Předměty

Šípy se zpětnými háčky Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 27

Skupina: Zbraně

Síla zbraně: normální

Cena: 5

Popis:

 Klasický šíp má jen malé, nebo vůbec žádné zpětné háčky. Tyto šípy s hrotem zepředu vypadajícím jako x (jestli víte, co myslím), mají konce hrotu (směrem k letkám) protažené, takže dostávají efekt rybářského háčku. Po proniknutí do těla v něm mohou uvíznout a pak je obtížné je vyndat. Terč si po zásahu hází Odl – 7 – hrot uvízl v těle / hrot prošel skrz (válečníci, promiňte). V případě, že hrot projde, je situace jednoduchá. Hrot se ulomí, šíp vytáhne a rána standartně ošetří.
Pokud hrot uvízne, měl by se vytáhnout, neboť hrozí infekce.Vytlačení je bolestivé a postižený by měl být znehybněn (pokud si šíp nevyndavá zasažený sám). Šíp je nutno buď protlačit skrz nebo ránu rozšířit a šíp vytáhnout. Ošetřující si hází proti pasti Obr – 7 – vytažen + zranění za 1-6/vytažen + zranění za 1-10. Hraničáři, chirurgové (včetně nekromantů) a léčitelé (včetně některých kněží) mají k pasti bonus +2. Pokud šíp vyndavá sám zasažený, má naopak –2. Pokud by ošetřující přehodil i past 10, je zranění jen 1-3. Pokud by nepřehodil ani past 3, je zranění 1-10 a šíp zůstává v těle.

Infekce: Při zásahu (doporučuji i při zásazích od jiných nesterilních zbraní) hází oběť Odl – 4 – infekce/ zatím nic. Dokud není šíp odstraněn hází oběť každých 12 hodin, přičemž past se pokaždé o 1 zvyšuje. Po propuknutí postavě ve spánku nepřibývají životy, stoupne teplota (horečka) a infikovaný si háže každých 12 hodin Odl – 6 – 1-3/1-6. Následně si háže Odl – 9 – infekce zmizí/ infekce trvá. Při vhodném ošetřování (odborníci, bylinky,…) klesá nebezpečnost na 6. Kouzlo uzdrav nemocného infekci do hodiny zastaví.

Poznámka: Tyto šípy jsou ve většině civilizovaných zemích zakázané. Používají je převážně lupiči, nájezdníci a někteří dobrodruhové. I ve válkách jsou zakázané. Problémy s toulci (aby šly šípy vyndat, aniž by se zničil toulec) řeší každý po svém. Žádné speciální toulce se kvůli zákazu používání šípů nevyrábí, jediná možnost je na zakázku a nebo vlastnoruční výroba.

lord Odol

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 27

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Vo vojnách je to zakázané?? Ak o tom nevieš, tak v láske a vojne je dovolené úplne všetko.


 Uživatel úrovně 0

Hezké, ale můj svět je rozdělen na řadu knížectví rozdělené válkou, které stále oslabují černé síly, a tak tam toto bude docela běžná věc. Díky za podrobná pravidla.


 Uživatel úrovně 0

Odole, na to uz jsem taky jednou malem doplatil, ze? ;) Jo, sipy se zpetnymi hack yjsou zradny, hlavne, kdyz to nekdo u vas uvidi... Jinak to je celkem niciva zbran;)


 Uživatel úrovně 0

Hezky udelany popis, jen je v nem na muj vkus docela dost hodu (kdyz si predstavim, ze po nekom vystreli pet vrahu tyhle sipy, tak bude jedno kolo hazet pet minut) - ale nenapada mne, jak presne popsat ucinek a pritom se tech hodu zbavit.
Myslim si, ze krome infekce, ktera vyjadruje to, ze je sip ponekud pochybne cistoty - a kterou bych klidne vynechal, kdyz se o ni zatim prilis neuvazovalo ani po rane od skretiho noze - by zasazenemu mely pomalu ubyvat zivoty tak nejak samy od sebe. Preci jenom v sobe ma ostry kus zeleza a otevrenou ranu, ktera si vesele krvaci (a diky tomu odpornemu tvaru sipu se jen tak nezatahne). 1 zivot za kolo je moc - tak 1 zivot za smenu?


 Uživatel úrovně 0

Parádní šíp...už se těším, až ho použiju 8))


 Uživatel úrovně 1

pekné ammo, teraz má výraz "jehelníček" nový význam :))
nápad a využitie ***
popis a infekcia **
suma: *****
Chaff.


 Uživatel úrovně 0

Pekne udelani, dal zabralo to asi hodne casu a proto jsem ti chtel dat 4 ale jeste navic za snahu 1 :)


 Uživatel úrovně 0

Jojo, je čas nahradit starý šípy novejma, brutálnějšíma.


 Uživatel úrovně 5

Lardo: Nevim, nechal bych to na jednotlivych PJ.
PJ_Vlastik: ???
Sargold: Dobry napad, necht je to tak.


 Uživatel úrovně 5

Skleroza: Valecnici maji lecbu vlastnich zraneni, proto maji ty bonusy...