Dovednosti

Volný běh Hodnocení: Nic moc

Obtížnost: Těžká

Ověřování: Při každém pokusu

Totální úspěch: Postava běží v těžkém terénu (hodně překážek, zdi, domy atd.), jako by měla pohyblivost o 3 vyšší a ve středním terénu (pár překážek..), jako by měla pohyblivost o 2 vyšší..

----------------------------------

Úspěch: Jako totální ale pohyblivost se zvyšuje o 2 a 1..

----------------------------------

Neúspěch: Postava běží v těžkém terénu, jako by měla pohyblivost o 1 nižší, ale ve středním bez postihu...

----------------------------------

Fatální neúspěch: Na úvaze PJ-Zakopne, dohoní ji pronásledovatelé, zraní se při pádu a podobně...

----------------------------------

Popis:
Volný běh je prostě něco jako parkour...

----------------------------------

Autor:

Přidáno:

Hlasovalo: 13

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

Když porovnávám toto dílo a jiné běžecké dovednosti zde v rubrice, tak se mi čím dál tím začíná líbit Snorchův Parkour. Tomu bych nyní dal dokonce o 2* více než předtím. Má to oproti tomuto zpracované nejen jako bonus k pohyblivosti, ale také jako komediantské představení nebo jako osobitý únikový styl zloděje.


 Uživatel úrovně 0

Proč jsi to rovnou nenazval parkour?
Tahle dovednost by šla použít, nicméně si myslím, že jsi byl zbytečně skoupý na slovo.


 Uživatel úrovně 0

UnknowN, to jsi napsal přesně! Taky mám takové dílo. Člověk si lépe uvědomí, že hodnocení je úměrné času dílu věnovanému. Většinou.


 Uživatel úrovně 8

Jinak k dílu:

Ano, schválil jsem to, předně proto, abych nebyl za osamoceného kazi-, ale aby autor viděl reakce většího počtu uživatelů. Databáze to unese a na udržování průměrné kvality příspěvků nevěřím. Čtenář, kterého zajímají pouze kvalitní příspěvky, si ty nízko hodnocené "odfiltruje", a hledač inspirace není ochuzen. A autor má pak věčnou připomínku toho, jak se to nedělá, kombinovanou s věčnou připomínkou toho, že taky kdysi býval začátečník (Taky mám pár takových děl, na které vyloženě nejsem pyšný...).


 Uživatel úrovně 8

...a úprava podle větevnatosti stromu (na košatý dub s větvemi u země se leze líp, než na holou májku) :-D


 Uživatel úrovně 0

Zdenál - chybí ti tam vlastnost a obtížnost :D


 Uživatel úrovně 5

Tak to vám nevim, jestli to bylo vůbec na schválení. Obávám se že průměrně zdatný PJ takovou dovednost vymyslí za hry když si hráč řekne že by chtěl umět líp běhat v těžších překážkách.

nejkřiklavější věci:
Dle mého, neúspěch u dovedností tohoto typu neznamená žádnou změnu. Postava která se naučila jakž takž zdolávat překážky aby se mohla dostat při běžným použití do situace kdy je na tom hůř než kdyby to byl její první běh??? Ten FN už je teda samozřejmě jinej případ.

Ověřování při každém pokusu o co? O každou překážku, sáh, definovaný úsek, kolo běhu, jeden ucelený běh?

FN: co to znamená zakopne? V tomto kole ztrácí všechny body pohybu?

Nic proti stručnosti a jednoduchasti. Naopak obdivuju protože to neumím. Ale tohle to je jak vymyslet si lezení na stromy TU: Je tam co by dup U: Vyleze N: Nevyleze TN: Spadne. Splňuje pravidlově? No splňuje. K čemu to je? K hovnu.


 Uživatel úrovně 0

Existuje něco jako náročnost terénu - čekal bych, že dovednost bude nějak pracovat s tímto a spíše snižovat náročnost terénu. Nebo by mohla pracovat se siccovským prcháním či nutnou vzdáleností pro útěk v pronásledování z PPZ.
Neúspěch spůsobuje postih, to nebývá zvykem.
Parkour už tu někde je, stálo by za to se na něj podívat.
Popis celkově není nic moc, vlastně ani o dovednosti nemám představu. Co to je, kdy lze použít a kdy ne. (Těžký terén s překážkami - zasněžený les?)


 Uživatel úrovně 8

Autorovi bych pro srovnání, jak může prakticky stejná dovednost vypadat v jiném provedení, doporučil přečíst si dovednost "Parkour". Vůbec, v jiných dílech bývá často značné množství cenné inspirace, a při jejich pročítání se vyplatí věnovat pozornost i diskusi - odtamtud lze často zjistit, co lidé oceňují a naopak, čeho se vyvarovat.


 Uživatel úrovně 8

Pripadá mi to až veľmi jednoduché. Predstavte si válečníka ako parkurujev ťažkom teréne....a je v plátovej zbroji...podľa tohoto to ide, ale v reále nikdy....

Celkovo mi to príde na 0, ale možno hodnotenie ešte opravím.....

Your Kamerask