Alchymistické Předměty

Bojová droga Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 27

Skupina: Lektvary

Magenergie: 40

Suroviny: 40

Základ: směs Býlí, Rulíku a Bolehlavu + Medovina

Trvání: 20 kol

Výroba: 6 směn

Barva/chuť/zápach: 100/100/100

Popis:

Tento lektvar má barvu medu a voní po medovině ale hořce takže se pozná že to medovina není a má odpudivou sladko hořkou chuť, která ještě dlouho po vypití lektvaru zůstává v ústech. A jeho následky po uplynutí působení sou strašlivé ale účinky to vynahradí(aspoň si to ty co ho používají myslí).

Lektvar zvětší na 20 kol po vypití sílu a obratnost o 3(stupeň může být i přes 21) a iniciativu o 3 se všemi výhodami co z toho plynou. Po uplynutí působení lektvaru se dostaví nevýhody v podobě alergického šoku je to past odolnost 10 křeče/zvracení obojí trvá 10 – 60(10*1k6) kol akorát postihy jsou jiné při křeči jsou postihy -3 síla a obratnost(stupeň) a iniciativa -2, při zvracení jsou postihy -5 k síle a obratnosti a k iniciativě -3. Tento lektvar je velice návykoví - Pokud postava vypije do sedmi dní 3 tyto lektvary hází si u třetího na závislost past odolnost 7 nic/návyk jinak za každý další lektvar se past zvýší o 2(takže při 4 je už past 9, při 5 je už past 11 a tak dal. Postava s návykem má pocit slabosti a motá se jí hlava -1 na obranu a na útok a -1 k iniciativě a to za každý den co nevypije tento lektvar pří vypití tohoto lektvaru tyto postihy ten den ruší a další den se počítají dal(postava si je vědoma že potřebuje tento lektvar a ne jiný). To trvá do té doby pokud neuplynou dva dny za každý vypitý lektvar( pokud postava vypije 4 lektvary a stane u čtvrtého závislá tak musí vydržet 8 dní aby se této závislosti zbavila pokud 7 den vypije tento lektvar tak ten den jí postihy zmizí, ale další den budou pokračovat dál a ještě navíc se doba závislosti prodlouží o dva dny.

Lektvar se vyrábí tak že do kotlíku se vylije 0,4 litru medoviny a uvede se do mírného varu pak se přidá směs Bílí Rulíku a Bolehlavu a za stálého míchání se přidávají další suroviny a magické látky který mění účinky jedu míchá a vaří se tak dlouho až lektvar zhoustne(hustota asi jako med) a lektvar je hotov jeho výroba trvá tak dlouho právě kvůli tomu že se lektvar nesmí spálit a musí být hustý. Medovina je tam kvůli tomu aby její sladká chuť překryla hořkou chuť Bílí Rulíku a Bolehlavu a surovin i tak má lektvar chuť sladko hořkou.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 27

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Trošku se to sere do Welfových lektvarů, které jsou mnohem dražší, ale to snad tak nevadí. Má to návyk (+). Cena/výkon je trochu malá (-). Dávam 4*.


 Uživatel úrovně 0

Rozpepsané, nápad dobrý no za 5*


 Uživatel úrovně 0

Fak dobry, to se musí nechat! Máš rád propracovanost, jak jsem si všimnul z tvého hodnocení. Když máš ale vždycky připomínky k chem. účinkům, tak musím napsat, že alkohol umocňuje sílu jedu = že by tě to zabilo. Beru to ale tak, že to vyrovnává těch 40 magů. Bydlej tam 4*.


 Uživatel úrovně 0

nic proti tomu nemám jen výroby si prohodil s účinky 5


 Uživatel úrovně 5

Dart: co vyblijes se a pudes do dalsiho boje a pokud jeste bude boj trvat tak se uz jen modlit.
cranich: diky


 Uživatel úrovně 0

supr a zase můžem do boje, ale co bude po něm?!


 Uživatel úrovně 0

Velmi dobre, za sebe davam 4* a za Kedrigena , ktery dal 0, 1* navrch....stejnak by si to zaslouzilo 5*.


 Uživatel úrovně 5

cmech6:kouzli se normalne(pri pusobeni lektvaru), jinak pri kreci a zvraceni samozrejme kouzlit nemuzes.


 Uživatel úrovně 0

Je to zajímavý nápad, ale proč jsou křeče slabší než zvracení (křeče jsou horší, když máš křeč, tak sa ti bude rozhodně hůře bojovat!!!) A zvýšení nad 21 bych nedával, to už je zasejc příliš!!! A jak je to s kouzlenim???
Tudíž, zajímavý nápad, takže 3*...


 Uživatel úrovně 5

Schopne a velmi účinné....a funguje to
Podepsal se Vedro