Alchymistické Předměty

Omračovač Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 16

Skupina: Jedy

Magenergie: 8

Suroviny: 30

Základ: jablečná vůně

Nalezení: -

Trvání: ihned/1 kolo

Výroba: 8 směn doma

Nebezpečnost: 13

Síla: ochromení na 5 kol/ochromení n

Barva/chuť/zápach: 10/90/150

Popis:

Je to čirá kapalina se zápachem po chlóru a chutí po jablečné vůni. Je to pouhá jablečná vůně až na to, že byla trochu pozměněna receptura a tak účinkuje mnohem rychleji a má méně nápadnou barvu. Používá se tak, že trochu této kapaliny naneseme na látku a oběti jí přiložíme k ústům. Pokud oběť o útočníkovi neví, tak si hází na past Odol - 13 - ochromení na 5 kol/ochromení na 3 směny (to znamená, že i když uspěje, tak je stejně ochromena, protože se vždy alespoň trochu této látky nadechne). Pokud o útočníkovi ví a otočí se, tak si obě strany hází 1k6 + bonus za Sílu. Pokud má útočník více než oběť, tak se mu povedlo přiložit hadřík k ústům oběti. Jestliže měla oběť více, tak zabránila útočníkovi přiložit hadřík k ústům. Oběť si pak normálně hází na past viz výše. Pokud oběť o útočníkovi ví a chce ho překvapit, tak by byla nebezpečnost pasti jen 6, ale ti chytřejší by se spíše otočili a získali tak překvapení.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 16

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Je to takový průměr jako můj Zimotřas. Moc se mi nelíbí ta nebezpečnost 13 a čirá látka má barvu 10? Jak říkám, je to průměr, ale dobrý nápad s přiložením k ústům. To bylo celkem plus. Ten dodatek je taky trochu podivný, ale pravdivý.


 Uživatel úrovně 0

Oběť se nemusí vždycky nadechnout. Před pastí na odolnost bych tam nejprve dal nějakou možnost bránit se vlastnímu přiložení látky k ústům. Třeba kontrastní test na Obr. nebo případně na Sil.


 Uživatel úrovně 5

Adanedhel: Ja klidne dokazu nedychat nosem, aniz bych si ho ucpal. Navrhoval bych to upravit asi takto:
1.faze: Oba si hodi Obr+Sil (pokud utocnik prekvapi, ma bonus + 3). Pokud ma vice obrance, tentokrat se ubranil a utocnik muze v dalsi sve akci pokus opakovat. Pokud uspeje utocnik, prejde se k fazi 2.
2.faze: Obet ma latku u dychacich cest a haze si Odl - 9 - matohy (-2 k Uc, Oc a hodum proti pastem) na 1-6 kol /mdloby na 1-6 smen.
Jinak je to dobry napad a ja mu davam 3*.


 Uživatel úrovně 5

Nevim podle me past 13 a jeste ho to ochromi i kdyz uspeje je moc silny. Nevim jak definujes ze se alespon trosku vzdy nadechne podle me tento plyn by mel mit vzrustajici past podle koncentrace plynu treba 1kolo 4, 2kolo 8, 3 kolo 13 (i kdyz se mi 13 zda moc) a pasti nic/mdloby past odl 5 malatnost(-2 k UC a OC)/ omdleni, nic/ ochromeni 5 kol, ochromeni 5 kol/ochromeni na 3 smeny.
Me by zajimalo jestli cenu a veci co tu mas uvedeno plati pro celi lektvar nebo jen jednu davku a pokud pro lektvar tak kolikrat z lektvaru namocim hadr aby to melo tyto ucinky.
Pak by me zajimalo tato latka se velmi rychle vyparuje takze za jak dlouho se to vypari a nedalo by se to treba pouzit do lahve a do chodby a vypary by ochromovali podle me by to slo muzes udelat omracujici bombu.
mas 3.


 Uživatel úrovně 0

Zombie:A pro to ta past je právě šest, protože když obět ví o útočníkovi, tak může zadržet dech, ale nemusí se jí to taky povést.
Automatické ochromení je tam proto, že stačí jen nepatrné vdechnutí a obět je ochromena. Navíc, aby se nenadechla nosem, tak by si ho musela ucpat a to při překvapení asi nelze.


 Uživatel úrovně 0

No je to pěknej nápad, ale převedls to dostr chaoticky a nerealisticky... jinak podobně jako Zombie...


 Uživatel úrovně 5

Poznámka - překvapení NEHRAJE vliv při posuzování odolnosti na účinky jedu. Nelíbí se mi u tohoto jedu automatické ochromení alespoň na 5 kol, je to moc výhodné! Navíc zkušená oběť může zadržet dech :o) J.S.