Alchymistické Předměty

Merixův dryják Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 13

Skupina: Lektvary

Magenergie: 10

Suroviny: 10

Základ: Lektvar Rudého kříže; Melenova pomsta

Nalezení: -

Trvání: ihned

Výroba: 1 směna

Nebezpečnost: 0; 9

Síla: 0; 2-12/4-24

Barva/chuť/zápach: ANO/ANO/NE

Popis:

Při výrobě závisí na přesvědčení alchymisty, který lektvar může použít jako základ. Pokud nehrajete na přesvědčení, určí PJ podle povahy postavy. Dobré postavy použijí LRK, zlé Melenovu pomstu. Neutrální nemohou tento lektvar vyrobit. Alchymista do lektvaru přidá vlastní krev (za 6 životů), magenergii a různé suroviny, vesměs sušené bylinky. Toto podpoří účinky původního lektvaru. Zlá krev podporuje jed, dobrá léčivé vlastnosti. Jde vlastně o dva odlišné lektvary, spojené jen postupem výroby. Vzniklé lektvary mají krvavě rudou barvu a neidentifikovatelně voní. Je to něco mezi alkoholem a vůní bylin použitých při výrobě. Lektvary se změní následovně: Lektvar rudého kříže vyléčí 17-27 (2k6 +15) životů. Melenova pomsta začne působit už po 5ti kolech se silou Odl-9-2-12/4-24. Tento lektvar se obvykle neprodává, neboť tvůrci si jej většinou nechávají pro vlastní použití či pro své přátele (většinou se nesnaží na vlastní krvi zbohatnout, neboť neutrální milovníci zlata tento lektvar nevyrobí). Co se chuti týče, přidané byliny dělají z obou variant (k velké nelibosti travičů) odpornou břečku. Kdo vypije tento lektvar, den nebude ochoten pít nic jiného než čistou vodu a od toho, kdo mu tento lektvar podal, nebude příjmat tekutiny (pokud na tom nebude přímo záviset jeho život) po celý alden (=10 dní). Na tento krvavý recept přišel před dávnými dobami jeden skřetí alchymista, avšak jeho dílo zaniklo v bitvě spolu se svým tvůrcem. Zachoval se však návod, který byl nalezen krátce po začátku znovuosidlování Tary známým alchymistou Merixem. Ten zjistil, že sám není schopen vyrobit jed popisovaný skřetem, ale při jednom pokusu omylem nalil svou krev do léčivého lektvaru. Dokončil tedy pokus s LRK a k vlastnímu překvapení zjistil, že lektvar je i přes svou strašnou chuť účinější. Postupně se mu podařilo zjistit i to, že jed lze vyrobit přidáním pouze zlé krve. Tento recept se poté brzy rozšířil mezi všechny alchymisty na Taře i na Lendoru.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 13

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Dobrý nápad i zpracování, velmi se mit to líbí...


 Uživatel úrovně 0

Jo a az se to smíchá s Bezchutí....


 Uživatel úrovně 0

Dobrý nápad i zpracování. Rozhodně za 4*.


 Uživatel úrovně 5

Elden: V kombinaci treba s lektvarem "Bezchuť" se vyuzit da i jedova verze.


 Uživatel úrovně 0

Myslím, že i přes omezení je dobře vyvážený no a nemám co dodat, líbí a 4* si zaslouží, hlavně léčivá forma, pro jedovou nevidím moc využití


 Uživatel úrovně 5

Stinny: Ta se nezlevni! Nejdrive musis vyrobit Melenovu pomstu a az PAK pridat krev, 10 magu a suroviny za 10 zl.


 Uživatel úrovně 0

Ta melenova pomsta se tím ale strašlivě zlevní na surovinách a 9 magů není problém - když se takto zvětší účinek!


 Uživatel úrovně 5

lord Odol: nebo neco co tu chut prebyje co takhle neco hodne sladkyho(medovina) nbo cukrovi co ja vim neco s hodne vyraznou chuti.


 Uživatel úrovně 5

setsan: Cetnost je jako u puvodniho Rudeho krize. Ta vune byl preklep - ma to vuni uvedenou v textu. Aplikuje se vnitrne, proto neni travici prilis obliben. jedna z moznosti je pred pozitim vyradit chut "uzivatele" nebo mu nakukat, ze jde o lecivou formu. Ze to neni pravda, zjisti sam uz po chvilce...:-)


 Uživatel úrovně 5

lidi sory tak to sem nechtel ja chtel dat 4
Jinak mela by utoho byt cetnost(u leciciho) co kdyz do neho nekdo nasilim vpravi lecici lektvar
2) nejaky zapach to ma a podle me i rozpoznatelny od jinych takze nejaky zapach by tam byt mel
3) jed lze aplikovat jak kdyz je to brecka na zbrane nebo na co