Alchymistické Předměty

Ebenová hůl Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 24

Skupina: Zbraně

Magenergie: 164

Suroviny: 371

Základ: ebenová hůl

Nalezení: 5%

Trvání: 5 let

Výroba: 12 dní

Popis:

Elderon zpomalil. V zátylku ho pálilo. To znamená nebezpečí, vzpomněl si. Vykoukl za roh a hned hlavou opět ucukl a v příštím okamžiku tím místem, kde byla ještě před chvílí jeho hlava prolétl svazek rudých blesků. "Sakra!!!"
Nu což, sevřel v rukách svou hůl z černého dřeva a vykročil do chodby. Ten kouzelník mu byl nějak povědomý......"Už to mám, to je ten bastard, co skoro zabil Zereka". S odhodláním proti němu napřáhl hůl a vykročil k němu. Kouzelník se jen uštěpačně usmál a začal mávat rukama. Elderon zrychlil, hůl v jeho ruce se začala chvět.Byl sotva v půlce cesty, když z mágových rukou vyšel blesk, v okamžiku přelétl vzdálenost mezi nimi a neškodně zhasl v alchymistově holi. Čaroděj vykulil oči a zaváhal, ale hned se vzpamatoval a začal recitovat další zaklínadlo. Elderon se zastavil, když v jeho holi zmizel další černý blesk. Temně to v ní hučelo.
Kouzelník bezradně svěsil ruce a zíral na hůl v alchymistově ruce. "To je přece nějaká ebenová hůl.....ale žádná hůl nezastaví černý blesk....."Elderon, jako by mimochodem, beze spěchu zavířil holí a mágovy oči se rozšířily hrůzou, když spatřil rej zelených blesků mířících k němu.

Ebenová hůl je normální hůl z ebenového dřeva s obvyklými parametry. Útok je tedy 5/-1 a obrana +2. Váha hole je 2 kg, tj. 40 mincí. Dřevo hole je trochu sukovité, ale celá hůl je nápadně podobná tak známé ebenové hůlce. A v tom je právě celý fígl.
Hůl má samozřejmě magické účinky. Po vytvoření do sebe dokáže vtáhnout 2 kouzla, nebo jeden roj kouzel(asi blesků), tyto kouzla mohou být jakákoliv, která cílí postavu držící Ebenovou hůl. Vsátí kouzel je automatické a veškerá magenergie kouzel je poté zachycena v holi a vydrží tam 2 dny za každý mag zachyceného kouzla. Zvláštní pravidlo pro salvy blesků: do hole se sice zachytí obě, ale udrží se pouze magenergie první salvy, magenergie druhé se neškodně vyzáří do okolí v podobě modravých výbojů. Z hole je možno magenergii kdykoliv vypálit jakýmkoli počtem blesků a to modrých, zelených, fialových, rudých a žlutých.
Tím veškeré magické vlastnosti hole končí, stane se z ní obyčejná hůl z ebenového dřeva a není možné ji opět nabít kouzly a je možno ji použít pro výrobu další Ebenové hole. Nicméně, jde ji použít k psychologickým účinkům, neboť je opravdu podobná ebenové hůlce a proto když ji kouzelníkovi dobře ukážeš, je šance, že na vlastníka hole nebude kouzlit. Bude si myslet, že to nemá smysl a ještě by se to mohlo obrátit proti němu. Past na poznání je cca Int-9-pozná hůl/nepozná.

A je tu konec. Jinak jen bych chtěl dodat, že těchto holí není mnoho, vlastně na ně přišlo několik alchymistů v jednom kruhu a to víte, že se ze všech sil snaží, aby se co nejméně proflákla, protože pokud o ní kouzelníci neví pravdu, tak se jí bojí....
Tuto hůl umí vyrobit pouze Pyrofor od 6. úrovně včetně.
Hůl z ebenového dřeva se může vyskytovat i jako odznak moci a bohatství nějakého kupce, náčelníka či šamana, od kterého ji (po delším boji) pyrofor může získat. Další způsoby je výprava do tropů či si ji nechat poslat nějakou karavanou (dorazí za 1-3 roky)...

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 24

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Divím se, jaktože tohle má natolik vysoké hodnocení - dal bych tomu tak dvě, maximálně tři hvězdičky. Je to docela ucházející zpracování velmi slabého nápadu - prostě hůl na dvě použití, která absorbuje jakékoli zaklínadlo. Past by tam měla být určitě, jak bylo již poznamenáno dříve. Nebo je v tom něco více? Omlouvám se, nenašel jsem.


