Alchymistické Předměty

Klenoty pravdy Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 30

Skupina: Ostatní

Magenergie: 130

Základ: zlato, dva křišťály

Trvání: x dní

Výroba: třináct dní

Magy/den: 1

Popis:

Můj broučku, musíme se toho tvého prďoly zbavit, nechci už dál být s tebou jen tajně."
"Jistě, ty hlupáčku, nebude to dlouho trvat, jen co sepíše závěť - šmik."

Hlasy vycházely z prstýnku, který ležel na stole. Starý pán se zachmuřil.
"Že já blázen jí naletěl, mělo mi to dojít, že mě chce jen zneužít. Ještě že mi Barnabáš dal tuhle pojistku. Už dnes večer budeš po smrti, ty líbezná zmije."

Vznik, historie a využití
Láska je věc nestálá a lidé jsou žárliví, zvědaví i proradní. Jeden bohatý alchymista (jehož jméno si už nikdo nepamatuje) měl krásnou mladou ženu a chtěl si ji hlídat. Vyrobil dva prstýnky, jeden zvuk chytal a přenášel ho do druhého - druhý ho reprodukoval. A jeho milá dostala k narozeninám dar, který jí později způsobil smrt (tedy, její skon zapříčinil jeden velmi silný jed, ale nebýt toho proklatého prstenu, dědek by se o jejích záletech nikdy nedozvěděl).
Alchymista začal pak Klenoty pravdy (jak tyto předměty nazval) nabízet svým zákazníkům, mezi které patřil i jistý trpaslík jménem Smog, velmi schopný manipulátor a vysoce postavený člen v královské síti špehů a zabijáků. Tomu brzy došel význam Klenotů, jejich tvůrce zabil a vzal mu recept. Mnoho obchodních magnátů a šlechticů, rádců a velitelů dostalo v té době nějaký překrásný šperk. Dobrá polovina z nich do měsíce záhadně zmizela z veřejného dění i ze světa. Smog se dostal do učebnic všech sicců a politiků a Klenoty se staly předmětem, se kterým se muselo začít počítat. Nyní už si na ně ti lepší dávají pozor a alchymisté vymýšlí, jak je přelstít - ať už pomocí přebarvení křišťálu, zabudováním Klenotů do opasků, či jejich zapojením do výzdoby šatů.
Navíc Klenoty počali využívat dobrodruhové - při různých výpravách do jeskyní apod. Ve chvíli, kdy vytvoříte dva páry klenotů, se můžete docela dobře domlouvat mezi sebou. Že klenoty nefungují jako naprosto běžné spojení na dálku zapříčinila pouze jejich vysoká cena a to, že jsou vázány na určité dvě osoby.

Výroba a Pravidla
Výroba samotná je dost náročná a je jí schopen pouze alchymista na patnácté a vyšší úrovni. Je třeba zlata a dvou broušených křišťálů, jaké šperky z těchto ingrediencí zhotovíte (respektive jaké šperky si pro výrobu nakoupíte), je již čistě na vás. Jeden musíte ale upravit tak, aby se dal ovládat - stiskem křišťálu, zapnutím spony apod. Tomu budeme říkat reprodukční. Dejte pak oba do vývaru z netopýřích křídel (nevydestilovaných, alespoň deset párů) a po dvanáct dní vkládejte do Klenotů vždy pět magů do každého. Poslední třináctý den si reprodukční navlečte na prst, zavěšte na krk, natáhněte na ruku a druhý - ten, který má odposlouchávaná osoba nosit, jí dejte alespoň na hodinu - tak, aby se dotýkal jejího těla. To bude Klenot slyšící. Poté vložte do obou poslední pěti magovou dávku společně s dalším množstvím, jaké si vyberete (podle toho jak dlouho chcete, aby vám předmět vydržel - musíte připlatit mag na den). S půlnocí začnou Klenoty pravdy fungovat. Slyšící odposlouchává veškeré zvuky ve chvíli, kdy ho má předtím určená osoba na sobě. Reprodukční je ve chvíli spuštění majitelem přenáší ve stejné intenzitě, jako jsou vyřčeny - respektive jak je slyší oběť.
Ve chvíli, kdy zemře jedna z osob vlastnících Klenot - ať už reprodukční, či slyšící, Klenoty přestanou fungovat. Spojení je přerušeno když se od sebe vzdálí na víc než pět + úroveň alchymisty, který předměty tvořil mil, ale po přiblížení je opět navázáno.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 30

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Dobré, není to ani moc levné, na to co to umí. A naštěstí je tam ta svízel, že odposlouchávaný si musí ten šperk jeden den nosit, a pak ho vrátit k dodělání. Takže pokud bude oběť vědět o existenci něčeho podobného, tak je v pohodě a nachytat se jen tak nedá. Navíc mag na den je obrovská suma. Dávám 5*.
P.S. Co je to za magora ten Thorin? Vyprodukoval už něco, že tady plno lidí jen tak pro nic za nic stírá?


 Uživatel úrovně 0

Ohledně hodnocení, souhlásím s většinou, protože je to fakt dobré... za5*


 Uživatel úrovně 0

dost dobrý


 Uživatel úrovně 0

Je to fakt super. Jediné co se mi nelíbí je že jeden den trvání stojí 1mag v tom ma Quicci pravdu, ale je to věc názoru. 5*


 Uživatel úrovně 0

dobrý! asi s tim brzo seznámím svojí družinu - ať si dávaj pozor co řikaj :-)


 Uživatel úrovně 1

Marat, už viem čo dám svojej nastávajúcej ako obrúčku :)))
za 140 magov( (12*2*5) +2*5) + 2 magy za deň za sadu je to imo dosť drahé... daj tomu 140 + 150-200m a trvanie rok alebo tak...
a dala by sa vyrobiť aj verzia s obmedzením len na hluk produkovaný nositeľom prsteňa... (+250m...)
fajná hračička...
summa: *****


 Uživatel úrovně 0

Eddy: huhuhuhuhuhuh:-) To je moc pěkné, doufal jsem, že to tak bude vypadat. To cos napsal vypadá jak TV shopping - díky minikuši a klenotům jsem nepřišel o 500 zl...noneníto úžasné? Když Klenoty vyrobíte do tří dnů po přečtení, dostanete nádherné obaly na prstýnky a mycí sadu, obojí zcela zdarma...
Sanka: mNě se to líbí:-)


 Uživatel úrovně 0

Ty alchymisti jsou čím dál lepší.Asi si ho zahraju...

K věci:hezky napsaný,dobře vymyšlený,správně propracovaný...
Neni co dodat.


 Uživatel úrovně 0

Mě se to líbí...


 Uživatel úrovně 0

Very gut není co dodat:
Jedna situace.
Použil jsem klenoty pravdy jeden prstýnek mě jeden jednomu druidovi co jsem mu moc nevěřil. Najednou slyším, poté co druid vešel do místnosti a řekl ať za ním nechodíme. "Vítej brtře! , Vítej"
"Ano, vedu vám jednoho namyšlence, koukejte dal mi prsten", "hmm zajímavé". "Je očividně bohatý, okradem ho, tady bradák vyleze na střechu a v bahení ulici na něj skočí...zavedu ho tam." Pak jsem čekal až druid vylezl ven. Šli jsme na jeho přání ulicí a měl jsem minikuši na předloktí. Slyšel jsem prasknutí tašky a v tu chvíli jsem střelil v jednom kole nahoru a na druida. Díky Minikuši a Klenotům pravdy jsem nepřišel o 500 zl. Díky !