Hraničářská Kouzla

Bez dýmu Hodnocení: Vítěz soutěže Vítěz ZD

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 58

Skupina:

Magenergie: 4 magy

Vyvolání: 5 kol

Druh: Klasická

Pomůcky: smrkové jehlíčí

Popis:

Toto kouzlo má velice jednoduchý a prostý účinek. Chodec očaruje ohniště (slovem ohniště označuji veškerá místa, kde se bude rozdělávat oheň) tak, aby oheň, který na něm založíme, nevydával žádný dým. Během 5. kola vyvolání rozsype nad ohništěm hrst smrkového jehličí. Dým není ani vidět ani cítit. Oheň bude normálně hořet, vydávat teplo a světlo.

Účinky tohoto kouzla pominou v těchto případech:

  • oheň vyhasne – nové rozdělání ohně vyžaduje nové seslání kouzla
  • o oheň se přestane někdo z družiny starat*
  • není-li oheň rozdělán do 1 směny od seslání kouzla
  • oheň hoří již 10 hodin

* Znamená to dávat pozor, aby oheň nevyhasl, nepřeskočil na okolí, přikládat, případně chodit pro dřevo atd.

Kouzlo funguje pouze na normální oheň určený kupříkladu k přípravě potravy, osvětlení tábořiště atd. Kouzlo nefunguje na požáry domů, lesů a na magické ohně (pozor, na oheň rozdělaný pomocí kouzla Rozdělej oheň účinky tohoto kouzla fungují).

Všichni se určitě ptáte, proč zrovna smrkové jehličí, když všichni víme, že jehličí vydává nejvíce dýmu. Je to právě proto, jak se říká vyženeme zlo zlem. Na očarovaném ohništi jehličí způsobí, že oheň nevydá dým.

Příklad:
Chodec Marek je se svojí družinou na útěku před vojáky. Na noc se utáboří v dolíku. Marek sešle kouzlo Bez dýmu na místo, kde chtějí rozdělat oheň, následně pomocí kouzla "Rozdělej oheň" rozdělá oheň a stará se o něj. Všichni usnou. Avšak v noci je tábor přepaden vojáky, družina vojáky pobije, ale jeden jim uprchne. Marek se vydá za ním, aby nemohl varovat ostatní vojáky. Tím se ale přestane o oheň starat, a ten začne vydávat dým, který upozorní ostatní vojáky na místo jejich ležení…


Podnětem k sepsání tohoto kouzla byl původní nápad Laziho Vlaada, za který mu mockrát děkuji. Dále mi moc pomohli Legar a Shadowmage, za pomoc jim moc děkuji. Mnohokrát děkuji Indil za opravu pravopisu.
Zásadně odmítám psát k pravidlovým příspěvkům úvodní či závěrečné povídky. Ty prostě ke kouzlu nepatří!

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 58

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 1

Jednoduché, využiteľné, logické kúzlo. Pridať do oficiálnych pravidiel. poznámky - na predĺženie trvania kúzla ho treba znovu zoslať? - náročnosť zoslania nezávisí od počasia? pekne, pekne. *****.