Předměty

Slza kobry Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 24

Skupina: Zbraně

Síla zbraně: 5 /-6

Kvalita zbroje: -2

Cena: 1

Malý dostřel: 7

Střední dostřel: 10

Velký dostřel: 15

Váha: 2 mn

Popis:

obrázek předmětu

Popis:

Tahle zbraň je tvořena asi metr dlouhým konopným provázkem, na kterém je uvázán plíšek tvaru slzy. V širší oblé části slzy je vyřezaný otvor, přes který je uvázán provázek. Špičatá část slzy je zabroušena do velice ostré čepele, jejímž úkolem je dostat se do těla oběti a to dokonce i přes kroužkovou zbroj. Kromě toho na čepeli často bývají různé vrypy, které jsou určeny k jednodušší aplikaci jedu na zbraň.

Zbraň funguje na zcela jednoduchém principu. Kombinuje v sobě prak a šipku. Provázek zbraně se pověsí na prst (na konci je svázán a tvoří slučku, v podstatě zbraň připomíná přívěsek), nejtěžší část, ostří, je na druhém konci, roztočí se, a při těch správných obrátkách se prst vystře, provázek se uvolní a slza letí nehlučně s velikou razancí směrem k oběti. Druhou funkcí provázku je stabilizace. Protože brzdí zadní část, ostří je vždycky vepředu. Je možné ji tímto způsobem dohodit mnohem dále než třeba vrhací nůž, ale její aktivní dolet je v porovnání s absolutním mnohem menší, protože rychle ztrácí razanci a tím pádem i průraznost.

Historie:

Historie této zbraně sahá na daleký jih kde se na savaně Akawaře zformovaly dva národy, prvním z nich byli Sáhové. Ne příliš zaujati vyšším uměním, na druhou stranu ale vynikající lovci a bojovníci, a později, když si tuto svou vlastnost začali uvědomovat také dobyvatelé. Tito snědí, modroocí válečníci si časem podmanili téměř všechny národy jihu. Dokud nenarazili na bohatý národ Nágů, nebo také Seloritů. Ti byli jiní, žili na úrodném poloostrově, všichni v míru a tahle utopie přímo vzkvétala.

Král Selore sice po velice krátké době přijal ultimátum, že když Selorité budou zásobovat Sáhy a jejich říši, Terbinské císařství zbožím, Sáhové je na oplátku budou "chránit" (dosti se to podobá na novodobé výpalnictví). Mezitím ale došlo k několika bezvýznamným konfliktům, při kterých Nágové poprvé použili proti člověku svou zbraň a otrávené kohorty Sáhů umírali bez zjevných zranění přímo pod rukama kleriků (Sáhové se do té doby nikdy nesetkali se skutečnými jedy). Dnes mají tuto zbraň v oblibě hlavně různí městští zlodějíčci, ale také siccové, vrazi a ninjové. Její hlavní výhodou je totiž nenápadnost.

Modifikace a jiné využití:

Tato zbraň se vyskytuje ve světě v různých tvarech a formách, někdy je tvar podlouhlý, někdy se spíše podobá jehle. Dále pak jsou tu čepele se zpětnými háčky, či zubaté čepele pro větší poškození zdraví.

Zvláštní kategorií tvoří i modifikace, kde jsou na čepeli vytvořené výklenky, přes které když se slza točí prochází vzduch a vydává ostrý zvuk, který může buď fungovat jako zvukový signál pro jiné lidi, nebo jenom psychologický účinek na oběť

Poslední běžnější modifikace se používá jenom v Sáhské říši. Jedná se o dutý vnitřek, který se naplní třtinovým cukrem a napustí jedem muzapi. Ten zatvrdne a cukr se rozpustí a uvolní značné množství silného a rychle působícího hemokoagulačního jedu až ve vlhkém prostředí (voda, ale také krev...).

Kromě toho se v přístavních městech slza kobry ujala jako módní doplněk ve vyšších kruzích podsvětí, kde se nejedná pouze o umělé napodobeniny, ale o dokonalé řemeslné skvosty plně schopné plnit svou funkci. Za připomenutí stojí také to, že protože je zlato těžší jako ocel, zlaté slzy mají také o něco málo větší razanci a dostřel.

Jedno z možných využití je také použití po navlečení na prst jako boxer, nebo na přeřezání pout Tento predmet ma napadol, ked som točil šnúrkou s krúžkom na kľúče, je to len koncepcia a neviem, či by fungoval aj v realite (ak vyskúšate, len sa poteším :), za vady v češtine sa chcem ospravedlniť tiež, ale už si nejak zvykám :)

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 24

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Přijde mi to jako dobrý nápad, hlavně s tím uvolňováním jedu a hvízdáním. Na druhou stranu tam postrádám několik bodů "

1) Útočné číslo zbraně, její útočnost a v neposlední řadě i dolet.

