzelná hlína „Plast-el-ína“ Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 17

Skupina: Ostatní

Magenergie: 110

Suroviny: 110

Základ: zvl.

Nalezení: u mrtvého alchymisty

Trvání: 5 kol

Výroba: 3 dny v přírodě

Nebezpečnost: přijde na to..

Síla: je to síla

Barva/chuť/zápach: Okrová/...jako Rama../ -

Popis:

Kouzelná hlína „Plast-el-ína“

Základ: Mořský písek
Horský prach
Bahno z močálu
Suroviny: 110 zlatých
Magy: 110 magů
Výroba: 3 dny v přírodě
Trvání: půl roku, nebo do vyčerpání moci
Všichni znáte ohnivou hlínu a nejeden z alchymistů se jejím plácáním doslova živí. Kouzelná hlína vypadá zcela stejně. Je to magicky upravená hlína ze tří různých základů. Ty musí alchymista (min šestá úroveň) získat sám, tedy si pro ně nějak dojít. Při tvorbě hněte a magicky splácává každý ze základů zvlášť celý jeden den. Navečer třetího dne suroviny spojí v jednu kompaktní kouli. Ta je velká asi jako pomeranč a má i takovou světle okrovou barvu. Po spojení je hlína již na první pohled zvláštní svojí lehkostí. Váží asi jako stejně velká koule z molitanu. Každá kouzelná hlína má své jméno a to je i heslem k její aktivaci. Jméno jaksi samo vytane alchymistovi v mysli (určí PJ). A teď konečně k jejím účinkům. Kouzelná hlína má jedinečnou schopnost ze sebe vytvářet předměty a tvary dle přání alchymisty. Předměty nemusí být stejného objemu, velikosti a váhy jako původní koule hlíny. Musí však být maximálně dvakrát tak vysoké jako alchymista, nebo dvakrát tak široké. Zde mají evidentně výhodu alchymisté cvalíci, ale pochopitelně to neznamená, že si lze postavit dům. Poslední slovo má PJ. Všechny tvary musí být relativně prosté a jednoduché a jejich váha zůstává nezměněna z původní hliněné koule. To znamená že jsou velmi, velmi lehké. Rozdíl je pak jen v kvalitě materiálu, kterážto se přizpůsobuje novému předmětu. Lze si tedy vytvořit meč nebo luk. Poslední věcí je barva, která se také nijak nemění. Kouzelná hlína dokáže udržet svůj tvar vždy max. pět kol, což je zpropadeně málo, pak se změní nazpět v hroudu jílu. Přidáním 20-ti magů při výrobě, lze dobu trvání prodloužit o kolo. Při aktivaci ji alchymista nemusí držet v rukou, stačí že je na doslech, a dokáže ji aktivovat tolikrát, na jaké je sám úrovni. Pokud během vlastnictví hlíny přestoupí alchymista na další úroveň, získá navíc jeden bod aktivace, ale přestoupí-li vícekrát, nezíská už nic. Jistě si všimnete, že je relativně náročné a drahé vyrobit takového plastelíňáka, ale vezmeme-li v potaz výhody použití při jakékoliv situaci, jde o nenahraditelný předmět. Jednu jedinou věc nedovede napodobit a tou je papír. Alchymista musí invokovaný předmět znát, a to velice dobře a podrobně. Pokud má PJ pocit, že hráč neví zcela přesně co chce, měl by nechat vytvořit předmět se základními nedostatky, tudíž nepoužitelný. Tím odpadne výroba klíčů, nebo balist. Výrobu může celkem snadno každý PJ vyjádřit pastí, ale já sám bych to moc nedoporučoval, protože pokud nějaký alchymista je dostatečně schopný a odhodlaný pro výrobu podobné věci, má jistě i znalosti a krom toho je hlína dost spolehlivá. Jinak je hlína velmi přispůsoblivá , nehořlavá, nebo vhodná k namazání na chleba či do pomazánek…
Věřte mi, že předmět není tak všemocný jak vypadá, naopak bývá používán jen v krajní nouzi.
Napsal pro vášnivé a bláznivé hrnčíře Vedro

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 17

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

souhlásím s etorem...


 Uživatel úrovně 0

Nedokážu si představit účinné použití.


 Uživatel úrovně 0

Veľmi dobrá vecička, len keby sa dala použiť viackrát.


 Uživatel úrovně 0

Další šílenej alchymistickej předmět! Ale dobrej nápad.


