Dovednosti

Lazebník Hodnocení: Vítěz soutěže Vítěz ZD

Obtížnost: Střední

Ověřování: Při každím použití. To znamená pokud nějaké osobě stříháš vlasy a vousy, případně ji i myješ apodobně. Tak se ověřuje samostatně jak pokus pro stříhání vlasů, tak pokus pro stříhání vousů a samozřejmě i mytí...

Totální úspěch: Stříhaná osoba je s výsledným účesem zcela nadšená. Ostříhané vousy působí mnohem lépe než stříhaná osoba čekala. Oholení vousů se zdařilo dokonale, bez jediného škrábnutí břitvou do hladka. Trhání obočí slinčné dámy proběhlo bez nejmenších potíží, téměř bezbolestně. Mytí i koupel bylo pro mytou osobu velmi osvěžujicí. S poskytnutou službou tvé postavy je osoba velmi spokojená a štědře se ti odmění, bohatě tě pohostí a samozřejmě tě doporučí svým známým. Po případné koupeli a ještě k tomu následném vtírání vonných olejů do kůže, může být daná osoba povolná k...:o)

Úspěch: Stříhaná osoba je spokojena s výsledkem. Zatsřižení vousů je dostačujicí ke spokojenosti. Při holení byla sice holená osoba několikrát škrábnutá břitvou, ale oholení se zdařilo, bez pořezání, téměř do úplné hladkosti. Trhání obočí se neobešlo bez bolestných výkřiků a nadávek dámy, ale povedlo se. Mytí i koupel proběhla úspěšně bez potíží. S poskytnutou službou je osoba spokojena a zaplatí postavě domluvenou částku za odvedení práce, nic víc.

Neúspěch: Ostříhaná osoba je nespokojena s výsledným účesem. Zatsřižení vousů se nepovedlo tak jak bylo žádáno. Holená postava je na několika místech pořezána a nadává postavě jaké že je nemehlo... Trhání obočí bylo na tolik bolestné, že byla tvá postava zastavena hned na počátku svého snažení. Mytí se neobešlo bez několika prodřených míst na kůži myté osoby. Koupě koupanou osobu naprosto vyčerpala, namísto uvolnění a osvěžení. Osoba je tvou službou naprosto znechucena a zavalí tě spoustou nadávek a kleteb a nechá tě urychleně vyvést z domu ze slovy: "A už se nevracej!"

Fatální neúspěch: Výsledný účes je natolik strašný, že vzhled ostříhané hlavy děsí i tvou samotnou postavu, natož stříhanou osobu. Při stříhání vousů postavě ujela ruka a prostřihla osobě ret. Au :o) Při holení byla osoba tak pořezána, že začala křičet o pomoc v domnění, že se ji tvá postava snaží podřezat. Postava při své práci vytrhla místo obočí několik očních řas, k velké nelibosti dámy. Mytí je natolik bolestné, že se mytá osoba začne dovolávat pomoci a bude se bránit. A při koupeli se podaří tvé postavě, koupanou osobu nechtěně utopit. A následky si již jistě dokážete vyvodit sami dle dané situace...

Popis:
Ač se to nezdá bývá tato dovednost často vyhledávána mnohými zámožnějšími postavami, dbající o svůj vzhled a hygienu, které nechtěji navštěvovat veřejné lázně, není nic lepšího než mít vlastního Lazebníka :o) Pomocí této dovednosti se ti otevřou dveře do mnoha jinak nedostupných domů a paláců. Lze si takto třeba i slušně přividělat, ale mnohem častěji je toho využíváno (i když v ne tak velkem měřítku, většina pravých lazebníku je čestných) aby jste se dostali k nějaké postavě, kterou je třeba v rámci úkolu zabít. Nebo pro zmapování domu, paláce, hradu a posléze a vyloupení, dobytí, či získaní pokladu. Ale rozhodně si žádný bohatý kupec, šlechtic, či jiná zámožnější osoba nenechá někoho v pokoji s břitvou v ruce o samotě. Určitě tam bude mít osobní ostrahu a nějaké služebnictvo. Jako Lazebník můžeš stříhat vlasy, vousy, holit vousy, vytrhávat obočí dámám, provádět očistné koupele velmožů, vtírat vonné oleje do kúží urozených dam apod. Samozřejmě k tomu potřebujete Lazebnickou koženou brašnu se vším potřebným ( nůžky, břitvu, hřebeny, jehlice, mýdla, štetec na mýdlovou pěnu, vonné oleje, pinzety, hrubé kameny na odírání ztvrdlé kůže, zrcátko...) Mohl bys mít sebou i nějaké osušky z dalekých krajů, které bys mohl prodávat. Váha Lazebnické kožené brašny se pohybuje od 30-80 mincí (závisí na obsahu) a její cena (včetně obsahu) se pohybuje od 2 zlatých do 12 zlatých (záleží na kvalitě a materialu pracovních pomůcek).

Tato dovednost je vhodná pro hráče, kteří se chtějí ze svou postavou opravdu vyhrát. Je samozřejmé, že lazebník nechodí ozbrojen (aspoň ne viditelně), ani nenosí zbroj, takže této dovednosti využijete nejlépe při převleku, anebo v rámci družiny. Představa takové družiny trpaslíků se stejně střiženými vousy, načesanými hlavami a čistými jako čerstvě padlý sníh , může být zajímavá :o)

S přáním veselé mysli Tuax

Autor:

Přidáno:

Hlasovalo: 43

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Při čtení neúspěchu sem se začal smát a když došlo na: A při koupeli se podaří tvé postavě, koupanou osobu nechtěně utopit. Tak jsem leže se záchvatem smíchu na zemi *cha cha cha*


 Uživatel úrovně 0

vyborne fakt super zkusim si tuhle schopnost prosadit u meho pj


 Uživatel úrovně 0

Super


 Uživatel úrovně 5

Tak schválně kdo už si vyzkoušel lazebníckou dovednost přímo ve hře? :)

Jinak děkuji za odezvy.

