Dovednosti

Žonglování Hodnocení: Kvalita

Obtížnost: Střední

Ověřování: jednou za vystoupení

Totální úspěch:

Postavě se žonglovaní daří bezchybně a ještě se při tom směje. Pokud je to veřejné vystoupení postava sklidí obrovský aplaus a obdrží velkou odměnu. Pokud vystoupení vidí nějaká vlivná osoba může požádat postavu, zda-li by nepředvedla své umění na jejím bále/plese/slavnosti.

Úspěch:

Žonglování proběhlo bez problému, jen se postava musela trochu více soustředit a tudíž se neusmívá ale má soustředěný výraz. Postava sklízí aplaus, k nohám se jí skutálí i pár mincí, je pozvána na pivo či večeři, apodob.

Neúspěch:

Postava chvíli žonglovala a pak se ji míčky rozsypali. Pokud ji pozorují diváci sklidí posměch a diváci znechuceně odchází.

Fatální neúspěch:

Postava začala žonglovat, ale zapletly se ji ruce a míčky popadaly a postava k tomu ještě spadla., pokud žongluje s pochodněmi, tak se popálila, pokud s dýkami tak se pořezala, atd…Diváci postavu vypískají, případně ji někteří náruživý mladíci ji vykopou z města/vesnice a její vybavení pošlou za ní.

Popis:

Tak další ze série akrobatických dovedností. Myslím že není potřeba vysvětlovat co žonglování vlastně je. Ale pro ty kteří nevědí, tak žonglování je manipulace s více předměty, jednoho či více typů, přičemž se předměty vzduchem přemisťují z jedné ruku do druhé. Žonglovat se dá v podstatě se vším, míčkem počínaje, banány, dýkami, zapálenými pochodněmi pokračuje a babiččiným servisem konče. Základní počet předmětů se kterými se žongluje jsou tři předměty. Za každé další dva předměty nad tento základní počet(tři)-zaokrouhluj dolu. Se nebezpečnost pasti zvyšuje o 1. Pokud postava žongluje s různými předměty, zvyšuje se nebezpečnost pasti o 1.

Takže s čím vším se dá žonglovat, dalo by se říci, že se vším ale to je poměrně relativní myslím, že bych všechny tyhle věci rozdělil na pár skupin, jsou to jen návrhy samy si můžete vytvořit vlastní skupiny, rozšíření těchto stávajících, tyto jsou je jako ukázka jak jsi to já představuji, které rozepíši níže a to na koule, kužely, zbraně, nádobí a ovoce.

Koule: Pod tuto skupinu spadají všechny věci které mají aspoň tvar aspoň trochu podobný kouli. Jako příklad uvedu flakónku, jablka, hrušky, lebky nepřátel, atd. U těchto předmětů ,,téměř,, nehrozí zranění způsobené přímo způsobené předmětem. Samozřejmě je možné, že pokud bude postava žonglovat se skleněnými koulemi a bude mít FN tak se jí můžou rozdrtit v ruce může se od nich pořezat, ovšem s obyčejným jablkem se toto nemůže nikdy stát. Další podmínkou je že každý z předmětů nesmí vážit více jak 15 mincí. A hmotnostní rozdíly mezi předměty nesmí být více jak 5 mincí. To znamená že nelze žonglovat s jablkem vážící 2 mince a s lebkou nepřítele vážící 15 mincí.

Kužely: Do této skupiny spadají všechny předměty připomínající svým tvarem kužel, čili pochodně a kužely a jim podobné. Pokud postava žongluje s pochodněmi(samozřejmě zapálenými) riskuje že při FN nebo i při N se o ně popálí a bude zraněna ohněm za klasických 1k6 životů. Nebo jinak poškozen záleží na úvaze PJ a zkušenosti postavy. Samozřejmě při žonglování s kužely, nejspíše dřevěnými žádné popálení nehrozí, maximálně tak rána do hlavy.

Zbraně – ostré: Takže do skupiny ostrých zbraní patří veškeré ostré jednoruční zbraně a ostré vrhací – čili dýky, hvězdice a jim podobné, které váží maximálně 15 mincí. A stejně jak u koulí hmotností odchylky jednotlivých zbraní nesmí být větší než 5 mincí. Při FN může nastat několik mnoho variant je opět jen na PJ kterou zvolí, zbraň může vylétnout žongléřovi z ruky a poranit někoho z přihlížejících, či může poranit sám sebe, nebo si dokonce nedobrovolně amputovat prst.

Zbraně – tupé: Do této skupiny patří taktéž tupé, tj. neřezné a nebodné jednoruční zbraně a vrhací tupé zbraně – čili obušky, kameny, atd. A i zde platí pravidlo o hmotnosti předmětů a jejich hmotnostní odchylce. Při FN má opět poslední slovo PJ, může nastat spousty věcí, předměty vyletí do davu přihlížejících, nebo poraní žonglující postavu a způsobí ji modřiny a podlitiny.

