Alchymistické Předměty

Petarda / bouchací kulička Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 15

Skupina: Výbušniny

Základ: jododusík (1 unce), písek (1 unce)

Nalezení: -

Trvání: ihned

Výroba: 8 kol + 25 kol schnutí

Nebezpečnost: -

Síla: -

Barva/chuť/zápach: -

Popis:

Trvání výroby 8 kol + 25 kol schnutí
Trvanlivost stále
Trvání účinku ihned
Dosah účinku dotyk
Past -
Síla zbraně/zbroje 3/-2
dostřel 2/4/5
Sféra -
Úroveň výrobce Alchymista - 2
Váha 2 unce = 10 kuliček (á 6 gr)
Cena 1 měďák Skutečná cena 3 měďáky

Postup výroby je jednoduchý. Za mokra smícháme nejlépe čerstvý jododusík s propraným a oschlým pískem, směs se nalije do forem a nechá se vyschnout. První část nezabere více jak 8 kol (minut), vysychání pak trvá asi 25 kol. Poté doporučujeme kuličky uchovávat v dřevěné vlně, v nasekané slámě a tak podobně. Mírný náraz (pád do cca 10 coulů na kámen) je neodpálí.

Při nárazu či vhozením do ohně exploduje se zábleskem a prásknutím (oboje je znát na vzdálenost asi 25 sáhů). ÚČ jedné kuličky je cca 3/-2. Při použití více kuliček se efekty sčítají. Oslepení a ohlušení může být brána jako past s N = 1-2x počet kuliček, vlastností je Odolnost nebo Sluch, Zrak + hod 1k6.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 15

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

sou tam nějaký nesrovnasosti např. : 1 kolo se nerovná 1 minutě...


 Uživatel úrovně 0

Já teda nevim, ale jododusík je pěkná svině a ten pád z výšky 10 coulů by ho dost pravděpodobně odpálil! V tomhle množství na petardu by ti to asi urvalo prsty.Taky příprava jododusíku NH3+I2, suroviny, které v Drd jen těžko seženeš (hlavně NH3).Možná by to bylo jednoduší z třaskavé rtuti, ta není tak citlivá a rtu't je dostupnější...


 Uživatel úrovně 5

Zombie: podle me by pak ta vyroba jododusiku mela byt u kazdyho vyrobku kde se pouziva aby to clovek nehledal.


 Uživatel úrovně 0

Jo zdá se mi to dobré a použitelné uvidíme při hře.


 Uživatel úrovně 5

ech pardon, to 15/+3 je z jiného RPG, kde jsou daleko silnější zbroje ... :o)
Ad jododusík: bude to tu tvedeno jako další předmět. Musí se vyrobit zvlášť a žádná psina to nebude, proto není uveden v ceně.
Tyto kuličky lze vyrobit i IRL, ale nedoporučuji .... NAvíc jakmile jododusík jednou vyschne, je citlivý i namočený (vlastní zkušenost), holt to není střelný prach. á 6 gramů znamená kulička váží 6 gramů, tj 10 kuliček váží 60 gramů a to už je docela dost.
Marate, množství použité výbušniny hraje roli, dejme tomu že 1-5 kuiliček mírně ohluší ultrasluch, 6-10 kuliček trochu omezí elfa v citlivosti sluchu a nad deset to ohluší kohokoli na 6- vzdáílenost v sázích kol.
J.S.


 Uživatel úrovně 0

No také si myslím, že ta petarda je trochu předrsnělá, a pak to sčítání za víc je už opravdu moc, tím bych cvhodil zabíjet draky!
Myslím, že spíše než nějaká obskurní chemikálie jako základ by to mělo stát nějaké suroviny. Taky bych to zdražil a to o dost.
To zvlhávání o kterém psal setsan mi zase přijde jako blbost, stejně tak jako u bomb atd.


 Uživatel úrovně 0

Zmbie :o) jak říkal setsan má to nápad, ale jedodusík ten mi už nesedí, ale je to stejně jedno stará dobrá poterda máš 3 :o)


 Uživatel úrovně 5

1) moc levne
2)zajimavi napad
3) nevim ten jododusik je asi dost problematycky sehnat a asi nebude levnej mozna i na jeho vyrobu budou potreba nejaky magi a suroviny podle me se asi za 1medak nesezene, nebo ten 1 medak je cena ceho
4) nevim tohle bych dal ciste pyroforovi
5)nevim cim myslis Síla zbraně/zbroje 3/-2
6) neni utok 15/+3 trosku moc a jeste kdyz hodim 10 kulicek tak budu mit 150/+30 tim zabyju Krola Valecnika na 30 urovni podle me by to melo mit o hodne mensi UC tak 5/+1 a delat to jen stinove zraneni.
7) nezda se ti vaha 6 gramu 10 kulicek trosku malo nemelo by to byt ze 1 kulicka vazi takovich 20 gramu mozna i vic (s utokem 5/+1 stinovejch, u tech tvich 15/+3 by to musela byt minymalne 0.5 Kg petarda)
8)mozna by nestalo napsat ze smes velmi nasava vlhkost a vlhne
9) ten jododusik se urcitevyparuje takze bych tomu dal nejaky trvani treba 1 az 3 tydny
10) tu past sniz a taky by zalezelo jak by se strefil udelal bych to past odl 3xpocet kulicek osoba je zarazena na 1k3 kol (Inc -1) / postava je totalne prekvapena na 1k3 kola (INC -3)
Mas 1 podle me to potrebuje hodne dodelat.


 Uživatel úrovně 0

Hezké, jen se mi nezdá to oslepení a ohlušení - když odpálíš čtyři kuličky místo jedné, nemyslím, že to udělá čtyřikrát tolik randálu.