Předměty

dvojkuš Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Skupina: Zbraně

Síla zbraně: 4/1 4/0

Délka: 40

Cena: 500

Malý dostřel: 8

Střední dostřel: 17

Velký dostřel: 25

Váha: 30 mn

Popis:

Jedná se o malou lehkou dvojkuš s malým dostřelem a malou účiností, protože rytířskou zbroj nikdy neprostřelí a platovou jen do střední vzdálenosti. první utočné čislo je vrchní části kuše která je o něco silnější a druhé je pro vnitřní zabudované slabší, aby se snadněji natáhla. ramena dvojkuše jsou bronzová a rukojeť padne přesně do ruky.
Natáhnout obě ramena dvojkuše trvá 2kola, ale za to může střelit ihned obě šipky. Ale natáhnutí pouze vrchního ramena trvá jen jedno kolo jako u norm. malé kuše. Pokud je kuše natáhnutá do předu může s ní střelit v jednom kole na dva různé protivníky a navíc získává vždicky iniacitivu. a minimální dostřel se snížuje na pouhy sáh délky.
Je to jednoruční zbraň! je malá a lehká takže při troše tréninku můžete mít v jedné ruce meč a v druhé tuto dvojkuš, což je praktické proti více protivníkům nebo proti jednomu silnějšímu.
je to zbraň převážně pro zabijáky (zloděje který své dovednosti využívá trochu jinak :)) ale může ji využít třeba i alchymista.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 20

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

7borné taky sem se o to pokusil tak pokud tu někomu něco chybí tak se skuste podívat na můj příspěvek (Blantyrova kuše) je to taky dvojkuše pokusil sem se o lepší zpracování...


 Uživatel úrovně 5

vím že se na to už nikdo nekoukne ale k tomu míření a přesnosti je to určeno na krátké vzdálenosti takže na 10 sáhů je přesnost dostatečná a od velmi šikovného zbrojíře který tuto zbrň vyrobý( a nechá ai i připlatit) by ji měl získat dostatečně přesnou aby na 10-15 sáhů byl schopen zasáhnout krk, či jiné části a po určité době používání člověk přijde na to že mu třeba kusíček zanáší do některého směru tka by se naučilto automaticky a ez přemýšlení korigovat. měla by to být zbraň pro zkušené zabijáky a ne pro nějaký hej počkej na 6. urovni


 Uživatel úrovně 0

Ramena kuse se nikdy nedelaly z bronzu - je na to moc mekky...

Tezko budes jednou rukou strilet a druhou sermovat...


 Uživatel úrovně 0

Miluju střelný zbraně (hodnocení sice trochu zaujaté, ale 5*)


 Uživatel úrovně 5

Dakeyras: Dobre.


 Uživatel úrovně 0

Dobrá, ale ta cena se mi zdá trochu přemrštěná, jinak u takového výrobku je vysoká poruchovost. S mířením to asi také nebude nic extra, ale to útočné číslo tomu celkem odpovídá.
Držím se většinového průměru :)


 Uživatel úrovně 5

->Lord Odol: s tím mířením je to ošemetná věcička protože dýku taky nějak nemíříš ale švihneš rukou kdyř to umíš. a s kuší tak se na obět nemusíš aní dívat jen stačí vědět kde je


 Uživatel úrovně 0

mno az na par chybicek ktere vetsinou uz zazneli bych to bral... protze jen pri spomince ze skretovi ustrelime hlavu a pri tom prostrelime srdce, bych uz ji chtel mit na 1lvl :))


 Uživatel úrovně 0

dobře možná jsem se v pohledu na tvojí dvojkuš splet, když se všem tak líbí, nebude asi tak špatná a chyba bude na mém přijímači! Ale hlasovat nebudu!!!:-)


 Uživatel úrovně 5

Dakeyras:
ad 1: Presne tak je to v pravidlech. Napriklad prumerny strelec s fulsackou (Uc rekneme 5) statisticky neprostreli rytirku (KZ:7). Ovsem pokud je strelec sokovnejsi ci ma stesti, muze trefit nechranenou cast.
ad 2: Iniciativu by mel ziskat jenom v pripade, ze bude pred vystrelem mirit 1 kolo(akci). Pak opravdu jen zmackne spoust. Jinak musi take NAMIRIT, coz chvili trva, mozna i dele, nez machnout mecem (pokudby nemiril, mel by mit iniciativu a zaroven slusny postih k Uc - treba -5).

Se zbytkem souhlasim :-) a dekuji za osvetleni tveho pojeti.