Předměty

Výbušné střely Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 10

Skupina: Zbraně

Síla zbraně: 8/4;12/6

Délka: -

Cena: 15

Popis:

Výbušný šíp či šipka se od normálního liší tím, že má za hrotem upevněno menší množství výbušniny. Ta po nárazu exploduje. Šípy (i šipky) jsou velmi choulostivé – mohou navlhnout či při nešetrném zacházení (hlavně nárazy např. v toulci) vybuchnout. Prodává se na ně spaciálně upravený toulec na 50 šípů či šipek, kde jsou střely utěsněny tak, aby nenarážely. Toulec stojí 5 zlatých. Vyrábí se dvě verze střel – nemagické a magické. Údaje platí pro výbušných 10 šípů nebo šipek (kromě útoku).
Nemagické;magické
Magy: 0;1
Suroviny: 10zl;10zl
Základ: 10 šípů nebo šipek
Výroba: 3 směny v klidu
Trvání: dle podmínek ve kterých jsou uchovávány (pak zvlhnou), max 6;12 měsíců
Cena: 15zl;30zl
Útok: 8/4;12/6

Na útok se hází po zásahu střelou.
Při střelbě mohou nastat 4 možnosti:

1) Šíp projde zbrojí – standartní zásah. Útok na zasaženého vzroste o 4, ale na okolní sáh klesne o 2;3. Zasažený si proti šípu počítá Oč=1 (obratnost ani vnější zbroj se nemůže počítat, neboť střela exploduje uvnitř těla).

2) Šíp se zastaví o zbroj – obránce měl obranu větší než útočník útok, ale nebýt zbroje, byl by zasažen. Platí základní útok přičemž Oč zasaženého je rovno kvalitě zbroje.

3) Šíp se zastaví o štít – cíl by se ubránil i beze zbroje, ne však beze štítu. Standartní útok a cíl má plné Oč. Plné Oč mají ve všech případech i postavy na vedlejším sáhu.

4) Šíp zcela mine – cíl by se ubránil i zcela bez jakýchkoliv zbrojí či štítů. Není co řešit (pokud za cílem není něco důležitého :-) ). Útok výbuchem se nekoná.

Poznámka: Kvůli změněnému těžišti střely obdrží střelec postih –3. Ten se snižuje o 1 za každý výcvik s výbušnými šípy (cena + 45zl). Další možnost jak postih snížit o 1/2/3 je získat s výbušnými střelami 1000/2500/4500 zkušeností (celkem). Takto nelze získat bonus.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 10

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Je tu malý rozsah já bych ti dal 4,5* na 5 to není a na 4 taky ne, ale 5 si schovávam na dokonalé věci .


 Uživatel úrovně 0

Dalo to určitě velkou práci a vyváženost a za to ode mne máš 5


 Uživatel úrovně 0

Nešlo by to tak, že místo toho 1 magu by se tam nacpalo něco na způsob ohnivý hlíny?

Jinak souhlasím s Odolem. Šípy opravdu trochu přesahují. Dřív měly poněkud rozšířenější špičku, takže přesahovaly zcela určitě.


 Uživatel úrovně 5

setsan: Ja se z luku strilet ucim a kdyz mas dost dlouhy sip tak v idealnim pripade hrot presahuje. Co se tyce nepresnosti tak na to jsem myslel - precti si poznamku. Kdyz si zvyknes, ze to strili jinak nez normalni sipy tak to neni uz takovy problem...


 Uživatel úrovně 5

lord: vem ze pokud je za hrotem tak pak je boule ktera se snizuje a podle me to bude zpusobovat to ze ty sipi budou nepresny jen si to predstav ja sice z luku nestrilel ale pokud vim tak se sip natahuje az za spicku a podle me kdyz tam neco bude tak to bude delat bordel.


 Uživatel úrovně 5

setsan: 1) Muzes vybusnina je za hrotem a hrot u plne napnuteho luku by mel presahovat luciste, takze neskrta.
2) Mozna ano.
3) + 4) Ja bych to udelal tak jak jsem to udelal, ale nechci se hadat. Kdybys je nekdy pouzival, udelej si to jak chces...


 Uživatel úrovně 0

Příliš silné!


 Uživatel úrovně 5

Takze 1) z luku nemuzes strilet vybusny sipy jelikoz kdyz pustis tetivu tak vybusnina skrta o luk. pak by me zajimalo u toho sipu je jeste hrot nebo vybusnina je misto hrotu(pak by eventualne slo i z luku)
2) u magickych sipu by mel byt spis 1mg na 1 sip a ne 1mg na 10 sipu
3) podle me u vybuchu o zbroj bych nechal do supinovy tak jako to mas a pak bych udelal to ze v podstate zranuje jako o sah dal toznamena u platovi by se branil 6 proti magickymu sipu s UC 6 nebo to udelat tak ze nema spicku misto spicky ma vybusninu a pak je hod na utok jen pokud a jak zasahne a pak zranuje jen vybuch.
3)proti stitu bych dal ze se brani tak jak rikas ty ale jen utoku z druheho sahu u obicejnyho 4 a magickeho 6
4) jinak byt tebou tak bych OC asi pocital jako OC pri zasahu ohnivou hlinou kde se brani normalne.
mas 3 zajimavi napad a zpracovani.


 Uživatel úrovně 0

Ne, ppřijde mi to moc levné na to jak je to ramboidní


 Uživatel úrovně 5

Kubz: 1) Uplne normalni zasah. Uc>Oc
2) Uc<Oc, ale Uc>(Oc-KZ beze stitu) znamena, ze obrance se ubranil diky zbroji - baz ni by to nezvladl. To znamena, ze vybuch "zasazeneho" ohrozi, ale ne tak silne, jako kdyby mu strela explodovala v tele.
3)Uc<Oc i nez (Oc - KZ beze stitu) ale vetsi nez Oc beze stitu i beze zbroje - obrance by se ubranil i beze zbroje, ale ne beze stitu, kterym odrazil strelu.
4)Uc<Oc bez jakychkoliv zbroji.
< se mysli mensi nebo rovno
Vyplyva to z predpokladu ze hlavni snahou postavy je uhnout, pripadne nastavit stit, v krajnim pripade zastavit strelu zbroji.
Snad je to srozumitelnejsi...