Alchymistické Předměty

Jedová koule Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 6

Skupina: Zbraně

Suroviny: 15

Základ: Skleněná koule

Nalezení: -

Trvání: do rozbití

Výroba: 1 den doma

Popis:

Trochu připomíná řemdih. Do koule alchymista vyvrtá díru. Zároveň musí mít připraven nějaký jed, a to o množství, které by se vešlo do 5 flakónků. Tímto jedem naplní kouli a jakmile je plná, zataví do otvoru řetěz s rukojetí. Přechovává se v železném pouzdře, měkčeném, aby nedošlo k předčasnému rozbití. Má sílu zbraně 4, ale zranění udělené pomocí ÚČ je jen stínové. Koule se rozbije a střepy zasaženého pořežou (1k6 ž) a do rány se uvolní jed.(případně v blízkosti zasaženého,třeba jablečná vůně) Je jasné že do koule se musí vpravit pouze jed který je určen pro vdechnutí nebo k dostání do krevního oběhu.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 6

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

To samé (Zambie). Jedna čtvrtka je zhruba půl našeho litru. Jeden flakónek je asi čtvrtina čtvrtky. Cca asi 1deci. Tedy koule, do které se vleze půl litru jedu? Alchymista nevyvrtá díru, on musí mít dutou kouli. A velikou.
Jedná se o specielní zbraň, nebo jde o obyčejný řemdih, kde se přidělá ona dutá koule s jedem? Kolik stojí zhotovení takového nástroje? Kolik váží.
Myslím, že tato věc má takové náklady, že se nevyplatí dělat (půl litru jedu)


 Uživatel úrovně 0

Umm, trochu nepředstavitelná výroba, což? Jinak nápad je gute.


 Uživatel úrovně 5

Aha, ta zbraň je nejspíš skleněná, co ? Skus sis zatavovat předmět, ve kterém máš cca půl litru těkavého jedu ... Jak je ta zbraŇ těžká a jaká povolání s ní umí bojovat ? (udeřit) Jak je dlouhý řetěz ? Nechtěl by jsi přeci být poblíž středu jedovatého oblaku ... A pokud použiješ jed, který se musí dostat do krve, plýtváš s ním, neboť při nárazu a rozbití koule většina jedu steče po zasažené ploše nebo se jednosuše rozprskne po okolí.
J.S.
Ps: je to uhozený, ale pokud se to dodělá, nebude to vadit :o)


 Uživatel úrovně 0

A to je to jako na jedno použití? To je trochu blbý ne? Za ty prachy + jed na jedno použití?? Už dávno mě napadlo něco trochu podobnýho. Udělat hůlku na konvi s "bodcem" kterej by bal dutej a nalíval by se do něj jed. Ten jed by se malými kanálky přiváděl na ostří. S kurare je to dost, dost a dost silný, proto to nepoužívám. :-))) jsem PJ

Erkenel


 Uživatel úrovně 0

a to vsechno děla sám alchymista? Mohl si to trocha propracovat