Kouzelnická Kouzla

Telepat **ramatkol ramatkol** Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Skupina: Ostatní

Past: Int+Žvt obou ~ 12 ~ 0

Dosah: 2

Rozsah: 1

Vyvolání: 4 kola

Popis:

Toto kouzlo patří jak do poznávací magie, tak do psychické magie.

Kouzelník je jeden cíl, druhý cíl je tvor s inteligencí alespoň 2, kterého dobře zná a který se sesláním kouzla souhlasí.

Poté si sečtou své bonusy za inteligenci a úroveň a hodí si proti pasti. Pokud uspějí, mají na danou dobu oboustranný kontakt.

Mohou spolu hovořit, musí se však na to oba soustředit. Trvání kouzla po jeho seslání již nelze prodloužit, je potřeba seslat kouzlo nové, při kterém získají bonus k hodu proti pasti +1 (jen pokud sešlou kouzlo do 5 kol od zrušení minulého). Kouzelník může kouzlo zastavit, cíl však ne.
Je-li cíl nebo kouzelník vyrušen, pak kouzlo zaniká a další účinek závisí na druhu vyrušení.

Je-li...

  • na něj promluveno, pak se nic kromě zrušení kouzla neděje
  • do něj strčeno, pak jsou kouzelník, cíl i rušitel zraněni za tolik k6 životů, kolik mělo ještě kouzlo trvat desítek kol (zaokrouhluje se nahoru) PŘÍKLAD: Kouzlo má trvat ještě 16 kol. Do kouzelníka omylem strčí jeho přítel. Všichni jsou zraněni za 2k6 životů
  • na něj neúspěšně zaútočeno, je zranění větší ještě o 1k6
  • na něj úspěšně zaútočeno, je zranění větší ještě o 2k6

Útok na kouzelníka a cíl se bere jako útok na vyřazeného protivníka.

Jak k sobě hovoří, nikdo kolem je neslyší ani je nevidí pohybovat ústy.

Pokud je v dosahu (1 míle) ještě nějaký kouzelník, který toto kouzlo zná, háže si na past Roz~6~vlomení se do rozhovoru/nic. Tento kouzelník se může do hovoru plnohodnotně zapojit, či jen pasivně naslouchat nebo z rozhovoru vystoupit. Pokud tak udělá, již se do něj nemůže vrátit. Pokud se však hovoru účastní (ať již pasivně nebo aktivně), tak na něj platí stejné zranění pro případ vyrušení. Pokud se tento kouzelník nijak neprojeví, tak o něm nikdo z původní dvojice nic neví.

Pokud je nějaká postava pod vlivem Telepatu a někdo na ní zakouzlí další Telepat, je ten druhý bez účinku.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 20

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Veřejné myšlenky
*Telepaticus publicus*

Magenergie: 2x žvts
Past: Roz ~ 7 ~ !
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 inteligentní tvor
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 5 kol
Obor: PS

Popis:

Cílový tvor začne všesměrově vysílat své myšlenky do éteru, a to do vzdálenosti deseti sáhů. Každý inteligentní tvor v dosahu je schopen je "zaslechnout".


 Uživatel úrovně 5

Na kouzlu se mi líbí, že je oslabeno vůči hraničářské telepatii. Hraničářská telepatie je tak zdlouhavou ale bezpečnou formou telepatické komunikace, kdežto toto kouzelnické kouzlo je sice rychle ale "veřejné" a poměrně nebezpečné.

4,5*


 Uživatel úrovně 0

Jo Stinny,docela se ti to povedlo.Já v tom žádný chyby hledat nemůžu,pravidla jsem moc nečet.Vypadá to tak na 4*


 Uživatel úrovně 5

Nevím nevím stinny, ale zaslechnutí kouzel bych tam netahal, protože to dokáže až kouzelník na velmi velké úrovni (16+).


 Uživatel úrovně 0

Stiny: eh to je trouchu rana, nedokonlost je uchvatna. Muj predpoklad byl, ze magenergie je pouzita k tomu, aby nasla cil a aby mezi cilem a kouzelnikem vytvorila jakysi "komunikacni kanal", ale tak jak jsi mi to podal ted je magenergie pouzita pouze jako "zesilovac" a pak uz tomu vubec nerozumim. Pokud je to jen zesilovac tak nevim proc past na inteligenci a uz vubec nevim jak komunikuje cil nekouzelnik (nehranicar). pokud to nefunguje jako zesilovac tak... ja nevim skus mi prosim jeste trochu osvetlit ten princip.


 Uživatel úrovně 0

Myslím, že je to dost použitelné kouzlo a hlavně o něm bylo přemýšleno, což se o některých říci nedá.
Kdyby takhle vypadali všechny příspěvky...

Erkenel.


 Uživatel úrovně 0

když vložíš více magů, tak tě to bude víc bolet (ano opravdu zraňuje magenergie).
Zapomněl jsi na čarodějovu schopnost zaslechnutí kouzel. Probíhá tam mentální vlna, ale není to vlna čisté magie, je v ní celý ten rozhovor. Kouzelník, když se kouzlo naučí, dokáže tento "šum" přeložit do své řeči (někdy - závisí to na jeho úrovni). Kouzlo je levné hlavně kvůli tomu, že je nedokonalé - není tam žádná ochrana proti zaslechnutí (kouzlo dá tu schopnost cíli, aby šumu porozuměl a byl jím schopen mluvit (na určitou dobu). Celý rozhovor probíhá prostě "v prostoru", je to jako když přijdete do velké haly a začnete tam po sobě řvát cizím jazykem nebo šifrou. Ostatní vám možná neporozumí, někteří třeba ano, ale ty to na nich nepoznáš.
Nemůže podruhé vstoupit? To jsem tam dal jako omezení, už ale nevím proč ...
Každopádně ti děkuji za kritiku, máš rep. up.


 Uživatel úrovně 0

Hmm, zajimave trochu neprijemne je, ze to odsouva dalsi moznost vyuziti hranicare do pr...., ale to pominme. Zraneni je dle meho nazoru zbytecne velke, vzdyt tam nezranuji magy (mozna, ze jsi to tak myslel, ale nevim proc), ale sok mysli z necekaneho ukonceni a ten bude stejny at bylo vlozeno kolik chces magu cili at to ma trvat jak dlouho chce.

jakykoliv kouzelnik, ktery kouzlo zna v dosahu jedne mile se moze vloupat???? to je blbost jak pozna, ze tam probiha telepaticky prenos, ani magova, ani myslenkova sila neni tak velka, aby byla zjistitelna do dosahu jedne mile, to by musel byt mistr psychicke magie. A proc by kouzelnik nemohl po vystoupeni z rozhovoru podruhe vstoupit? vzdyt je to tak snadne...

neberte to ze chcu prudit, ale i kdyz se to nezda tak magie ma nejake zakonitosti a logicnosti, ktere vsichni s obrovskou preciznosti pokrucujete a nicite.

Adanedhel: magie nezná mezí BLBOST magie zna mezi a to velmi prisnych.


 Uživatel úrovně 0

Je to propracovaný. * * * *


 Uživatel úrovně 5

počkej počkej, kontakt slovy nebo myšlenkami, stejně je to jen v hlavách těch dvou, tak je to snad úplně jedno nebo ne?

a to iluzorní léčení by nemuselo být vůbec špatné, fungovalo by to ale spíše na principu určité sugesce - seugesce pocitu zdraví a iluze by zamaskovala krvácející rány a pod.