Alchymistické Předměty

Poi magicum Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 15

Skupina: Jedy

Magenergie: 60

Suroviny: 10

Základ: dračí srdce

Nalezení: u VELMI dobrého alchymisty

Trvání: ihned/1 kolo

Výroba: 1 den, doma

Nebezpečnost: viz. níže

Síla: viz. níže

Barva/chuť/zápach: viz. níže

Popis:

Poi magicum je jed, který pracuje na principu rozpadu buněk pomocí výbuchů malých množství magenergie. V mém světě totiž „funguje“ kouzelník tak, že jeho buňky jsou zvyklé na vyšší množství magenergie než buňky normálního vesničana. Kromě toho je kouzelník také schopen sám od sebe magy vstřebávat a cíleně je uvolňovat. Samovolně uvolněná magenergie má ve zvyku dělat různé věci (zkuste zlomit plně nabitou Ebenovu hůlku), nejčastěji vybuchovat. A snězením poi magica se v něm obsažená magenergie uvolní a začne vybuchovat. Na to není třeba zvlášť velké množství magenergie, buňka není pro jeden mag nic. Takže takových 20 magů by mělo stačit na roztrhání organismu zevnitř. Samozřejmě že takový jed není k dostání všude, výrobní postup je znám jen několika lidem a ti se s ním nešíří a raději si ho celý pamatují, než aby jej někam zapsali. Ale abych už uvedl charakteristiku. Poi magicum je fialový prášek bez chuti a zápachu, rozpustný ve vodě i tucích. Při tomto ději získává barvu, zápach i chuť stejnou jako látka, ve které byl rozpuštěn. Podle kvality je tak jeho nápadnost ve všech těchto vlastnostech 0-10. 1 mince obsahuje 20 magů. Zvlášťefektní je použití 2 mincí a víc. To je totiž magenergie velká dost na to, aby výbuchy nebyly jen na buněčné bázi, takže postava vybuchne zevnitř a všude kolem poletují její kusy. Past při jedné dvacetině mince je Int (čím je člověk inteligentnější, tím více magenergie jsou jeho buňky ochotny snést) – 1 – nic/5-15 (2k6+3) živ. Za každé dvě další dvacetiny se past zvyšuje o 1 a k neúspěchu se přičítá dalších 5-15 živ. Od desáté dvacetiny je past Int – 6 – 5-15/30-90 živ. a samozřejmě se dál zvyšuje. Protože jsou kouzelníci a hraničáři cvičeni ve střebávání magenergie, mají bonus proti pasti +1. Poi magicum se vyrábí z drtě dračího srdce (což mnohým alchymistům z těch, kteří znají poi magicum připadá jako plýtvání, protože dračí srdce se dá použít na spoustu jiných užitečných věcí) za zvýšení už tak vysoké magenergie.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 15

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Wow! Neco jako samovznícení ve hře Parasite Eve! To je zlý... :-)


 Uživatel úrovně 0

Něco jako dekomprese u nás


 Uživatel úrovně 0

Je to dobré, ale myslím že buňky na inteligenci docela kašlou... Jinak mi to docela připomíná samovznícení, kdy se v mitochondriích nakumuluje obrovská energie a ony začnou řetězovou reakcí vybuchovat, což se navenek jeví jako hoření lidské tkáně... Já jenom že by to šlo i v reálu... 5*


 Uživatel úrovně 0

Morgar: čím více magenergie tělo zrovna obsahuje tím hůř pro něj


 Uživatel úrovně 0

Taky jsem přemýšlel, že je lepší aktuální magie, ale pak mi přišla logičtější veškerá, protože na tu je tělo zvyklé.


 Uživatel úrovně 0

Nemám co dodat(vše už bylo řečeno).


 Uživatel úrovně 0

Morgar: 1)správně
2)poi magicum se jen tak neprodává (přiznávám se, že to tu píšu, protože nic nedomyslím (jako například cenu), tzn. cenu určuje PJ podle postavení hvězd a své nálady, jistě ale bude hodně vysoká)
3)obojí
4)máš pravdu, jsou to dvě mince, co se týče magenergie a surovin, ale z jednoho dračího srdce se dá pochopitelně vyrobit více
5)ta past se mi zdá jako dobrý nápad, ovšem chtěl jsem, aby nad dvacet magů oběť neměla šanci odolat. Ten postih -1 za každých 10 magů je rozhodně dobrý, ale dal bych ho za aktuální magenergii, ne maximum.


 Uživatel úrovně 0

Skvělý nápad, ale mám pár připomínek a otázek:
1. taky jsem myslel, že je to moc silné, ale když jsem viděl základ (dračí srdce), bylo jasné, že Poi magicum se neprodává po desítkách
2. Za jakou cenu by se ale mělo prodávat?
3. Vybuchuje když se sní jako prášek nebo až když je prášek rozpuštěn v tekutině a ta se vypije?
4. Kolik mincí prášku se vyrobí při použití daných surovin? Nikde to není napsáno, teda alespoň jsem si toho nikde nevšiml. Nejspíš 2 mince (tzn. 40 magů)
5. K té pasti se rozepíšu trochu více. Past na inteligenci je dobrý nápad.
Zvyšování pasti: za každé 2 magy až do 20 magů včetně se past zvýší o 1 (při použití 20 magů by byla 10) a pak by se zvyšovala o 1 za každé 4 magy. Maximální počet 40 magů (při použití 40 magů by byla past 15). Od pasti by se pak odečítalo -1 za každých 10 magů, které má kouzelník nebo hraničář maximálně k dispozici.
Síla:
do 10 magů : nic / 5-15
do 20 magů : 5-15/15-30
do 30 magů: 15-30/30-60
do 40 magů: 30-60/60-90
To je vše. Rád bych věděl, jestli jsem měl s tou pastí dobrý nápad.


 Uživatel úrovně 5

4 ferin: alchymista má magenergii v truhle, ne v mozku ! J.S.


 Uživatel úrovně 0

Zombie:To by alchymista naměl vůbec šanci ( například se 300 magy :o))