 Uživatel úrovně 5

Citát: Kouzelná hlína dokáže udržet svůj tvar vždy max. pět kol, což je zpropadeně málo, pak se změní nazpět v hroudu jílu. Přidáním 20-ti magů při výrobě, lze dobu trvání prodloužit o kolo.
Závěr: znamená to 5 kol plus to, co přidám na magenergii při výrobě.
Jednoduchý předmět: tím je leda tak kus klacku, pokud se vezmou v potaz jeho vrstvy (kůra, lýko, dřevo) tak ani on ne.
Ad zbraně: Meče se skládají z čepele, záštity, rukojeti a hrušky, luky z lučiště a tětivy ... Pokud nelze stvořit papír (slisovaná vlákna), tak nelze stvořit ani jakýkoli textil (tkaná vlákna)!.
Ad dřevo: pokud takto stvořím dřevěný předmět, bude hořlavý ? A pokud ano, co se při jeho zapálení stane? Je nutno totiž brát v potaz magenergii předmětu, dobrým příkladem budiž kouzelný svitek a jeho výbuch při poškození.

4 Vedro: nápad je zajímavý, netradiční, hodnotil jsm ho kladně. Ve zpracování jsem našel dost sporných míst. A ty jsou u takovéhoto univerzálně použitého předmětu důležité!!!


 Uživatel úrovně 0

Ctěný Vedro
K tomuto příspěvku nemám výhrad, jen pár nedostatků, které psali ostatní předtím. Přispěvek je to originální a dobře se čte, což je velmi důležité, aspon tedy pro mě a tak ti dávám za 4*.
S pozdravem Schullin

K vám ostatním, když se ohlédneme na příspěvky, které tu byli předtím tak si tento příspěvek nezaslouží nc jiného. Má spád dobrý nápad a je vtipný, ohledněte se na ty ostatní, kterým dáváte tak velké hodnocení a jsou to propadáky...nebudu samozřejmě jmenovat :o))


 Uživatel úrovně 5

Pro všechny čtenáře
Hlína
= velikost pomeranče, váha molitanové koule, kvalita jako modelína

Vytvořený předmět
= velikost dle předmětu, váha stále molitanové koule, kvalita (tvrdost materiálu) dle předmětu

Cena je zdá se velmi vysoká ano to souhlasí, ale předmět je mocný svojí univerzálností a to je k nezaplacení.

Zbraně jsou z toho špatné a jak jsem řekl, předmět který chce alchymista vytvořit MUSÍ dobře znát, tedy jej dobře popsat, tzn. nebude znát klíče podle jen zámku a plátovou zbroj už tuplem ne. A i kdyby, zbroje NEJSOU jednoduché předměty.

Jak jsem tedy již napsal, jde o předmět poslední naděje a ne denního využití. Tomu odpovídá jak cena, náročnost výroby, a krátká doba trvání.

S pozdravem


 Uživatel úrovně 0

Ctěný Vedro,

příště zkus prosím odstavce, kdo si tímto má klestit cestu, dkyž neví, jestli ten had na větvi je z hlíny nebo živý :o))

1) Zcela netradičně mi to přijde málo muziky za moc peněz (většina příspěvků zde mívá opačný poměr)

2) Jak dlouho trvá, než hlína něco ze sebe "uplácá"?

3) Na jakou vzdálenost může alchymista evokovat stvoření něčeho? Píšeš doslech, takže myslíš za normálních podmínek, kdy nefouká vítr a je možno zaslechnout normální hovor, šepot ...?

4) Tomu trochu neorzumím:
Předměty nemusí být stejného objemu, velikosti a váhy jako původní koule hlíny a za chvíli píšeš Všechny tvary musí být relativně prosté a jednoduché a jejich váha zůstává nezměněna z původní hliněné koule takže hmotnost se zachová nebo ne? kdyby ano, tak jelikož to váží jako molitanová koule velikosti pomeranče, tak mi to bude létat ve větru i větříku ...

Nicméně je to předmět zajímavý a mne se líbí ...

S úctou deshi


 Uživatel úrovně 5

Vedro docela nesikovne napsdana veta :o) "Ta je velká asi jako pomeranč a má i takovou světle okrovou barvu."

Schvalne ted sem tuto vtu napsal znovu ale vynechla jsem jedno pismenko a uvidis ze veta dostane jinej smysl "Ta je velká asi jako pomeranč a má takovou světle okrovou barvu."

Jestlipak uhadnes ktere pismenko chybi? :o) Myslim ze to jedno pismenko zpusobilo nedorozumeni ohledne barvy :o)

Jo a ehm proc zrovna 110 magu? Pokud jsem to pochopil spravne tak ty magy vklada postupne v prubehu jednotliveho zpracovavani... no ale jaksi 110 deleno 3 je hrozne blby cislo :o)

Ohledne jemena.. to ze jmeno vytane v hlave alchymisty mi zavadi moc vyskou inteligenci hliny :o) mozny ba nebylo spatny kdyby se to jmeno "vyrylo" do plast-el-iny...


 Uživatel úrovně 0

Je to fakt dobrý jenom těch pět kol dají se tam přidat magy jednou nebo víckrát. Když se to dá použít jako pomazánka jak to chutná ?
chvalitebný 4*
Elwin