 Uživatel úrovně 0

Vyčetl jsem, že pohltí jakékoli dvě kouzla mířicí na vlastníka hole. A hůl je pohltí automaticky. Jedná se i o léčivá kouzla přečtené ze svitku?
Měl by jsi ji omezit na počet mágů. Jak tu někdo řekl, vymyšlené kouzlo nějaký duhoví blesk může mít třeba 100 MG,
Příběh se mi velice líbí.
Pokud se MG “druhé salvy“ vyzáří pomocí modravých výbojů. chybí ti tento údaj v příběhu.


 Uživatel úrovně 0

Mě se to taky líbí i když souhlasím se soudruhem s tím že je třeba místama lepší vysvětlení . Jinak mně docela mrzí že ji nemůže robit i theurg ale to už je jiná pohádka. Dávam za 4


 Uživatel úrovně 0

Není uvedeno kolik magů, nebo kouzel dokáže nasát než se vytratí její magická vlastnost. Nebo je to tak, že zachytí třeba tři modré blesky, pak jeden vystřelí a je sní ámen? To by chtělo dovysvětlit, jinak se mi výrobek líbí. Dám tři *. Pokud to doděláš a přidáš ještě originální postup výroby, tak to zvednu asi na max.


 Uživatel úrovně 0

Dobrý ale to se ta hůl dá použít jen jednou?


 Uživatel úrovně 0

ravager:

1.)ebenová húl nieje čierna, ale tmavo hnedá...
2.)nalezení...5% kde ? v lese, alebo v trópoch kde si spomínal...? - viem asi málo ľudí napadne hľadať ebenovu hul do lesa, ale tajý krol to nevie...
3.)nejak sa mi nepáči to ukazanie holi kuzelnikovy, aby na mňa prestal kúzliť... to mu mam pred očami mávať tou húlkou ? A keď už, tak v akej vzdialenosti musí byť hul aby kuzelnik prestal /keď sa podarí/ kúzliť ?
4.)poslať hulku karavanou a čas potrebný na dodanie, by som ponechal na Pj- je rozdiel ako je ďaleko ta karavana a ako ty, ako postava...

s úctou Cefeus


 Uživatel úrovně 0

deshi: vim o cem mluvis, ja jsem nad tim dost premyslel a nakonec jsem to dal jako automaticke vzhledem k tomu, ze po pohlceni dvou kouzel se jeji magicka schopnost vycerpa.Napadlo me, ze asi budou ruzne experimenty......ale to se da cekat u jakehokoliv podobneho predmetu.
Popravde, kdyz jsem ji vymyslel, tak to melo byt hlavne o tom psychologickem efektu a to pohlceni kouzel jako podruznej efekt, ktery mel znasobit dojem...koukam, ze se to moc nepovedlo

Jinak ty parametry mely byt jako u normalni hole, jen jsem nemel po ruce pravidla
A co se posledniho dotazu tyce....pravidla jako u ebenove hulky.....


 Uživatel úrovně 0

Ctěný ravengere,

takže máme přerostlou ebenovou hůlku? :o)) Těště se kouzelníci. Nelíbí se mi na ní jedna věc, atuomatické pohlcení libovolného blesku. Nevím, jestli jsi četl třeba bledý blesk nebo něco jemu podobného, nebo jestli u vás kouzelníci vymýšlí svá kouzla (třeba duhový blesk za 100 magů :o))), zkrátka mělo by to být na procenta.

FLAME: mám dojem, že eben není moc sukovitý

Parametry 5/-1/+2 myslím,a že okovaná hůl má do oz +1, ale to je jedno, když je to jen hůl, tak by měla mít trochu nižší parametry třeba 4/-2/+1

A jeden takový dotaz: když bude postava vyřazena (omdlí) a bude držet v ruce hůl (čerstvou) pohltí hůl seslané kouzlo na vyřazenou postavu?

S úctou deshi


 Uživatel úrovně 0

No docela se mi to líbí, ale rád čtu trochu podrboněj popsané příspěvky...

...taky třeba o té historii by to mohlo být zajímavé...

...vcelku to taky není nic moc nového pod sluncem...

...Os3*


 Uživatel úrovně 5

Bez komentáře, tento předmět již prošel mou kritikou a byl dle ní přepsán (z části mnou). Proto je pro mne hodnocení obtížné, kolísá od 3 (původní předmět) po 4,5 pro nynější verzi.
J.S.