2) Dále, to není tak důležité, by mi zajímalo z čeho se to vlastně vyrábí, jestli ze železa nebo úplně jiné speciální látky.

3) Kolik by mohla taková zbraň stát, objevila by se jinde než na černém trhu. Vlastně i tam by se hodila cena

Marokrates: Nemyslím si, že by ses hned prozradil, nebo já. Jedná se o to, že ta zbraň je tichá. Ten provázek neni tak dlouhej, aby se tím roztáčenim nijak dal zpozorovat, když jsi ZA někým. Navíc zbraň sama o sobě, pokud nemá ten hlučivý efekt, se rozhodně prozradí až v chvíli, kdy jí má někdy v těle.

4) dodatek: Jinak je to dobrý nápad, ale než jsi ho sem dal, měl jsi ho ještě trošku promyslet a domyslet, myslím, že v MS by ti dali dost rad ohledně této práce, pokud by ji hned nezavrhly.

Found


 Uživatel úrovně 0

Naní to špatný nápad, ale připadá mi to trošku nereálné....zbraň dobrá, ale jakožto tichá postava útočící např. zezadu či z místa, kde nechci být vidět, bych ji asi nepužil, vzhledemk tomu že bych se jejím roztáčením okamžitě prozradil.. Ale jinak nápad je to solidní..:)


 Uživatel úrovně 0

Připadá mi to celý nějáký divný, jak může něco tak lehkého způsobit nějáký zranění, nebo dokonce prorazit brnění???
Jinak příběh je dobrej a nápad taky.


 Uživatel úrovně 0

Tady souhlasím s G_r, protože si nedokážu představit, jak se to dá roztočit nenápadně-aby to mělo směr, musí se to asi roztočit nad hlavou a zároveň se musí dávat pozor, aby se "střelec" sám nezranil, takže nechápu, jak to může být nenápadné
Jinak docela dobré, ale mírně jsem se v tom ztrácela.


 Uživatel úrovně 5

tahle zbraň mi trochu připomíná tu japonskou šílenost s divným jménem ;)

úč/oč mi připadá jako docela nedomyšlené (zbraň která strefí všechno, prorazí všechno ale nezpůsob zranění...)
jinak nápad zbraně, která je určená jen jako dodávač jedu, se mi zamlouvá, jen si nemyslím že by byla nějak zvlášť nanápadná, jakmile by jí člověk vytáhl, tak by byl spíš komický, nehledě na to že není vůbec brán v potaz čas, než bude použitelná...

ale nápad se mi líbí moc..


 Uživatel úrovně 0

Tak trošku kritiky i ode mě.. diskuzi jsem nečetl, takže doufám, že nebudu nic opakovat.

1) Zajímavé útočné číslo, sám bych ale volil menší úč a větší útočnost..
2) Pěkný obrázek
3) Použití se mi příliš nezdá. Pokud by se pouště z prstu, asi by neměla přílišnou rychlost - jen můj osobní názor.
4) Historie dost nepřehledná
5) Další způsoby jsi mohl víc popsat


 Uživatel úrovně 0

Nevím, jestli je Slza kobry jako zbraň prakticky využitelná, fyzikální zákonitosti nechám k posouzení jiným, kvalifikovanějším.
Já zhodnotím příspěvek jako takový - líbil se mi. Chyb minimum, občas trošku nemotornější slovní spojení, ale nenašla jsem žádnou klasickou hrubku, která mě u jiných příspěvků doslova praští do očí. Je to popsané hezky, není to zdlouhavé, zbraň jsem si dokázala podle úvodního popisku docela dobře představit a i její historie je pěkná. Autor si také trochu vyhrál s různými modifikacemi zbraně, což beru jako plus.

Samantha


 Uživatel úrovně 0

No já bych tam především dal nějaké jedy i s parametry a parametry modifikovaných zbraní taky to oz by mělo být jako beze zbraně (je to menší než dýka a u obrany ti to nepomůže.Také bych snížel UČ a zvýšíl UTČ.


 Uživatel úrovně 0

Toto dílo mě nijak moc nenadclo, kvůli již níže jmenovaným nedostatkům. Bohužel.


 Uživatel úrovně 0

Mě tenhle předmět připadá jako slabší obdoba praku, s o něco většími parametry. Spíš bych- být tebou dal nějaké zvl. schopnosti popřípadě kouzla, která by se spíše hodila k jejímu neobvyklému tvaru. Takhle si ale myslím, že se bez tohodle předmětu naše hra klidně obejde protože ji více-méně nemá čím oživit a co do ní přinést.