Alchymistické Předměty

Oslepující bomba Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 25

Skupina: Výbušniny

Magenergie: 3

Suroviny: 10

Základ: sklo (15 mn)

Trvání: ihned

Výroba: 2 směny

Nebezpečnost: viz. níže

Síla: viz. níže

Popis:

„Takže, před samotnou výrobou sepíšeme protokol, ať to máme za sebou, co? Pište si: Pokus číslo jedenáct. Název: Výroba oslepující bomby. Pomůcky: skleněná koule o váze patnáct mincí, kádinka. To bude asi tak všechno. Ještě bych rád poznamenal, že tento předmět se dá vyrobit i bez kádinky. Ale o tom až později. Látky: magenergie vydestilovaná z jednoho žaludu z posvátného dubu a voda. Pracovní postup: Zaprvé, do kádinky nalijeme vodu a vložíme skleněnou kouli. Zadruhé, kádinku zahříváme nad kahanem. Za teploty vody padesát stupňů vsypeme magenergii do kádinky: koule ji absorbuje. Po patnácti minutách udržování teploty vody na padesáti stupních kahan vypneme, kouli opatrně vytáhneme a osušíme.“ „Pane profesore, proč ještě patnáct minut udržujeme teplotu?“ „K tomu bych se hned dostal, kdybyste mne nepřerušil. Jde o to, že za tuto dobu skleněná koule vstřebává a kumuluje v sobě světlo. Až pokus budete provádět, povšimněte si toho, že čím víc už koule absorbovala světla, tím bude neprůhlednější. Správná bomba by měla mít kovovou barvu.“ „A jak se tento pokus provádí bez kádinky s vodou?“ „Koule se obalí magenergií a nechá třicet minut na co největším světle. Výsledek však bude mít jen poloviční účinnost.“ „Kde budeme výsledky pokusu zkoušet?“ „Samozřejmě že až na střelnici, a to jen na dobrovolnících,“ řekl profesor Quidus a neznatelně se pousmál. Vzpomněl si, jak si se spolužáky před třiceti lety užili spousty legrace, když bombu hodili do přeplněné chodby. „Tak abychom se do toho dali. Začněte s pok…“ Quidova slova přerušilo zvonění. „Zase jsme nic nestihli. Pokus provedeme příště, nyní se přesuňte do další hodiny.“

Záznam z hodiny alchymie na univerzitě v Osiriu


Oslepující bomba vypadá jako kovově šedá koule, která má asi 10 cm v průměru. Váží 15 mincí. Vybuchuje při prasknutí skla (například při prudkém nárazu o zem) za prudkého uvolnění intenzivního světla. Všichni kdo se dívají do epicentra výbuchu si hází proti pasti Odl – 7 – oslepnutí na 1-6 kol/oslepnutí na 2-12 kol. Velikost okruhu účinnosti rozumně zváží PJ v závislosti na podmínkách (zda je den čí noc, …) stejně jako bonusy a postihy proti pasti. Nyní bych se rád omluvil za velkou nekonkrétnost, ale rozumné zvažování v závislosti na podmínkách není zrovna moje silná stránka, takže neuvedu klasický rozsah například za dne. Byl bych proto rád za ohlasy v diskuzi. Oslepující bombu vyrobí i alchymista na první úrovni.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 25

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0


Je to vynikající nápad a nepochybně příští pondělí použiji.
Připadá mi to moc levné. Takto by jich mohla mít družina jedna dvacet a začínat boj jen takhle. Oslepení bych razantně zmenšil. Necháme-li cenu stejnou, oslepení by se mohlo pohybovat kolem 1-2 / 3-4 kol.
Také se to velmi hodí při útěku.


 Uživatel úrovně 0

Docela dobré. (ve tmě určitě)


 Uživatel úrovně 0

5*. Na poriadny flashbang som si už dlho brúsil zuby, vidím, že Glain má dobré nápady. A ten popis je vzhľadom na môj štýl vedenia hry úplne postačujúci...


 Uživatel úrovně 0

To by mě nikdy nenapadlo takhle popsat výrobu předmětu. Za to 5* Za to dole tak 3*=>4*


 Uživatel úrovně 0

Originalni napad i popis. Ale ucinek je podle me prilis silny. Kdo se diva spatnym smerem je v prumeru na 5 kol oslepeny=drasticke postihy v souboji=skoro_jista_smrt. To vse za cenu tri magu, 10 zlatych a dvaceti minut vyroby.
Resenim je bud zvednout cenu, nebo upravit ucinnost. Treba takhle: potencialni zasazeni si hazou proti pasti obr-3 az 10- a o kolik podhodi, takovy maji az do konce kola postih k uc a oc. Kazde nasledujici kolo se postih zmensi o dva. Vyska pasti zavisi na situci:3-velky otevreny prostor za jasneho dne, 10-cernocerna noc, jeskyne, tmavy zrcadlovy sal apod.


 Uživatel úrovně 0

Tan začátek mi stašně, ale strašně připomíná mého učitele. Účinek slabší,ale přesto účiný a šikovnému válečníkovi ten kousek stačí, a protože mám dneska dobrou¨náladu a líbí se Ježíšek daruju ti dárek.


 Uživatel úrovně 5

4 tolwyn: přesně naopak, trvání je doba účinku (lektrar rudého kříže ji má například: trvání: stále), trvanlivost je doba skladovatelnosti a použití, jakou u našich potravin. Dobrý nápad, použití vyprávění jako výroby je také plus.
J.S.


 Uživatel úrovně 0

No....jak je vidět....rozumné zvažování není tvou silnou stránkou :-) (ale přeci jen ses mohl pokusit)

Mimochodem trvání není doba účinku, ale doba po kterou se dá používat, tzn. pokud napíšeš jedn rok u nějakého lektvaru,dá se rok používat, ale potm už je zkažený, aspoň myslím