Alchymistické Předměty

Lektvar opilého alchymisty Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 25

Skupina: Lektvary

Základ: bílál mořskál houba

Trvání: viz text

Výroba: 4 směny

Popis:

Lektvar opilého alchymisty objevil téměř náhodou pyrofor v důchodovém věku - jistý Mašlička, otec pyroforky Mašličky, který v současné době provozuje hospodu kousek od Fathoru a chystá se k otevření banky. Zde je jeho recept:


Vezmi půl čtvrtky libovolného alkoholického nápoje (víno, pivo, pálenka..) a nalij ho do kádinky. Na prach rozetři desetinu mince sušených květů máku a vmíchej do nápoje. Zapal pod kádinkou plamen a zahřívej, dokud se neobjeví první var - pak okamžitě kádinku sejmi z plamene a obsah nalej do připravené nádoby s bílou mořskou houbou ze západního pobřeží ostrova Warg. (Zakoupíš ji v přístavech za 1 zl/kus, dále od moře podle obchodníka za 5 až 50 zlatých za kus). Po 1 směně pak uzříš, že houba na povrchu ztvrdla a zčernala. V tom okamžiku ji opatrně rozřízni a pečlivě vymačkej zbytek tekutiny z vnitřku houby. Celou výrobu lze za 4 směny zvládnout. Získáš tak lahvičku (asi dvacetinu čtvrtky) tekutiny, která chutná, vypadá i voní jako původní alkohol. Toliko lakmusem lze zjistit přítomnost látek cizích, nicméně život neohrožujících. Tento lektvar lze pít samostatně nebo jej vlít do nádoby určené pro více lidí. Účinek lektvaru závisí na počtu lidí, kteří se o jednu dávku podělí. vždy se jedná o past na odolnost o síle (15 - počet pijících) s účinkem naprostá opilost při úspěchu, spánek a stejně dlouhá masivní kocovina v případě neúspěchu. délka opilosti způsobené lektvarem, případně spánku, kocoviny je (10 : počet pijících) + 1k6 hodin (zaokrouhleno nahoru) pokud postava hodí proti pasti o 4 více, než kolik činí past, je pouze ve velmi dobré náladě. Hodí-li proti pasti o 2 více (při pasti o síle 10 tedy aspoň 12), je jen normálně opilá pokud je použita více než jedna dávka lektvaru, past se zvyšuje o 5 za každý další lektvar


při malém procentu alkoholu (pivo, burčák) lektvar vydrží 2 dny pro nápoje alkoholické jako víno, likéry ap. vydrží lektvar 5 dní lektvar z pálenek, koňaků ap. vydrží 20 dní
> po uvedené době lektvar výrazně změní chuť, vůni i barvu

Příklad: Mašlička v zájmu družiny nalije do džbánu strážných dvě dávky lektvaru. Ze džbánu se napije 10 lidí. Síla pasti je tedy (15 + 5 - 10) = 10. 6 strážných hodí méně než 10 a usnou. Jeden si hodí 11 a vypráví si pod stolem s lahví. Dva si hodí 13 a motají se po strážnici. Velitel, který hodil 14, si zpívá a velice se baví pohledem na ožralou posádku.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 25

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Velice dobré!!!!


 Uživatel úrovně 0

No ehm... ...trapne


 Uživatel úrovně 0

Paráda, to bude ožralých hráčů


 Uživatel úrovně 0

Nová dimenze kalby! Jeden flakónek alkoholu a jsem podobraz! To je hezká věcička. Nevim, proč setsan vždycky kritizuje chemické pochody aj. ale viditelně o tom nemá moc přehled, když nepíše kyselinu s tvrdym y.



 Uživatel úrovně 0

užitelný, ale nevšiml jsem si (nebo jsem to nepostřehl) žádného popisu lektvaru(je olejoviý, černý...) * * * *


 Uživatel úrovně 0

Škyt.


 Uživatel úrovně 0

Je to zajímavé a hodí se to na trpaslíky co neklesnou pod medovinou. Jo to použiju :-)


 Uživatel úrovně 0

Dobre...nemam co dodat-5


 Uživatel úrovně 5

Carianty: to by asi slo ale z cenovyho hlediska je pro tebe lepsi koupit tvrdej alkohol nez dat do lektvaru pivo a doplnit magi(samozrejmne mluvim o situaci kdyz to muzes udelat) a pak by chtelo napsat kolik Mg se do toho musi dat pri pouziti piva a jinejch napoju.