Alchymistické Předměty

Sluneční lektvar Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 27

Skupina: Lektvary

Magenergie: 10

Suroviny: 10

Základ: med, voda

Trvání: níže

Výroba: níže

Barva/chuť/zápach: 50/60/30

Popis:

Tento lektvar se vyrábí z včelího medu a čiré pramenité vody. Alchymista si tyto látky připraví v poměru 5 :1 ( hodnoty jsou ve flakóncích na 1 lektvar) a smíchá je. Tímto smícháním dojde k chemické reakci při které se lektvar mírně zahřeje a pak začne vydávat světlo. Světlo má intenzitu 5 luceren ale i přesto lektvar nevydává žádné teplo. Sluneční lektvar takto silně svítí asi 36 hodin a dalších 12 hodin se jeho intenzita svitu snižuje až zhasne úplně. Doba svícení lektvaru je ale také závislá na jeho přesnosti namíchání. Při špatném poměru namíchání se jeho doba a intenzita svitu snižuje, ale většinou při špatném poměru namíchání dojde k tak prudké chemické reakci že ji zkumavky nevydrží a explodují. Tato exploze způsobí zranění za 1k6 životů v okruhu 0,5sáhů a 1-3 životů do okruhu 1sáhu ( PJ si určí při špatném poměru dobu a intenzitu svitu a nebo jestli lektvar bouchl ). Pokud se lektvar vylije nebo jinak ho stačí znečistit přestane svítit ( takže bych doporučil si první pořádně si vymýt a vysušit zkumavky ). Pokut máte lektvar už hotov můžete ho bez obav rozdělit do menších lahví samozřejmě že čistých. Pokut lektvar rozdělíte tak se přímo úměrně sníží jen jeho intenzita svitu a doba svitu. Doba výroby je doma v klidu 2 směny, v jeskyni 6 směn. Ale je také možné si tento lektvar předpřipravit v klidu doma a v jeskyni jen smíchat což zabere jen 2 kola. Ale toto předpřipravení zabere doma 3 směny a v jeskyni 9 směn protože je tato složitější a musí se do něj investovat misto 10magů 20magů. Z důvodů toho takto předpřipravený lektvar vydrží týden aniž by ztratil své vlastnosti po smíchání. Pozor: Po dosvícení jej můžete buď vylít nebo si jej můžete nechat a použít jako jed. Protože veškeré užitečné látky se vypotřebují a zůstanou jen škodliviny které po vypití nebezpečnost Odl~5~ 1-6/11-16. Jeho barva je nažloutlá beze vůně a chuti. Pokud se někdo ptá proč jsem použil k výrobě zrovna med a čirou pramenitou vodu. A zrovna tato kombinace by měla vyzařovat světlo? Tak jsem vzal med z tohoto hlediska: pokud slunce svítí dodává svou energii trávě, stromům, které rozkvetou a včely z jejich květů zabírají nektar ze kterého vyrábějí med ale energie kterou slunce dodalo rostlinám vněm zůstala. A dodaná magenergie jí umí uvolnit. A ta voda tam je jen na zředění lektvaru aby nebyl tak hustý, ale hlavně aby se světlo lépe uvolňovalo.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 27

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Plně souhlasím se setsanem, ale i s některými body ostatních takže za 3*


 Uživatel úrovně 0

Nemnoží se tu nějak moc svítící lektvary?Ale myslím si že tenhle patří ke špičce.


 Uživatel úrovně 0

Není to tak špatný. Má to své moouchy, ale nic není dokonalý. Možná by si ho měl setsan napsat sám, když má tolik nápadů a ta "kiselina".


 Uživatel úrovně 0

setsan: já si myslím, že zajíždíš moc do reality. jsme ve světě fantazie. Jen ho nech, ať si sní! Jo a kyselina se píše s Y! :-)


 Uživatel úrovně 5

1) zajimavej napad ale zalozen na nefungujici reakci
2) kdyz smichas med s vodou tak ho zredis zadna reakce neni
3) pramenita voda muze byt pekne znecistena dej tam ze voda se musi prevarit
4) dej nejaky slozky co delaji reakci co treba kiselinu a zasadu pri tom vznika teplo (energie)
5) pokud to nechas tak jak to je tak ty slozky bys mel upravit pred smichanim ne potom, kdyz je smychas pred tim tak je pomoci magie muzes zmenit a pak by se chovali jinak treba tak jak pises
6) v com ten lektvar mas ber 5 flakonku medu a 1 flakonek vody to mas 6 deci, jinak zmen pomer tak na 2 flakonky medu 3 flakonky vody svar to nech to zkvasit a mame moc dobry piti. Ne vazne bud to var aby s toho byl 1 flakonek nebo to dej do lahve.
7) ten vybuch dej pri vyrobe pri neuspechu
8) moc malo magu dej tak 20 Magu aby si nejak zmenil ty slozky a tim aby mohli reagovat, nebo zmen slozky a dej jen 10 magu
9) s tim jedem neni spatnej napad stim ze bych nechal chut a vuni jako med vzdyt je to z medu a spatne rozpustny vem kolik je tam medu a zkus si to zamichat nekam.
Mas 2


 Uživatel úrovně 5

Nápad je to zajímavý,leč ten jed se mi nezdá...kdo by pak vyráběl MELENOVU POMSTU,myslím,že to svícení samo o sobě by mohlo stačit.


 Uživatel úrovně 0

Myslím si, že je to konečně jeden z těch lepších. :-)


 Uživatel úrovně 0

Jo, je to opravdu dobré... Dejme tomu že je to radioaktivní med, to vysvětluje tu svítivost... Neinspirovala tě náhodou lahvička od Galadriel, kterou dala Frodovi když odjížděli z Lothlorienu po Anduině na jih k Raurosu? Ale jinak 5*, jak jinak...


 Uživatel úrovně 0

tak tady hvezdičkama šetřit nebudu. Dobrej nápad dám 5*


 Uživatel úrovně 0

Všechna čest a sláva...5*