Tuax


 Uživatel úrovně 0

hm....jedna z nejlepších dovedností, pokud ne nejlepší, které jsem tu čet!

Líbí se mi nevnucování pravidel. Dá se celkem využít ve zlodějině a je to opravdu dobrý nápad!

Přece jen tu mám pár dotazů a možná i výtek!:-)

1. Obratnost...no nevím, ale přeci jen by tam mohl hrát nějakou roli ten duvtip...tzn. asi inteligence...prece jen asi bude treba nejakeho napadu na nejaky super uces! Aspon ze ctvrtiny!

2. Kam bude povolaná...?!:-)

3. Prostřihnout ret? Hmmmmmm....měl jsem rozseknutej, ale přeci jen....rozstřihnout no...spíše rozříznout!:-) Au......

4. Lazebíková brašna... jak vypadá a jak je velká?

5. hm....dvanact zlatych...to sebou taha cely salon ne? :-)> 12x125kc = 1500....hm...nevim jestli je to malo nebo az hodne...zalezi na pomerech...prece jen mozna jestli tam nosi vune atd, tak to asi nebude tak levne!:-(

6. jak to lazebnik resi, kdyz tam nemaj vanu utoho typka a on chce koupel!? Nosi sebou vanu?!:-)

7. K ozbrojeni lazebnika bych se teda hadal! Za zbran je povazovana jakakoliv ostra vec! Takze kdyz ma u sebe britvy a nuzky atd., tak je az po zuby ozbrajoen!:-) V hororech se prece jen bojuje jen britvami z koupelny!:-)>

Tahle dovednost mne navedla k mnohym zapletkam!:-) Hm....takze nemuzu hodnotit jinak nez za *****!:-)

Tex.


 Uživatel úrovně 0

Svělý. Pokud bude mít z družiny někdo tuto dovednost, tak je aspoň napadne před audiencí u krále navštívit místní lázně a umejt ze sebe ten měsíční nános sraček. Nebudou mi říkat, že se aspoň oholili dýkou. (která je celá zubatá od vrhání na nepřátele.)


 Uživatel úrovně 0

4PG: Asi zakladni problem je v hodnoceni. Ty das jako zaklad 5* a pak strhavas za chyby.

Kdezto ja davam jako zaklad bezne 3* a pak strhavam za chyby, nebo pridam, kdyz je dovednost super.

To, ze je zbytecne dlouze popsana je vytka, ale ne duvod ke strhnuti hvezdy, ale jiste to neni ani duvod k tomu nejakou hvezdu pridat.

Cim ti pripadne tato dovednost tak skevela?


 Uživatel úrovně 0

PG: ty jsi dobry na jednu stranu mi tu tvrdis, ze lide na tomto serveru jsou tak tupi ze nepochopi co umi lazebnik a co se muze stat na stranu druhou jsou dost chytri na to aby se konkretne napsanym jediny fatalni neuspech pri koupeli nebrali doslova a premysleli nad jinymi moznostmi to si ze mne delas srandu ne?

Benzinuv neni nic moc? ale dovednost je prefekni jo? nevim o co ti de o to obhajit si svoje hodnoceni nebo o co?


 Uživatel úrovně 5

S chybami? Kde jsou jaké chyby? A ten benzinův kterým se tu oháníš není nic moc, jelikož i při stříhání na skina může nastat TU tak i FN s normální pravděpodobností. A stejně tak i s tím ostatním co tam má benzin psané.

To jestli se postava utopí nebo ne, je zcela, ale naprosto zcela v rukou PJ a slouží to tu jako příklad co všechno by se mohlo stát.

Ale dozvíš se to. Po koupeli může být i mytá postava náchylnější k ... čemusi co uzná kdo za vhodné. Bude tomu stejně i při holení, případně stříhání? Pravděpodobně ne, ale stát se může ledasco.


 Uživatel úrovně 0

PG: ano mas pravdu povidku nekteri povazuji za zbytecnost (na tom se shodnete s benzinem a ja ti odpovim stejne jako mu), ja z nize popsaneho duvodu ne, ale ta opravdu neni povinna a je zrejme, ze ji nemusis cist, kdezto tady to precist musis, navic povidka pokud je spravne napsana smysl ma, kdezto ty tu pises: ale co se stane při stříhání vlasů a při připravování koupele, které obě spadají pod lazebníka to se tady u Popisu U a TU, ktere zabiraji 9 radku naprosto nedovim, resp dovim se to co je napsano na zacatku jednou vetou. Navic pokud budu trosku rypat, ve chvili kdy tuto dovednost uznam a postava, ktera ji nebude mit tak (prumerna postava s Obr +1) bude mit pravdepodobnost 40% ze nekoho (kohokoli na libovolne urovni) utopi, celkem slusna zbran ;-)

Cili suma sumarum, tam kde to neni potreba tam je to rozepsane a nic nerikajici a jeste k tomu s chybami a tam kde to potreba je tam to popsane neni viz tento benzinuv prispevek 12:24:46 05.04.2004

Jestli tohle ma but opravdu dovedost hrajici prim tak to jsme na tom celkem spatne