Alchymistické Předměty

Kouzelný nátěr Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 13

Skupina: Lektvary

Magenergie: 14

Suroviny: 6

Základ: Stříbrný prach

Trvání: 6 útočných akcí

Výroba: 3 kola

Barva/chuť/zápach: 50/60/0

Popis:

Účinek: Zbraně potřené tímto lektvarem působí zranění typu C, slabě světélkují (asi jako dohořívající svíčka) a mají bonus k Útočnosti: +1. Tyto účinky vymizí po šesti provedených útocích (včetně neúspěšných), anebo nejdéle týden od použití.

Popis: Nátěr má stříbřitou barvu a hustou, rtuťovitou konzistenci. Má velmi hořkou chuť, ale není určen k pití - i v malých dávkách působí jako dávidlo a způsobuje krátkodobou nevolnost. Není hořlavý, tuhne při -17 °C.

Výroba: Kouzelný nátěr je dosti jednoduchý lektvar, který byl speciálně vymyšlen tak, aby se dal namíchat i v polních podmínkách - stačí mít dvě nádoby, stříbrný prach (základ), vodu, pár kapek rtuti, nějaké ty katalyzátory (suroviny) a dostatek magenergie, načež se všechny věci důkladně protřepou. Stačí nechat jedno kolo odstát (započteno v době výroby) a nátěr je připravený k použití.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 13

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Žádné sra*í s mladou paní koukám. Je to opravdu stručné ale opravdu tam není třeba jiných keců okolo. Takhle to stačí a dá se to použít. Paráda N. jen tak dál :-D

(hlavně chválím... Člověk má jen chvilku na netu chce si něco z kouknout ale většinou to nestíhá a nemůže ohodnotit ale tady to nehrozí :-D)


 Uživatel úrovně 8

Ascella: Když jsi překvapena něčím, co normálními zbraněmi nezabijete, tak to jedno kolo aplikace je jen malá cena za to, že ho budeš mít čím seknout. :)
Lusk tady určitě není, to se shodneme. Díky za hodnocení. ;)


 Uživatel úrovně 5

Právě tyto prosté a jednoduché vychytávky pomáhají hratelnosti nejvíce. Zvlášť družiny nízkých úrovní ocení, démoni jsou drazí, velká část jejich pobytu v hmotném světě přijde vniveč přestupama, cestováním. Kdežto nátěr mám kdy ho potřebuju. Drobnou nevýhodou je nutnost aplikace - když jsem překvapena, není čas na patlání nátěru. Počet útoků s nátěrem mi přijde jako lepší řešení než x kol - každý má kollo jinak dlouhé.
Vlastně nemám co vytknout, přesto se necítím na to abych dílu dala pět hvězd, chybí mi ten UnknowNův *lusk*. (A to jsem váhala několik dní...) Prostě pěkné, užitečné, fajn.


 Uživatel úrovně 0

Jednoduché, použitelné, vyvážené, odstraňující mnoho problémů se zranitelností a výrazně zvyšující bojové použití alchymisty.
Má to mouchy, ale ty už byly zmíněny přede mnou (stříbro má vlastí zranitelnost a "útočné akce" bych nahradil "úspěšnými zásahy", tedy alespoň jeden žvt. cíle dolů).


 Uživatel úrovně 8

Dakeyras, UnknowN: Jo, zranění stříbrem by to určitě sneslo, ale je to tak jednoduchý příspěvek, že mě ani nenapadlo nad tím složitě přemýšlet. UnknowN to tam klidně může doplnit, ať to případní čtenáři mají před očima a nemusí to hledat v diskuzi.

Fafrin: Promiň, pravda - stříbrný prach v hodnotě jednoho stříbrného (nebo 1 mn). I to by mohl UnknowN doplnit, ale tohle asi až trochu později, aby to někoho neovlivnilo při hodnocení.

Fafrin: Ve většině případů to vyjde na stejno. Úplně přesně by asi mělo být "na šest kontaktů zbraně s cílem nebo jeho zbrojí". Já myslím, že to každý pochopí. :-)


 Uživatel úrovně 5

velice, velice šikovná věcička o které jsem taky uvažoval. Jak Unknown poznamenal o zranění stříbrem které je zcela jasné )ale mě taky hned nenapadlo)


 Uživatel úrovně 0

Krátké, stručné, použitelné, dobře zpracované dílko s nápadem.
Pro větší použitelnost by se hodilo do závorky napsat co je to zranitelnost C (aby to člověk nemusel lovit z hlavy), popřípadě se zamyslet nad variantami pro jiné kovy, nebo třeba i kouzelnost zbraní.
Chybá cena a váha základu. (Povinný údaj!)
Trvání 6 útočných akcí je divné - co 6 útoků? (některé útoky - otočka - mohou zabírat více útočných akcí.)


 Uživatel úrovně 0

Sice jednoduché a krátké, ale bez chyby a velice použitelné. Navíc super nápad.;-)


 Uživatel úrovně 8

Jednoduchá a funkční nátěrovitá věcička. Díky použitému stříbru bych já osobně uvažoval i o Déčkové zranitelnosti, ale to je pouze detail.

Rychle, stručně a výstižně - tři slova, a tři hvězdičky.