Alchymistické Předměty

Liščí plášť Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 32

Skupina: Ostatní

Magenergie: 50

Suroviny: 30

Základ: elfí plátno za 10 zl + rezatá liščí kožšina

Trvání: 2 roky

Výroba: 3 dny v klidu

Popis:

sféra: 3

Tento plášť poprvé vyrobil alchymista jménem Azri na zakázku pro jednoho hraničáře za zdánlivě velice přemrštěnou cenu. Ale u démonů nikdo neví, a tak po čase, když se onen hraničář stal díky svému kouzelnému plášti hrdinou, se ukázalo, že plášť nejen funguje, ale má i další netušené schopnosti. Azri, velmi naštvaný cenou, za kterou plášť prodal, se rozhodl, že plány na jeho výrobu prodá cechu, a tak také udělal. Od té doby si můžete u jakéhokoli znalého alchymisty objednat Liščí plášť („Azriho plášť“ se neujalo) v ustálené modifikaci, jež je jen nepatrně liší od prvotního originálu.
Erlandil

Popis: Jedná se po plášť černé barvy, který je na límci obšitý rezatou liščí kožešinou.
Základní bonusy: Nositel tohoto pláště získává bonusy pro pohyb v porostu. Bonus se přičítá k základní pohyblivosti a zbývající se upravuje podle ní (příklad: máme základní pohyblivost 16/+2 a bonus +2 => 18/+3).
- v hustším porostu: +1
- v lese či mrtvém lese: +2
- ve hvozdu: +3
- v prastarém hvozdu: +4 (stáří nad 1000 let)
Pokud se nositel pláště nijak neproviní proti hvozdu (tzn. nositel nepřidá hvozdu žádný mag), může procházet i naprosto probuzeným lesem, kde se často bojí i druidové.

Zvláštní schopnost: Plášť navíc umožní svému nositeli lépe splynout s porostem (na poušti nebo i ve městě se to opravdu nedá). A to do té doby, dokud se nijak neprojeví, například střelbou nebo i magicky (jen pokud má kouzlo viditelný efekt – poraď se s PJ). Případný pozorovatel si hází proti pasti:
int – 8 – vidí ho / nevidí ho
opravy podle přesvědčení nositele (plášť svou podstatou nepůsobí zlo):
- ZkD +2
- ZmD +1
- ZmZ -1
- ZkZ -2

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 32

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

"může procházet i naprosto probuzeným lesem, kde se často bojí i druidové" – To se mi vůbec nelíbí. Druid, který bývá spjat s přírodou a rozumí ji, jako málokterý a nějaký jakýkoli muž, žena s tímto Liščím pláštěm může v tomto ohledu druidovi konkurovat?

Na tyto schopnosti je Liščí kabát příliš levný (i kdybych nebral v potaz probuzený les). Vždyť má cenu lepší kožené zbroje. Já bych si teda tohoto pláště cenil více.


 Uživatel úrovně 0

Nevím, proč se s tímto pláštěm dá běhat po lese rychleji, než bez něj. To mi nejde do hlavy. Chtělo by to lepší popis výroby a vysvětlení. Nějak na něj nemůžu přijít a to hraju za hraničáře už 13 let. Taky bych ho asi nenechal vyrábět alchymistu, který nikdy nenavštívil hvozd. Bral bych to jako třeba slabý artefakt lesních elfů, či jiných přírodních individuí. Hvozd není tak blbej, aby si kvůli 50 magům v plášti myslel, že přes hvozd běží liška. A to maskování v pravidlech (nebo doplňkách) vyřešený je, takže bych na to dal mírnej bonus, ale né úplně odlišný hod na jakousi past. Navíc ten plášť je černej s liščím ohonem kolem krku (A to je jako v lese nenápadný?).Hlasovat radši nebudu, to by mohlo vyznít kriticky.


 Uživatel úrovně 0

Hmm, je to opravdu kvalitní a hodně levné, ale to mi nevadí, aspoň tolik neutratím ;)
S pozdravem,
Tinmiriel


 Uživatel úrovně 0

Hodně dobrý, ale na 5* to není. Tak 4*


 Uživatel úrovně 0

N8dhera za 4*!!!


 Uživatel úrovně 0

je o fakt dobry mato smrnc napad a vsechno co to ma mit ale popravde jsou tu i lepsi tak proto...


 Uživatel úrovně 0

docela dobrý


 Uživatel úrovně 0

Erlandil: je to perfektní ( osobně vyzkoušeno ve hře )


 Uživatel úrovně 0

Z tretej sféry a len 50mg? ale inak celkom zaujímavé.


 Uživatel úrovně 0

Na svoje schopnosti trochu levný, ale jinak zajímavá věcička. Nepoužitelnější je to stím hvozdem, ale jak se hráč doví, že hvozdu nedal žádný mag?