Předměty

Šavle Pána ghůlů Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 14

Skupina: Artefakty

Síla zbraně: 7/+2

Kvalita zbroje: +2

Délka: 1

Váha: 15 mn

Popis:

Stál na obrovské pláni, kolem dokola poseté mrtvolami, které patřily jeho vojákům. Věděl že nezemřeli nadarmo. Armáda ghůlů, která se objevila jakoby odnikud a plenila Mazaluskou říši byla konečně zničena, a válela se mezi mrtvolami jeho vojáků. Před ním teď stál vůdce celé té armády, ten který si říkal Pán ghůlů, a v ruce svíral svůj meč. Generál Elrevat věděl, že aby bitva skončila, musí zabít i jeho. Pán ghůlů zaútočil první. Elrevat ale odrazil šavli, která se právě chystala dokončit smrtící oblouk a tím ji vyrazil z ruky jejího majitele, který se po ní okamžik poté začal opět natahovat. Sám při tom taky upustil svůj široký meč, ale naštěstí měl u sebe ještě krátký a podařilo se mu s ním zabránit Pánovi ghůlů sebrat svou šavli. Zároveň mu zabránil udělat cokoli jiného. Zabil ho. To už ale nevnímal, protože padnul vyčerpáním. Po nějaké době se zase probral. S námahou se postavil a díval se na mrtvého Pána. Doteď mu ze zad vyčnívala Elrevatova zbraň. Takže to dokázal. Podíval se na svůj meč ležící nedaleko na zemi a zjistil že už je v boji nepoužitelný. Ze zad Pána ghůlů vytáhl svůj krátký meč a vrátil ho zpět do pochvy. Pak se podíval na zbraň, po které se Pán ghůlů před smrtí natahoval. Pěkná zbraň. A teď je moje. Uchopil jí, a najednou věděl odkud se všichni ty ghůlové vzali. ,,Bude lepší když o tom svým nadřízeným neřeknu.‘‘ řekl si Elrevat, a otočil se směrem k domovu.

Popis:
Šavle je celá vyrobena z jakési neznámé kosti, pouze záštita je potažena nějakým kovem. Rukojeť je obalena černou kůží. Na malíkové straně rukojeti je (nejspíš) vyřezaná humanoidní lebka, jejíž oči směřují stejným směrem jako ostří. Symbol lebky je taktéž vyřezán na záštitě, v místech kde většinou bývají drahokamy (uprostřed). Celá čepel je z kosti, bez jakéhokoliv potažení kovem a ani ostří není kovem tvořeno. Čepel je zajímavá právě tím, že je jen z kosti, a přitom překoná i meče ze železa. Protíná zbroje, střetává se s jinými zbraněmi, a přitom na ostří není jediný zub, jediná rýha. Tedy rýha, která by byla způsobena opotřebením. Na čepeli (z obou stran) jsou totiž vyryty drobné runy, které začínají kousek pod špicí a končí kousek nad lebkou uprostřed jílce.

Popis vlastností:
Speciální vlastnost šavle je použitelná pouze postavou/bytostí a na postavy/bytosti které jsou na stejné nebo vyšší úrovni než je 15. Tak tedy: První fází speciální schopnosti šavle je probodnutí srdce žijící bytosti. Aby k tomu došlo, je potřeba na útok hodit o: (5×úroveň oběti):úroveň útočníka více, než by bylo potřeba k úspěšnému zasažení (alespoň za jeden život). Je-li srdce probodnuto, a šavle vytažena z rány, už se vlastně nikdo nemusí starat. Rána se zacelí, jako kdyby jí nebylo a oběť není vůbec zraněna, jenom okamžitě omdlí. Nejbližší noc po tom, co došlo k probodnutí, začne přeměna z těla (ať už živého nebo mrtvého) na ghůla. Byla-li oběť naživu když došlo k proměně, pokusí se dostat k šavli, která jí probodla. Jakmile se k ní dostane, bude poslouchat toho, kdo šavli právě drží. Takto vzniklý ghůl má životaschopnost stejnou jako za svého života + základní žvts. ghůla (viz kouzlo oživ mrtvého).

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 14

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Mám otázku k příběhu. Jak velká byla ta armáda ghůlů? Protože si nedokážu představit vlastníka z příběhu jak chodí od vesnice k vesnici a bodá vesničany přesně do srdce.


 Uživatel úrovně 0

Nejseš náhodou Necromejsr ? Jinak je to super - jak vznikla ?


 Uživatel úrovně 8

Mám v plánu ještě něco kostěného...


 Uživatel úrovně 0

Je to hodně dobré, příběh taky, i když slohově to není zase nejlepší, jinak je to zcela originální a zajímavý nápad, celkem by mně zajímalo čí kost to je - dala by se celkem efektivně využít... Jinak 4*, je to opravdu dost dobré - silné, ale ne zas moc přehnané...


 Uživatel úrovně 0

Je to skvely a myslim si ze ten sloh neni zas tak spatbej.


 Uživatel úrovně 0

Mozna by to chtelo neaky popis vyroby, jestli jen tak nevznikla...


 Uživatel úrovně 0

Souhlasím s Kubzem a Darnille.I hlasováním 3*.


 Uživatel úrovně 0

Souhlasím s Kubzem, velice dobrý nápad, jen po slohové stránce to trochu pokulhává (ale už jsem tady četl mnohem horší).


 Uživatel úrovně 5

Může být, soustřeď se na sloh v příběhu, zkus si ho ještě pročíst a vyškrtat slova, bez kterých se to obejde. Popis je dobrý, jedna speciální vlastnost, bereme.