Nádobí (aneb babiččin servis nech na pokoji) : I zde platí že dané nádobí by si mělo být aspoň trochu podobné a to jak hmotnostně ( maximální váha 15 mincí a odchylky mezi jednotlivými kusy maximálně 5 mincí) tak i tvarově. Poslední slovo má jako už obvykle PJ. Při FN nebo N, se nádobí nejspíš rozbije, pokud ovšem nebude z pevného materiálu(dřevo, kov, atd.). Nebo jej postava může rozdrtit svýma rukama.

Ovoce: Tak do této skupiny patří nečekaně i zelenina, zahrnuje veškeré přírodní plody, vhodné jsou plody minimální velikosti mandarinky, ale lze žonglovat i s 20 borůvkami při nejmenším by to vypadalo zajímavě. I zde platí pravidlo o hmotnosti a podobnosti tvaru. Při FN je ovoce/zelenina rozmačkáná a postava si s ní potřísní šaty, atd...Opět může hodit rajče na někoho v davu, atd....

No co dodat, snad jen to že fantazii se meze nekladou, proto si můžete vymyslet další konce při FN, pokud postava umí plivat může žonglovat se zapalenými pochodněmy a skrz ně plivat oheň, je to jen na vaši fantazii...Ať vám dovednost slouží k větší zábavě a k ,,odpočinkovému,, hraní....

A na závěr bych rád poděkoval všem co svými názory přispěli v Moudré Sově. Děkuji.

Autor:

Přidáno:

Hlasovalo: 26

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Mno tak tohle taky neni špatný ... a v kombinaci s tim plivánim by se dala udělat dost dobrá"show" ale prece jenom se mi vic libi to plivání..to ovsem neznamená ,že tohle je špatný...


 Uživatel úrovně 0

Šikovná dovednost a skvělej nápad.navic je to dobře propracované...to se cení-podle mě


 Uživatel úrovně 0

Je to velmi zdařilé. Líbí se mi to, proto 5*.


 Uživatel úrovně 0

Je to fakt dobrý.. líbí se mi to... třeba se to naučim...:-)


 Uživatel úrovně 0

jo autor to zpracoval velice dobře me se to líbý


 Uživatel úrovně 5

Chesus
No vystoupení trvá obvykle něco kolem jedné směny, ale myslím že podle hlasů v MS sem to tam radši neuvedl....ale myslím že je pochopitelné že s lehkými předměty to bude delší než s těmi těžšími....
Jinak děkuji za hodnocení i kritiku....


 Uživatel úrovně 0

Mily Mavev,
ja som sa uz k tejto dovednosti pokusal parkrat vyjadrit v mudrej sove, ale vzdy my spadlo internet, takze teraz napisem , co som vzdy chcel:
1) Napad je skvely, to sa musi nechat. Za to mas hned jednu * navrch.
2) Popisane je to tiez solidne. Nemam co dodat. 1*
3) Nejak som si nevsimol kolko trva vystupenie. Ja si myslim, ze s tazkymi predmetmi (zbrane) sa zongluje kratsie ako s lahsimi. Ale to je iba detail. Mozno to tam aj mas, len som nepozorny:-)

To je asi tak vsetko. Celkovo hodnotim tvoj prispevok ako vysoky nadpriemer, pretoze ma zaujal napad aj spracovanie. Davam 5*


 Uživatel úrovně 5

Chrochtal
Děkuji za kritiku....zde je moje reakce....
1) No brutální, pod Fn si lze představit vše, dýky vyletí z ruky a zapodne se do někoho, tad...a hlavně tam dominuje slovíčko případně...
2) Jak jsem již psal Gandalvovi, tak tady u toho jsem si vzpomněl na svět kde v základních rasách je pixie, atd...Ale samozřejmě pro krolla je to absolutní blbost.....

Za sloh a gramaiku se omlouvám...vím, že tam dělám chyby atd....A Několik mnoho, je moje ,,oblíbené,, slovní spojení.....Gramatické hrubky...pár mnoho...nebudu hledat...radši.....

Děkuji....


 Uživatel úrovně 0

Tak po stránce herní je to výborně propracovaná záležitost a vytknout se tomu dá opravdu málo, snad jenom:
1) FN je podle mě moc brutální (pokud zrovna žonglérovi nevlétne pochodeň do davu) vykopat někoho z města protože pomrví vystoupení mi přijde trochu moc.
2) Žonglovat s borůvkama je podle mě absolutní ptákovina. Borůvky se strašně snadno rozmačkaj. Musel bys být opravdu mistr abys něco takového mohl dokázat.
Pak mám několik postřehů ke stránce gramatické a slohové:
1) Věta: "U těchto předmětů ,,téměř,, nehrozí zranění způsobené přímo způsobené předmětem." vypadá dost divně, to ti asi nějak ujelo.
2) Několik mnoho je docela dobrej vtip, ale napsané to vypadá divně.
3) No a tomu se žádný příspěvek nevyhne- pár gramatických hrubek (neřeknu které to jsou, hledej Šmudlo :-)))) )

Ale když to vezmu kolem a kolem, tak jsou to jenom detaily a moje hodnocení by bylo asi 4,6. To se zaokrouhluje nahoru, takže ode máš ode mě krásných 5*


 Uživatel úrovně 5

Šarlej : Děkuji....